EO wil zwervers gaan 'pimpen'

zwerverDe Evangelische Omroep (EO) is van plan zwervers van de straat te halen. De omroep zal begin maart het programma 'Pimp my life' eenmalig uitzenden, om uit te proberen of het idee aanslaat. Presentatrice Margje Fikse zal in het programma een zwerver verlossen van het straatbestaan, om vervolgens te proberen het leven van de persoon binnen een week voldoende op de rails te krijgen.

De zwerver krijgt een uiterlijke metamorfose, zal logeren in de duurste hotels, wordt rondgereden in een limousine en mag dineren in dure restaurants waar hij per helikopter zal worden afgeleverd. Het wordt echter niet enkel een verwenweek, de zwerver moet ook aan de slag met een sollicitatietraining, een etiquettecursus en een soort van stage bij een baan die hij graag wil hebben. 'Pimp my life' zal draaien om de vraag of het de hoofdpersoon zal lukken binnen een week een eigen huis te krijgen en een baan te bemachtigen, kortom op eigen benen te gaan staan.

De EO zegt te overwegen om meerdere afleveringen te gaan maken. "Maar dat is niet alleen afhankelijk van het kijkcijfer, ook peilen we of het programma de maatschappelijke discussie over het onderwerp aanwakkert", laat een woordvoerder dinsdag weten. De proefuitzending wordt op 7 maart aanstaande uitgezonden.