Eerste info over LOTRO Chapter 11

Chapter 10, van Lord of the Rings Online, is nog maar amper uit of de eerste informatie over Chapter 11 is alweer bekend. De site TenTonHammer, die gespecialiseerd is in MMO's, kreeg namelijk van Jeffrey Steefel (executive producer van LOTRO) zelf deze exclusieve informatie. En het ziet er naar uit dat de fans eindelijk hun zin krijgen: Je kunt namelijk met een Balrog vechten! En misschien zelfs met twee...

Om de behoeftes van zowel de personages in LOTRO en van de gamers die ze besturen in te willigen zijn er huizen toegevoegd aan Middle-Earth. Dit is inclusief Kinship (de naam van Guilds in LOTRO) huizen. Er zijn 4 soorten buurten beschikbaar, natuurlijk hangen deze buurten af van het ras van je personage. Zo krijgt elk ras zijn unieke soort huis, die zij naar gelieve in kunnen richten met honderden items.

Ook worden er bij deze update 2 nieuwe gebieden toegevoegd, namelijk Ettendeep en the Extreme Misty Mountains. Ettendeep ligt onder Ettenmoors en bevat een serie van kerkers en tunnels die rijp zijn voor ontdekkingstochten. TenTonHammer kwam zelf al met de theorie dat Ettendeep een groter ondergronds tunnelnet heeft dan the Mines of Moria. Ook de Misty Mountains zijn erg groots. Zo schijn je als speler zo ver de Misty Mountains in te kunnen dat je op plekken kunt komen waar Bilbo is geweest in The Hobbit. Zo loop je ook de kans om Gollum tegen te komen.

Steefel heeft ook bevestigd dat er meer dan 1 Balrog toegevoegd zal worden aan de wereld van LOTRO. Hun verschijning zal zeldzaam zijn, maar ontmoetingen met de Balrog zullen niet alleen gebeuren op specifieke momenten. Er zullen een paar verschillende soorten Balrogs komen, bijvoorbeeld 'the Big Daddy Balrog' in Khazad-dum.