Twijfels Opdam over contractverlenging

Barry Opdam heeft geen haast met het verlengen van zijn contract bij AZ, dat in 2007 afloopt. De Alkmaarders hebben de speler een nieuwe aanbieding gedaan, maar Opdam is er nog niet uit.

Feyenoord heeft interesse in de speler, vorig jaar boden de Rotterdammers al drie miljoen voor Opdam. "AZ vond dat te weinig". Opdam had zijn twijfels omdat Feyenoord hem eveneens als linksback wilde gebruiken. "Terwijl ik net als centrumverdediger Oranje had gehaald."

Ook na het aantrekken van Ron Vlaar is de interesse van de Rotterdammers geensins verflauwd, maar Opdam heeft het ook prima naar zijn zin bij AZ. "Ik zit hier goed, er komt een nieuw stadion en met de visie van Louis van Gaal is er een bepaalde aantrekkingskracht ontstaan. Kenneth Perez vertrekt, maar Joey Gudjonsson komt voor hem in de plaats en vorig seizoen wist AZ ook Shota Arveladze te strikken."

"Jaren geleden was het ondenkbaar dat zulke spelers voor AZ kiezen. Aan de andere kant: ik ben dertig, dus als ik ooit iets anders zou willen, is dit misschien het moment. Maar omdat ik een rare periode achter de rug heb, wil ik mijn beslissing gewoon nog even uitstellen," aldus Opdam.