NBA: Celtics en Nuggets op matchpoint, Thunder slaat terug

Het is nog altijd druk in de Noord-Amerikaanse basketbalcompetitie NBA. Maandag- en dinsdagavond werden daar weer in totaal vier wedstrijden gespeeld in de halve finales van de conferences, waarbij de beslissingen alsmaar dichter bij beginnen te komen.

Cleveland Cavaliers - Boston Celtics (1-2)
In Cleveland voerden de Celtics vrijwel de hele wedstrijd de boventoon, hoeewl het gat nooit heel groot werd. Daardoor bleef de thuisploeg constant kans houden om het tij te keren, maar dat lukte maar een paar seconden: vroeg in Q3 stonden ze met 65-64 even voor. Daar bleef het bij en onder leiding van Jayson Tatum (33 punten, 11 rebounds, 5 assists) pakten de Celtics met een 102-109 zege een 3-1 voorsprong in de serie.

Dallas Mavericks - Oklahoma City Thunder (1-2)
Voor eigen publiek hadden de Mavericks vrijwel de hele wedstrijd de touwtjes in handen: vanaf vroeg in het eerste kwart hadden ze een goede voorsprong, maar laat in het vierde kwart kwam OKC op gelijke hoogte. Shai Gilgeous-Alexander, goed voor 34 punten, hielp de Thunder langszij en in een paar zinderende slotminuten pakte de Thunder met 96-100 de winst om de stand in de serie gelijk te zetten, 2-2.

New York Knicks - Indiana Pacers (2-2)
Met 38-32 was het verschil in het eerste kwart nog niet zo groot, maar de Knicks kwamen in Madison Square Garden op dreef en met een 31-22 tweede kwart en 27-21 derde kwart sloegen ze definitief een gat. Met onder meer 44 punten van Jalen Brunson en 17 rebounds van Isaiah Hartenstein trokken de Knicks met een 121-91 zege een 3-2 voorsprong naar zich toe, nog één zege verwijderd van de eerste conferencefinale sinds 2000.

Denver Nuggets - Minnesota Timberwolves (2-2)
Met een 28-26 eerste kwart en een 22-18 tweede kwart was het een spannende eerste helft, maar Nikola Jokic en de Nuggets kwamen in Q3 flink op dreef: 38-30. De Serviër schitterde weer met 40 punten, 13 assists en 7 rebounds en hielp zijn ploeg zo op weg naar een overtuigende 112-97 zege en matchpoint voor een plek in de conferencefinale.

Speelschema
Woensdag 15 mei, 19.00u (01.00u NL) - Eastern Conference Semifinals, game 5; Boston Celtics - Cleveland Cavaliers (3-1)
Woensdag 15 mei, 21.30u (03.30u NL) - Western Conference Semifinals, game 5; Oklahoma City Thunder - Dallas Mavericks (2-2)

Donderdag 16 mei, tijd nog niet bekend - Eastern Conference Semifinals, game 6; Indiana Pacers - New York Knicks (2-3)
Donderdag 16 mei, 20.30u (02.30u NL) - Western Conference Semifinals, game 6; Minnesota Timberwolves - Denver Nuggets (2-3)