Kruistocht voor Gerechtigheid deel twee

De Kruistocht voor gerechtigheid waar we hier op de weblog onlangs over schreven blijkt inmiddels naar een volgend level te zijn verheven. In de Privé van vandaag verscheen een artikel waarin gemeld wordt dat Gert inmiddels bankroet zou zijn.
quote:
“Voor Wim Huesken, jarenlang boezemvriend en weldoener van Gert Timmerman, is de maat vol. Hij is de leugens en het bedrog van zanger Gert, maar zeker van zijn vrouw Babs Timmerman, meer dan zat. Afgelopen week haalde hij de geluidsapparatuur uit het huis van Gert, nam zijn Mercedes in beslag en blokkeerde de website.”
Bron: Privé
Dat de website geblokkeerd is hebben we allemaal al kunnen aanschouwen en ook van de financiële perikelen is een tipje van de sluier opgericht. Maar wie is dan deze Wim Huesken en om hoeveel geld gaat het hier? Het moet toch een behoorlijk bedrag zijn als alles in beslag genomen wordt. Wat zet iemand ertoe om z’n, naar eigen zeggen, ‘boezemvriend’ financieel ten gronde te richten? Zelf zegt Huesken er het volgende over:
quote:
Nog steeds snapt Wim Huesken er niets van. Drie jaar geleden leerde hij Gert Timmerman en zijn vrouw Babs kennen. Wim was onder de indruk van Gert's muziek, en de twee raakten bevriend. Wim probeerde al snel de zang-carrière van Gert nieuw leven in te blazen. Eerst heb ik een schuld van hem afgekocht en daarna heb ik in zijn schuur een studio ingericht, met geluidsapparatuur ter waarde van zo'n dertigduizend euro. We hebben een cd gemaakt, en de productiekosten van 5.600 euro heb ik betaald. Het jubileum album heeft me 29.000 euro gekost. Soms belden ze dat ze geen rode cent hadden en dan maakte ik maar weer een paar honderd euro over. Oké, dat heb ik zelf gedaan, daar zul je me niet over horen. Maar als er dan een cd van Gert in de winkel in Enschede wordt verkocht, wil ik daar wel de opbrengsten van incasseren. Maar Babs probeerde het geld achter mijn rug om op te strijken. Toen ik haar daarop aansprak, noemde ze mij een geldwolf en verweet zij me dat ik over de rug van Gert geld wilde verdienen. Dat was de druppel. Van Gert moest ze haar excuus aanbieden, maar dat deed ze pas een week later.
Bron: Privé
Huesken schildert zichzelf af als een ‘echte vriend’ die uit geloof in Gert een schuld afkocht en hem diverse andere zaken ‘kado’ deed. Je kunt jezelf afvragen in hoeverre je hier van weldoenerij kunt spreken. Immers, als alles toch in beslag genomen wordt moet er een juridisch document aan ten grondslag liggen en is er op z’n minst sprake van een lening. Het stuk doorlezend gaat er ineens een lampje bij me branden. In het begin van de Gert Timmermans reeks sprak Francis namelijk al over een geheime weldoener die een boete van Gert afgelost had.
quote:
Op zondag 5 februari 2006 02:00 schreef FrancisC het volgende:
Laten we niet WILLEN overtuigen maar getuigen - jij stelde al eerder dat Gert een notiore leugenaar was ..... nou, zijn hier bewijzen voor? Ja. De rechtbank in Almelo veroordeelde hem onlangs voor het terugbetalen aan de antiekhandelaar Padberg die hij immers grond had verkocht die niet van hem was. Gert Timmerman' s huidige vrouw had wat connecties met geld en liet deze de zaak in de minne schikken. Maar de veroordeling ligt er en het feit dat Gert Timmerman WILLENS en WETENS een stuk grond verkocht dat aan de gemeente Usselo behoorde maakte dat hij werd veroordeeld ...... Wast geen water van de zee ..
Is deze Wim Huesken de connectie waarover Francis spreekt? Dan wist deze Huesken toch al hoe Gert in elkaar zat? Als je een veroordeling in verband met financiële malversaties afkoopt heb je toch op z’n minst een idee van wat voor vlees je in de kuip hebt. Dit gegeven doet me afvragen wat er voorgevallen dat zó erg is dat Huesken nu tóch z’n geld terugwil. De veroordeling met betrekking tot de grond bleek immers geen enkel probleem. Het schijnt dat een gesprek met Sandra en Sheila alles aan het rollen heeft gebracht. Huesken zegt daarover:
quote:
'Wij hebben alles altijd van een kant gehoord, maar na een gesprek met Sandra en Sheila zijn wij over veel dingen heel anders gaan denken.
Bron: Privé
Vraag is natuurlijk in hoeverre de meiden op de hoogte zijn van de financiële praktijken van hun vader. Ze hebben immers al jaren geen contact meer. Kan hier dan toch een link gelegd worden met het vermeende misbruik dat jaren geleden vele covers sierde? Het wachten is weer op het volgende puzzelstukje wat in het huidige tempo vermoedelijk snel zal volgen.