Biden drijft de spot met 'loser' Trump

De verkiezingscampagne in de VS is in volle gang. De Amerikaanse president Biden en zijn tegenstander Trump hebben niets goeds over elkaar te zeggen. Biden sprak dinsdag  tijdens het 30e Gala van het Asian Pacific American Institute for Congressional Studies (APAICS), waar hij de bijdragen van immigranten aan de Verenigde Staten prees. 

Biden benadrukte de vitale rol van diversiteit in het versterken van het fundament van de natie, met een speciale erkenning van de snelle groei en onschatbare bijdragen van Aziatische Amerikanen, inheemse Hawaïanen en eilandbewoners in de Stille Oceaan.

In zijn toespraak bekritiseerde de president het beleid van voormalig president Donald Trump, in het bijzonder het beleid dat werd gezien als discriminerend tegen immigranten. 

Biden benoemde verder Trump's aanpak van de Covid pandemie. "Kijk, ik zal nooit vergeten dat hij loog over de pandemie en Amerikanen vertelde dat ze bleekmiddel in hun huid moesten spuiten," zei Biden. "Ik vraag me af of hij het zelf gedaan heeft. Het zou iets kunnen verklaren."