7: Eindes die anders zijn

  Game: Red Dead Redemption
  Platform: PlayStation 3, Xbox 360, Windows
  Redacteur: ROFLOL


Een einde dat me altijd bij blijft is ongetwijfeld het einde van Red Dead Redemption. Een machtig verhaal over voormalig outlaw John Marston die in opdracht van de overheid zijn voormalig partner Bill Williamson gevangen moet nemen. De game kent diverse hoogtepunten in het verhaal, waarin je steeds meer een band opbouwt met John.


Johns doel is namelijk behoorlijk simpel gezien zijn vrouw en zoon opgepakt zijn door de overheid. Helaas blijkt de overheid een vies spelletje te spelen wanneer Bill uiteindelijk het loodje legt. Naast Bill is er namelijk ook nog Dutch die opgepakt moet worden. Na een aantal missies en de dood van Bill krijgt John zijn familie terug en schakelen we over naar het leven van John en zijn familie op hun boerderij.

Een prachtig moment in de game, waarin we het rustig aandoen en genieten van de momenten die John heeft met zijn familie. Het einde komt dan ook als een enorme verrassing, waar ik op dat moment juist een happy ending had verwacht. De overheid heeft nog iemand op het lijstje die vermoord moet worden; John Marston. In een legendarische standoff vliegen de kogels door het beeld en sterft John Marston. Een prachtig en vooral gedurfde einde, waarin we vervolgens verder spelen met de zoon van John, Jack Marston.