B spec Spyker krijgt groen licht

Remy (RemyRR)
De B-specificatie van Spyker is dit maal wel door de crashtest gekomen. Eerder werd de oranje wagen afgekeurd, omdat de achterzijde van de auto bij een aanrijding van achteren een zwak punt zou zijn.

Na de teleurstelling voorafgaande aan de Grand Prix van Turkije heeft Spyker de auto kunnen verstevigen aan de achterkant. Een nieuwe crashtest heeft eerder deze week groen licht gegeven voor het Nederlandse Formule 1-team. Het team heeft nu toestemming gekregen om vanaf de Grand Prix van Italië de B-versie tijdens wedstrijden in te zetten.

Gisteren reed Spyker-coureur Adrian Sutil voor het eerst in het openbaar met de gedeeltelijk aangepaste auto tijdens een testdag in Monza. De Duitser liet daar de langzaamste tijd noteren, maar hij hield de wagen niet ver van de concurrentie vandaan.

Vandaag zou Sakon Yamamoto met de B spec gaan rijden in Italië. De Japanner heeft nog maar weinig ronden gereden met de Nederlandse bolide, en zou vandaag aan zijn set-up gaan werken voor de race die over anderhalve week gereden wordt in Monza. Voor vandaag wordt er echter zo veel regen verwacht, dat Spyker heeft besloten terug te keren naar de fabriek.