Zwangere direct weggestemd in Belgische BB

KathleenIn navolging van de laatste Nederlandse Big Brother-reeks heeft ook in België een zwangere kandidate het beroemde televisiehuis betrokken. De 22-jarige Kathleen, zeven maanden zwanger, werd echter op de eerste dag meteen weggestemd door het trio Kirsten, Haris en Mike, die van de programmaleiding de opdracht hadden gekregen een willekeurig iemand het huis uit te sturen.

Waarschijnlijk is er echter sprake van een scenario gelijk aan de Nederlandse kandidaat Rob. Kathleen bevindt zich namelijk vooralsnog in een aparte geheime kamer van het huis. De moeder van de zwangere Kathleen noemt de onverwachte ontwikkeling een 'opgezet spel'. "Want de makers hebben beloofd dat ons Leen zéker tot na de bevalling in het huis blijft als ze de tiran niet uithangt", zegt Patricia Thienpondt in Het Nieuwsblad. "De vroedvrouw en de dokters staan ook standby. Zelfs de kinderkamer moet daar al ergens staan! Daarom ook dat ik het niet geloofde dat Kathleen maandagavond écht uit het huis werd gestemd." Volgens haar moeder zat de jonge vrouw tot voor kort nog in een opvanghuis, waar ze zou leren met geld om te gaan. "Maar na twee weken daar heeft ze voor 'Big Brother' gekozen. Die jackpot van 100.000 euro zou haar dus wel goed uitkomen."

'Big Brother 5 - Zero Privacy' moet spraakmakender dan ooit worden. Behalve de zwangere Kathleen herbergt het huis de stripster Audrey, de seropositieve Kenny en het stelletje Nathalie en Bart. Deze laatste twee hebben de opdracht gekregen hun relatie de komende dagen geheim te houden voor de rest van de bewoners. Een andere kandidate moet zich zo onpopulair maken dat ze bij de eerste stemronde minimaal één nominatie krijgt.