FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 28 februari 2006

Beenhakker wint met Trinidad

In de voorbereiding op het WK van aankomende zomer heeft Trinidad en Tobago een oefenwedstrijd tegen IJsland gewonnen. De ploeg van trainer Leo Beenhakker was in Londen met 2-0 te sterk.

Beide doelpunten kwamen op naam van Dwight Yorke. De 34-jarige aanvaller scoorde daarmee zijn veertiende en vijftiende interlandgoals. Daarvoor had de spits vijftig interlands voor nodig. Het tweede doelpunt van Yorke kwam voort uit een strafschop.

Net als in de film ( deel 1)

Hoewel het toch al zeker middernacht is geweest, zijn er opvallend veel mensen die blijkbaar dezelfde gedachte hebben gehad. De schuifdeuren gaan open en twee mannen komen haastig naar buiten rennen. Ze hebben zwarte mutsen over hun hoofden getrokken en lopen rechtstreeks naar een witte golf, zo'n dertig meter bij hem vandaan. Met gierende banden scheuren ze weg. Met fijngeknepen ogen en enigszins verscholen achter de hoofdsteun probeert hij het nummerbord te ontcijferen. Met 'DS - 23' begint het. Verder komt hij niet.

Zaragoza beboet voor gedrag fans

De Spaanse voetbalbond heeft Real Zaragoza een boete opgelegd van 9000 euro. Dit als straf voor het racistische gedrag van de fans van de club.

Afgelopen zaterdagavond werd het duel tussen Real Zaragoza en Barcelona ontsiert door rasicstische geluiden in de richting van Samuel Eto'o van de bezoekende club. Deze wilde vervolgens het veld aflopen, werd door onder andere ploeggenoot Ronaldinho tegen gehouden en had vervolgens een groot aandeel in de 0-2 overwinning van de Catalanen.

Het bedrag van de boete is deze keer aanzienlijk hoog. Vorig seizoen kreeg Real Zaragoza ook een boete voor het gedrag van de fans. Toen bedroeg de schade slechts 600 euro.

Samaras scoort bij debuut

Georgios Samaras heeft zijn debuut in het nationale team van Griekenland bekroond met een doelpunt. De oud-spits van Heerenveen mocht in het duel met Wit-Rusland van het begin meedoen, en scoorde al na 14 minuten.

Het doelpunt van Samaras bleek de enige en dus winnende treffer van de wedstrijd. Het treffen tussen Griekenland en Wit-Rusland had plaats op Cyprus, als onderdeel van een achtlandentoernooi.

[Upd] Testdag 28-02-2006

Vandaag is er getest op drie circuits. Ferrari kwam opnieuw in actie op Mugello, Honda voegde zich bij de teams die gisteren al testten op Valencia, en Midland en Super Aguri reden hun rondjes op Silverstone.

Michael Schumacher was opnieuw de snelste op Mugello. Hij deed meer dan 6 tienden minder over zijn snelste rondje dan gisteren. Felipe Massa zat vandaag met een halve seconde verschil veel dichter bij de Duitser dan gisteren.

Heikki Kovalainen zette de snelste tijd neer op Valencia. Anthony Davidson zette de tweede tijd neer, en Kimi Räikkönen werd derde. De Fin testte vandaag vooral pitstops.

Op Silverstone reed Super Aguri vandaag voor het eerst met de kleurstelling voor 2006. Ook Midland kwam hier in actie, maar helaas zijn er geen rondetijden vrijgegeven.

Testtijden Mugello:

PosCoureurTeamWagenTijdVerschilRonden
1M. SchumacherFerrari248 F11:21.974-94
2F. MassaFerrari248 F11:22.481+0.50771

Testtijden Valencia:

PosCoureurTeamWagenTijdVerschilRonden
1H. KovalainenRenaultR261:10.436-126
2A. DavidsonHondaRA1061:10.541+0.105144
3K. RäikkönenMcLaren-MercedesMP4-211:10.814+0.37874
4P. de la RosaMcLaren-MercedesMP4-20B (V10)1:10.843+0.407107
5N. RosbergWilliamsFW281:11.265+0.82968
6M. WebberWilliamsFW281:11.569+1.13386

Update
Inmiddels zijn er een paar resultaten van de test op Silverstone vrijgegeven.

Testtijden Silverstone:

PosCoureurTeamTijdRonden
1M. WinkelhockMF1 Racing1:37.35012
2G. MondiniMF1 Racing1:44.17813
3T. SatoSuper Aguri2
4T. MonteiroMF1 Racing11
5Y. IdeSuper Aguri2

Tim Bakens langer bij RKC Waalwijk

RKC Waalwijk heeft een optie in het contract van verdediger Tim Bakens gelicht, waardoor de 23-jarige speler nu tot medio 2008 verbonden blijft aan de club uit Noord-Brabant.

Bakens stapte in mei 2005 over van De Graafschap naar RKC Waalwijk. Door een achillespeesblessure mistte hij een groot aantal wedstrijden, maar na de winterstop staat de verdediger vast in de basis van trainer Adrie Koster.

EO mag zwerver niet 'pimpen'

Icoon TelevisieDe Evangelische Omroep (EO) moet op zoek naar een andere naam voor een nieuw programma, dat op 7 maart uitgezonden wordt. De omroep wilde het programma, waarin een zwerver geholpen wordt, de naam 'Pimp my life' meegeven', maar muziekzender MTV heeft daar een stokje voor gestoken.

MTV heeft de combinatie 'pimp my' namelijk gedeponeerd na het succes van de populaire show 'Pimp my Ride' op de muziekzender. Eerder veranderde Nationaal Spaarfonds al de naam van uitvaartverzekeringslabel 'Pimp My Grave' nadat MTV bezwaar had gemaakt. De naam van deze verzekering, speciaal gericht op jongeren, is inmiddels veranderd in 'Can You Dig It'.

De nieuwe naam voor het EO-programma is nog niet bekend, een woordvoerder meldde dat dit waarschijnlijk woensdag het geval zal zijn. De omroep was zich van geen kwaad bewust, aldus de woordvoerder. "Wij vonden de naam heel goed passen bij het programma, het is lekker eigentijds. Dat MTV het alleenrecht heeft op 'pimp my' was ons niet bekend."

In het EO-programma pikt presentatrice Margje Fikse (bekend van Z@pp) een zwerver op van straat om hem vervolgens binnen een week weer op de rails te helpen. De zwerver krijgt gedurende enkele dagen een metamorfose, logeert in de duurste hotels, rijdt rond in een limousine en dineert in dure restaurants die hij aandoet per helikopter. Het programma komt op 7 maart, de dag van de gemeenteraadsverkiezingen, bij wijze van proef eenmalig in plaats van 'Het Elfde Uur'. Als het programma aanslaat, gaat de EO wellicht meerdere afleveringen te maken.

Las Ketchup naar Songfestival

Icoon MuziekIn 2002 hadden ze een grote hit met 'The Ketchup Song'. Over heel de wereld kende men het nummer met het bijbehorende dansje. Van 'Las Ketchup' is daarna weinig meer vernomen, maar daar komt verandering in. De dames gaan namelijk meedoen aan het Eurovisie Songfestival. 'Las Ketchup' doet mee namens Spanje met het nummer 'Bloody Mary' en zal daarmee weer proberen een wereldhit te scoren.

Las Ketchup verkocht in 2002 wereldwijd zeven miljoen cd's en scoorde zelfs in Amerika met hun hit. Voor Nederland doen 'Behave', 'Maud' en 'Treble' mee aan het Nationaal Songfestival. Ze proberen om voor Nederland uit te komen op het Eurovisie Songfestival dat in Athene gehouden zal worden.

Met dank aan Beta.Erik voor de submit.

Minister op matje om uitspraken cartoons

Uitspraken van minister voor Ontwikkelingssamenwerking Agnes van Ardenne (CDA) over de zogenaamde Deense cartoonkwestie zijn 'onaanvaardbaar'. Dat vinden de Tweede-Kamerfracties van PvdA en VVD. In de Arabische krant Asharq Al-Awsat verdedigde de bewindsvrouw de kritiek die moslims hebben op de plaatsing van de omstreden Mohammed-spotprenten.

Van Ardenne wees in het artikel, dat in vertaalde versie in het NRC verscheen, het geweld tegen ambassades en bedreigingen tegen cartoonisten af. Tegelijkertijd keurde ze de houding van 'fundamentalistische secularisten' die 'het grootste kabaal maken over de vrijheid van meningsuiting' en tegelijkertijd religie beschouwen als 'een overblijfsel uit achterlijke tijden en oorden' en zich niet willen verdiepen in de diverse culturen en religies af. De kwestie rond de cartoons moet, volgens de minister, niet worden gezien als een strijd om de vrijheid van meningsuiting, maar als een 'botsing tussen de seculiere en de niet-seculiere wereld'.

Kamerleden Bert Koenders (PvdA) en Hans van Baalen (VVD) willen een spoeddebat over de uitspraken. "In plaats van pal te staan voor de vrijheid van meningsuiting, keert zij met allerlei excuses de waarheid de rug toe", reageerde Koenders, die stelde dat Van Ardenne dwars ingaat tegen het kabinetsbeleid en de mening van de meerderheid van de Kamer. Volgens Van Baalen heeft de minister met haar uitspraken de verdedigers van de vrijheid van meningsuiting, mensenrechtenactivisten en journalisten in een kwaad daglicht gesteld.

NBA: Topteams maken geen fouten

De top vijf in de NBA maakte maandag wederom geen fouten. Detroit, Dallas, San Antonio, Phoenix en Miami wisten allemaal hun wedstrijden te winnen. Het was voor Dallas al haar vijftiende thuisoverwinning op rij.

De Detroit Pistons, berucht om hun stugge defensie en koploper in het oosten, lieten weer eens zien waarom ze de grote favoriet om de titel zijn. Nadat het de eerste drie kwarten tegen de Cleveland Caveliers gelijk op ging, wisten ze de tegenstander in het vierde kwart slechts op negen punten te houden, waardoor Detroit alsnog gemakkelijk met de overwinning aan de haal ging. De Miami Heat, dat tweede staat in het oosten, wonnen mede dankzij Dwyane Wade en Shaquille O'Neal van de Toronto Raptors. De beide sterspelers van Miami waren samen goed voor 59 punten. Het was voor zowel Miami als voor Detroit hun zesde overwinning op rij.

In het westen wonnen de Phoenix Suns hun zevende wedstrijd op rij, terwijl de Dallas Mavericks en de San Antonio Spurs respectievelijk hun zesde en vierde opeenvolgende overwinning boekten. Dallas gaat aan de leiding in het westen, gevolgd door San Antonio en Phoenix.

Volledige uitslagen:

New Jersey Nets - Atlanta Hawks 102-104 (n.v.)
Detroit Pistons - Cleveland Caveliers 84-72
Toronto Raptors - Miami Heat 94-102
Washington Wizards - Memphis Grizzlies 98-108
Phoenix Suns - Houston Rockets 111-94
Philadelphia 76'ers - Dallas Mavericks 92-104
New York Knicks - San Antonio Spurs 93-121
Milwaukee Bucks - Denver Nuggets 110-89
Portland Trailblazers - Sacramento Kings 91-115
Charlotte Bobcats - Los Angeles Clippers 87-95
Utah Jazz - Golden State Warriors 117-108 (n.v.)

Bunniker (14) pleegt zelfmoord na hackactie

Een 14-jarige jongen uit Bunnik (provincie Utrecht) heeft zichzelf vorige week opgehangen nadat zijn account van de populaire online-game RuneScape was gehackt door een vriend. Voor hij zelfmoord pleegde, plaatste de jongen nog een bericht op de website van zijn gameclan, Heroes of the Future genaamd. De hackactie zou de laatste druppel geweest zijn voor de jongen, die zijns inziens geen al te best leven had.

"Ik doe dit (zelfmoord plegen, red.) omdat ik veel problemen heb op school, thuis en op andere plaatsen. Ik ben gewoon ziek van de wereld en de mensen die er op leven. De weinige steun die ik kreeg, kwam van een stel vrienden, maar nu heeft zelfs mijn beste vriend (degene die hem heeft gehackt, red.) me teleurgesteld. (...) Mijn ouders weten hier niets van, jullie zijn de eersten die het weten. Ik denk niet dat iemand me ooit uit de diepe problemen waar ik in zit, kan helpen", zo schreef de 14-jarige in zijn afscheidspost op zijn clansite. Een mirror van zijn volledige laatste post valt hier te zien.

RuneScape is een zogenoemde Massive Multiplayer Online Role Playing Game (MMORPG) en wordt dagelijks door miljoenen mensen over de hele wereld gespeeld. Het spel speelt zich af in een virtuele online wereld. Opvallend bij deze games is dat de tijd niet stilstaat, maar net als in de echte wereld verloopt. Ook is het sociale aspect van deze games voor veel spelers zeer belangrijk. Een hack in zo'n spel betekent dat alles wat iemand heeft opgebouwd binnen de game, verloren kan gaan.




Met dank aan s0k voor de submit.

Renault is blij met de nieuwe pitsplek

Renault is blij met hun nieuwe plek in de pitstraat. Na de winst in 2005 van de constructeurstitel, mocht de Franse renstal kiezen of ze vooraan of juist helemaal achteraan wilden staan in de pitstraat.

Sportdirecteur Steve Nielsen vindt het een erg groot voordeel: "Het hangt van het circuit af of we aan het begin of aan het einde van de pitstraat zitten. Het zal ons een klein voordeel geven bij de pitstops. De rijders kunnen makkelijker bij het team stoppen of makkelijker bij het team wegrijden. Ook krijgen we meer ruimte, hoewel we vorig jaar al voldoende ruimte hadden en ik vind dat elk team eigenlijk evenveel werkruimte moet hebben," aldus Nielsen.

Frentzen naar Audi

Audi heeft Heinz-Harald Frentzen voor komend seizoen gecontracteerd. De 38-jarige Duitse ex-Formule 1 coureur zal een Audi A4 DTM tot zijn beschikking krijgen van het Abt Sportline team.

Aankomende woensdag zal Frentzen op Vallelunga voor het eerst testen met de wagen. Afgelopen twee jaar reed hij voor Opel in de DTM met twee derde plaatsten als beste resultaat, op de circuits van Brno en Zandvoort. Voor hij in 2004 in de hoogste toerwagenklasse terecht kwam, reed Frentzen van 1994 tot 2003 in de Formule 1 voor de teams van Sauber (94, 95, 96 en 03), Williams (97 en 98), Jordan (99, 00 en 01), Prost (01) en Arrows(02). Hij won 3 races waarvan één voor Williams in 1997 toen hij tweede werd in het kampioenschap en twee voor Jordan in 1999 toen hij derde werd in de eindstand.

“We weten dat Frentzen erg populair is bij de fans en de media, dat zegt iets over zijn persoonlijkheid. We vinden dat hij nooit de kans kreeg in de DTM die hij verdiende. Hij heeft in de Formule 1 bewezen dat hij technisch zeer begaafd is en erg snel,” sprak Dr Wolfgang Ullrich van Audi.

Frentzen was uiteraard zeer blij met zijn nieuwe contract: “Ik ben al jaren een beetje fan van het merk Audi, en ben blij dat ze me de kans geven om me te laten zien wat ik kan in een toerwagen. Ze zijn één van de beste teams de afgelopen jaren in de motorsport. Na de Formule 1 is de DTM de hoogste klasse dus ben zeer tevreden dat ik erin kan blijven,” aldus Frentzen.

[Column] "Het 'realisme' van San Marco"

Bondscoach Marco van Basten zei maandag tegenover het ANP dat alleen een wereldtitel hem tevreden maakt. Ondertussen ontbeert het Oranje aan cruciale voorwaarden om in de nacht van 9 juli een volksfeest in te luiden.

Van Basten gaat gelukkig niet gebukt onder de belommerde dreven van zijn voorganger, maar Advocaat had één pluspunt: realisme. Dat het gekunstelde Oranje-legioen hem neersabelde voor een logische wissel in de wedstrijd tegen de Tsjechen was ronduit betreurenswaardig. Nederland zou toch wel onder de voet zijn gelopen en juist een Stachanovwerker in de persoon van Paul Bosvelt vertraagde de trein der Midden-Europeanen. Is Van Basten wel zo realistisch met zijn streven naar een wereldtitel?

Een panacee om de mondiale titel te veroveren is er niet. Drie van de laatste vier wereldkampioenen - Frankrijk 1998, Brazilië 1994 en Duitsland 1990 – hadden in ieder geval het geluk aan hun zijde door een strafschoppenreeks te overleven op weg naar de huldiging. Oranje won nog nooit een penaltyserie op de mondiale, en als zelfs Denny Landzaat al niet meer kan pronken met een ongeschonden blazoen belooft dat het ergste in de knock-outfase.

Naast geluk is de kwaliteit van de selectie uiteraard een belangrijke voorwaarde om met de Jules Rimet Cup goede sier te maken. Voor welke clubs komen de toekomstige wereldkampioenen uit en wat presteren zij dit seizoen? Van de door Van Basten opgeroepen manschappen voor het oefenduel met Ecuador maken alleen Cocu, Vennegoor of Hesselink, Robben, Van Bronckhorst en Van Bommel nog serieus kans op de landstitel. De Europese bekertoernooien zijn niet ver genoeg gevorderd om een balans op te maken, maar in de Champions League zijn Van Bommel en Van Bronckhorst volgende week waarschijnlijk de laatste representanten van de Oranje-selectie.

Natuurlijk: honger is vaak beter dan verzadiging. Zidane had in 1998 driemaal achtereen een finale van een Europa Cuptoernooi verloren en verscheen op en top gemotiveerd aan de start van het WK. Het beste is dan ook spelers op te roepen die net niet een grote prijs winnen. Zelfs zulke voetballers herbergt Oranje niet in de selectie. Als de hofleverancier roemloos wordt uitgeschakeld door een Spaanse degradatiekandidaat voorspelt dat weinig goeds.

Verder heeft de wereldkampioen altijd een makkelijke poule, zodat hij energie kan sparen. Schoolvoorbeeld is Brazilië in 2002. Met ontwikkelingslanden als China en Costa Rica in de groep hadden de Goddelijke Kanaries twee extra oefenwedstrijden. Het lot was Nederland in december minder gunstig gezind met Ivoorkust, Servië-Montenegro en Argentinië en een eventuele achtste finale tegen Portugal of Mexico.

Aan bovengenoemde drie criteria (geluk, kwaliteit en loting) voldoet Nederland niet of onvoldoende. De ambities van Van Basten zijn dus te hoog gegrepen. Dat is zonde, want een Europees land heeft statistisch gezien alleen kans op de wereldtitel als het WK in het oude continent plaatsvindt. Met het nieuwe rotatiesysteem kan het wel tot 2022 duren voordat het circus weer neerstrijkt in Europa. Alleen enkele Advocaat-elementen in de tactiek van Van Basten zouden Oranje ver kunnen brengen. Niet te aanvallend vooral, want dat is ook een les uit het verleden. Niet de sierlijke Ronaldo, Romario, Matthäus en Zidane waren de sleutelfiguren, maar wegcijferaars als Buchwald of Kléberson.

Wat is Dit opgave 6 ronde 1

Het doel van dit spel is om te raden wat er op een foto staat. Lijkt simpel en op zich is het dat ook, alleen hebben we het iets moeilijker gemaakt. In de eerste ronde is er een klein stukje van het item op de foto zichtbaar en per ronde wordt het stukje dat zichtbaar is steeds iets groter In het totaal zijn er maximaal vier ronden waarin geraden kan worden wat er op een foto staat.

De regels
Je mag 1x per gepost plaatje een poging doen, of binnen 15 minuten veranderen!
Je kan 6 punten per goed antwoord verdienen.
Is het antwoord denk je al gegeven door een andere user dan kun je meeliften maar hier krijg je maar 3 punten voor!
Ben je heel erg warm volgens de jury qua antwoord? dan kun je hiermee nog 2 punten verdienen!
crew is zoals altijd uitgesloten van deelname
Heb je toevallig de grotere afbeelding van de WID en je post deze dan ben je uitgesloten van deelname voor dit kwartaal.

De prijzen
Per kwartaal zijn er prijzen te verdelen. De prijs voor het eerste kwartaal (dus alle spellen Wat is Dit tot en met 1 april) is een DVDset bestaande uit de volgende zes DVDs:
Henk Westbroek - Zuigwortel
Sjaak Bral - Op ware grootte
Sjaak Bral - Hurken in de Berm
Herman Finkers - Geen spatader veranderd
Hard Gelach, het beste cabaret ooit op een DVD
Joep (Joep Onderdelinden)


Deze prijzen voor het eerste kwartaal zijn beschikbaar gesteld door CNR Entertainment.

De tussenstand voor Wat is Dit van het eerste kwartaal is hier te vinden.

De opgave

Leerlingen basisschool op reis naar Iran

Icoon AlgemeenEen groep leerlingen van twee basisscholen in Amsterdam gaat op schoolreis naar Iran. De achttien kinderen, die in de achtste groep zitten, vertrekken volgende week dinsdag naar hoofdstad Teheran, alwaar ze Iraanse leeftijdsgenoten zullen ontmoeten. De reis is de afsluiting van een cultureel uitwisselingsproject, dat twee jaar heeft geduurd.

De reis is een initiatief van het Amsterdamse Tropenmuseum en zal vijf dagen duren. Er zijn diverse maatregelen genomen om te voldoen aan de regels die gelden in het streng islamitisch land. De meisjes zullen bijvoorbeeld gesluierd over straat moeten, hierbij worden het hoofd en de hals met een sjaal bedekt. Woordvoerster van het Tropenmuseum Anna Brolsma meldde dat de Nederlandse kinderen een "diverse" samenstelling hebben om een representatieve afspiegeling van de Amsterdamse schooljeugd te geven. De Iraanse kinderen komen tevens van diverse scholen en hebben zich verenigd in de 'Iran-Holland Kids Club'.

Doel van het project was Iraanse en Nederlandse kinderen kennis te laten maken met elkaars cultuur en dagelijkse leven. Volgens Brolsma is dit doel zeker behaald. Veel vooroordelen over elkaars cultuur zijn uit de wereld geholpen, zo zei ze. Nederlandse kinderen realiseren zich nu bijvoorbeeld beter dat niet iedereen in Iran arm is en Iraanse kinderen snappen dat niet alle Nederlanders rijk zijn. Contacten tussen de Nederlandse en Iraanse leerlingen liep totnogtoe via een website, een webcam, animatiefilmpjes en tekeningen.

Pong klok staat weer stil

Atari heeft een stokje gestoken voor de Pong-clock die door Buro Vormkrijgers werd ontwikkeld en verkocht. Er zullen er nu maar 400 worden verkocht. Atari deed een beroep op de rechten die zij hebben van Pong en dreigde met een rechtszaak. De twee partijen zijn er echter uitgekomen en hebben besloten het bij 400 klokken te laten.

Wil je alsnog een Pong-clock hebben? Houd dan Ebay in de gaten. Daar zal waarschijnlijk wel eentje voor een pittig prijsje te verkrijgen zijn.

Met dank aan pkwarts voor de submit

Van Lottum verliest van Stepanek

John van Lottum heeft bij zijn rentree in de ATP-tour niet weten te winnen van de als zevende geplaatste Tsjech Radek Stepanek. In Dubai verloor onze landgenoot in de eerste ronde in twee sets met 3-6, 6-7.

Van Lottum speelde best aardig tegen de kersverse winnaar van het ATP-toernooi van Rotterdam, maar op de belangrijke momenten liet hij een beetje liggen. In de eerste set ging het gelijk op tot 3-3, waarna Stepanek vaart maakte en de set won met 6-3. In de tweede set stond Van Lottum aanvankelijk nog een break voor, maar Stepanek kwam terug en won de partij in de tie-break.

Van Lottum speelde zijn laatste ATP-toernooi in september 2004. Door een zware rugblessure kwam hij meer dan een jaar niet in actie.

Ruzie bij Amsterdamse zender AT5

Icoon TelevisieEr is ernstige onrust onstaan bij het Amsterdamse lokale tv-station AT5. De redactieraad van de zender heeft het vertrouwen in het hoofdredactie opgezegd. Volgens de raad zou er gewerkt worden in een 'sfeer van wantrouwen'. "De sfeer op de redactie zou zo slecht zijn dat er nog moeilijk in te werken is," zegt Paul Luijten, voorzitter van de raad van commissarissen van AT5. "Maar de klachten van de redactieraad zijn dermate vaag dat ze die eerst maar eens hard moeten maken." Vanavond is er spoedoverleg met zendgemachtigde Salto, de hoofdredactie, redactieraad en ondernemingsraad.

De redactieraad heeft het vooral voorzien op hoofdredacteur Erik van Zwam en zijn adjunct Roeland Stekelenburg. Zij zouden ook een gebrek aan toekomst-visie hebben voor de zender. Opmerkelijk genoeg deelt de ondernemingsraad de mening van de redactieraad totaal niet. Die meldt juist dat er helemaal niets aan de hand is met de hoofdredactie. Vooral de nieuwsdienst van AT5 zou achter de brief zitten van de redactieraad.

De leden van die raad houden zich onbereikbaar voor commentaar. Volgens betrokkenen is er sprake van intimidatie. Wie praat, zou worden bedreigd met ontslag. Voorzitter Floor Mes van de ondernemingsraad is dan ook niet blij met de situatie. "Alleen de nieuwsredactie ziet problemen. De or en de rest van het bedrijf zijn het er niet mee eens."

Hoofdredacteur Van Zwam zegt de gang van zaken "zeer te betreuren", maar wenst verder geen commentaar te geven.

Verdonk: Kalou mag nog geen Nederlander worden

Salomon KalouVoor Rita Verdonk was het kennelijk vandaag bijltjesdag. In tegenstelling tot scholiere Taida Pasic mag voetballer Salomon Kalou weliswaar in Nederland blijven, maar het Nederlanderschap kan hij voorlopig op zijn buik schrijven, zo oordeelde de minister. In haar ogen is de 20-jarige voetballer niet zo bijzonder dat hij voor een versnelde procedure tot naturalisatie in aanmerking komt.

Verdonk was in de zaak-Kalou eerder door de rechter en de Raad van State in het ongelijk gesteld. De Raad van State oordeelde twee weken geleden dat Verdonk het verzoek tot versnelde naturalisatie van de Ivoriaan onzorgvuldig had voorbereid en deels ongemotiveerd had afgewezen, en wees op de regeling waarmee topsporters sneller een Nederlands paspoort kunnen krijgen. Na deze uitspraak werd alom verwacht dat Verdonk niet opnieuw een negatief besluit zou nemen.

Het besluit van de minister is in weerwil van de mening van onder andere staatssecretaris van sportzaken Clémence Ross, bondscoach Marco van Basten en Johan Cruijff. Van Basten had al laten weten Kalou mee te willen nemen naar het komende WK in Duitsland. "We gaan er nog steeds van uit dat Kalou met Oranje meegaat naar het WK. We blijven hem door dik en dun steunen. De wet moet voor iedereen gelijk zijn, maar is dat in deze zaak nog niet", zei Feyenoord-directeur Woerts vandaag. Na een openbare hoorzitting voor de diverse partijen op 9 maart neemt Verdonk een definitief besluit.

Met dank aan Lus voor de submit.

Nieuwe Talpa-serie 'Lotte' ook slecht bekeken

Icoon TelevisieDe nieuwe 'telenovelle' Lotte op Talpa heeft een forse terugval in kijkcijfers voor de kiezen gekregen. Afgelopen zondag keken er nog 837.000 mensen, gisteren was dat nog maar 187.000 mensen.

Zondag werd het programma na de samenvattingen van de Eredivisie voetbal uitgezonden. Gisteren moest het programma het zonder die goed bekeken voorganger doen. Het vernieuwde NSE om 20:00 uur deed het als vanouds slecht. Het programma doet het nu met minder entertainment en sport. Daarnaast veranderde de naam. NSE Nieuws werd door 128.000 kijkers bekeken.

Met dank aan pberends voor de submit.

'Douaniers' beroven vrachtwagen langs snelweg

Icoon VervoerBij de grensovergang Venlo is een Turkse vrachtwagenchauffeur beroofd van zijn lading plasma-tv's. De vrachtwagen werd vanmorgen staande gehouden door mensen die zich voordeden als douanebeambten. De daders lieten de 40-jarige chauffeur uit Ankara een identiteitsbewijs zien en zeiden dat ze van de douane waren. De mannen waren in burgerkleding.

De mannen vroegen de chauffeur naar het douanekantoor te rijden. Een van de twee stapte bij hem in de cabine, de ander reed in een donkerkleurige Audi met Nederlands kenteken achter hem aan. Onderweg dwong de man in de cabine de chauffeur met een vuurwapen naar Blerick te rijden. Daar werden de spullen in een andere vrachtwagen overgeladen.

Geruime tijd nadat de onbekende uit de cabine was verdwenen, durfde de chauffeur uit te stappen. Het is voor het eerst dat een overval als deze in Nederland wordt gepleegd. "We hopen dat het geen nieuwe trend wordt", aldus een woordvoerster van de politie.

Met dank aan Beta.Erik voor de submit.

Belgen met flessen Coca-Cola de grens over

Icoon AlgemeenDat de nieuwe fles van Coca-Cola niet gewenst was, meldden we vorige week al. Nu hebben de supermarkt-eigenaren vlakbij de grens tussen België en Nederland ook aan de bel getrokken. De Belgen leveren massaal hun lege flessen in in Nederland.

In België zit er geen statiegeld op de flessen. De oude Nederlandse flessen waren anders dan die van onze zuiderburen. Nu zijn ze hetzelfde en sparen de Belgen de flessen op, om ze dan in Nederland in te leveren. Daardoor lopen de eigenaren van de supermarkten enkele tientjes per week mis. Coca-Cola wil de winkeliers niet schadeloos stellen.



Met dank aan Beta.Erik voor de submit.

Verdonk: Taïda moet Nederland verlaten

Taïda PasicDe Winterswijkse scholiere Taïda Pasic zal op korte termijn Nederland worden uitgezet. Dat heeft minister Rita Verdonk zojuist bekend gemaakt. De 18-jarige scholiere uit Kosovo heeft volgens de minister oneigenlijk gebruik gemaakt van de procedures rond de aanvraag van een verblijfsvergunning.

Begin deze maand besloot een rechter nog dat een eerdere beslissing om het meisje uit te zetten onzorgvuldig genomen was. Taïda werd 18 januari in een uitzettingscentrum geplaatst, maar op last van de rechter mocht ze een nieuw oordeel van de Integratie- en Naturalisatiedienst (IND) in vrijheid afwachten. Bij het oordeel zou onder andere moeten worden meegenomen in hoeverre Taïda is geïntegreerd, en of haar geboorteland Kosovo wel veilig genoeg is.

Volgens Verdonk is er inmiddels een nieuw gesprek geweest tussen de IND en de scholiere. Ze verklaarde de terugkeer van Taïda 'zo snel mogelijk ter hand te zullen nemen'. De scholiere hoopte in Nederland haar VWO te kunnen afmaken, waarvoor ze in het laatste jaar zit.

Met dank aan justhg voor de submit.

Robbie Williams gaat voetbalwereld in

Icoon VoetbalIcoon MuziekPopster Robbie Williams is grootaandeelhouder geworden van Port Vale FC, dat uitkomt in de Engelse League One. De zanger is al sinds zijn jeugd grote fan van 'The Valians'.

De club staat er momenteel financieel slecht voor en voorzitter Billy Bratt ziet de investering dan ook als een geschenk uit de hemel: "We zijn zeer tevreden dat Robbie heeft geïnvesteerd. Het toont duidelijk aan dat hij nog steeds betrokken is met de club. Het is nu aan Port Vale FC om wijs om te gaan met dit vrijgekomen geld en om de toekomst van deze club te verzekeren".

In een verklaring gaf Williams aan dat hij niet vaak bij wedstrijden aanwezig kan zijn, maar dat zijn hart nog steeds bij Port Vale ligt en dat hij nog altijd een grote supporter van de club is. Robbie Williams is niet de eerste artiest die in de voetbalwereld stapt. In het verleden was Elton John voorzitter van Watford FC.

____________
Voor meer sportnieuws kun je terecht op FOK!sport.

Spore komt naar de handhelds

Het is duidelijk geworden dat Spore, de nieuwe simulatie-game van Will Wright, ook naar de handhelds zal komen. Niet door een persbericht, zelfs geen uitgelekte memo dit keer, maar door een vacature op internet waarin mensen worden gevraagd om de game voor de handhelds te maken. Op GameDev.net is deze vacature verschenen waarin ervaren handheld developers worden gevraagd voor Spore. Op welke handhelds de game precies zal verschijnen is niet bekend, maar aangezien het gaat over meerdere handheld versies kunnen we er wel ongeveer vanuit gaan dat de DS en PSP versies bedoeld worden. In Spore heerst de speler over een planeet die ontstaat met kleine organismen. Later in de game zullen deze organismen zich ontwikkelen tot geavanceerde wezens, afhankelijk van de keuzes die jij maakt.

Quantum niveau

Persoonlijk heb ik er nog maar weinig van begrepen in de loop der jaren. Wat is nou Quantum Mechanica en hoe werkt de wereld op dat miniscule niveau. Een klein beetje verduidelijking krijg je hier van "Captain Quantum"(ofzo). Want, een elektron is natuurlijk materie maar ook weer niet, en hoe komt het dat er verschillende dingen gebeuren met die elektronen als ze door een gaatje heengeschoven worden.

Verheijen naar WK allround

Carl Verheijen mag medio maart afreizen naar het WK allround in Calgary. De stayer kreeg de voorkeur boven Rintje Ritsma en Bob de Jong.

Sven Kramer en Mark Tuitert hadden zich in een eerder stadium al verzekerd van deelname aan het WK allround. Kramer op basis van zijn vierde positie bij het EK allround en Tuitert wegens zijn winst op het NK allround. Verheijen nam niet deel aan het NK, maar krijgt toch de voorkeur boven Ritsma (de nummer twee op het NK) en Bob de Jong (de nummer drie). Op het EK eindigde Verheijen als negende en viel hij op door een botsing met Jochem Uytdehaage.

De dames doen het met Renate Groenewold, Ireen Wüst en Wieteke Cramer in Calgary. Tessa van Dijk fungeert als reserve. Het WK allround vindt plaats op 18 en 19 maart.

Duitse kat overleden aan vogelgriep

EpidemieDe vogelgriep heeft een kat tot slachtoffer gemaakt. Op het Duitse eiland Rügen werd een dode kat gevonden die besmet was met het ook voor mensen gevaarlijke H5N1-virus. Voor zover bekend is het de eerste kat in Europa die het virus heeft opgelopen. In Azië zijn al vaker katten overleden aan vogelgriep.

Katten die sterven aan vogelgriep lopen het virus waarschijnlijk op door het eten van aan H5N1 overleden vogels. Minister Veerman van Landbouw vindt het niet nodig maatregelen te nemen die een uitbraak van het vogelgriepvirus onder Nederlandse katten moeten voorkomen. Omdat er nog geen H5N1 in Nederland is, is er volgens het ministerie geen reden tot speciale maatregelen.

De vogelgriep heeft nu overigens ook Zweden en de Duitse deelstaat Beieren bereikt. Bij twee wilde vogels in het Beierse district Oberbayern werd de H5N1-variant geconstateerd. De vogelsterfte aan de Duitse Oostzeekust neemt volgens de laatste berichten langzaam maar zeker af.


Met dank aan ferdo11, lagulalupis, aloa, en Harvest voor de submit.

'Richards overweegt eigen F1-team'

Voormalig BAR-teambaas David Richards zou plannen hebben om een eigen Formule 1-team op te zetten. De Brit zou in januari al hints in die richting hebben gegeven op een autoshow en zou nu ook met Bernie Ecclestone en Max Mosley over zijn plannen hebben gesproken.

In januari meldde Richards aan journalisten op de Autosport International Show dat hij het door de kostenbesparende maatregelen van de FIA interessant zou vinden om in 2008 terug te keren in de sport. Hij zou zich onlangs door Ecclestone en Mosley van de FIA over de reglementen en financiële voorwaarden van de Formule 1 in 2008 hebben laten informeren.

Richards bestiert het onafhankelijke motorsportbedrijf Prodrive in Banbury in Engeland, dat verantwoordelijk is voor de Subaru's in het World Rally Championship. David Lapworth, die vorige week het rallyteam van Subaru verliet, zou tevens een rol gaan spelen in het nieuwe team.

Stewardess hysterisch na turbulentie

VervoerPassagiers van een vlucht van luchtvaartmaatschappij Virgin Atlantic hebben geklaagd over een hysterische stewardess, die hen afgelopen vrijdag de stuipen op het lijf joeg. Boven Groenland kreeg het toestel last van turbulentie, waarop de vrouw volgens passagiers volkomen uit haar dak ging.

Een ooggetuige: ''De stewardess schreeuwde wel drie keer dat we gingen crashen. Ook gilde ze dat iedereen zou sterven.'' Virgin heeft bevestigd dat er sprake was van ''onverwachte turbulentie'' in het vliegtuig, maar wil eerst nog de bemanning spreken over de kwestie.

5. Ben de Leider drinkt zijn koffie liefst gif-vrij

Uit enkele verloren gewaande geschriften van de ziener Nostradamus blijkt dat er zich in Nederland een Hans Kazan antichrist bevindt: Ben de Leider.

Korte samenvatting van het voorgaande (vierde) deel: Ben de Leider begeeft zich ondanks zijn lichte vorm van straatangst en uitzaaiingen als pleinvrees, woonerfschuwte en de snelweg-tyfus toch op straat, waar hij wordt gevolgd door geheim agenten van de CIA, de Mossad en de TAFKAKGB (The Afkorting Formerly Known As KGB). Heelhuids weet hij het pand van reclame- en conceptbureau 'anticoncepti' te bereiken.

Deel 5:

Via de intercom had Ben de Leider zich gemeld bij Ursula Dobbelsteen, secretaresse van 'anticoncepti', en de televisiedochter van de kinderloze Koos en Mien uit 'Zeg 'ns Aaa'. Vanwege haar zeer kleine bijrol in die serie ('de nooit geboren dochter') had ze een 70-urige bijbaan bij 'anticoncepti'.
Nadat de deur tot het trappenhuis met een zoemer was geopend, spoedde Ben zich naar boven. "Haastige spoed is zelden goed", hijgde Ben nadat hij volledig uitgeput de eerste verdieping had bereikt, "Maar zo langzaam als stront is óók niet gezond!" Hij veegde het zweet van zijn voorhoofd, en trapte de voordeur van het Anticoncepti-kantoortje in.

Niet veel later bevond Ben de Leider zich in het kantoor van reclame- en conceptbureau 'anticoncepti'. Aanwezig waren de twee 'anticoncepti'-jongens en Ursula, de secretaresse. "Voordat jullie mij de verkiezingsposter tonen heb ik eerst nog een vraag." Ben nestelde zich in in sofa die in in de hoek van het kantoortje stond, "Is er nog gebeld?"
"Ja, morgenavond bent u te gast in Nova", antwoordde Ursula vlug. "Een gesprek met Jeroen Pauw van zo'n 13 minuten. De redactie mailt vanmiddag zijn vragen alvast door."
"Wel, wel, wel" mompelde Ben de Leider, "Jeroen Pauw dus. Ben benieuwd. Hoe zal zijn openingsvraag luiden? "Wat zijn je favoriete kleur hobby's", of dergelijke gesloten kutvraag?" Jeroen Pauw. Zelfingenomen zeikerd. Ik mag 'm wel hoor, zeer zeker, maar dat hij zijn achternaam zo serieus neemt door dan ook maar de trotse pauw te acteren? Zijn voorvader Hieronymus Paulusz. Pauw had de pech dat ie achter mijn voorvader Maurits Willemsz. De Leijder stond, in de lange rij voor de achternaamregistratie-balie van het stadhuis van Haarlem. Maar omdat De Leijder.com reeds geregistreerd was jezelf dan maar Pauw te gaan noemen? Maar goed, een gesprek met Jeroen Pauw dus. De NOS en Vara kunnen zich opmaken voor 13 minuten historische televisie, én een overbelaste site."

Ben de Leider stond op uit de sofa. "Stap 2: de verkiezingsposter! Daar ben ik voor gekomen, weten jullie nog? Voor het geval jullie het vergeten zijn: 'google' dan alvast maar op trefwoorden als "spoeduitvaart" en "dood door schuld", hier met dat ding!
Vlugger dan vlug renden de twee 'anticoncepti'-jongens met de verkiezingsposters in de hand naar Ben de Leider. Verkiezingsposters; want het waren er twee. Ben de Leider zag de eerste poster en wierp die afkeurend uit het raam. Terwijl de poster buiten als een droevig herfstblad naar de begane grond dwarrelde, liep Ben de Leider binnen weg van het raam. "Stemt Ben de Leider en ontvangt een gratis snijboonsnijder? Dat slaat natuurlijk nergens op! Veel te intellectueel! Dat was de eerste en laatste verkiezingsposter in die vorm. De enige dus, verdoemd tot collectors item, ooit vast belachelijk veel geld waard, nu echter niks." Ben de Leider bekeek de tweede verkiezingsposter, en knikte instemmend.

"Ben de Leider maakt ons bleider. Leuk! Dat lettertype, is dat cyrillisch?" Ben de Leider was zichtbaar niet teleurgesteld. Hij was zowaar positief verrast. En dat deed Ursula en de twee 'anticoncepti'-jongens goed, wat ze met hun lichaamstaal enigszins deden verraden door luid juichend op alle stoelen van het kantoor te gaan staan dansen.
"Ursula", sprak Ben de Leider plechtig tot Ursula Dobbelsteen: "Breng mij thans het brood, gesneden puntje wit met boter ende kaas. Broodje kaas dus, of moet ik het sms-en, vuile BrEeZAh-slet?" Ben sloeg zijn hand voor zijn mond. "Dat laatste had ik niet mogen zeggen, dat was een anachronisme!
"Broodje kaas dus, of: de brandstapel, waanzinnige heks!" vervolgde Ben. "Ja, dat versta je goed! Ik heb honger. Het spijt me."
Ursula zag de jongensachtige nederigheid in Ben de Leiders ogen, en glimlachte moederlijk. "We hebben taart! En wil je ook koffie?"
"Ja, Ursula, lekker!" Ben de Leider zonk wederom in de sofa. Op de televisie was een herhaling van Nova bezig met een item over de geweigerde erotische dichtbundel van Peter Timofeeff. Ben de Leider zuchtte, en zette teletekstpagina 101 op.

"-Hoe drink je je koffie ook alweer?", klonk uit het kleine open keukentje van het 'anticoncepti'-kantoor. Dit was geen domme vraag van Ursula, geenszins: Ben de Leider dronk zijn koffie op alle mogelijke manieren, als statement om vaste voorkeuren van pedante kwasten als James Bond en Jeroen Pauw belachelijk te maken.
"Zwart, alleen suiker, alleen melk, met suiker én melk?", vervolgde Ursula.
Ben de Leider staarde glazig naar de teletekstpagina. "Wederom geen zak gebeurd vandaag. Morgen na Nova zal alles anders zijn. Ben de Leider zal spreken met Jeroen Pauw, dertien minuten lang. Dat wordt lachen.." Ben de Leider zuchtte diep, en dommelde bijna in, ware het niet dat Ursula hem in zijn ongedroomde dagmerrie stoorde.
"Hoe drink je je koffie?" herhaalde Ursula haar eerdere vraag, nu op een andere manier.
"Oh, sorry. "Hoe drink je de koffie?" Dat is een prachtige vraag, Ursula, wist je dat? Solliciteer direct bij Nova en Jeroen Pauw kan op zoek naar werk wat hem hopelijk beter zal liggen. De koffie dus.. Hoe ik die drink? Welnu: met whisky en slagroom. Verder nog wat bruine suiker op de room, shaken, not stirred, en bij voorkeur Cyaankali-vrij, als het even kan!" Ben knipoogde naar Ursula en keek weer naar de verkiezingsposter.
Hij ontdekte een kanjer van een spelfout.
Hij ontstak in grote woede..

(wordt vervolgd)

Speel Tony Hawk tegen rockband P.O.D.

De Amerikaanse rockband P. O .D. zal op 3 maart meedoen in de "Game With Fame"-serie op Xbox Live. Ze zullen te vinden zijn in (de Xbox versie van) de nieuwste skategame van Tony Hawk, namelijk American Wasteland.

Zou je graag een poging willen wagen tegen ze te spelen dan kan je hier vóór 2 maart het formulier invullen. De 'winaars' zullen hierover een email ontvangen. Ook wij in Europa kunnen hieraan meedoen, hiervoor hoef je alleen je naam, leeftijd, email en gamertag in te vullen.

"We are really excited about what lay in store for P. O .D. in 2006. One of the reasons we think this year is going to be great for us is because of the huge support system we have from our fans. This is a great opportunity to get to know the 'Warriors' a little better over Xbox Live. No need to take it easy on us though," Wuv concludes. "We spend plenty of time practicing." Aldus Wuv, de drummer van de band.

Radicale Serviërs weigeren gedoneerde bus NL

Icoon VervoerNationalisten uit een klein dorpje in Servië weigeren een Nederlandse bus als donatie aan te nemen omdat in Den Haag het Joegoslavië-tribunaal van de Verenigde Naties is gevestigd. Vojislav Seselj, de populaire leider van de Radicale Partij, wordt daar momenteel vastgehouden in afwachting van zijn rechtszaak. De dorpsbewoners vragen daarom de lokale autoriteiten de met tulpen versierde bus terug te sturen.

"Het zou niet eens bij ze op moeten komen deze bagger op onze straten te zetten", fulmineert de lokale leider van de partij. "Servische Radicalen hoeven geen giften van degenen die onze dapperste en meest eerbare mannen vasthouden." De burgemeester van het dorpje bekent echter dat hij de bus niet terug kan sturen, omdat ze een dringend tekort aan het vervoersmiddel hebben.

Hij verklaart echter wel tegen de manier te zijn waarop landsgenoten worden behandeld. "Onze mensen zouden niet in het buitenland berecht moeten worden, en ik ben tegen deze procedure." Maar hij voegde daaraan wel toe dat "dit niet betekent dat we niet hoeven mee te werken en hulp te accepteren."

Screenshot Half-Life 2: Episode 1

Voor alle liefhebbers van Half-Life 2 is er vandaag zowaar één screenshot verschenen van de uitbreiding Episode 1. Episode 1 zal goed zijn voor ongeveer vier tot zes uur gameplay maar deze zal kwalitatief beter zijn dan die in de originele Half-Life 2, zo wist Valve vorige week te melden. Je zal tevens niet de originele Half-Life 2 nodig hebben om Episode 1 te kunnen spelen. De uitbreiding is vanaf 24 april via Steam te verkrijgen en zal een prijs van $19.99 meekrijgen.



Zelda gaat definitief gebruik maken van de Revolution?

Zoals enkele dagen geleden bekend werd, blijft het Britse NGC Magazine bij hun standpunt dat The Legend of Zelda: Twilight Princess een game voor de Revolution wordt. Tot nu toe werd dit door Nintendo zelf altijd stug ontkend, maar daar blijkt dan eindelijk verandering in te zijn gekomen.

Tijdens een interview met Jeux-France beaamde Mathieu Minel, een directeur van marketing bij Nintendo Frankrijk, waar door veel mensen op werd gehoopt: de nieuwe Zelda zal gebruik kunnen maken van de Nintendo Revolution. Minel:

"I just know that Nintendo will release either a special edition of Twilight Princess for Nintendo Revolution's controller new functionalities or include these functionalities directly into the original sourcecode, thanks to the compatibility between the two systems. But actually we still don't know which option will be chosen. We don't have any releasedate as well, but we're already working on all the marketing aspects of Twilight Princess so I think the game will be out soon, even if the exact date is yet unknown. It all depends on the compatibility with the Revolution and a lot of others things. You know, this game will be a full set of surprises, especially with a new and violent battle system but I can't tell anymore."

Het blijft nog een beetje vaag, maar volgens Minel zal de GameCube versie van Zelda een nieuwe dimensie krijgen door hem op de Revolution te spelen, óf er komt een speciale versie van Zelda voor de Revolution.

Van Persie vrijuit na seks met Krijgsman

Arsenal-speler Robin van Persie wordt niet vervolgd voor verkrachting van de 21-jarige Sandra Krijgsman. Justitie heeft de zaak tegen hem wegens gebrek aan bewijs geseponeerd. Hij werd in juni 2005 gearresteerd en zat twee weken in voorarrest. Vooral ook omdat hij in eerste instantie ontkende dat er seksueel contact had plaatsgevonden.

De voetballer gaf later toe dat hij wel seks had gehad met Krijgsman op een hotelkamer. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft na uitgebreide onderzoeken niet kunnen vaststellen dat dit tegen de zin van de vrouw zou zijn gebeurd. Krijgsman kan nog wel beroep aantekenen tegen het seponeren. Vooralsnog wordt Van Persie echter niet langer verdacht van verkrachting.

De advocaat van Van Persie, mr. Bram Moszkowicz, bereidt twee schadeclaims voor. Eén tegen het OM, de andere tegen aangeefster Krijgsman. Volgens Moszkowicz kunnen de claims aardig in de papieren lopen: ''Het gaat om een bekend persoon, die ernstige reputatieschade is toegebracht. Dat is duur.''

-
Zie ook FOK!bericht: 'Sandra wilde wél seks met Van Persie', van augustus vorig jaar.

Een ongeluk...

...zit in een klein hoekje.

Maar als je af en toe ziet hoe sommige mensen in een bepaald ongeluk verzeild raken, dan zet je toch vraagtekens bij die zegswijze. En vooral met voertuigongelukken zet je af en toe echte vraagtekens bij de chauffeurs van die dingen.

Want het lijkt er toch wel erg veel op dat de chauffeur van deze grijper dacht dat hij nog in zijn Fiat Panda rond reed toen hij die brug tegenkwam.

Met dank aan MMaverick voor de submit.

Patentaanvraag Nintendo duidt op nieuwe DS?

Nintendo heeft bij het US Patent Office een nieuw patent ingediend dat duidt op een nieuwe versie van de Nintendo DS. De aanvraag bevat schetsen die erg op een DS lijken, maar dan zonder X en Y knop. Een nieuwe functionaliteit is echter om met twee vingers tegelijk het touch screen aan te raken waardoor er veel meer functies mogelijk zijn; het apparaat kan namelijk de twee aanrakingen tegelijk verwerken. De speler zou dan het spel met twee vingers kunnen besturen op het onderste scherm.
Ook is het mogelijk dat dit het systeem is dat ook op de controller van de Revolution zal worden toegepast. Eerder berichtten we al dat de Revolution touch sensitivity zou kunnen krijgen.



'World of Warcraft kan nog twintig jaar doorgroeien'

In een interview met de BBC heeft Shane Dabiri, producer van World of Warcraft enkele opmerkelijke uitspraken gedaan over de game. Zo zei ze dat Blizzard de game nog wel vijf, tien, of misschien wel twintig jaar zou kunnen blijven uitbreiden. Binnenkort komt dan ook de eerste expansie voor de zeer populaire MMO uit. Met meer dan vijf miljoen betalende spelers wordt verwacht dat de uitbreiding zeer populair zal worden. In de uitbreiding zullen spelers bijvoorbeeld level 70 kunnen worden, in plaats van de bestaande limiet van level 60. Verwacht wordt dat mensen met characters in hoge levels de uitbreiding zullen kopen om niet achter te lopen op mensen die World of Warcraft: The Burning Crusade wel hebben.

Volgens Dabiri is er ook genoeg nieuwe content aanwezig om mensen te verleiden de uitbreiding te kopen. Er zullen vliegende mounts aanwezig zijn, nieuwe rassen en een nieuwe profession. Uiteraard zullen er ook een hoop nieuwe quests zijn om spelers nog een behoorlijke tijd bezig te houden. Een releasedatum is nog niet bekend.

Weisglas keurt rappende Donner af

Icoon PolitiekTweede Kamervoorzitter Frans Weisglas (VVD) hekelt het initiatief van minister Piet Hein Donner (CDA) om door middel van een rap zich tegen de legalisering van het softdrugsbeleid te keren. "Hoe moeten mensen de politiek nog serieus nemen als zelfs de minister van Justitie dit soort dingen doet", vraagt Weisglas zich verontrust af.

Afgelopen zaterdag bracht minister Donner van Justitie onder het alias De Don een rap uit waarin hij op een beat aan het rijmen sloeg over de slechte kanten van softdrugs. Hij dacht hiermee de juiste doelgroep te kunnen bereiken.

Weisglas kan er echter niet om lachen. "Het zou ook kunnen dat de minister verkouden en schor was toen hij een gewone tekst insprak, die daardoor als een rap klonk. Laten we het daar maar op houden!", schrijft de Kamervoorzitter. De educatieve rap is nog steeds op de internetsite van Donner te beluisteren.


Frans Weisglas

Kommaneuken

Soms moet je even nadenken voor je een url registreert.

1) Who Represents?, a database for agencies to the rich and famous:
http://www.whorepresents.com

2) Experts Exchange, a knowledge base where programmers can exchange advice and views:
http://www.expertsexchange.com

3) Looking for a pen? Look no further than Pen Island:
http://www.penisland.net

4) Need a therapist?
http://www.therapistfinder.com

5) Mole Station Native Nursery, based in New South Wales:
http://www.molestationnursery.com

6) Gas central heating anyone?
http://www.gasheating.co.uk

7) New to Milan and you need electric light? Why not sign up on-line
with Power-Gen?
http://www.powergenitalia.com

Far Cry Instincts Evolution screenshots

Ubisoft is momenteel druk bezig aan Far Cry: Instincts Evolution, het vervolg op Far Cry: Instincts dat eerder onder de naam next chapter door het leven ging. Van deze game die voor een add-on prijs in de winkel zal komen te liggen zijn vandaag 5 nieuwe screenshots verschenen welke hieronder te bezichtigen zijn.

Far Cry: Instincts Evolution zal eind maart in de schappen liggen voor de Xbox. Xbox 360 eigenaren kunnen vanaf diezelfde datum genieten van Far Cry: Instincts Predator, een samenvoeging van Instincts en Evolution.





Ninety-Nine Nights demo beelden

In enkele Japanse webshops is een speelbare versie van Ninty-Nine Nights verschenen op de demopods. De demo bevat een complete missie met massale gevechten en een beetje verhaallijn. Xboxyde heeft een filmpje kunnen bemachtigen die deze demo van voor tot einde in beeld brengt.



Echt nieuwe dingen brengt het filmpje niet in vergelijking met beelden van de Tokyo Game Show vorig jaar, maar het is altijd leuk om te zien hoe een speler enorme combo's maakt en hordes vijanden afslacht met een paar drukken op de knop.

Je kunt het filmpje hier vinden.

Robbie Williams stapt voetbalwereld in

Popster Robbie Williams is grootaandeelhouder geworden van Port Vale FC, dat uitkomt in de Engelse League One.

De zanger is al sinds zijn jeugd grote fan van 'The Valians'. De club staat er momenteel financieel slecht voor en voorzitter Billy Bratt ziet de investering dan ook als een geschenk uit de hemel: "We zijn zeer tevreden dat Robbie heeft geïnvesteerd. Het toont duidelijk aan dat hij nog steeds betrokken is met de club. Het is nu aan Port Vale FC om wijs om te gaan met dit vrijgekomen geld en om de toekomst van deze club te verzekeren."

In een verklaring gaf Williams aan dat hij niet vaak bij wedstrijden aanwezig kan zijn, maar dat zijn hart nog steeds bij Port Vale ligt en dat hij nog altijd een grote supporter van de club is.

Robbie Williams is niet de eerste artiest die in de voetbalwereld stapt. In het verleden was Elton John voorzitter van Watford FC.

Sarpong meldt zich af voor Oranje

Ajacied Jeffrey Sarpong heeft zich afgemeld voor de oefeninterland van Nederland onder-19 met Zweden. De 17-jarige middenvelder zou teveel last hebben van een blessure aan zijn achillespees.

De blessure van de jonge speler komt Ajax-trainer Danny Blind erg slecht uit. Afgelopen weekend, voor de wedstrijd tegen Heracles Almelo, moest Ajax-trainer Danny Blind al flink puzzelen om een degelijke verdediging te creëren. De belangrijkste reden hiervoor is de goed gevulde ziekenboeg bij de club, en daar komt Sarpong nu dus bij. Hierdoor kreeg een aantal jonge spelers de kans om zich in het eerste elftal van Ajax te bewijzen.

Sarpong heeft zich de laatste weken bewezen bij de Amsterdamse club. De spelmaker traint hierdoor ook al een aantal weken mee met de selectie.

Cech Tsjechisch speler van het jaar


Petr Cech is verkozen tot beste voetballer van Tsjechië in het afgelopen jaar. De doelman troefde daarmee onder anderen Pavel Nedved en Tomas Rosický af.

Cech hielp zijn club Chelsea aan de eerste titel in vijftig jaar, door slechts 14 keer uit 28 wedstrijden te hoeven vissen in het net. Ook hield de goalie in een periode van de competitie zijn doel 1028 minuten lang schoon.

In de verkiezing eindigde Cech, eerder al uitgeroepen tot de beste keeper ter wereld, boven Tomas Rosický en Pavel Nedved, die respectievelijk tweede en derde werden. Beiden pakten voorheen al de prijs.

Het Tsjechische elftal is op dit moment in Turkije, waar ze morgenavond een vriendschappelijke wedstrijd tegen datzelfde land afwerken.

Weer sabotage spoor kop Noord-Holland

VervoerVoor de tweede achtereenvolgende nacht zijn ernstige vernielingen aangericht aan het spoortraject tussen Schagen en Den Helder. Wederom knipten onverlaten kabels door van accu's, die dienen als noodstroomvoorziening voor de spoorovergangen. In de nacht van zondag op maandag gebeurde dat ook al op vijf plaatsen.

Vannacht was het raak bij de overgangen aan De Keins/Westfriesedijk, de Korte Ruige weg, De Groote Sloot en de Grasweg in Anna Paulowna. Omdat alle overgangen op het traject aan elkaar zijn gekoppeld, was ook de werking van 22 andere spoorovergangen verstoord. De treinen reden daarom stapvoets langs de overwegen en alle spoorbomen waren gesloten op het traject.

De vernielingen kunnen levensgevaarlijke situaties opleveren omdat mensen bijvoorbeeld tussen de continu gesloten spoorbomen door gaan slalommen. De politie heeft nog geen idee welke idioten er achter de vernielingen zitten. Mochten er verdachten worden opgepakt, dan wacht hen vervolging voor obstructie/sabotage van het spoorverkeer. Daarop staat een veel hogere straf (maximaal 20 jaar), dan op gewoon vandalisme.

Toch nieuw veld voor Chelsea

De thuishaven van Chelsea, Stamford Bridge, krijgt toch een nieuwe grasmat. Vijf dagen na de wedstrijd tegen FC Barcelona in de Champions League zijn terreinknechten van de Engelse club druk bezig om een nieuw veld in het stadion te leggen.

"Na drie thuiswedstrijden in zes dagen en zeker na het duel met Portsmouth van zaterdag, is veld opnieuw slechter geworden. Omdat nu interlands worden gespeeld en we komend weekend niet op Stamford Bridge spelen, hebben we nu de kans" aldus een woordvoerder van de club.

Het veld van The Blues stond vorige week ook al ter discussie in aanloop naar de wedstrijd tegen de Catalanen. Volgens de trainer van de club, José Mourinho, zou alleen een gek denken dat het oude veld bewust niet vervangen was om op die manier het spel van de Spanjaarden te kunnen verstoren.

Ook het voorval met Scott Parker werd er afgelopen week bij gehaald. Vorig jaar brak deze speler namelijk een botje in zijn voet nadat er een nieuwe grasmat in het stadion was aangebracht. Nu werd het kennelijk toch tijd om het bestaande veld te vervangen. Zodoende kan Chelsea op 11 maart op een nieuw laken spelen. Op deze dag treedt het sterren-ensemble van Mourinho aan tegen Tottenham Hotspur.

Acclaim gaat weer games maken

Het bedrijf Acclaim (onder andere bekend van Burnout) dat in 2004 failliet ging en al zijn werknemers ontsloeg, begint weer met het maken van games. Howard Marks heeft de naam destijds opgekocht en begint nu een nieuw bedrijf onder de naam Acclaim. De ontwikkelaar zal zich bezighouden met het ontwikkelen van MMO's (games waarin de wereld zich in zijn geheel online bevindt en je met vele mensen over de gehele wereld samen speelt).

De nieuwe games BOTS en 9Dragons zijn enkel verkrijgbaar via de website van Acclaim, www.acclaim.com.

Meer bekend over Prince of Persia film

De Prince of Persia film die twee jaar geleden werd aangekondigd schijnt toch nog niet in een stoffige kast te zijn gezet: Dark Horizons wist te melden dat Jeffrey Nachmanoff (bekend als schrijver van de film The day after tomorrow) zal meewerken aan de film en dat niemand minder dan Jerry Bruckheimer (Pirates of the Caribbean en Bad Boys) als producer op de stoel zal plaatsnemen.

Wanneer de film uitkomt is nog niet bekend.

Autochtone bevolking op punt van dalen

AlgemeenHet aantal autochtonen in Nederland staat op het punt van afnemen. Dat meldt prof. dr. Jan Latten van het CBS vandaag in De Telegraaf. Volgens hem kan aan het eind van het jaar voor het eerst het autochtone deel aan het krimpen zijn. Daar waar de autochtone bevolking op het punt van afnemen staat, groeit de allochtone bevolking nog wel. Toch was de totale bevolkingsaanwas vorig jaar laag: 31.000 inwoners.

Van die 31.000 waren er slechts 1.200 autochtoon. ''Dat is natuurlijk niets op ruim 13 miljoen autochtonen'', aldus Latten. Vooral emigratie zorgt voor een uitstroom van jonge Nederlanders. In totaal verlieten in 2005 34.000 mensen, die hier geboren waren, Nederland.

Het CBS rekent tot de autochtone bevolking alle Nederlanders, waarvan beide ouders hier geboren zijn. De autochtone bevolking is volgens het CBS enorm aan het vergrijzen. De autochtoon krijgt ook steeds minder baby's. Ter vergelijking: een autochtone vrouw krijgt gemiddeld 1,68 kinderen, terwijl allochtone vrouwen gemiddeld 2,34 kinderen baren. Van alle kinderen die in Nederland geboren worden, is 25% nu al tweede generatie allochtoon (dat zijn kinderen waarvan tenminste één van de ouders niet in Nederland is geboren).

Nederland telt nu bijna 13,2 miljoen autochtonen. Het aantal eerste generatie allochtonen bedraagt 1,6 miljoen. Tot de tweede generatie allochtonen behoren 1,5 miljoen Nederlanders. Vooral die laatste categorie nam in 2005 flink toe: met 27.000.

Ploegen Giro d'Italia bekend

De organisatie van de Giro d’Italia heeft vandaag alle deelnemende ploegen bekendgemaakt. Naast de Pro Tour-teams nemen ook Colombia Selle Italia en Panaria-Navigare deel aan de 89e Ronde van Italië.

Panaria-Navigare is de ploeg van onder andere Julio Perez Cuapio, de Mexicaan die in vorige Giri prominent aanwezig was in het hooggebergte. Brett Lancaster en Luca Mazzanti wonnen in 2005 een etappe voor Panaria. Verder is Emmanuele Sella een bekende naam. Bij Colombia Sella Italia staan onder meer José Rujano, Freddy Gonzalez, Wladimir Belli en Angelo Furlan onder contract.

De 89e Giro d’Italia gaat op 6 mei van start met een proloog in het Belgische Seraing. Drie weken later ligt de finish van het wielerspektakel in Milaan. Paolo Savoldelli won in 2005 de Giro.


Ploegen in de 89e Giro d’Italia:

Italië:
Lampre - Fondital
Liquigas - Bianchi
Team Milram
Panaria – Navigare

Spanje:
Caisse d’Epargne-Illes Balears
Euskaltel-Euskadi
Saunier Duval
Liberty Seguros

Frankrijk:
Ag2r
Bouygues Telecom
Cofidis
Crédit-Agricole
Française des Jeux

België:
QuickStep-Innergetic
Davitamon-Lotto

Duitsland:
Gerolsteiner
T-Mobile

Nederland:
Rabobank

Verenigde Staten:
Discovery Channel

Denemarken:
CSC

Zwitserland:
Phonak

Colombia:
Colombia-Selle Italia

Naar de haaien op Pirates of the Burning Sea screens

Pirates of the Burning Sea is een massive multiplayer online RPG van Flying Labs die zich afspeelt in het Caribische gebied. Je zult hierin op zoek gaan naar eeuwige roem en rijkdom. De titel doet misschien vermoeden dat je alleen piraat kunt spelen, maar het is ook mogelijk om onder een andere vlag te varen en de "braverik" uit te hangen.





Een leuke feature van deze game is de mogelijkheid voor spelers om zelf hun eigen invulling te geven aan de game met een set van tools. Je kunt namelijk zelf textures en 3D-modellen voor de game bouwen. Wanneer we deze MMORPG in de schappen kunnen verwachten is nog niet bekend, maar zodra we het weten lees je het hier op FOK!Games.

Massaal kinderprotest tegen spotprenten

In Pakistan hebben meer dan 5.000 kinderen geprotesteerd tegen de overbekende Deense spotprenten van de islamitische profeet Mohammed. In Karachi kwamen de kids, tussen de 5 en 12 jaar, massaal de straat op om hun afkeer over de cartoons te laten blijken.

De jeugdige betogers staken poppen in brand die de Deense premier moesten voorstellen. Ook werden doodskisten met vlaggen van Denemarken, Israël en de VN in de fik gezet. Verder droegen ze spandoeken mee met leuzen als 'Weg met Denemarken!', 'Boycot Deense producten!' en 'Dood hen die de profeet beledigen'.

De scholieren waren overigens samen met hun leraren met bussen naar de demonstratie vervoerd. Volgens buitenlandse bronnen zat de islamitische groepering 'Jamaat-e-Islami' achter de demonstratie. Deze grootste Pakistaanse moslimbeweging maakt deel uit van een radicale coalitie van zes Islamitische partijen.

Nintendo bevestigt drie games voor Revolution

Mathieu Minel, de Marketing manager van Nintendo Frankrijk, heeft in een interview met de Franstalige website Jeux-France aangegeven dat Nintendo momenteel in ieder geval drie games in ontwikkeling heeft voor haar Revolution. Dit zijn de volgende games: Een nieuwe Zelda (niet Twilight Princess), een nieuwe Mario en een nieuwe Super Smash Brothers game. Al deze games worden dus exclusief en alleen ontwikkeld voor de Revolution. Minel zei verder dat we erg (aangenaam) verrast zullen zijn op de komende E3 in mei waar Nintendo naar alle waarschijnlijkheid met een nieuwe franchise komt.

Minel gaf ook aan dat de Revolution rond Thanksgiving in de V.S. zal verschijnen, en niet meer dan twee maanden later in Europa (uiterlijk februari dus).

Tot slot wist hij te vertellen dat de verkopen van Nintendogs in Europa Nintendo aardig hebben verrast en dat we dus kunnen rekenen op meer originele games.

Sony: PS3 mogelijk toch vertraagd

Na veel geruchten en een hoop speculatie is het dan zover, Sony heeft officieel verklaard dat de PS3 mogelijk vertraagd zou kunnen zijn. Dit heeft te maken met het feit dat de BluRay speler die in de console verwerkt wordt, niet snel genoeg geproduceerd kan worden. Het zou goed kunnen dat Sony de console verschuift naar oktober om met de feestdagen (in ieder geval in Japan) in de winkels te liggen.

Graf vader Saddam Hoessein vernietigd

Icoon OorlogDe moskee in de Noord-Iraakse Stad Tikrit waar de vader van Saddam Hoessein begraven ligt, werd vanochtend rond zes uur opgeblazen. Hierbij is de tombe waar de man begraven lag volledig verwoest, zo beweert een betrokken politiekolonel. Niemand raakte door de aanslag gewond, hoewel het gebouw wel ernstige beschadigingen heeft opgelopen.

Men denkt dat de aanslag op de soennitische moskee een vergeldingsactie is van de sjiieten. Toen de sjiitische Gouden Moskee in Samarra een week geleden aangevallen werd, werd de bevolkingsgroep furieus en heeft sindsdien meerdere soennitische moskeeën in brand gestoken en 329 mensen om het leven gebracht.


De voormalig Iraakse dictator Saddam Hoessein

Minder sterfgevallen op zondag

Icoon OpmerkelijkMensen sterven minder op zondag dan op andere dagen. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). In de afgelopen vijf jaar stierven er gemiddeld 366 mensen op zondag. Dat zijn er veertien minder dan op andere dagen. Het was in 1953 voor het laatst dat er meer mensen op zondag stierven dan op andere dagen van de week. Maar dat kwam weer door de watersnoodramp, waarbij op een zondag 1800 mensen stierven.

Een verklaring is volgens het CBS dat ziekenhuizen op zondag bij voorkeur geen risicovolle ingrepen verrichten. Jongeren onder 29 jaar zijn weer een uitzondering. Zij overlijden volgens het CBS vaker in en rond het weekeinde, met een piek op zaterdag. Dit komt vooral door verkeersongelukken.

Vrijdag is de populairste sterfdag. Gemiddeld ligt het aantal sterfgevallen dan negen doden hoger dan gemiddeld.

Atari Benelux gaat games CiRCLE uitgeven

CiRCLE heeft bekend gemaakt dat het een overeenkomst heeft gesloten met Atari Benelux, de uitgever van games in de Benelux, voor de distributie van haar complete portefeuille van DVD-games in Belgie, Nederland en Luxemburg.

Ontwikkelaar/uitgever CiRCLE in Derby (Groot-Brittannië) zal komend jaar ongeveer 10 DVD-games uitgeven, allemaal in samenwerking met zeer bekende merknamen voor een breed publiek, waaronder Discovery Channel, Discovery Kids, de National Basketball Association (NBA), Eurosport, FIFA en FIFA World Cup.

Atari Benelux is een van de grootste distributeurs van games in de Benelux, met voor 2006 een sterke productportefeuille in de planning van meer dan 50 games voor alle platformen. Atari Benelux is ook de exclusieve distributiepartner van SEGA en NovaLogic in de Benelux. Het bedrijf een ervaren team medewerkers en werkt nauw samen met de detailhandel in de Benelux. De exclusieve distributieovereenkomst voor de Benelux tussen CiRCLE en Atari Benelux gaat in op 1 maart en de eerste lijn producten wordt begin mei 2006 uitgebracht.

De strategie van CiRCLE is gericht op het uitgeven van sterk interactieve DVD-titels met toegevoegde waarde in de vorm van spelopties en wedstrijdarena's, waardoor de score wordt bijgehouden en het complete spel on-screen gespeeld kan worden. Het eerste product van het bedrijf in de DVD-gamesmarkt -'Now That’s What I Call a Music Quiz'- was al snel na de release op 5 december 2005 de best verkochte titel in het Verenigd Koninkrijk. Er zijn nu meer dan 500.000 exemplaren van verkocht.
In een commentaar op de samenwerking zegt Mark Stanger, verkoopdirecteur van CiRCLE: "Met veel genoegen maken wij deze samenwerking bekend en wij zijn ervan overtuigd dat de inzet van Atari Benelux voor onze DVD-games ons verkooppotentieel in de Benelux zal optimaliseren. We hebben een geweldig releaseschema gepland voor de komende maanden, met titels als FiFA World Cup, dat het vooral goed zal doen in de Beneluxmarkt omdat het Wereldkampioenschap Voetbal in juni 2006 begint. Wij kijken echt uit naar de samenwerking met hen".

Menno van der Bil, algemeen directeur van Atari Benelux, voegt daar aan toe: "Het doet ons veel genoegen dat we ons releaseschema kunnen uitbreiden met de DVD-games van CiRCLE. Hun producten zullen een geweldige aanvulling zijn op onze productportefeuille en wij hebben er alle vertrouwen in dat de detailhandel en de consument deze producten zullen verwelkomen, gezien de eerdere successen in het Verenigd Koninkrijk. Wij zijn ervan overtuigd dat dit partnerschap zal resulteren in een bijzonder succesvolle samenwerking op de lange termijn tussen beide bedrijven."

Gameplay trailer van Rogue Trooper

Op de website van Computer and Videogames.com is een filmpje te zien van Rogue Trooper. Deze third-persoon shooter die gebaseerd is op een stripverhaal maakt volgens de makers gebruik van "next-gen" stealth elementen. In het filmpje is in-game gameplay te zien.

Klik hier om naar de pagina te gaan waarop het filmpje is te bezichtigen.

Rogue Trooper komt op de XBOX en op de PS2 en zal op 21 april zijn weg vinden naar de gameshops in de VS.

Tweederde Amerikanen ziet niets in Bush

Icoon EnquêteSlechts 34 procent van de Amerikaanse bevolking is tevreden met president George Bush. Dit houdt een nieuw dieptepunt in van zijn populariteit sinds 2001, het jaar waarin hij aangesteld werd. Deze cijfers zijn het resultaat van een recente peiling van het Amerikaanse televisiebedrijf CBS.

Binnen een maand heeft Bush zes waarderingsprocenten verloren, want in januari vond het ook al niet denderende percentage van veertig procent hem nog een goede president. Ook is een groeiend aantal Amerikanen niet meer te spreken over de aanval op Irak. 62 procent ziet geen heil meer in het conflict, waar dat in januari 'slechts' 54 procent was.

Bush zit momenteel in zijn laatste ambtstermijn, wat wil zeggen dat hij niet herkozen kan worden.


George Bush

Godfather DVD collection met bonusdisc

The Godfather DVD Collection van Paramount komt met een extra DVD erbij. Wat heeft dit met games te maken zou je zeggen... Nou, het volgende: de DVD die erbij zit bevat namelijk een "making-of" van de game van de film. Ook zullen er twaalf minuten aan extra trailers op staan en de originele XBOX 360 trailer die tijdens de E3 van 2005 te zien was.

De game zal een disc bevatten met daarop info over de films van de bekende maffia-familie. Ook zal er een coupon voor $10 korting op de DVD collectie bijzitten.

Dit is echter alleen voor de Amerikaanse en Canadese markt. Of dit ook in Europa zijn doorgang zal vinden is nog onbekend.

Testdag 27-02-2006

Gisteren is er getest op twee circuits, te weten Valencia en Mugello. In Italië kwam alleen Ferrari in actie, en op het Spaanse circuit reden Renault, McLaren en Williams hun rondjes.

Op Valencia was Nico Rosberg de snelste man op de baan. Hij wist een rondje van 1:11.030 te rijden. Tweede werd op zo'n 3 tienden Pedro de la Rosa. Mark Webber zette de derde tijd neer. De Australiër viel echter in zijn 67 rondjes wel twee keer stil op de baan. Heikki Kovalainen overkwam dit probleem ook een keer. Gary Paffett was de langzaamste op de baan. Hij reed echter met een hybridewagen, om het brandstofverbruik te meten.

Op Mugello kwamen Felipe Massa en Michael Schumacher in actie. Laatstgenoemde was veruit de snelste van de twee. De Duitser hield zich bezig met de aerodynamica, terwijl de Braziliaan vooral de betrouwbaarheid testte.

Testtijden Mugello:

PosCoureurTeam Tijd Ronden
1 M. Schumacher Ferrari 01:22.623 47
2 F. Massa Ferrari 01:24.249 32

Testtijden Valencia:

PosCoureurTeam Tijd Ronden
1 N. Rosberg Williams 01:11.030 85
2 P. de la Rosa McLaren 01:11.298 146
3 M. Webber Williams 01:11.372 67
4 H. Kovalainen Renault 01:11.451 54
5 G. Paffett McLaren 01:13.055 71

Todd Hollenshead over next-gen Wolfenstein

In een interview met Worthplaying.com heeft Todd Hollenshead van id Software een aantal dingen gezegd over een nieuwe Wolfenstein game. Zo vertelde hij dat de nieuwe Wolfenstein voor de Xbox 360 ontwikkeld wordt en ook op de PC en PS3 zal verschijnen. De ambitie is er om de game op alledrie de systemen tegelijkertijd uit te brengen, maar er is nog geen zekerheid omtrent dit geheel.

"The next Wolf game is using the 360 as its primary development platform, but will be released on the PC as well. We're looking at PS3, 360 and PC for our internal project, but it's too early to guess on whether we'll have all of those ready to go at the same time. It would be nice if it works out where the launch is simultaneous, but I don't know if that's feasible."

Britse gevangene hongert zichzelf dood

Icoon MisdaadDrie verschillende onderzoeken zijn gestart naar de dood van Terry Rodgers, een Brit die zich in de gevangenis doodgehongerd heeft. Hij wachtte daar zijn rechtszaak af voor de moord op zijn pasgetrouwde dochter in 2004. Vijf maanden lang heeft hij een hongerstaking volgehouden, maar op zaterdagavond bezweek hij. De onderzoeken moeten uitwijzen of alle procedures goed zijn nageleefd en of er geen misdaad heeft plaatsgevonden.

Waarschijnlijk is hij de tweede man in recente tijd die in een Britse gevangenis verhongerd is. De 57-jarige Rodgers was een voormalig hoofd van een beveiligingsbedrijf. In 2004 schoot hij zijn dochter, een paar weken nadat ze getrouwd was, dood. Pogingen om ontoerekeningsvatbaar te lijken mochten niet baten, en hij werd aangeklaagd voor moord. Hoewel hij er zelf niets over kwijt wilde, dachten vrienden dat zijn motieven een scheiding na dertig jaar huwelijk en financiële problemen waren.

Toen zijn eigen huwelijk strandde, trok hij bij zijn dochter en haar verloofde in. Nadat hij haar doodgeschoten had, verstopte hij zich in een bos waar de politie hem na drie weken vond.


Rodgers en zijn 23-jarige dochter op haar bruiloft in 2004


Met dank aan Herald voor de submit.

Hiddink kan naar Rusland

De Russische voetbalbond wil Guus Hiddink aanstellen als technisch directeur. De Achterhoeker kan in Moskou een bedrag van zes miljoen gaan verdienen.

Hiddink zou in Rusland de organisatie een 'Europees aanzien' moeten gaan geven. Zaakwaarnemer Cees van Nieuwenhuijze neemt de aanbieding serieus. "Er bestaat veel belangstelling voor Guus en ik neem alles serieus door met partijen te praten. We gaan geen kamikaze-achtige acties uitvoeren die de belangen van de één of de andere partij zouden kunnen schaden. PSV is voor hem prioriteit nummer één, Australië komt op de tweede plaats", aldus Van Nieuwehuijze. Hiddink zelf hield zich op de vlakte door te zeggen dat binnen enkele weken wel duidelijk zal worden waar zijn toekomst ligt.

Het contract van Hiddink bij PSV loopt af in 2007. De trainer heeft aangegeven niet meer als veldtrainer actief te willen zijn.

Info en screens Daemonica

Daemonica is grotendeels adventure (3D Interactive Murder-Mystery, volgens de cover) met een snufje RPG. Het spel is ontwikkeld door het Tsjechische RA Images en al uit in Tsjechië, Rusland en Polen. Daar waren de recenties erg positief. Nu heeft een relatief nieuwe Canadese publisher, Meridian4, aangekondigd de titel te willen uitgeven in Noord-Amerika, waar het spel eind maart in de winkels zal liggen. Een uitgever voor de rest van de wereld is nog niet aangekondigd.

Daemonica speelt zich af in een MiddelEeuwen-achtige setting waarin bovennatuurlijke krachten de wereld bedreigen. Nicholas Farepoynt, een "Beast Hunter" is een outcast. Hij kan met de doden communiceren door middel van de oeroude taal "Daemonica". Het spel begint als hij in het dorpje Cavorn aankomt. Een echtpaar is vermist en een jonge vrouw is vermoord. Hoewel de burgemeester Nicholas had gevraagd naar Cavorn te komen beweert hij nu dat ze zaak al opgelost is en de moordenaar geëxecuteerd. Natuurlijk vertrouwt Nicholas het niet; hij gaat toch op onderzoek uit.

De gameplay bestaat voornamelijk uit het ondervragen van de bewoners van Cavorn. Soms moet je opdrachten uitvoeren om hun vertrouwen te winnen. Ook moet je kruiden en andere ingrediënten verzamelen om drankjes te brouwen. Hiermee kan Nicholas naar het hiernamaals om daar met de slachtoffers te praten. Het is mogelijk te sterven in het spel, als je de verkeerde keuzes maakt tijdens een gesprek in het hiernamaals, of tijdens een van de (beperkt aanwezige) gevechten. Het RPG-gedeelte van het spel bestaat namelijk uit een paar zwaardgevechten. De moeilijkheidsgraad hiervan is aan te passen al naar gelang je meer een adventure-speler of meer een RPG-speler bent.





Been nieuwe trainer NEC

Mario Been is met ingang van volgend seizoen de nieuwe trainer van NEC. Been tekende een contract voor twee jaar bij de Nijmegenaren.

NEC probeerde in de winterstop al Been los te weken bij zijn huidige club Excelsior. De Rotterdamse oefenmeester wilde toen nog niet instappen, waardoor NEC Ron de Groot aanstelde als interim-trainer. Nu gaat Been dus volgend jaar aan de slag bij de Nijmegenaren. "Ik nam toen het risico dat ze een ander zouden nemen, maar dat had dan maar gemoeten", aldus Been.

De eenmalig international is in Rotterdam bezig aan zijn eerste seizoen als hoofdcoach van Excelsior. Been hoopt afscheid te nemen van de club met promotie naar de eredivisie. "Via Excelsior ben ik ooit teruggekeerd naar Feyenoord en doordat we nu zo goed presteren, krijg ik de kans om naar NEC te gaan. Je spelersgroep bepaalt waar je als trainer eindigt. Zo opportunistisch is de voetballerij nou eenmaal."

Expansion voor the Movies

Er komt een grote expansion aan voor The Movies: "Stunts and Effects Expansion" is de naam (werktitel that is). Spelers met deze expansion krijgen de beschikking over meer pracht en praal in de vorm van - hoe kan het ook anders - stunts en effecten. Te denken valt aan lasers, waterkanonnen, rook-, licht- en geluidseffecten.

Verder zullen de PC gamers twee nieuwe locaties ter beschikking krijgen; te weten een militaire basis en een drukke binnenstad. Hierbovenop komt nog de mogelijkheid om mini-filmsets te maken. De expansion heeft nog geen releasedatum gekregen.



Achmea en CZ winnen verzekerden

Icoon EconomieAchmea en CZ zijn de grote winnaars in de strijd om verzekerden in het nieuwe zorgstelsel. Achmea, goed voor drie miljoen klanten bij onder meer Zilveren Kruis, FBTO en Avéro, groeit met ongeveer tien procent. Ook CZ groeit met ongeveer vijf tot tien procent. Kleine verzekeraars als De Friesland, DSW en ONVZ groeien vijftien tot 25 procent.

Agis doet het slecht. Honderdduizenden klanten zijn vertrokken bij de zorgverzekeraar. Vooral het opzeggen van het collectieve contract van de politie hakte erin. Geschat wordt dat met de komst van het nieuwe zorgstelsel tussen de vijftien en 25 procent van verzekeraar wisselt.

Het opzeggen van de huidige zorgverzekeraar kan nog tot en met vrijdag. Officieel is dat 1 maart, maar de zorgverzekeraars hebben die periode iets verruimd.

CD: Chris Brown - Chris Brown

De zoetgevooisde stem van een aaibaar bruin jongetje komt uit mijn speakers. Chris Brown is de naam van het nieuwe RnB talent dat in Amerika al weken op nummer 1 stond met zijn hitsingle Run It!. Hij oogt niet zo oud als ik hem op de tv voorbij zie 'bouncen,' maar sinds wanneer betekent jong zijn dat je geen goede muziek kan maken? Nee, leeftijd zegt niet alles, al wordt het op dit album behoorlijk benadrukt in de teksten. Van onbereikbare en prille liefdes tot échte puppy love die we wél serieus moeten nemen... Ik vraag me af of het Mr. Brown gaat lukken me mee te nemen op zijn roze wolkjes.


Chris Brown

UEFA verlaagt schorsing Del Horno

De Europese voetbalbond UEFA heeft de drie Europese wedstrijden schorsing voor Chelsea-verdediger Asier Del Horno teruggebracht tot één. Del Horno kreeg in de Champions league-wedstrijd tegen Barcelona een rode kaart wegens onbesuisd inkomen op tegenstander Lionel Messi.

De UEFA vond dat het ter aarde storten van de Barcelona-speler niet overtuigend genoeg was om de drie wedstrijden schorsing te handhaven. Daarom is de straf teruggebracht naar slechts één duel schorsing.

Als Chelsea zich weet te plaatsen voor de kwartfinales van de Champions League dan kan de linkervleugelverdediger weer meedoen. De Londense club liet in een verklaring weten dat ze tevreden zijn over de beslissing van de de Europese voetbalbond.

Castelen en Vlaar kampen met blessures

In de aanloop naar de vrienschappelijke interland van het Nederlands elftal tegen Ecuador kampen de Nederlandse internationals van Feyenoord met blessures.

Aanvaller Romeo Castelen lijkt er het ergst aan toe te zijn. Castelen kon maandag niet meetrainen met het Nederlands Elftal. In de competitiewedstrijd tegen FC Groningen liep hij een blessure aan zijn knie op en kan hierdoor waarschijnlijk woensdag niet spelen.

Ron Vlaar en Dirk Kuyt zijn beiden eveneens niet fit. Vlaar liep in de wedstrijd tegen FC Groningen een lichte blessure aan zijn voet op, waardoor hij maandag een aparte training afwerkte met Jan Vennegoor of Hesselink van PSV. Dirk Kuyt heeft buikgriep, maar kon maandag wel meetrainen. Oranjedebutant Nicky Hofs is de enige Feyenoorder zonder klachten.

Oud-voetballer Ferenc Bene overleden

De Hongaarse oud-voetballer Ferenc Bene is op 61-jarige leeftijd overleden. In de jaren 60 gold Bene als een van de beste aanvallers in Europa.

Bene speelde 76 interlands voor Hongarije en won in 1964 een gouden medaille tijdens de Olympische Spelen in Tokio, toen het Hongaars elftal olympisch kampioen werd. De spits speelde in Boedapest voor de club Ujpest, waarmee hij acht keer kampioen werd. Ook was hij vijf keer Hongaars topscorer. In totaal maakte hij 303 doelpunten in 418 competitiewedstrijden.

Na zijn actieve voetballoopbaan was Bene coach van Ujpest en assistent-coach van het Hongaarse olympisch elftal onder de 21 jaar.

Film: Mary

Eens in de zoveel tijd komt er een film langs met een cast waarvan je denkt: Hmmmmm, dat kon wel eens genieten worden. Zo'n gevoel had ik bij de vooraankondiging van de film Mary die vanaf donderdag 2 maart in de bioscoop te zien is. In de hoofdrollen drie van mijn favoriete acteurs, te weten: Juliette Binoche (Chocolat), Matthew Modine (Full Metal Jacket) en Forest Whitaker (The Crying Game, Ghost Dog).

Opnieuw terugslag Ashley Cole

Ashley Cole heeft opnieuw te kampen met een terugslag in zijn herstel. De linksback van Arsenal liep een nieuwe blessure op tijdens een wedstrijd met de reserves tegen Tottenham Hotspur.

Cole liet zich al na zeven minuten vervangen met een verstuikte enkel. De international heeft sinds oktober geen wedstrijd meer gespeeld in het eerste van Arsenal. Eerst brak hij een botje in zijn rechtervoet, waarna hij diverse malen zijn dijbeen blesseerde. Naar verwachting is Cole nog eens drie weken uit de roulatie. Daardoor mist hij in ieder geval de returnwedstrijd tegen Real Madrid in de achtste finales van de Champions League.

Screens en info CSI 3 Dimensions of Murder

CSI 3 Dimensions of Murder moet in maart af zijn, toch is er nog maar heel weinig over bekend gemaakt door ontwikkelaar TellTale Games en uitgever UbiSoft.

CSI 3 Dimensions of Murder speelt zich, net als de eerste twee games, af in Las Vegas en zal vijf nieuwe zaken laten zien waarin de speler het forensic team van Grissom moet bijstaan met allerlei technieken. Door het bezoeken van de plek van het misdrijf, het interviewen van getuigen en verdachten en het verzamelen en bestuderen van bewijsmateriaal ontdek je wie de dader is en kun je de zaak oplossen.

Nieuw zijn de 3D graphics, waardoor de speler meer vrijheid zal hebben bij het onderzoeken en dichterbij bekijken. Ook nieuw is het gebruik van de GMC Mobile Analysis Unit, waardoor net als in de TV-serie al op de plek van het misdrijf bewijsmateriaal onderzocht kan worden..

Er zijn ook enkele nieuwe screenshots opgedoken:






Boek: Dood en begrafenisrituelen in het oude Egypte

Het oude Egypte spreekt bij menigeen tot de verbeelding. Beelden van mummies, piramides en Cleopatra schieten meteen te binnen. Je kunt enorm veel films vinden over mummies, wraak en dood in het oude Egypte, maar het meeste is niet historisch correct. Het boek dood en begrafenisrituelen in het oude Egypte van Salima Ikram vertelt dan ook vanuit wetenschappelijk oogpunt hoe het nou werkelijk zit met mummies en alle begrafenisrituelen in het oude Egypte. Een wetenschappelijk boek, zonder het tot leven komen van mummies of andere spannende verhalen.

Joods/Marokkaans netwerk A'dam gelanceerd

AlgemeenIn Amsterdam is gisteren het Joods Marokkaans Netwerk Amsterdam (JMNA) gelanceerd. Burgemeester Job Cohen deed dat samen met vertegenwoordigers van beide gemeenschappen. Doel van het JMNA is de maatschappelijke intolerantie in Nederland om te buigen en een brug te slaan tussen beide bevolkingsgroepen. Directe aanleiding voor de oprichting van het netwerk zijn enkele antisemitische incidenten met Marokkaanse jongeren in de hoofdstad.

De gemeente heeft het JMNA 20.000 euro startsubsidie toegekend. Daarvan zal onder meer een reis naar Marokko worden gemaakt. De leden van het JMNA willen in het Noord-Afrikaanse land bekijken hoe Joden en Marokkanen daar vreedzaam naast elkaar leven. Verder komen er discussieavonden, zullen er speciale lessen worden ontwikkeld en zullen de leden van het JMNA persoonlijke ontmoetingen gaan organiseren die de sociale verhoudingen ten goede moeten komen. Ook is er een website (JMNA.nl) opgezet waarop onder andere Joods en Marokkaans nieuws zal komen te staan.

Het belangrijkste doel is echter het ombuigen van intolerantie in Nederland naar een klimaat van respect. Gezamenlijk wil men zich verzetten tegen uitingen van antisemitisme, islamofobie en andere vormen van discriminatie. Ook wil het netwerk actief de verharding in het Nederlandse sociale en politieke klimaat tegengaan, evenals het 'wij-zij' denken en de stigmatisering van bevolkingsgroepen.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1258
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.