FOK! Wat een weer: wat koeler, code geel in oosten en midden

weerbanner (Foto: FOK.nl)

Goede morgen!

Waarschuwing:
Vanmiddag kunnen vooral in het midden en oosten van het land enkele onweersbuien ontstaan. In korte tijd kan er veel regen vallen waardoor lokaal wateroverlast mogelijk is. Daarnaast is hagel mogelijk. In de avond verdwijnen de buien weer. Bij de buien kan plaatselijk 20-40 mm regen vallen. Ook is er kans op hagel van ca. 1 cm. Windstoten zijn mogelijk tot maximaal 60 km/uur en komen uit een zuidoostelijke richting.

geel (Foto: KNMI)

Vanochtend is het op de meeste plaatsen bewolkt, nevelig en zijn er in de zuidwestelijke helft perioden met regen. In het noordoosten schijnt de zon nog af en toe. Er is weinig wind, alleen in het noordoosten en het noordelijk kustgebied staat een matige oostenwind.

Vanmiddag is er vrij veel bewolking en komen vooral in het midden en oosten enkele (onweers)buien voor met kans op veel regen en plaatselijke wateroverlast. Ook kan er hagel voorkomen. De middagtemperatuur ligt rond 17°C, in het noordoosten ligt de temperatuur nog rond 23°C. Er is op de meeste plaatsen weinig wind, in het noorden en noordoosten staat een matige wind uit het oosten tot zuidoosten.

Vanavond is het half tot zwaar bewolkt met vooral in het noorden eerst nog enkele buien, mogelijk met onweer. Er is weinig wind, behalve in het noordelijk kustgebied, waar een matige oostenwind staat.

Vannacht is het op de meeste plaatsen droog. Er kan op meerdere plekken mist ontstaan. De minimumtemperatuur komt uit op ongeveer 13°C. Er is weinig wind. (Bron: KNMI)

Tot morgen!

                   


De laatste tulpen worden gekopt in zuidoost Beemster (Foto: Pukeko)
De laatste tulpen worden gekopt in zuidoost Beemster (Foto: Pukeko)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Deze is te mailen via weer@fok.nl of up te loaden via ons fotoforum. Vermeld bij de foto waar deze ongeveer is gemaakt.

Meepraten over het weer? Dat kan op ons weerforum waar de atmosfeer op ontploffen staat:
WKN - De atmosfeer staat op ontploffen.
Of uiteraard in de reacties onder het weerbericht.