EA neemt je mee terug naar de speelplaats

Morthill
Veel ouders en opvoedkundigen vinden dat kinderen wat minder tijd moeten doorbrengen achter hun PC of spelcomputer en meer buiten moeten spelen. Electronic Arts besloot dat er een gulden middenweg te vinden was en komt binnenkort met EA Playground, een game waarin je de klassieke speelplaatsspellen weer kunt spelen, maar dan op je Wii of DS.

Hoofdproducer David McCarthy van EA Canada over dit concept:

"EA Playground is toegankelijk en leuk, de perfecte game om alleen of met je vrienden en familie van te genieten. Jong en oud, man of vrouw, dit spel breidt het publiek van videogames uit naar een markt van niet-traditionele gamers. Kinderen kunnen zich uitleven in de energie en de magie van de speelplaats. Ouders of zelfs grootouders kunnen de spanning van hun kindertijd opnieuw beleven"

De game zal veelal draaien om de minigames en het samen spelen hiervan, maar als je in je eentje wil spelen is er ook de mogelijkheid tot een campaign. Hierin zul je een wereld ontdekken, nieuwe locaties vrijspelen en verschillende personages uitdagen in je queeste om Playground King te worden.

De game wordt helemaal afgesteld op de mogelijkheden van Nintendo's nieuwste speeltjes. Beide versies van de spellen bevatten een hoop minigames die allemaal op een andere manier gebruik zullen maken van de mogelijkheden die de Wii en de DS bieden. Welke spellen je kunt spelen lees je hieronder:

Wii

Dodgeball: Het welbekende trefbal. Probeer je tegenstanders te raken met de bal om ze het spel uit te krijgen. Speelbaar met maximaal vier man zul je ballen vangen, gooien en moeten ontwijken.

Paper Racers: Gooi met een papieren vliegtuigje en probeer zo snel mogelijk een parcours af te leggen, onderwijl power-ups en andere bonussen pakkend.

Kicks: Een mix van volleybal en voetbal, waarin je je tegenstanders het spel uit werkt door mooi tegen de bal te rammen.

Dart Shootout: Baan je een weg door de speelplaats, terwijl je probeert alles wat in je weg staat te raken.

Wall Ball: Een soort Pong, maar dan via een muur. De bal zal langzaam versnellen en je moet hem voorbij je tegenstander zien te krijgen.

Slot Car Racing: Racen mag natuurlijk niet ontbreken. Vlieg over schansen en maak gigantische sprongen, terwijl je je tegenstanders eruit probeert te schieten.

Tetherball: Een een tegen een-spel waarin het de bedoeling is een bal om een paal te winden voor je tegenstander dit lukt.

Nintendo DS

Dodgeball: Het welbekende trefbal. Probeer je tegenstanders te raken met de bal om ze het spel uit te krijgen. Speelbaar met maximaal vier man zul je ballen vangen, gooien en moeten ontwijken.

Hoops: Nee, geen hoepels, basketballen. Doel is simpelweg de meeste punten te scoren.

Hopscotch: Hinkel op het juiste ritme en op de melodie.

RC Racers: Een racegame met mini autotjes, waarbij je zo snel mogelijk het parcours moet afleggen. Over het circuit verspreid liggen ook power-ups.

Bug Hunt: Pak je netje en probeer vlinders te vinden. Bijen zullen je dit lastig proberen te maken.

Kicks: Een mix van volleybal en voetbal, waarin je je tegenstanders het spel uit werkt door mooi tegen de bal te rammen.

Skate & Sketch: Probeer zo snel mogelijk de puntjes met elkaar te verbinden om nieuwe truukjes te leren.

Spitballs: Ga op zoek naar doelwitten op de speelplaats. Als je er een vind moet je in de microfoon blazen om er tegenaan te spugen.

Trampoline: Klim op de trampoline en spring zo hoog mogelijk. Eenmaal in de lucht moet je zoveel mogelijk balonnen lek prikken voor je tegenstander dit doet.

EA Playground ligt 2 november in de winkels voor de Wii en de DS.