Schrappen seksscène Holmes 'technische fout'

Katie Holmes en TOm CruiseEen seksscène van actrice Katie Holmes in de nieuwe film 'Thank you for smoking' is verdwenen door een technische fout, en niet door druk van Holmes' eega Tom Cruise. Dat zegt regisseur Jason Reitman. De regisseur kwam zelf tot de conclusie dat de scène niet meer in de film zat, toen hij aanwezig was bij een voorvertoning op het Sundance Film Festival in de Amerikaanse stad Park City.

"Ik zat in de filmzaal en toen ik me realiseerde dat de scène weg was, dacht ik in eerste instantie dat de producenten de scène uit de film hadden gehaald", verklaarde Reitman in een radio-interview. In de Verenigde Staten ging het gerucht dat een jaloerse Cruise hiervoor verantwoordelijk zou zijn. Hij zou geëist hebben dat de beelden van zijn 27-jarige verloofde werden geschrapt. "Het is een leuk verhaal. Ik heb er veel plezier aan beleefd. Het enige probleem is dat het niet waar is", vertelt de regisseur.

Het wegvallen van de scène zou een projectorfout zijn geweest. De pikante beelden van Holmes zitten aan het einde van een filmrol, die bij de vertoning te vroeg verwisseld zou zijn. Volgens Reitman heeft het verhaal over de verdwenen scène er echter voor gezorgd dat de film volop in de belangstelling staat. 'Thank You for Smoking' zal, inclusief de 'geschrapte' takes, op 17 maart officieel in première gaan in Amerika.