Rap van Donner een groot succes

Icoon MuziekDe rap die minister Donner maakte als antwoord op de rap van burgemeester Gerd Leers van Maastricht is erg populair. Het nummer van 'De Don' is meer dan 40.000 keer gedownload van de site van het ministerie van Justitie. De videoclip die de NOS maakte van het nummer werd meer dan 25.000 gedownload.

Leers pleitte in zijn rap voor de regulering van wietteelt. Donner pleit juist voor strengere regels. Volgens 'artiest' Donner "word je van een blowtje duf, Dus steel de show nou niet zo suf. Ja de drugs gaan van de straat, er komt actie na gepraat. Je ziet die rotzooi overal bloeien. Eigen teelt loopt uit hand. En de bajes blijft maar groeien. Dankzij deze hennep plant. Dus die zolders moeten leeg, 't zou niet goed zijn als ik zweeg."

Componist en producer Barnier Geerling alias 'Meester. G' die verantwoordelijk was voor de muziek en de backing vocals is erg tevreden met de overweldigende belangstelling voor de rap van de minister. "CommerciŽle singles leveren bij 40.000 verkopen een gouden status op. Omdat het hier om een niet-commercieel project gaat krijgt zijn rap weliswaar geen officiŽle gouden status, maar het succes is er niet minder om!"

Geerling meent dat de track overigens nog veel vaker is gedownload, omdat hij ook geplaatst is op talloze andere websites, waaronder FOK!. "Het zou me daarom niet verbazen wanneer het totale aantal downloads in werkelijkheid de 80.000 overstijgt. En dat zou betekenen, dat de minister de platina status heeft bereikt. Niet gek voor een amateur op rapgebied!".