Xbox 360 camera wordt concurrent Revolution en EyeToy?

Een Duitse blogger op Xbox-lan.com heeft wat onderzoek gedaan naar aanleiding van de aankondiging van de Xbox 360 camera. Wat hij vond was patent 7,003,427. Dit patent van Microsoft bespreekt zogenaamde "Relative range camera calibration". Door middel van twee camera's (wellicht in één apparaat) moet deze techniek in staat zijn om bewegingen van een object in 3D te volgen. Deze data kan vervolgens verstuurd worden naar een ander apparaat, bijvoorbeeld een console. Hoewel het patent niet zegt of het de camera voor de Xbox 360 betreft, zelfs niet of het om een game-accessoire gaat, wordt wel iets gezegd over game pads en joysticks. Het apparaat zal zélf kunnen uitrekenen waar het object zich in de kamer bevindt. Microsoft heeft zelf al bekend gemaakt dat de camera zijn informatie zelf kan verwerken voor hij het naar de 360 stuurt. Dit komt dus overeen.

Hier zijn een aantal filmpjes te vinden met voorbeelden van hoe deze techniek werkt. Dit is dus anders dan de techniek die de EyeToy gebruikt omdat op deze manier ook diepte gezien kan worden. Je zou zelfs kunnen stellen dat deze manier van games besturen kan concurreren met de Revolution van Nintendo.

Waar Microsoft normaal geen commentaar wil geven op dit soort geruchten, hebben ze dit maal gezegd dat er binnenkort meer info komt over het Microsoft 'Vision' project. Nog even afwachten dus.