FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 1 maart 2006

Schrappen seksscène Holmes 'technische fout'

Katie Holmes en TOm CruiseEen seksscène van actrice Katie Holmes in de nieuwe film 'Thank you for smoking' is verdwenen door een technische fout, en niet door druk van Holmes' eega Tom Cruise. Dat zegt regisseur Jason Reitman. De regisseur kwam zelf tot de conclusie dat de scène niet meer in de film zat, toen hij aanwezig was bij een voorvertoning op het Sundance Film Festival in de Amerikaanse stad Park City.

"Ik zat in de filmzaal en toen ik me realiseerde dat de scène weg was, dacht ik in eerste instantie dat de producenten de scène uit de film hadden gehaald", verklaarde Reitman in een radio-interview. In de Verenigde Staten ging het gerucht dat een jaloerse Cruise hiervoor verantwoordelijk zou zijn. Hij zou geëist hebben dat de beelden van zijn 27-jarige verloofde werden geschrapt. "Het is een leuk verhaal. Ik heb er veel plezier aan beleefd. Het enige probleem is dat het niet waar is", vertelt de regisseur.

Het wegvallen van de scène zou een projectorfout zijn geweest. De pikante beelden van Holmes zitten aan het einde van een filmrol, die bij de vertoning te vroeg verwisseld zou zijn. Volgens Reitman heeft het verhaal over de verdwenen scène er echter voor gezorgd dat de film volop in de belangstelling staat. 'Thank You for Smoking' zal, inclusief de 'geschrapte' takes, op 17 maart officieel in première gaan in Amerika.

'Londen wacht nieuwe aanslagen'

AanslagHet zal waarschijnlijk niet lang meer duren voordat Londen opnieuw wordt getroffen door een (zelfmoord)aanslag. Deze onprettige mededeling is afkomstig van de Londense burgemeester Ken Livingstone. Volgens de burgervader is zijn stad zelfs 'halverwege' de dodelijke aanslagen van vorig jaar juli (door radicale islamitische zelfmoordenaars waarbij 52 doden vielen), en de volgende aanslagen.

Livingstone denkt dat de dreiging van aanslagen nog jaren zal aanhouden. Sinds vorig jaar juli zijn er al meerdere pogingen ondernomen om aanslagen te plegen, aldus de burgemeester.

Schorsing
De burgemeester heeft overigens beroep aangetekend tegen zijn schorsing van een maand, die hij vorige week kreeg opgelegd wegens beledigende opmerkingen tegen een Joodse verslaggever. Een rechter van het Hooggerechtshof heeft de schorsing hangende dat beroep opgeschort, zodat Livingstone voorlopig gewoon aan het werk kan blijven.

Bos: Ik word de nieuwe premier

Icoon PolitiekWouter Bos gaat er vanuit dat zijn Partij van de Arbeid (PvdA) de grootste partij wordt bij de parlementsverkiezingen van 2007. Hij is er dan ook van overtuigd dat hij over een dik jaar de nieuwe premier van Nederland zal zijn. De PvdA-leider zei dit in een interview met RTL Nieuws.

Bos is zelfs al voorzichtig begonnen met de voorbereidingen voor zijn nieuwe kabinet. "Ik zal mensen moeten zoeken, daar ben ik al mee bezig." Mocht het CDA van premier Balkenende toch de grootste partij worden, ziet Bos het niet zitten om in dat kabinet te gaan zitten. "Dat is geen gedachte waar ik warm van word", aldus de PvdA-leider. Volgens de laatste peiling van Maurice de Hond komt de PvdA uit op 48 zetels in de Tweede Kamer, tegen 34 zetels voor de CDA.

Als Bos premier wordt, hoeft zijn salaris niet hoger te liggen dan de 10 procent boven het huidige niveau, zo zei hij. Het kabinet-Balkenende heeft voorgesteld om in een volgende regeerperiode de salarissen met 30 procent te verhogen. Dit voorstel kwam naar aanleiding van aanbevelingen van de commissie-Dijkstal, die stelt dat een ambtenaar nooit meer mag verdienen dan zijn politieke baas, de minister.

--
Kijk hier voor een deel van het interview met Wouter Bos. Het hele vraaggesprek is morgen te zien op RTL 7.

Uitslag Nederland - Ecuador

Het Nederlands elftal heeft in een vriendschappelijke ontmoeting WK-deelnemer Ecuador verslagen. In de Amsterdam ArenA eindigde het treffen in 1-0. Dirk Kuijt was vlak na rust de enige doelpuntenmaker.

Bondscoach Marco van Basten startte met liefst drie AZ’ers in de verdediging. Naast debutant Kew Jaliens waren er ook basisplaatsen voor Joris Mathijsen en Barry Opdam. De opvallendste naam op het middenveld was die van Mark van Bommel. De Limburger had liefst negen maanden geen Oranjeshirt aangetrokken. In de spits ontbrak Ruud van Nistelrooij wegens ziekte. Dirk Kuijt verving Van the Man en Martijn Meerdink werd aan de rechterkant geposteerd.

Getooid in de gloednieuwe retroshirts nam Oranje zoals verwacht het initiatief. Het balbezit mondde echter niet uit in mogelijkheden. Nederland grossierde in slordig spel. Omdat Ecuador de nadruk legde op de defensie ontstond een gezapig duel. Ook de lange bal bood doorgaans geen soelaas: de machtige Iván Hurtado heerste in de lucht.

Ecuador kreeg naarmate de eerste helft vorderde meer offensieve drang. Af en toe viel er zelfs een corner te noteren. Pas in de 37e minuut kreeg Oranje zijn eerste kans, via een schot van Phillip Cocu. Even daarvoor waren de Zuid-Amerikanen namens Tenorio dichtbij de 0-1. De spits schoot voorlangs na een dribbelactie. Het rustsignaal van de arbiter werd versterkt door een striemend fluitconcert.

Met Hedwiges Maduro als vervanger van Cocu begon Oranje pressend aan het tweede bedrijf. Een diagonaal schot van Van Bronckhorst noopte keeper Mora tot zijn eerste serieuze redding. Twee minuten later viel de 1-0. Robben bereikte de achterlijn en via een kopbal van Meerdink werd Kuijt bereikt. De Feyenoorder nam de bal snel aan en aarzelde niet. Kuijt kreeg vlak na de openingstreffer tweemaal de kans de score naar een hoger niveau te tillen, maar faalde van dichtbij. Steeds ging hier een mooie aanval aan vooraf. Met name Meerdink speelde veel beter dan voor de pauze.

Ecuador kwam er ondertussen niet aan te pas, op een schietkans van Borja na. Oranje zette de opponent vroeg onder druk, waardoor het Ecuadoriaanse balbezit van korte duur was. De tandem Mathijsen/Opdam ondervond weinig problemen. Het flitsoffensief van Oranje zette zich niet voort en de kwaliteit van het duel devalueerde tot de standaard van de eerste helft. In de 61e minuut verwelkomde Nederland in de persoon van Nick Hofs een nieuwe debutant. Hofs loste Boateng af.

In het laatste kwartier gebeurde er weinig vermeldenswaardig. De wisselcarrousel (de bondscoach van Ecuador wilde veel spelers aan het werk zien) haalde het tempo uit de wedstrijd. Achterin hield Nederland de zaken onder controle, terwijl Robben na een karakteristieke rush bijna de 2-0 aantekende. Oranje speelt pas op 27 mei haar volgende oefenduel. Dan is Kameroen, dat het WK misliep, de tegenstander. Daarna wacht Nederland in Australië en Mexico nog twee sparringpartners alvorens de mondiale aanvangt.


Nederland – Ecuador 1-0
49. Kuijt 1-0

Scheidsrechter: Benqueranca (Por)

Opstellingen

Nederland: Van der Sar, Jaliens, Mathijsen, Opdam, Van Bronckhorst, Van Bommel, Boateng ( 61. Hofs), Cocu ( 46. Maduro), Meerdink, Kuijt, Robben.

Ecuador: Mora, Espinoza, Hurtado ( 73. Guagua), De la Cruz, Reasco, Valencia ( 69. Castillo), Mendez, Ayovi ( 83. Calderon), Urrutia, Benitez ( 46. Lara), Tenorio ( 69. Borja).

Israëliërs willen Oscar-boycot Paradise Now

Icoon FilmEen groep ouders uit Israël die kinderen verloren hebben bij Palestijnse zelfmoordaanslagen, heeft zich tot de organisatie van de Oscar-uitreiking gewend om te pleiten voor een boycot van de Nederlands-Palestijnse film Paradise Now. De organisatie zegt 32.000 handtekeningen te hebben ingezameld om het pleidooi de nominatie van de film in te trekken, kracht bij te zetten.

De controversiële film, die eerder al een Golden Globe, een European Film Award en een Nederlandse Gouden Kalf won, staat genomineerd voor beste buitenlandse film. Volgens de ouders toont de film een onterecht positief beeld over plegers van zelfmoordaanslagen. "Wat Paradise Now genoemd wordt, is voor ons iedere dag een hel. Het is de taak van de vrije wereld om zo'n film geen prijs te geven", zegt Yossi Zur, wiens zoon Asaf omkwam bij een aanslag op een bus.

De uitreiking van de belangrijkste internationale filmprijzen vindt plaats op 5 maart. Filmexperts stellen dat een daadwerkelijke intrekking van een Oscar-nominatie ongekend zou zijn.

Voetbal: Uitslag Nederland - Ecuador

Icoon Nederlands ElftalHet Nederlands elftal heeft in een vriendschappelijke ontmoeting WK-deelnemer Ecuador verslagen. In de Amsterdam Arena eindigde het treffen in 1-0. Dirk Kuijt was vlak na rust de enige doelpuntenmaker.

Bondscoach Marco van Basten startte met liefst drie AZ'ers in de verdediging. Naast debutant Kew Jaliens waren er ook basisplaatsen voor Joris Mathijsen en Barry Opdam. De opvallendste naam op het middenveld was die van Mark van Bommel. De Limburger had liefst negen maanden geen Oranjeshirt aangetrokken. In de spits ontbrak Ruud van Nistelrooij wegens ziekte. Dirk Kuijt verving Van the Man en Martijn Meerdink werd aan de rechterkant geposteerd.

Getooid in de gloednieuwe retroshirts nam Oranje zoals verwacht het initiatief. Het balbezit mondde echter niet uit in mogelijkheden. Nederland grossierde in slordig spel. Omdat Ecuador de nadruk legde op de defensie ontstond een gezapig duel. Ook de lange bal bood doorgaans geen soelaas: de machtige Iván Hurtado heerste in de lucht.

Ecuador kreeg naarmate de eerste helft vorderde meer offensieve drang. Af en toe viel er zelfs een corner te noteren. Pas in de 37e minuut kreeg Oranje zijn eerste kans, via een schot van Phillip Cocu. Even daarvoor waren de Zuid-Amerikanen namens Tenorio dichtbij de 0-1. De spits schoot voorlangs na een dribbelactie. Het rustsignaal van de arbiter werd versterkt door een striemend fluitconcert.

Met Hedwiges Maduro als vervanger van Cocu begon Oranje pressend aan het tweede bedrijf. Een diagonaal schot van Van Bronckhorst noopte keeper Mora tot zijn eerste serieuze redding. Twee minuten later viel de 1-0. Robben bereikte de achterlijn en via een kopbal van Meerdink werd Kuijt bereikt. De Feyenoorder nam de bal snel aan en aarzelde niet. Kuijt kreeg vlak na de openingstreffer tweemaal de kans de score naar een hoger niveau te tillen, maar faalde van dichtbij. Steeds ging hier een mooie aanval aan vooraf. Met name Meerdink speelde veel beter dan voor de pauze.

Ecuador kwam er ondertussen niet aan te pas, op een schietkans van Borja na. Oranje zette de opponent vroeg onder druk, waardoor het Ecuadoriaanse balbezit van korte duur was. De tandem Mathijsen/Opdam ondervond weinig problemen. Het flitsoffensief van Oranje zette zich niet voort en de kwaliteit van het duel devalueerde tot de standaard van de eerste helft. In de 61e minuut verwelkomde Nederland in de persoon van Nick Hofs een nieuwe debutant. Hofs loste Boateng af.

In het laatste kwartier gebeurde er weinig vermeldenswaardig. De wisselcarrousel (de bondscoach van Ecuador wilde veel spelers aan het werk zien) haalde het tempo uit de wedstrijd. Achterin hield Nederland de zaken onder controle, terwijl Robben na een karakteristieke rush bijna de 2-0 aantekende. Oranje speelt pas op 27 mei haar volgende oefenduel. Dan is Kameroen, dat het WK misliep, de tegenstander. Daarna wacht Nederland in Australië en Mexico nog twee sparringpartners alvorens de mondiale aanvangt.

Amsterdam-West wil jeugd gaan redden

AlgemeenEr moet alles op alles gezet worden om te voorkomen dat de toekomstige generatie die nu opgroeit in Amsterdam-West, massaal mislukt. Daarom hebben de zeven stadsdelen in West een gezamenlijk plan van aanpak ontwikkeld.

Volgens stadsdeelsecretaris Prins van Bos en Lommer is het dramatisch gesteld met de jeugd in Amsterdam-West. Hij voorspelt dat 63.000 jongeren uit de wijken de komende tien jaar op de arbeids-, woning- of vrijetijdsmarkt terechtkomen: ''Op dit moment hebben zij daartoe echter nog veel te weinig toegang.''

Amsterdam-West kampt net als in de rest van de hoofdstad met veel schooluitval, een gebrek aan vrijetijdsbesteding, werkloosheid en woningnood. De problemen in West liggen volgens Prins toch gecompliceerder dan in de rest van de stad, omdat hier relatief veel allochtonen wonen en in deze buurten de grootste concentratie armoede zit.

Het gezamenlijk plan van aanpak werd vandaag aangeboden aan burgemeester Job Cohen. Hij zei er alles aan te willen doen om te zorgen dat de plannen gerealiseerd kunnen worden. De plannen behelzen onder meer: kortere wachtlijsten voor jongeren met psychische problemen, opleidingen beter laten aansluiten bij de arbeidsmarkt, het creëren van jongerenwerkplaatsen en het omzetten van vriendendiensten in praktisch ondernemerschap.

EO pimpt titel zwervergepimp

Icoon TelevisieDe pimpafdeling van de Evangelische Omroep (EO) heeft de titel van zijn nieuwe programma, waarin een zwerver wordt opgelapt, gepimpt en het 'Fiks a life' gedoopt. De omroep wilde het programma eigenlijk 'Pimp my Life' noemen, maar muziekzender MTV stak hier een stokje voor.

MTV heeft de combinatie 'pimp my' namelijk gedeponeerd na het succes van de populaire show 'Pimp my Ride'. De muziekzender heeft hierdoor het alleenrecht op programmatitels met de combinatie 'pimp my'. De EO meldde gisteren middels een woordvoerder zich van geen kwaad bewust te zijn: "Wij vonden de naam heel goed passen bij het programma, het is lekker eigentijds. Dat MTV het alleenrecht heeft op 'pimp my' was ons niet bekend."

'Fiks a Life' wordt volgende week dinsdag (7 maart), in verband met de gemeenteraadsverkiezingen, eenmalig uitgezonden op Nederland 1 in plaats van 'Het Elfde uur'. Als het programma, waarin presentatrice Margje Fikse ('Fiks') een zwerver oppikt en hem binnen een week weer op de rails probeert te helpen, aanslaat, gaat de EO wellicht meerdere afleveringen te maken.

'Moslims goed bezig radicalisering te voorkomen'

Minister Johan Remkes van Binnenlandse Zaken heeft vandaag de Nederlandse moslimgemeenschap een pluim gegeven omdat ze zich actiever inzetten om radicalisering van jongeren in eigen kring te voorkomen. In september 2005 leverde de VVD-bewindsman nog kritiek op de moslims, omdat de gematigden onder hen te stil waren. Daardoor zouden radicale krachten vrij spel hebben.

Volgens Remkes zijn er in het afgelopen jaar gesprekken gevoerd met besturen van moskeeën die als radicaal bekend staan. Een aantal daarvan heeft de toon gematigd.

Internet
Remkes sprak vandaag op een congres in Den Haag over terrorismebestrijding op lokaal niveau. Daarbij zei hij ook dat internet steeds belangrijker wordt voor radicale moslims om hun ideeën te verspreiden.

Radicale islamitische internetters spelen met one-liners over de radicale islam vooral in op de gevoelens van allochtone jongeren van de tweede en derde generatie. De invloed van het internet op radicalisering zou al groter zijn dan die van moskeeën en islamitische verenigingen.

Met dank aan Manchester voor de submit.

Metroid Prime: Hunters vooral multiplayer-gericht

Uit meerdere interviews is gebleken dat Metroid Prime: Hunters, de nieuwste Metroid Prime game voor de DS, vooral op de multiplayer gericht zal zijn. Zo zullen er zeven multiplayer modes aanwezig zijn:

Battle- Maak binnen een bepaalde tijd zo veel mogelijk kills.
Survival- Blijf zo lang mogelijk in leven.
Bounty- Een soort 'capture-the-flag'.
Challenge- Probeer zo lang mogelijk een bepaald gebied te veroveren.
Prime Hunter- Degene die als eerst iemand doodt, wordt de zogenaamde 'Prime Hunter'. Deze kan van zijn troon worden gestoten door hem te killen. Degene die uiteindelijk het langst Prime Hunter is geweest wint.
Capture- Lijkt erg op Bounty, maar nu werk je in teams en dien je van het andere team te stelen.
Nodes- Je dient een cirkelvormig gebied, de Node, te veroveren. De speler die dit gebied het langst onder zijn commande heeft wint.

Ook blijkt uit de site Bashers dat er maar liefst 20 multiplayer maps aanwezig zijn. De multiplayer voor dit schietavontuur op de DS zal dus rijkelijk vertegenwoordigd zijn.

Kruistocht voor Gerechtigheid deel twee

De Kruistocht voor gerechtigheid waar we hier op de weblog onlangs over schreven blijkt inmiddels naar een volgend level te zijn verheven. In de Privé van vandaag verscheen een artikel waarin gemeld wordt dat Gert inmiddels bankroet zou zijn.
quote:
“Voor Wim Huesken, jarenlang boezemvriend en weldoener van Gert Timmerman, is de maat vol. Hij is de leugens en het bedrog van zanger Gert, maar zeker van zijn vrouw Babs Timmerman, meer dan zat. Afgelopen week haalde hij de geluidsapparatuur uit het huis van Gert, nam zijn Mercedes in beslag en blokkeerde de website.”
Bron: Privé
Dat de website geblokkeerd is hebben we allemaal al kunnen aanschouwen en ook van de financiële perikelen is een tipje van de sluier opgericht. Maar wie is dan deze Wim Huesken en om hoeveel geld gaat het hier? Het moet toch een behoorlijk bedrag zijn als alles in beslag genomen wordt. Wat zet iemand ertoe om z’n, naar eigen zeggen, ‘boezemvriend’ financieel ten gronde te richten? Zelf zegt Huesken er het volgende over:
quote:
Nog steeds snapt Wim Huesken er niets van. Drie jaar geleden leerde hij Gert Timmerman en zijn vrouw Babs kennen. Wim was onder de indruk van Gert's muziek, en de twee raakten bevriend. Wim probeerde al snel de zang-carrière van Gert nieuw leven in te blazen. Eerst heb ik een schuld van hem afgekocht en daarna heb ik in zijn schuur een studio ingericht, met geluidsapparatuur ter waarde van zo'n dertigduizend euro. We hebben een cd gemaakt, en de productiekosten van 5.600 euro heb ik betaald. Het jubileum album heeft me 29.000 euro gekost. Soms belden ze dat ze geen rode cent hadden en dan maakte ik maar weer een paar honderd euro over. Oké, dat heb ik zelf gedaan, daar zul je me niet over horen. Maar als er dan een cd van Gert in de winkel in Enschede wordt verkocht, wil ik daar wel de opbrengsten van incasseren. Maar Babs probeerde het geld achter mijn rug om op te strijken. Toen ik haar daarop aansprak, noemde ze mij een geldwolf en verweet zij me dat ik over de rug van Gert geld wilde verdienen. Dat was de druppel. Van Gert moest ze haar excuus aanbieden, maar dat deed ze pas een week later.
Bron: Privé
Huesken schildert zichzelf af als een ‘echte vriend’ die uit geloof in Gert een schuld afkocht en hem diverse andere zaken ‘kado’ deed. Je kunt jezelf afvragen in hoeverre je hier van weldoenerij kunt spreken. Immers, als alles toch in beslag genomen wordt moet er een juridisch document aan ten grondslag liggen en is er op z’n minst sprake van een lening. Het stuk doorlezend gaat er ineens een lampje bij me branden. In het begin van de Gert Timmermans reeks sprak Francis namelijk al over een geheime weldoener die een boete van Gert afgelost had.
quote:
Op zondag 5 februari 2006 02:00 schreef FrancisC het volgende:
Laten we niet WILLEN overtuigen maar getuigen - jij stelde al eerder dat Gert een notiore leugenaar was ..... nou, zijn hier bewijzen voor? Ja. De rechtbank in Almelo veroordeelde hem onlangs voor het terugbetalen aan de antiekhandelaar Padberg die hij immers grond had verkocht die niet van hem was. Gert Timmerman' s huidige vrouw had wat connecties met geld en liet deze de zaak in de minne schikken. Maar de veroordeling ligt er en het feit dat Gert Timmerman WILLENS en WETENS een stuk grond verkocht dat aan de gemeente Usselo behoorde maakte dat hij werd veroordeeld ...... Wast geen water van de zee ..
Is deze Wim Huesken de connectie waarover Francis spreekt? Dan wist deze Huesken toch al hoe Gert in elkaar zat? Als je een veroordeling in verband met financiële malversaties afkoopt heb je toch op z’n minst een idee van wat voor vlees je in de kuip hebt. Dit gegeven doet me afvragen wat er voorgevallen dat zó erg is dat Huesken nu tóch z’n geld terugwil. De veroordeling met betrekking tot de grond bleek immers geen enkel probleem. Het schijnt dat een gesprek met Sandra en Sheila alles aan het rollen heeft gebracht. Huesken zegt daarover:
quote:
'Wij hebben alles altijd van een kant gehoord, maar na een gesprek met Sandra en Sheila zijn wij over veel dingen heel anders gaan denken.
Bron: Privé
Vraag is natuurlijk in hoeverre de meiden op de hoogte zijn van de financiële praktijken van hun vader. Ze hebben immers al jaren geen contact meer. Kan hier dan toch een link gelegd worden met het vermeende misbruik dat jaren geleden vele covers sierde? Het wachten is weer op het volgende puzzelstukje wat in het huidige tempo vermoedelijk snel zal volgen.

Mega Geile Gallerijen - Deel 17

Het is alweer een tijdje geleden toen de laatste blog met mooie grote gallerijen langs kwam. Maar aangezien de carnaval nu weer voorbij is, en het alweer het midden van de week is, zijn er hier weer een aantal.

De eerste blonde: Camile.
De tweede blonde: Teen dreams.

En als extra nog wat verlate valentijnsmeisjes.

Bekijken en downloaden kun je met bullboardviewer door de_priester.

Veel kijkplezier...

Oude delen: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 en 16.

Files van 50 kilometer na sneeuwval

Icoon VervoerSneeuwval en gladheid hebben vandaag tot veel verkeersellende geleid. Op de A28 tussen Groningen en Zwolle stonden vanavond in beide richtingen duizenden automobilisten stil in files van ongeveer vijftig kilometer. Ook rond Amsterdam stond het verkeer muurvast.

Een van de oorzaken voor de lange file op de A28 naar Zwolle was een geslipte vrachtwagen. Door de lange rij voertuigen konden bergingswagens pas na lange tijd bij de truck komen. Rond zeven uur werd de snelweg vrijgegeven.

De ringweg A10 rond Amsterdam stond eveneens helemaal vol, net als de A1 tussen Amersfoort en Amsterdam in beide richtingen. Een woordvoerder van de ANWB meldde dat veel wachtenden in de files op weg zijn naar de ArenA, waar vanavond de voetbalwedstrijd Nederland - Ecuador wordt gespeeld. De aftrap van dit oefenduel is vanwege de sneeuw een kwartier uitgesteld, het duel begint nu om 20.45 uur.

In de ochtendspits waren vandaag ook langere files dan normaal. In het hele land waren meldingen van aanrijdingen, die vooral blikschade tot gevolg hadden. Het treinverkeer had daarentegen weinig last van de sneeuwval. Alleen bij Zwolle is een probleem ontstaan omdat de spoorbrug over de IJssel vanaf 18.00 niet meer dicht kan. Daardoor is er geen treinverkeer mogelijk vanuit het zuiden Zwolle in. Hoe lang het gaat duren voor dit probleem wordt opgelost, is niet bekend. De monteurs staan namelijk ook in de file. Spoorwegbeheerder ProRail meldde dat vervangend busvervoer onmogelijk is.

In het noorden van Nederland zou vanavond in korte tijd tussen de vijf en tien centimeter sneeuw zijn gevallen. Het KNMI verwacht dat er tot donderdagavond sneeuwbuien over Nederland trekken. De ANWB heeft automobilisten sterk afgeraden om vanavond en vannacht nog de weg op te gaan.


Maar dan met een stuk meer auto's

Faces of War multiplayer screenshots

Naast veel nieuws over Ghost Recon 3 had Ubisoft vandaag ook nog wat nieuws over hun RTS Faces of War voor de PC. Ook deze game staat gepland om deze maand uit te komen.

De screenshots zijn vooral van de multiplayer modus waarin je onder andere in co-op met teams van 2 tot 4 de missies zal kunnen doen. Ook is er een deathmatch mode waarin ieder voor zich zal spelen. Tevens is er ook nog de 'escort'-mode waarbij het ene team een voertuig naar verschillende plaatsen op de map zal moeten brengen. Het andere team zal dit juist moeten proberen te voorkomen.



Wat is Dit opgave 6 ronde 2

Het doel van dit spel is om te raden wat er op een foto staat. Lijkt simpel en op zich is het dat ook, alleen hebben we het iets moeilijker gemaakt. In de eerste ronde is er een klein stukje van het item op de foto zichtbaar en per ronde wordt het stukje dat zichtbaar is steeds iets groter In het totaal zijn er maximaal vier ronden waarin geraden kan worden wat er op een foto staat.

De regels
Je mag 1x per gepost plaatje een poging doen, of binnen 15 minuten veranderen!
Je kan 6 punten per goed antwoord verdienen.
Is het antwoord denk je al gegeven door een andere user dan kun je meeliften maar hier krijg je maar 3 punten voor!
Ben je heel erg warm volgens de jury qua antwoord? dan kun je hiermee nog 2 punten verdienen!
crew is zoals altijd uitgesloten van deelname
Heb je toevallig de grotere afbeelding van de WID en je post deze dan ben je uitgesloten van deelname voor dit kwartaal.

De prijzen
Per kwartaal zijn er prijzen te verdelen. De prijs voor het eerste kwartaal (dus alle spellen Wat is Dit tot en met 1 april) is een DVDset bestaande uit de volgende zes DVDs:
Henk Westbroek - Zuigwortel
Sjaak Bral - Op ware grootte
Sjaak Bral - Hurken in de Berm
Herman Finkers - Geen spatader veranderd
Hard Gelach, het beste cabaret ooit op een DVD
Joep (Joep Onderdelinden)


Deze prijzen voor het eerste kwartaal zijn beschikbaar gesteld door CNR Entertainment.

De tussenstand voor Wat is Dit van het eerste kwartaal is hier te vinden.

De opgave

Taida gaat in hoger beroep tegen Verdonk

Taida PasicMinister Rita Verdonk van Vreemdelingenzaken liet gisteren weten "nee" te zeggen tegen de aanvraag van Taida Pasic voor een tijdelijk visum. Taida en haar advocaat hebben besloten hiertegen in hoger beroep te gaan. In de 28 dagen die haar in Nederland nog resteren, zal ze gewoon lessen volgen en tentamens maken op haar school in Winterswijk.

In een interview met het NRC Handelsblad zegt Taida "heel verdrietig maar ook ontzettend boos" te zijn. Verdonk beschuldigde enige weken geleden Taida van frauduleuze praktijken. De geboren Kosovaarse spreekt deze aantijgingen tegen. "Je verwacht dat een minister zich in zo'n zaak gaat verdiepen. Helemaal met zoveel publiciteit eromheen. Maar ik hoor haar dingen zeggen die echt niet kloppen."

Taida PasicDe Winterswijkse beweert dat ze zelfs leugens van Verdonk kan aantonen. "Ze zegt dat onze familie is teruggegaan naar Kosovo, maar het staat gewoon zwart op wit dat dit niet het geval is." Ook verbaast ze zich over de manier hoe Verdonk reageert. " Ik kan ook niet begrijpen dat ze zaken uit mijn hoorzitting van vorige week zomaar naar buiten brengt. Dat kan toch gewoon niet."

Taida zegt dat "heel veel mensen vinden dat ik moet oprotten. Ze denken dat ik een vertrekpremie heb gepakt en toch ben teruggekomen. Zulke reacties doen echt pijn." Ze zegt tevens dat de premie van 6800 euro helemaal niet voor haar waren, "maar voor de hele familie".

Ze verklaart in het interview hoe ze in Nederland is gekomen. "Wij kunnen als vluchtelingen uit Servië en Kosovo niet op een normale wijze een visum krijgen. Je moet zaken doen met een 'agency', die betaal je en dan wordt het voor je geregeld. Pas in Nederland hoorde ik hoe het met de documenten is gegaan."

"Het doet er niet toe hoe ik hier naar toe ben gekomen. Laten we eerlijk zijn, er zijn veel asielzoekers die illegaal hier naar toe zijn gekomen. Dat is toch zo...", zo zegt Taida tegen het NRC.

Met dank aan Pineut voor de submit.

Theissen: "Heidfeld potentiële wereldkampioen"

Mario Theissen, de teambaas van BMW Sauber, denkt dat Nick Heidfeld wereldkampioen Formule 1 kan worden in de toekomst. De 29-jarige Duitser heeft potentie genoeg volgens zijn baas.

In 2000 maakte Quick Nick zijn debuut voor het team van Prost, vanaf 2001 reed hij drie jaar voor Sauber, waar hij zijn eerste punten pakte. Daarna ging hij een jaartje voor Jordan rijden in 2004 en in 2005 kreeg hij de kans van Williams om voor een topteam te rijden. Ondanks dat de wagens van Williams al jaren niet echt meer vooraan te vinden zijn, behaalde Heidfeld een pole (Nürburgring) en twee tweede plaatsen. Reden voor BMW om de coureur mee te nemen naar hun eigen team voor 2006, waar hij samen met Jacques Villeneuve op jacht gaat naar punten.

"Wat hij in 2005 heeft laten zien, was indrukwekkend. Hij heeft me er van overtuigd dat hij met het juiste materiaal wereldkampioen kan worden", aldus Theissen.

Nick Heidfeld stond 98 maal aan de start en behaalde tot nu toe 56 punten.

Releasedates en videos Ghost Recon Advanced Warfighter

Op de officiële fora van Ubisoft lijkt de uiteindelijke releasedate van deze langverwachte shooter te staan. De 360 release van Ghost Recon 3 zal in Europa op 10 maart plaatsvinden. De xbox versie is inderdaad even uitgesteld en zal op 17 maart pas uitkomen de PC versie duurt echter nog iets langer en staat nu gepland voor 31 maart.

De site xboxyde heeft van Ubisoft twee filmpjes (van elk vijf minuten) over het eerste level online mogen zetten. Dit nadat de complete video vorige week nog verwijderd moest worden. Als je dus benieuwd bent naar wat het eerste level gaat brengen dan kan je hier klikken voor het eerste deel en hier voor het tweede. Houd er wel rekening mee dat het om de preview code gaat.

Xbox 360 camera wordt concurrent Revolution en EyeToy?

Een Duitse blogger op Xbox-lan.com heeft wat onderzoek gedaan naar aanleiding van de aankondiging van de Xbox 360 camera. Wat hij vond was patent 7,003,427. Dit patent van Microsoft bespreekt zogenaamde "Relative range camera calibration". Door middel van twee camera's (wellicht in één apparaat) moet deze techniek in staat zijn om bewegingen van een object in 3D te volgen. Deze data kan vervolgens verstuurd worden naar een ander apparaat, bijvoorbeeld een console. Hoewel het patent niet zegt of het de camera voor de Xbox 360 betreft, zelfs niet of het om een game-accessoire gaat, wordt wel iets gezegd over game pads en joysticks. Het apparaat zal zélf kunnen uitrekenen waar het object zich in de kamer bevindt. Microsoft heeft zelf al bekend gemaakt dat de camera zijn informatie zelf kan verwerken voor hij het naar de 360 stuurt. Dit komt dus overeen.

Hier zijn een aantal filmpjes te vinden met voorbeelden van hoe deze techniek werkt. Dit is dus anders dan de techniek die de EyeToy gebruikt omdat op deze manier ook diepte gezien kan worden. Je zou zelfs kunnen stellen dat deze manier van games besturen kan concurreren met de Revolution van Nintendo.

Waar Microsoft normaal geen commentaar wil geven op dit soort geruchten, hebben ze dit maal gezegd dat er binnenkort meer info komt over het Microsoft 'Vision' project. Nog even afwachten dus.



Testdag 01-03-2006

Voor de derde dag op rij is er getest op Mugello en Valencia. Michael Schumacher was net als de afgelopen twee dagen de snelste man op het Italiaanse circuit. In Spanje wist Kimi Räikkönen het snelste rondje te rijden.

Door de hevige regenbuien op Mugello heeft Ferrari haar test vandaag vroegtijdig afgebroken. Michael Schumacher reed 17 ronden, zijn Braziliaanse teamgenoot wist 31 rondjes te rijden.

In Valencia was het vandaag wel droog. Kimi Räikkönen zette de snelste tijd neer, en hij was slecht iets meer dan 4 tienden langzamer dan het baanrecord, gezet met een V10 in 2004. Ook met de betrouwbaarheid zit het wel goed: hij had vandaag geen enkel probleem. Dit in tegenstelling tot Alexander Wurz, die een rode vlag-situatie veroorzaakte door stil te vallen.

Testtijden Mugello:

PosCoureurTeamWagenTijdVerschilRonden
1M. SchumacherFerrari248 F11:23.564-17
2F. MassaFerrari248 F11:27.314+3.75031

Testtijden Valencia:

PosCoureurTeamWagenTijdVerschilRonden
1K. RäikkönenMcLarenMP4-211:09.423-120
2P. de la RosaMcLarenMP4-20B (V10)1:09.852+0.429115
3A. DavidsonHondaRA1061:10.301+0.878143
4D. CoulthardRed Bull RacingRB21:11.078+1.65576
5R. SchumacherToyotaTF1061:11.129+1.70659
6J. TrulliToyotaTF1061:12.159+2.73680
7A. WurzWilliamsFW281:12.257+2.83470

Wapens Ghost Recon Advanced Warfighter 360 bekend

Op de officiële fora van Ubisoft is een lijst verschenen van de wapens die te gebruiken zijn in de 360 versie Ghost Recon 3: Advanced Warfighter. De wapenlijst is geplaatst door een designer bij Red Storm Entertainment, de developer van de aankomende Ghost Recon. Een deel van de wapens zal uitsluitend in de multiplayer mode te spelen zijn, wat de reden hiervoor is, is vooralsnog onbekend.


Single Player & Multiplayer
M8 Carbine
36K Carbine
SCAR-L Carbine
SCAR-L CQC
SCAR-H
MR-C
MK48 LMG
MG21 LMG
M107 Sniper
SR AS50
M95 Sniper
SCAR-LCQC/EGLM
SCAR-L/EGLM
SCAR-H/EGLM
M8/M320
MR-C/AGL
MR-C LW
ZEUS-MPAR
M9
M9SD
M67 Grenade
Smoke Grenade

Uitsluitend Multiplayer:
AK-47
SA-80
MP5SD
A4 Rifle
M468-SD
T-95
T-95 LMG
M60
KJY-88 Sniper
SR-25 Sniper
PSG-1
A4 Rifle/M320
SA80/M320
T-95/M320
M468-SD/M320

Racistische opmerkingen Finnan onderzocht

De Engelse politie is een onderzoek gestart naar mogelijke racistische opmerkingen van Steve Finnan, spelend bij Liverpool. Deze zou tijdens de FA Cup-duel tegen Manchester United opmerkingen hebben gemaakt tegen de in Senegal geboren Fransman Patrice Evra.

Het vermoeden van de opmerkingen komen van dove fans die de wedstrijd op de televisie zagen. Door te liplezen merkten zij de beledigingen op en meldden het aan de politie. Ook Manchester United deed daarop aangifte.

Een woordvoerder van Liverpool zegt dat er nog geen contact is geweest tussen het onderzoeksteam van de politie en Liverpool. Ook ontkende hij enige vorm van racistische uitlatingen."We hebben een opname van de wedstrijd door een liplezer laten analyseren, maar die heeft ons verzekerd dat er niets racistisch is gezegd."

De politie zegt de beelden nog te analyseren en getuigen te horen.

[Upd] Mondini toch geen 3e rijder op Bahrein

Giorgio Mondini zal in de vrijdagtrainingen op Bahrein de derde auto van Midland F1 besturen.

Mondini deelt dit jaar de derde wagen met Markus Winkelhock en Adrian Sutil. De Zwitserse Italiaan testte deze winter al meerdere malen voor Midland. Eerder werd bekend gemaakt dat Mondini in hetzelfde weekend als de Grand Prix van Bahrein ook in de A1GP zal uitkomen voor Team Zwitserland, maar het is de vraag of dat nu nog doorgaat. Neel Jani, de vaste coureur van Zwitserland rijdt dat weekend overigens ook in de Formule 1, als derde rijder voor Scuderia Toro Rosso.

Update:
Zojuist is bekend geworden dat Mondini in Bahrein niet in actie zal komen als derde coureur. De Zwitser zal gaan rijden in de A1GP, en ruilt wat betreft de vrijdagtests met Markus Winkelhock. De Duitser zal nu in Bahrein in actie komen, en Mondini zal in Maleisië de derde bolide besturen.

Rutger Smith toch naar WK atletiek

Kogelstoter Rutger Smith mag toch meedoen aan de wereldkampioenschappen indooratletiek in het Russische Moskou. Smith voldeed niet aan de vormbehoudseis, maar hij kreeg clementie van de nationale atletiekbond KNAU op basis van zijn prestaties het afgelopen jaar.

Vorig jaar eindigde de kogelstoter als tweede bij het Europees kampioenschap indoor en pakte zilver bij het WK in Helsinki. Naast Smith zal Nederland in Moskou worden vertegenwoordigd door Karin Ruckstuhl, Marcel van der Westen, Gregory Sedoc, Laurens Looije en Arnoud Okken. Zij voldeden wel aan de eis. Het WK zal van 10 tot en met 12 maart plaats vinden.

FC Groningen koopt Lindgren

FC Groningen heeft Rasmus Lindgren definitief overgenomen van Ajax. De Zweed wordt dit seizoen al gehuurd van de Amsterdammers.

De middenvelder kwam met FC Groningen een contract voor vier seizoenen overeen. Lindgren had bij Ajax nog een contract tot medio 2007. De Zweed kwam in Amsterdam, waar hij in 2003 neerstreek, vijf keer tot een optreden in het eerste elftal. Bij de verrassende Groningers is Lindgren inmiddels een vaste waarde.

Montagny derde rijder Super Aguri

De geruchten waren er al langer, maar nu is het zeker: Oud Renault-testcoureur Franck Montagny wordt derde rijder bij Super Aguri. Hij heeft een contract getekend voor de eerste twee Grand Prixs.

De Fransman zal op de vrijdagen in actie komen met de derde auto, en probeert het team te helpen met zijn F1-ervaring en technische kennis. Hij wordt ook reserve-coureur, voor als een van de twee vaste coureurs niet mee kan rijden.

Onderscheidingen voor Wüst en De Jong

De Olympische schaatsers Ireen Wüst en Bob de Jong zijn benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. De twee kregen hun koninklijke onderscheiding in de koninklijke schouwburg voor hun gouden ritten tijdens de winterspelen in Turijn.

Marianne Timmer, die ook een gouden medaille won, had de onderscheiding acht jaar geleden al in ontvangst genomen, nadat ze in Nagano twee gouden medailles had gewonnen.

Ireen Wüst reed haar gouden medaillerit op de 3.000 meter, Bob de Jong veroverde op de Olympische Spelen het goud op de tien kilometer. De sporters ontvingen de onderscheiding van staatssecretaris Ross - Van Dorp.

Premier Balkenende had daarvoor de groep sporters toegesproken, en bedankt voor hun inspanningen en resultaten tijdens de afgelopen winterspelen. Ook prees de minister-president de teamspirit en het in Turijn ontstane Oranjegevoel. Later op de dag ontving koningin Beatrix alle medaillewinnaars op Huis ten Bosch.

Nederlandse emigranten blijven Sinterklaas trouw

SinterklaasNederlanders in den vreemde blijven Sinterklaas massaal trouw. Dat blijkt uit een onderzoek van de Wereldomroep. Van alle Nederlandse emigranten viert tweederde de verjaardag van de goedheiligman. De helft van de respondenten zegt chocoladeletters en pepernoten in huis te hebben op 5 december.

Ongeveer 30 procent zegt ondanks verblijf in het buitenland nog steeds gek op Nederland te zijn. Meer dan de helft (55 procent) mist de Hollandse gezelligheid. Aan de andere kant is echter 46 procent wel tevreden over het feit dat ze de Nederlandse donkere winters en de drukte hebben achtergelaten. De oerhollandse uitdrukking 'doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg' onderschrijft driekwart van de ondervraagden. In 60 procent van de emigrantenhuishoudens wordt nog Nederlands gesproken.

Wijzigingen in de FP-crew (februari)

Icoon Sitenews - FrontpageHet is weer het begin van de maand en zoals jullie van ons gewend zijn, geven we dan altijd een overzicht van de crewwijzigingen van de maand daarvoor. Hieronder de crewwijzigingen van februari:

Nieuwsposter Nugget, reviewers Meiske78, Phileine en FLIPNEUS, columnist JurgenH en FP-moderator SpeedyRich hebben de FP-crew verlaten. We willen hen allen zeer bedanken voor hun medewerking en inzet en wie weet tot ziens!

Natalie is gestopt als Forum Admin en gaat weer doen waar ze ooit in een ver verleden mee begon in de crew: nieuwsposten. Van harte welkom nogmaals!

Geen extra verzuim onder carnavalvierders

Icoon Not Safe For Work (NSFW)Vooroordelen over feestvierders die na vier of vijf dagen carnaval met hun brakke kop een dagje ziek thuis blijven om bij te komen, blijken niet te kloppen. Feestvierders uit het zuiden van het land, die vandaag op hun werk worden verwacht, zijn daar ook.

ArboNed, het orgaan dat ziekteverzuim voor ruim een miljoen werknemers registreert, gaf vandaag aan dat er geen extra ziekteverzuim onder de carnavalsvierders zou zijn. De Arbo Unie constateerde dit wel, maar gaat er vooralsnog vanuit dat mensen die zich ziek hebben gemeld, ook daadwerkelijk ziek zijn. Tijdens het feestvieren staan groepen mensen op een kluitje, gaan ze bezweet de kou in zonder jas aan en hebben door een verhoogd alcoholgebruik en minder gezond eten een lagere weerstand, aldus de Arbo Unie.

Grote bedrijven in het zuiden van het land maken steeds betere afspraken met hun personeel over de gang van zaken rond carnaval. Het wordt steeds vaker gebruikelijk om extra vrije dagen rond carnaval op te nemen om het feest te kunnen vieren, zonder dat werknemers zich daarvoor ziek melden, aldus een woordvoerder van Philips. Ook bij DSM in Limburg is er geen opvallende stijging van het aantal zieken.

Toch zijn er bedrijven die het zekere voor het onzekere nemen. Nedcar, een van de grootste werkgevers van Limburg, meldt op haar antwoordapparaat dat het bedrijf tijdens carnaval gesloten is. "Wij zijn vanaf maandag 6 maart weer te bereiken."

Sampras maakt korte rentree dit jaar

Pete Sampras zal deze zomer een korte terugkeer maken in de tenniswereld. De 34-jarige Amerikaanse tennislegende komt uit in een van de teams van het World Team Tennis, een jaarlijks terugkerend evenement.

Pistol Pete verklaarde: "Ik mis het spel, de competitie. Maar het spel spelen op het niveau dat ik had, dat is een heel ander verhaal. Ik ambieer geen terugkeer op topniveau, maar deze competitieve wedstrijd is leuk!" Sampras won in zijn carrière 14 maal een Grand Slam, totdat hij in 2002 zijn tennisracket in de wilgen hing.

Marat Safin onderuit in Dubai

Marat Safin heeft zijn rentree niet van veel glans voorzien. De Rus verloor in de tweede ronde van Dubai tegen de Belg Olivier Rochus. Roger Federer maakte geen fout, maar had veel moeite met de nummer 488 van de wereld.

Marat Safin moest met 6-7 en 4-6 zijn meerdere erkennen in Olivier Rochus. De Rus maakte dinsdag nog indruk door zijn landgenoot Nikolai Davydenko te kloppen. Tegen de kleine Belg kwam Safin er echter niet aan te pas. In het tweede bedrijf moest hij liefst driemaal zijn service inleveren. Als uiting van frustratie kreeg Safins racket het meermaals te verduren. ”Ik heb nog geen ritme, dat duurt even. Ik heb nog een lange weg te gaan,” verklaarde Safin zijn onverwachte nederlaag.

Roger Federer rekende met 7-6, 6-4 af met Mohammed Al Ghareeb, de nummer 488 van de wereld. De Koeweiti mocht serveren voor de eerste set, maar Federer hervond net op tijd zijn ritme. De zevenvoudig Grand Slam-winnaar was opgelucht na afloop: ”Het is nooit makkelijk je rust te bewaren. In het verleden zou ik mijn hoofd hebben verloren.’

Marco Pastors had het niet zo bedoeld

Marco PastorsLijsttrekker Marco Pastors van Leefbaar Rotterdam betreurt het maken van al te boude uitlatingen over immigranten. Dat verklaarde hij op een bijeenkomst van het Nederlands Genootschap van Hoofdredacteuren in Den Haag. De weggestuurde wethouder van de havenstad liet weten tot nu toe geen tijd te hebben gehad voor nuance. "Ik hoop dat u ons onze dadendrang vergeeft."

Volgens de Leefbaar-voorman heeft hij met sommige uitspraken ook goedbedoelende immigranten beledigd, terwijl hij eigenlijk slechts degenen de 'de kantjes eraf lopen, voor overlast zorgen, hun kinderen uithuwelijken en vrouwen onderdrukken' op het oog had. "Veel immigranten in de stad zijn zich juist aan het ontwikkelen", stelde Pastors. In de peilingen voor de verkiezingen van volgende week ligt Leefbaar achter op de PvdA. Vooral onder allochtonen in de stad zouden Pastors en zijn partijgenoten een stuk minder populair zijn.

Stroomstoring Zuid-Holland voorbij

Icoon AlgemeenDe stroom in de regio Zuid-Holland-Zuid is ongeveer een uur geleden spontaan uitgevallen. Eneco meldt dat de oorzaak bij van de storing bij energieproducent Tennet ligt. Op dit moment wordt de spanning gaandeweg weer verhoogd. Volgens Tennet heeft de helft inmiddels weer beschikking over stroom.

Het betreft het Drechtstedengebied, de Hoeksche Waard, de Alblasserwaard en het gebied Vijfheerenlanden tot aan Vianen en Leerdam. Hoe de kabel is gebroken is nog niet duidelijk, en men heeft de breuk ook nog niet gelokaliseerd. Treinverkeer van en naar Dordrecht is niet mogelijk en wordt omgeleid.

Update 16.20 uur
Energiebedrijf Eneco heeft bekendgemaakt dat rond 14.45 uur alle gedupeerden weer stroom hadden. De stroomstoring heeft volgens de politie niet geleid tot grote problemen.

Met dank aan Jeroen voor de submit.

Lintjes voor Ireen Wüst en Bob de Jong

Icoon SchaatsenDe Olympische schaatsers Ireen Wüst en Bob de Jong zijn benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. De twee kregen hun koninklijke onderscheiding in de koninklijke schouwburg voor hun gouden ritten tijdens de winterspelen in Turijn. Marianne Timmer, die ook een gouden medaille won, had de onderscheiding acht jaar geleden al in ontvangst genomen, nadat ze in Nagano twee gouden medailles had gewonnen.

Ireen Wüst reed haar gouden medaillerit op de 3.000 meter, Bob de Jong veroverde op de Olympische Spelen het goud op de tien kilometer. De sporters ontvingen de onderscheiding van staatssecretaris Ross - Van Dorp.

Premier Balkenende had daarvoor de groep sporters toegesproken, en bedankt voor hun inspanningen en resultaten tijdens de afgelopen winterspelen. Ook prees de minister-president de teamspirit en het in Turijn ontstane Oranjegevoel. Later op de dag ontving koningin Beatrix alle medaillewinnaars op Huis ten Bosch.

1 op 9 internetters ontevreden over provider

Icoon InternetElf procent van alle internet-gebruikers zegt ontevreden te zijn over zijn huidige provider. Ze geven het een cijfer zes of nog lager. De reden zou in zeventig procent van de gevallen de matige kwaliteit van de verbinding zijn en onvoldoende snelheid.

Eén op de vijf ontevreden klanten is het ook niet eens met de huidige prijsstelling van de provider. Dit blijkt uit de laatste kwartaalmeting van de Concurrentie Monitor van Heliview Research.

School in Enschede na gaslek ontruimd

Icoon AlgemeenVan de Enschede vestiging van het Regionaal Opleidingen Centrum (ROC) zijn vanmorgen tweehonderd leerlingen geëvacueerd in verband met een gaslek. De melding kwam vanochtend binnen bij de brandweer. Na metingen bleek dat er geen explosiegevaar was.

De school aan de Troelstrastraat waarschuwde rond 10.15 uur de brandweer die onmiddellijk uitrukte. Toen later uit metingen bleek dat er geen explosiegevaar was kon het pand geventileerd worden. In groepjes mochten de leerlingen hun spullen uit het gebouw halen. De rest van de dag kregen ze vrij. Morgen worden ze weer op school verwacht.

Half januari werden in verband met een gaslek enkele honderden leerlingen van een ROC in Eindhoven geëvacueerd.

Helikopter uit de lucht na botsing met duif

Icoon OpmerkelijkEen Britse Chinook-legerhelikopter is enkele weken geleden uit de lucht gehaald na een botsing met een duif, zo heeft de Britse luchtmacht vandaag gemeld. De voorruit van het toestel raakte door de botsing zodanig beschadigd, dat de helikopter een noodlanding moest maken.

Het gebeuren vond op 15 februari plaats boven Schotland, tijdens een training van twee piloten. De tien ton wegende helikopter werd al gebruikt gedurende de Falklandoorlog in 1982 en werd later ingezet bij gevechtsmissies in Afghanistan en Irak. De Chinook is inmiddels gerepareerd en kan weer gebruikt worden. Hoe het met de duif is afgelopen, is niet bekendgemaakt.

Arno Wallaard (26) overleden

Wielrenner Arno Wallaard is dinsdagavond overleden. De pas 26-jarige renner werd onwel, pogingen om te reanimeren waren tevergeefs.

Wallaard kwam uit voor de Skil-Shimano ploeg, hij zou dit wielerseizoen zijn debuut maken bij de profs. In 2001 veroverde hij de Nederlandse titel bij de beloften. In dat jaar won hij ook Ründum Köln en een aantal etappes in Olympia's Tour.

Gisterenavond werd hij onwel nadat hij met enkele ploeggenoten had getraind en in de auto op weg was naar zijn woonplaats Noordeloos. Reanimeren was tevergeefs, Wallaard overleed.

Gangs of London naar de PSP

SCEE heeft Gangs of London aangekondigd voor de Playstation Portable.

GoL is een spin-off van the Getaway waarvan al twee delen op de PS2 verschenen. In deze game kan men met de auto en te voet zich door Londen verplaatsen, spelend in de huid van een gangster of een politieagent. De meningen zijn verdeeld over het spel, maar feit is wel dat Sony erg veel moeite doet om de cast goed neer te zetten en de stad zo echt mogelijk te laten overkomen. Tof dus!

In GoL zal je "guv'nor" worden van een van de vijf gangs; the Cockneys, Triads, Yardies, Russians of Pakistanis. Je streven is om de meest beruchte gangstar van heel Londen te worden. Dit doe je in ruim 60 missies waarin je tussen verschillende personen kunt switchen. Ook is er een soort van spelstand waarin je tegen andere PSP'ers kunt "RISK'en", maar dan in de GoL vorm van het spel. Verder is er natuurlijk de Free Roaming stand waarin je door het hele spel kunt toeren en kan je het weer aanpassen (zie je ook eens wat anders dan regen).

Dan nog een toffe feature: Je kunt op zn Engels lekker darten en poolen in de kroeg. Het ziet er naar uit dat deze game redelijk veel zal bieden en dus een mooie toevoeging is op het arsenaal aan games dat de PSP tot nu toe heeft. Gangs of London moet dit jaar uitkomen.

Groenhuijsen mag nog geen columns schrijven

Charles GroenhuijsenCharles Groenhuijsen mag nog geen columns voor Planet Internet schrijven, ondanks dat een rechter onlangs zijn ontslag bij de NOS bekrachtigde. Nadat hij 17 februari een tweede column publiceerde, wees de advocaat van de NOS hem er fijntjes op dat het ontslag pas op 1 april ingaat, en dat zijn -nu nog- baas Hans Laroes akkoord dient te gaan met 'extra werkzaamheden'.

Groenhuijsen ging er na de uitspraak van uit dat hij vrij was om elders klussen op te pakken. Mopperend heeft hij inmiddels toegezegd te wachten met een volgende column. "Laroes heeft zijn baan nog, ik niet meer. Mag ik nu alsjeblieft aan de slag met het opbouwen van een leven na de NOS? Kennelijk niet", verklaarde de voormalige Amerika-correspondent. Overigens kreeg Groenhuijsen bij zijn ontslag een afkoopsom van bijna een half miljoen euro toegewezen.

Gamer (14) pleegt zelfmoord na hackactie

Een 14-jarige jongen uit Bunnik (provincie Utrecht) heeft zichzelf vorige week opgehangen nadat zijn account van de populaire online-game RuneScape was gehackt door een vriend. Voor hij zelfmoord pleegde, plaatste de jongen nog een bericht op de website van zijn clan, Heroes of the Future genaamd. De hackactie zou de laatste druppel geweest zijn voor de jongen, die zijns inziens geen al te best leven had.


Een kopie van zijn laatste post

RuneScape is een gratis MMORPG die je kunt spelen in je browser. Het spel is nameljk gebouwd in Java en heeft daarmee ook het voordeel dat je het op alle verschillende besturingssystemen kunt spelen. Deze laagdrempeligheid heeft het spel enorme populariteit gebracht, ondanks de matige graphics.

'Trabelsi rond met nieuwe club'

Aan de soap rond Hatem Trabelsi lijkt nu definitief een einde te komen. Volgens de zaakwaarnemer van de Tunesiër is de Ajacied eindelijk rond met een nieuwe club.

Om welke club het gaat, wil het kamp Trabelsi nog niet zeggen. De verwachting is dat dit binnen een week wel zal gebeuren. Trabelsi maakt het seizoen nog wel af in Amsterdam. Na eerdere ruzies rond zijn contract maakte de verdediger eerder al bekend na dit seizoen te gaan vertrekken bij Ajax.

Sturing bezig aan laatste seizoen

Edward Sturing zal na dit seizoen stoppen als hoofdtrainer van Vitesse. De oefenmeester zal zijn contract, dat tot 2007 loopt, niet uitdienen.

Sturing is sinds 2003 de trainer van de Arnhemmers. Daarvoor was hij eerder al twee keer interim-coach. In totaal is Sturing reeds 19 jaar verbonden aan de club. Dit seizoen waren de prestaties wisselvallig, Vitesse staat momenteel elfde, en had Sturing aanvaringen met verschillende spelers. Zo zette de trainer Stijn Vreven uit de selectie, die vervolgens naar Omonia Nicosia vertrok, en uitte Youssouf Hersi stevige kritiek op de trainer.

Zwangere direct weggestemd in Belgische BB

KathleenIn navolging van de laatste Nederlandse Big Brother-reeks heeft ook in België een zwangere kandidate het beroemde televisiehuis betrokken. De 22-jarige Kathleen, zeven maanden zwanger, werd echter op de eerste dag meteen weggestemd door het trio Kirsten, Haris en Mike, die van de programmaleiding de opdracht hadden gekregen een willekeurig iemand het huis uit te sturen.

Waarschijnlijk is er echter sprake van een scenario gelijk aan de Nederlandse kandidaat Rob. Kathleen bevindt zich namelijk vooralsnog in een aparte geheime kamer van het huis. De moeder van de zwangere Kathleen noemt de onverwachte ontwikkeling een 'opgezet spel'. "Want de makers hebben beloofd dat ons Leen zéker tot na de bevalling in het huis blijft als ze de tiran niet uithangt", zegt Patricia Thienpondt in Het Nieuwsblad. "De vroedvrouw en de dokters staan ook standby. Zelfs de kinderkamer moet daar al ergens staan! Daarom ook dat ik het niet geloofde dat Kathleen maandagavond écht uit het huis werd gestemd." Volgens haar moeder zat de jonge vrouw tot voor kort nog in een opvanghuis, waar ze zou leren met geld om te gaan. "Maar na twee weken daar heeft ze voor 'Big Brother' gekozen. Die jackpot van 100.000 euro zou haar dus wel goed uitkomen."

'Big Brother 5 - Zero Privacy' moet spraakmakender dan ooit worden. Behalve de zwangere Kathleen herbergt het huis de stripster Audrey, de seropositieve Kenny en het stelletje Nathalie en Bart. Deze laatste twee hebben de opdracht gekregen hun relatie de komende dagen geheim te houden voor de rest van de bewoners. Een andere kandidate moet zich zo onpopulair maken dat ze bij de eerste stemronde minimaal één nominatie krijgt.

Kansen voor Kuranyi op WK slinken

Voor Kevin Kuranyi lijkt het WK ver weg. De spits van Schalke'04 kampt met een knieblessure en moet onder het mes. De revalidatie zal minimaal zes weken duren.

De verwachting is echter dat het herstel langer zal gaan duren. Sommige medici praten over een herstel van drie maanden. Mocht Kuranyi over zes weken hersteld zijn, heeft hij alsnog een probleem. De Duitse competitie is over zes weken ten einde, waardoor Kuranyi niet aan speelritme kan komen.

Kuranyi kampt al weken met een pijnlijke knie. Vandaag is geconstateerd dat de aanvaller zijn meniscus heeft ingescheurd.

Dubbele liesbreuk Hofland

Kevin Hofland heeft te maken met een dubbele liesbreuk. Daarnaast kampt de verdediger van VfL Wolfsburg met een ontsteking aan het schaambeen.

Hofland moet eigenlijk geopereerd worden, maar stelt dit uit vanwege clubbelang. VfL Wolfsburg kampt met degradatiezorgen, en kan in de strijd voor lijfsbehoud Hofland goed gebruiken. "Ik probeer de operatie zo lang mogelijk uit te stellen. Zondag tegen Frankfurt uit speel ik zeker. Daarna wordt gekeken of ik kan worden opgelapt voor de thuiswedstrijden tegen Bayern München en HSV", aldus Hofland.

Na de operatie zal Hofland vier tot zes weken aan de kant moeten toekijken. Hierdoor mist de verdediger waarschijnlijk het slot van de competitie.

Ruud Brood nieuwe trainer Heracles

Ruud Brood is volgend seizoen de trainer van Heracles Almelo. De huidige coach van Helmond Sport volgt dan Peter Bosz op, die naar Feyenoord vertrekt.

Brood tekent in Almelo een contract voor twee seizoenen. Eerder zag het er naar uit dat Cambuur Leeuwarden-trainer Roy Wesseling de nieuwe leidsman zou worden, maar de keuze viel uiteindelijk op Brood. De 43-jarige oefenmeester heeft tot het einde van het seizoen een contract bij Helmond Sport, dat hem huurde van NAC Breda. Daar leek Brood voorbestemd om hoofdtrainer te worden, maar de club passeerde hem na het ontslag van Ton Lokhoff.

Hans Kazan stopt met goochelen op tv

Icoon TelevisieEr komen nog acht afleveringen op de buis, en dan houdt hij er mee op. Hans Kazan, Nederlands beroemdste goochelheld op tv, gooit het toverstokje er na dertig jaar vermakelijke televisie definitief bij neer. Zijn zoons zullen datzelfde stokje van hem overnemen, om in zijn voetsporen te treden als televisietovenaars die gebruik maken van vlugge vingers en optisch bedrog.

Kazan werd in 1953 in Den Haag geboren als Hans Mulders, en had 23 jaar later zijn eerste succes op de Nederlandse televisie. Van de TROS naar de AVRO kwam hij als quizmaster bij RTL 4 terecht, waarna hij uiteindelijk weer belandde bij de grootste familie van Nederland.

Na de laatste afleveringen van Hans Kazan & Magic Unlimited bij de TROS zal Kazan zich volledig richten op de bouw van zijn theater in Zuid-Spanje, waar hij na voltooiing de directeur van zal zijn.


Hans Kazan

[WRC] Voorbeschouwing: Rally van Mexico

De Fin Marcus Gronholm heeft in het seizoen 2006 al twee overwinningen op zak. Komend weekend is de Rally van Mexico aan de beurt. Vanaf het asfalt naar de sneeuw en nu is het gravel aan de beurt. De eerste echte gravelrally van het seizoen gaat van start op 3 maart 2006.

Mexico, het land met 103 miljoen inwoners, heeft een rally waar veel coureurs zich op stuk bijten. De Rally van Mexico doet voor het derde jaar mee in het World Rally Championship. Vorig jaar won de dit jaar geteisterde Noor Petter Solberg in zijn Subaru Impreza WRC. De regerend wereldkampioen, de Fransman Sébastien Loeb, heeft in de afgelopen twee jaar de rally nooit uitgereden. De Fransman heeft een stenensyndroom tijdens de Rally van Mexico.

De Fransman is de Rally van Mexico nooit op vier wielen gestart. Tijdens de ceremoniële start waar alle wagens getoond worden, is de Fransman de afgelopen twee jaar over het startpodium komen lopen. Het afstellen van de wagen(de shakedown) veroorzaakte zo veel schade aan de wagen van Loeb, dat deze nooit klaar was om getoond te worden aan het Mexicaanse publiek. Ook moest de Fransman twee maal de wedstrijd staken doordat tijdens de etappes een steen langs de weg geraakt was. De schade aan de wagen was dermate groot dat de race er nooit mee uitgereden werd. De top van het huidige algemene klassement heeft nog nooit deze rally op hun naam kunnen schrijven.

De Rally van Mexico vindt plaats in León, niet ver vanaf Mexico-Stad. Het parcours bestaat uit zeventien etappes die allemaal uit gravel bestaan. Op de eerste twee dagen krijgen de coureurs zeven etappes per dag. Deze twee dagen zullen worden afgesloten met een Super Special Stage. De Super Special Stage is een circuit waar de coureurs tegen elkaar en tegen de klok strijden. Op de allerlaatste dag zullen de nummers één en twee elkaar tegenkomen op het circuit om uit te maken wie zich de winnaar van de 2006 Rallye Mexico mag noemen. De raceomstandigheden zullen zwaar zijn komend weekend. Na de winterse temperaturen van Monaco en Zweden krijgen de coureurs te maken met temperaturen van 31 graden Celsius. De wedstrijd zal een meetpunt worden voor de prestatie van de wagens op gravel. Mexico is de eerste van elf wedstrijden die op gravel plaatsvinden.

Rallyhelden als de Fin Harri Rovanpera en de Est Markko Märtin wisten als winnaar over de streep te komen in de Rally van Mexico. Wie de twaalfde Rally van Mexico zal winnen, zien we op 5 maart 2006 als de rally tot zijn ontknoping komt.

2 maart 2006
Startceremonie.

Dag 1: 3 maart 2006
SS1: Ibarrilla 1 (22.41 km)
SS2: Guanajuato 1 (28.87 km)
SS3: El Cubilete 1 (21.61 km)
SS4: Ibarrilla 2 (22.41 km)
SS5: Guanajuato 2 (28.87 km)
SS6: El Cubilete (21.61 km)
SS7: Super Special Stage

Dag 2: 4 maart 2006
SS8: El Zauco 1 (25.23 km)
SS9: Duarte 1 (23.75 km)
SS10: Derramadero 1 (23.27 km)
SS11: El Zauco 2 (25.23 km)
SS12: Duarte 2 (23.75 km)
SS13: Derramadero (23.27 km)
SS14: Super Special Stage

Dag 3: 5 maart 2006
SS15: León (38.22 km)
SS16: Silao (18.01 km)
SS17: Super Special Stage

'Info van dode Herman Brood ongeldig'

De dames A. Schweers en M. Richters, die naar eigen zeggen veelvuldig babbelen met overleden personen, mogen een boek over Herman Brood niet uitgeven. Volgens Schweers en Richters zocht Herman daags na zijn overlijden contact met de twee.

Het spirituele duo beweert dat Herman bij hen boodschappen achterliet voor zijn weduwe Xandra, zijn kinderen en fans. Zo 'vertelde' Herman de vrouwen geen zelfmoord te hebben gepleegd, maar te zijn uitgegleden op het dak van het Amsterdamse Hilton. De vrouwen besloten de gesprekken op te schrijven en in eigen beheer uit te geven in het boek 'Hemels Brood'.

Weduwe Xandra Brood zegt totaal niet te zitten wachten op dit soort publicaties. Ze spande daarom een kort geding aan tegen het duo, dat gisteren diende. Het boek is ''onnodig grievend en een inbreuk op de rechten en persoonlijke levenssfeer van mijn cliënte'', aldus advocaat Bertil van Kaam van Xandra Brood.

Schweers en Richters zeiden tegen de rechter absoluut geen geld te hebben willen verdienen aan Broods ontboezemingen: ''Maar de drukker zag er wel brood in. Ons ging het alleen om de boodschap'', zo verklaarden de twee in een warrig betoog. Volgens de vrouwen gaf Herman hun ook kleuradvies, aanwijzingen hoe te schilderen en tips over het mengen van olieverf. De schilderijen werden vervolgens gesigneerd met de naam Herman Brood en tentoongesteld.

De rechter wist de vrouwen gisteren over te halen tot een schikking. Ze zullen de complete boekvoorraad vernietigen, zullen geen publiciteit meer zoeken over hun gesprekken met de overleden rocker en niet langer schilderijen van Brood vervalsen.

Xandra Brood toonde zich content: ''Ik wil niemand dwarszitten, maar deze onzin moet gewoon stoppen. Vooral voor mijn kinderen is dit heel vervelend. Deze vrouwen moeten niet denken dat ze alles maar kunnen maken. En vooral: val mij er niet mee lastig.''

Rap van Donner een groot succes

Icoon MuziekDe rap die minister Donner maakte als antwoord op de rap van burgemeester Gerd Leers van Maastricht is erg populair. Het nummer van 'De Don' is meer dan 40.000 keer gedownload van de site van het ministerie van Justitie. De videoclip die de NOS maakte van het nummer werd meer dan 25.000 gedownload.

Leers pleitte in zijn rap voor de regulering van wietteelt. Donner pleit juist voor strengere regels. Volgens 'artiest' Donner "word je van een blowtje duf, Dus steel de show nou niet zo suf. Ja de drugs gaan van de straat, er komt actie na gepraat. Je ziet die rotzooi overal bloeien. Eigen teelt loopt uit hand. En de bajes blijft maar groeien. Dankzij deze hennep plant. Dus die zolders moeten leeg, 't zou niet goed zijn als ik zweeg."

Componist en producer Barnier Geerling alias 'Meester. G' die verantwoordelijk was voor de muziek en de backing vocals is erg tevreden met de overweldigende belangstelling voor de rap van de minister. "Commerciële singles leveren bij 40.000 verkopen een gouden status op. Omdat het hier om een niet-commercieel project gaat krijgt zijn rap weliswaar geen officiële gouden status, maar het succes is er niet minder om!"

Geerling meent dat de track overigens nog veel vaker is gedownload, omdat hij ook geplaatst is op talloze andere websites, waaronder FOK!. "Het zou me daarom niet verbazen wanneer het totale aantal downloads in werkelijkheid de 80.000 overstijgt. En dat zou betekenen, dat de minister de platina status heeft bereikt. Niet gek voor een amateur op rapgebied!".

Drinkgelag in museum loopt uit de hand

Icoon OpmerkelijkEen feestje in het Milwaukee Art Museum is door een overvloedige voorraad drank volledig uit de hand gelopen. Voor een eenmalige entreebedrag van 30 dollar konden bezoekers van het zogenaamde 'Martinifest' zoveel martini's drinken als ze wilden. Dronken klauterden sommige gasten later op de avond over kunstwerken heen. Anderen vielen in slaap of moesten overgeven.

De avond werd georganiseerd door een radiostation, dat de ruimte gehuurd had. "Het was waanzin. Dronken gasten duwden anderen omver. Personen waren ziek van de drank, er werd geschreeuwd en gerotzooid met de kunstwerken", vertelde één van de gasten aan lokale krant. Een groot bronzen beeld van een naakte vrouw, de 'Standing Woman' van kunstenaar Gaston Lachaise, werd 'aangerand' door vier jonge mannen. "Ze klommen in haar, grepen haar borsten en iemand nam foto's van het tafereel met een mobieltje."

Volgens museumdirecteur David Gordon is een dergelijk feest niet voor herhaling vatbaar. "Het was geen gepast evenement voor een museum, en we zullen onze voorwaarden voor boekingen gaan aanpassen."

Standing Woman
De 'Standing Woman' werd aangerand door vier jonge mannen

GroenLinks wil aparte vrouwenwagons

Icoon PolitiekGroenLinks wil aparte vrouwenwagons in de nachtmetro. Dit moet bijdragen aan de emancipatie van allochtone vrouwen, aldus het voorstel dat onderdeel is van een op dinsdag gepresenteerd plan.

Het plan, 'Voorrang voor vrouwen', is erop gericht allochtone vrouwen makkelijker deel te laten nemen aan de samenleving. Naast de vrouwenwagons zouden allochtone vrouwen voorrang moeten krijgen bij bijvoorbeeld inburgeringcursussen. Ook dienen de kosten voor kinderopvang voor vrouwen met een bijstandsuitkering die aan het werk gaan te worden gecompenseerd, zo stelt de partij.

Rise of Nations: Rise of Legends filmpje

De real time strategy titel Rise of Nations was de eerste titel van Big Huge Games, een studio opgericht door Brian Reynolds (Civilization II, Alpha Centauri) en werd een redelijk verkoopsucces. Van de opvolger van Rise of Nations, Rise of Legends is vandaag een nieuwe trailer verschenen. De trailer laat zo'n halve minuut aan ingame beelden zien van de techno-fantasy game in een aantal verschillende omgevingen.

Rise of Legends staat momenteel in de planning voor een release in het 2e kwartaal van dit jaar. De trailer is 44,3MB groot en kun je hier downloaden.

Met dank aan tain voor het melden

Waardeer en krijg meer

Het is toch vreemd dat een dag als vandaag zo ongemerkt begonnen is. Niemand die dit van te voren in de media heeft laten hypen en niemand die door heeft gegeven wat er vandaag allemaal voor spannende dingen te gebeuren staan.

Het zal allemaal wel los lopen denk ik, maar onthoud wel, het is Nationale Complimenten Dag. Altijd leuk en ondergewaardeerd geweest.

Ow, en jullie zijn hele goede lezers moet ik zeggen. Ik voel me dankzij jullie altijd zo ontzettend gewaardeerd. Dank jullie wel.

Nieuwe screenshots Splinter Cell: Double Agent

Van de Xbox 360 versie van Splinter Cell: Double Agent zijn een aantal nieuwe screenshots verschenen. In dit vierde deel van de serie moet Sam Fisher een terroristische organisatie infiltreren om een grote aanslag te stoppen. Het leven als double agent is niet makkelijk en de game zou dit moeten reflecteren door jou voor keuzes te stellen die je geheim kunnen verraden of miljoenen mensen het leven kunnen kosten.

Ubisoft heeft om de kwaliteit voor elk platform te behartigen net als met King Kong een apart team gezet op elk platform. Elke versie zal dan ook wat unieke content hebben en sterk geoptimaliseerde graphics voor dat platform.





Met dank aan Devv05 voor het melden van dit nieuws in het Xbox 360 topic op het forum

Gratis onbeperkt elektriciteit

Wie is de uitvinder van de radio? Marconi zeg je? Fout. In 1943 besliste de Amerikaanse rechtbank dat Nikola Tesla de enige echte uitvinder van de radio was. Marconi's uitvinding was een kopie van Tesla's radio van enkele jaren eerder. Desalniettemin wordt Marconi nog steeds genoemd als de vader van de radio terwijl Tesla vaak vergeten wordt. Dit is een beetje het lot van Nikola Tesla, een van de grootste uitvinders van de vorige eeuw.

In tegenstelling tot veel van zijn tijdgenoten was Tesla een man van idealen. Hij droomde van een wereld met gratis elektriciteit voor iedereen. Draadloze elektriciteit, zodat geen enkele andere energiebron meer nodig was. En het beste van alles, opgewekt zonder dat er fossiele brandstof aan te pas kwam. Wellicht heeft dit laatste hem de das omgedaan. De tycoons zaten niet te wachten op gratis energie voor iedereen. Of was het misschien omdat zijn uitvindingen grote militaire potentie hadden? Futuristische straalwapens en weermodificatie was technologie die het leger niet graag in handen van de vijand zag vallen. Hoe dan ook, Tesla's experimenten werden gestopt en na zijn dood legde de Amerikaanse overheid beslag op al zijn werk.

Meer weten? Download en bekijk dan deze documentaire over Tesla hier. (opslaan als)

Eerste trailer Superman Returns game

Van de Xbox 360 versie van Superman Returns the Videogame is een eerste trailer verschenen. In het spel neem jij de controle op je van de man van staal en al zijn krachten waaronder de mogelijkheid om te vliegen, x-ray vision, heat vision, supergehoor, supersnelheid, super adem en natuurlijk ben je de sterkste man ter wereld. Al deze krachten zullen te gebruiken zijn zoals in de serie, zo kun je auto's in tweeën slaan of een vijver bevriezen met je adem.

Verder zal je in de game Metropolis helemaal kunnen verkennen, 80 vierkante mijlen en 9000 verschillende gebouwen zijn allemaal aanwezig. De stad zal ook wezenlijk reageren op jouw acties, vlieg jij bijvoorbeeld langs dan zullen mensen foto's van je proberen te schieten en dreigt er gevaar dan rennen ze in paniek weg. De speler zal ondanks dat hij vrijwel onsterfelijk is het toch moeilijk krijgen in de game, je zal namelijk de keus moeten maken tussen bijvoorbeeld de stad behoeden voor een tornado of bijvoorbeeld Lex Luthors nieuwste plan stoppen. En dat allemaal met zo min mogelijk schade aan de stad. De schade aan de stad en het aantal slachtoffers wordt bijgehouden op een collatoral damage meter, is deze gevuld, dan is het game over voor de speler.

De trailer is hier te bekijken.

Met dank aan RDJ134 nog wat mirrors:
Gamershell
Gametrailers
Jeux-France
Worthplaying



BZN wil niet meer zingen met Annie Schilder

De palingpoppers van BZN willen niet optreden met hun voormalige zangeres Annie Schilder. Dat staat te lezen op de website van de band. Schilder, de voorgangster van Carola Smit, had via de media laten weten het wel een aardig idee te vinden om met de band een paar nummers mee te zingen tijdens de komende afscheidstournee.

Volgens frontman Jan Keizer is Schilder van harte welkom, maar dan wel in de zaal en niet op het podium. "Van Annie Schilder is 22 jaar geleden in Nijmegen al afscheid genomen. Nu wij over anderhalf jaar stoppen, zou het heel gek overkomen ten opzichte Carola als Annie de bühne weer op zou komen", stelt Keizer. BZN kondigde 15 februari aan te gaan stoppen. Met een laatste tournee wil de succesvolle Volendamse band tussen oktober 2006 en juni 2007 afscheid nemen van haar fans.


BZN, toen nog met Annie Schilder

Boek: Je baby's eerste jaar voor dummies



Als je in blijde verwachting bent, ben je ook vaak op zoek naar informatie. Hoe zal de zwangerschap verlopen, hoe kan de bevalling gaan, maar ook hoe ga ik met mijn baby om, wat heb ik nodig voor de baby en kan ik nog wel op vakantie? Dummies heeft hier mooi op ingespeeld na de boeken Zwangerschap voor dummies en Ouderschap voor dummies is er nu ook Je baby's eerste jaar voor dummies.

VVD-plan voor slachtoffers 'gepikt' van PvdA

Jozias van AartsenDe PvdA zegt blij te zijn met de steun van de VVD om de rechtspositie van slachtoffers van misdrijven te verbeteren. VVD-aanvoerder Jozias van Aartsen bepleitte dinsdag dat de overheid een toegewezen schadeclaim van het slachtoffer op de dader moet overnemen, omdat deze beter in staat is het geld terug te vorderen. Daarbij is het slachtoffer af van de zorgen die vaak ontstaan bij de vordering. "Wij helpen de slachtoffers!", stelde Van Aartsen in het tv-programma 'Goedemorgen Nederland'.

"Dit is 100 procent gepikt", liet PvdA-Kamerlid Aleid Wolfsen in een reactie weten. Hij deed het voorstel al in november 2004 tijdens een debat over de justitiebegroting. Minister Donner en de meeste justitiespecialisten stonden destijds echter kritisch tegenover de ideeën van de sociaal-democraat. "Niettemin maakt het de politieke doorbraak niet minder mooi. Er is een Kamermeerderheid voor het plan waar wij al twee jaar voor pleiten", zegt Wolfsen nu. Behalve PvdA en VVD steunt in ieder geval ook GroenLinks het voorstel.

FOK!weblog in finale Muscom Beste Weblog Award

Icoon Sitenews - WeblogDe finale is begonnen! In de drie publiekscategorieën van de Dutch Bloggies zijn de stemmen uitgebracht. Nu is het zaak dat de komende week uit de drie weblogs die in elke van die categorieën de meeste stemmen hebben verzameld de uiteindelijke favorieten worden gekozen. Wie gaat er met de eer van een Dutch Bloggie, uitgeloofd door het publiek, vandoor?

De FOK!weblog is in de eindronde van de Muscom Beste Weblog Award gekomen door jullie steun. Hiervoor zijn wij jullie heel erg dankbaar. Mochten jullie nog niet geheel stem-moe zijn, dan kunnen jullie nog één keer op de FOK!weblog stemmen om ons zodoende het laatste duwtje te geven richting de award. Mocht je willen stemmen, dan kan je dat hier doen.

Mocht je gestemd hebben dan willen we je hiervoor heel erg bedanken en heb je de smaak van het stemmen te pakken, vergeet dan niet de gemeenteraadsverkiezingen op 7 maart.

'Criminelen willen DNA niet afstaan'

Icoon MisdaadOngeveer een kwart van de 13.800 criminelen die in het afgelopen jaar een verzoek van justitie kreeg om DNA af te staan, heeft dat geweigerd. Dat blijkt uit onderzoek van Dagblad De Limburger en het Limburgs Dagblad. De 'DNA-weigeraars' komen geregistreerd te staan, en lopen de kans om bij een aanhouding alsnog wangslijm te moeten afgeven.

Personen die in het verleden zijn veroordeeld voor een misdrijf waarop in de wet een gevangenisstraf staat van vier jaar of meer, zijn sinds de invoering van de nieuwe DNA-wet op 1 februari 2005 verplicht om DNA-materiaal af te staan. Voorheen mocht dat alleen bij opsporingsonderzoeken. De ex-gedetineerden moeten veroordeeld zijn tot een gevangenisstraf, taakstraf, terbeschikkingstelling, plaatsing in een psychiatrisch ziekenhuis, een inrichting voor veelplegers of een inrichting voor jeugdigen.

Met dank aan Mokky voor de submit.

Onverlaten plaatsen winkelwagentjes op spoor

Icoon VervoerIn de Brabantse plaats Oss hebben onverlaten gisteravond winkelwagentjes op het spoor geplaatst. Twee treinen knalden tegen een wagentje aan, waarna het treinverkeer tussen Oss en Den Bosch tot middernacht stil kwam te liggen. De schade aan de treinen valt mee, zo verklaarde een woordvoerster van de spoorwegpolitie.

Er zijn nog geen aanhoudingen verricht. Eerder deze week werden er al vernielingen rondom het spoor aangericht op het traject tussen Alkmaar en Den Helder. Zowel maandag- als dinsdagochtend werden er bij spoorwegovergangen stroomkabels doorgeknipt en accu's vernield. Ook vanochtend kreeg de politie een melding binnen van losse draden bij een schakelkast. Na onderzoek bleek dit een loos alarm; de draden waren losse uitlopers.

Twijfels Opdam over contractverlenging

Barry Opdam heeft geen haast met het verlengen van zijn contract bij AZ, dat in 2007 afloopt. De Alkmaarders hebben de speler een nieuwe aanbieding gedaan, maar Opdam is er nog niet uit.

Feyenoord heeft interesse in de speler, vorig jaar boden de Rotterdammers al drie miljoen voor Opdam. "AZ vond dat te weinig". Opdam had zijn twijfels omdat Feyenoord hem eveneens als linksback wilde gebruiken. "Terwijl ik net als centrumverdediger Oranje had gehaald."

Ook na het aantrekken van Ron Vlaar is de interesse van de Rotterdammers geensins verflauwd, maar Opdam heeft het ook prima naar zijn zin bij AZ. "Ik zit hier goed, er komt een nieuw stadion en met de visie van Louis van Gaal is er een bepaalde aantrekkingskracht ontstaan. Kenneth Perez vertrekt, maar Joey Gudjonsson komt voor hem in de plaats en vorig seizoen wist AZ ook Shota Arveladze te strikken."

"Jaren geleden was het ondenkbaar dat zulke spelers voor AZ kiezen. Aan de andere kant: ik ben dertig, dus als ik ooit iets anders zou willen, is dit misschien het moment. Maar omdat ik een rare periode achter de rug heb, wil ik mijn beslissing gewoon nog even uitstellen," aldus Opdam.

John de Wolf uit de kast!

Echt geweldig dit, John de Wolf breekt een lans voor alle homo's door eindelijk uit de kast te komen. Nou ja, nog niet helemaal en ik wil absoluut niet suggereren dat mannen die dansen homo zijn, maar ik voel dat het grote nieuws van John er aan zit te komen.

Er werd natuurlijk al veel langer gespeculeerd over de seksuele voorkeur van John, maar de kogel lijkt nu eindelijk door de kerk. Petje af voor je John! als profvoetballer zal je het altijd best moeilijk gehad hebben en door straks eindelijk naar buiten te treden, zal je nog wel heel wat over je heen krijgen en ook zeker negatieve dingen.

Maar natuurlijk ook positieve, zo zullen veel mannen er naar uitkijken om die lekkere voetbalbillen eens in zo'n strak danspakje te zien. Benieuwd wie je danspartner wordt, misschien wel Winston Post of Mike de Boer of natuurlijk gewoon een leuke dame die er geen moeite mee heeft om te leiden bij het dansen...

Riep daar iemand kuthoer?

Meer dan dat, we zijn gewoon een kutland aan het worden. Dat Verdonk heeft besloten dat Salomon Kalou niet wordt geselecteerd voor het Nederlands elftal zal me eerlijk gezegd een zorg zijn. Kalou zal zich verder wel redden en Van Basten ook wel.

Dat Verdonk echter heeft besloten dat Taida Pasic direct het land uit moet en haar school hier niet mag afmaken is weer zo'n typisch weergaloos slecht Verdonk-besluit, waar werkelijk geen enkel doel mee gediend is. Verdonk voelt zich publiekelijk aangevallen en gaat even op haar strepen staan.

Ondertussen zet Verdonk, met opmerkingen over een nieuw inburgeringsexamen in mei, de deur voor Kalou nog snel op een kiertje om haar populariteit nog een beetje op te krikken. Bah, hopeloos dit! het wachten is op het volgende kabinet met een fatsoenlijke GroenLinks-minister op de post van Verdonk. Dat komt helaas waarschijnlijk wel te laat voor Taida Pasic...

SP in Groningen deelt eetbare flyers uit

Eetbare pamfletten van de SP in GroningenDe Socialistische Partij (SP) in Groningen heeft een inventieve wijze gevonden om een flyerverbod in de stad te omzeilen. In plaats van papieren folders deelt de partij eetbare pamfletten uit aan 'stadjers' in het Groningse centrum. De smakelijke propaganda is een protest tegen het verbod.

"Natuurlijk vinden wij een schone binnenstad ook belangrijk. Maar daarvoor kun je met partijen ook afspraken maken dat ze flyers die op de grond komen weer opruimen", stelt lijsttrekker Rosita van Gijlswijk. Volgens haar is de gemeente Groningen te ver doorgeschoten, door de politiek geen vergunning te geven pamfletten uit te delen in de verkiezingscampagne.

John de Wolf in 'Dancing with the Stars'

Icoon TelevisieDe danscapaciteiten van oud-Feyenoorder John de Wolf (43) zullen te bewonderen zijn in de tweede reeks van het programma 'Dancing with the Stars', dat eind maart van start gaat. In de show worden BN'ers gekoppeld aan professionele dansers. De eerste reeks was met gemiddeld anderhalf miljoen kijkers een groot succes.

"Je kan geen slechtere partner vinden dan ik", kondigde De Wolf bij de bekendmaking aan. Naast hem zullen onder andere presentatrice Myrna Goosen, zangeres Edsilia Rombley, soapie Winston Post en stylist Mike de Boer hun opwachting maken in de danscompetitie. "Ik doe geen raar strak pakje aan", zo reageerde De Boer dinsdagmiddag. "Ik moet er wel een beetje lekker uitzien."

De finale van de eerste reeks van het RTL-programma werd in oktober gewonnen door ex-Idol Jim Bakkum met danspartner Julie Freyer.

Semtex-makers dreigen Madonna met claim

Icoon ShowbizzHet Tsjechische springstofbedrijf Explosia wil juridische stappen ondernemen tegen zangeres Madonna. De producent van onder andere de explosief Semtex vindt het maar niks dat de zangeres onlangs het bedrijf 'Semtex Girls Ltd' heeft opgericht. De Tsjechen claimen de internationale rechten op de merknaam te hebben.

"Madonna heeft ons niet om toestemming gevraagd om de naam te gebruiken en dus moeten we juridische stappen ondernemen", liet directeur Ladislav Lehky gisteren in een reactie weten. Volgens Lehky moet de handelswaarde van het merk geschat worden op 4,6 miljoen euro. Wat Madonna precies voor ogen heeft met haar Semtex Girls is overigens niet duidelijk.

Donner geeft startsein bouw Westermoskee

Icoon AlgemeenNa twaalf jaar gesteggel is dinsdagmiddag in Amsterdam het startsein gegeven voor de bouw van de Westermoskee in Amsterdam-West. Minister Piet Hein Donner was aanwezig om de officiële aftrap te geven, nadat eerst geestelijken de grond waarop het gebouw komt te staan op ceremoniële wijze hadden ingewijd.

De moskee, van de Turkse sociaal-religieuze beweging Milli Görüs, is bijzonder omdat het zal worden gebouwd in de stijl van de Amsterdamse school. Het ontwerp is van het Frans-joodse architectenpaar Marc en Nada Breitman. De 'mooiste moskee van Nederland', zo bestempelde Donner het toekomstige gebouw. "Het is een symbolische vermenging van culturen, van Turkse Nederlanders in een jasje van de Amsterdamse School, de Westermoskee kan er niet zijn zonder tussenkomst van (woningcorporatie) het Oosten, de naam is een knipoog naar de Westerkerk, ooit de grootste protestantse kerk in Amsterdam."

In 1994 had de toenmalige stadsdeelvoorzitter Freek Salm nog gewaarschuwd voor een 'Turks bolwerk van fundamentalisten', maar twaalf jaar later lijken de betrokkenen eenstemmig enthousiast. Behalve een gebedshuis zal het terrein worden bebouwd met woningen, kantoor- en bedrijfsruimte, maatschappelijke voorzieningen en een parkeergarage. De laatste discussies gingen over de hoogte van de minaret bij het gebouw, met 43 meter overigens een stuk lager dan de 80 meter hoge kerktoren van de Westerkerk. "Ooit waren kerktorens het symbool voor rijkdom van de stad. Ze wezen de weg door het landschap. Ze markeren nu nog een rijk verleden, de godsdienst is te gemakkelijk uit de stad verdwenen. De 43 meter hoge minaret is dan ook een verrijking van het stadsdeel", zo verklaarde Donner in zijn toespraak. Een aantal omwonenden en Kamerlid Geert Wilders hadden zich tevergeefs uitgesproken tegen de hoogte.

Westermoskee
Impressie van de nieuwe Westermoskee


Met dank aan Schepseltje voor de submit.
Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1258
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.