EO pimpt titel zwervergepimp

Icoon TelevisieDe pimpafdeling van de Evangelische Omroep (EO) heeft de titel van zijn nieuwe programma, waarin een zwerver wordt opgelapt, gepimpt en het 'Fiks a life' gedoopt. De omroep wilde het programma eigenlijk 'Pimp my Life' noemen, maar muziekzender MTV stak hier een stokje voor.

MTV heeft de combinatie 'pimp my' namelijk gedeponeerd na het succes van de populaire show 'Pimp my Ride'. De muziekzender heeft hierdoor het alleenrecht op programmatitels met de combinatie 'pimp my'. De EO meldde gisteren middels een woordvoerder zich van geen kwaad bewust te zijn: "Wij vonden de naam heel goed passen bij het programma, het is lekker eigentijds. Dat MTV het alleenrecht heeft op 'pimp my' was ons niet bekend."

'Fiks a Life' wordt volgende week dinsdag (7 maart), in verband met de gemeenteraadsverkiezingen, eenmalig uitgezonden op Nederland 1 in plaats van 'Het Elfde uur'. Als het programma, waarin presentatrice Margje Fikse ('Fiks') een zwerver oppikt en hem binnen een week weer op de rails probeert te helpen, aanslaat, gaat de EO wellicht meerdere afleveringen te maken.