Marat Safin onderuit in Dubai

Michel (Baraja)
Marat Safin heeft zijn rentree niet van veel glans voorzien. De Rus verloor in de tweede ronde van Dubai tegen de Belg Olivier Rochus. Roger Federer maakte geen fout, maar had veel moeite met de nummer 488 van de wereld.

Marat Safin moest met 6-7 en 4-6 zijn meerdere erkennen in Olivier Rochus. De Rus maakte dinsdag nog indruk door zijn landgenoot Nikolai Davydenko te kloppen. Tegen de kleine Belg kwam Safin er echter niet aan te pas. In het tweede bedrijf moest hij liefst driemaal zijn service inleveren. Als uiting van frustratie kreeg Safins racket het meermaals te verduren. ”Ik heb nog geen ritme, dat duurt even. Ik heb nog een lange weg te gaan,” verklaarde Safin zijn onverwachte nederlaag.

Roger Federer rekende met 7-6, 6-4 af met Mohammed Al Ghareeb, de nummer 488 van de wereld. De Koeweiti mocht serveren voor de eerste set, maar Federer hervond net op tijd zijn ritme. De zevenvoudig Grand Slam-winnaar was opgelucht na afloop: ”Het is nooit makkelijk je rust te bewaren. In het verleden zou ik mijn hoofd hebben verloren.’