NHL: Hurricanes en Bruins blijven in leven, Stars op matchpoint tegen Avs

Ook in de Noord-Amerikaanse ijshockeycompetitie NHL is de afgelopen twee avonden weer volop gespeeld in de playoffs. Twee teams stonden alweer op matchpoint, maar wisten het niet voor elkaar te krijgen om de serie vroegtijdig te beëindigen.

New York Rangers - Carolina Hurricanes (3-1)
In Madison Square Garden konden de Rangers het afmaken en na een paar minuten in de tweede periode werd een eerste stap gezet: Jacob Trouba zette de Rangers met een shorthanded goal op 1-0. Dat werd in de derde periode echter volledig omgedraaid: Jordan Staal trok de stand gelijk, Evgeny Kuznetsov bracht de Canes op voorsprong en Jordan Martinook zorgde voor 1-3. Met een empty netter tekende Martin Necas zelfs voor 1-4, waardoor de Hurricanes nog in leven blijven.

Colorado Avalanche - Dallas Stars (1-2)
Het gaat niet lekker met de Avs, die het zonder Valeri Nichushkin moesten doen: de Rus is minstens zes maanden geschorst als onderdeel van het zogenaamde 'Player Assistance Program', waar hulp wordt geboden voor onder meer zaken als mentale problemen en alcoholmisbruik. Op het ijs waren de Stars de baas in Denver: Wyatt Johnston opende meteen shorthanded goal de score en tekende in de tweede periode voor 0-2, waarna Miro Heiskanen er 0-3 van maakte. Casey Mittelstadt deed wat terug, maar in de derde periode maakte Dallas het af met goals van Evgenii Dadonov en Sam Steel, waardoor ze met een 1-5 zege op matchpoint komen in de serie.

Florida Panthers - Boston Bruins (3-1)
De Panthers kregen in de eigen Amerant Bank Arena een eerste kans om de serie af te maken, maar al binnen vijf minuten zette Morgan Geekie de Bruins op voorsprong. Vroeg in de tweede periode trok Sam Reinhart de stand gelijk, maar niet veel later was Charlie McAvoy namens de bezoekers trefzeker. De Bruins hielden vervolgens stand, onder meer door een paar goede reddingen van goalie Jeremy Swayman, en blijven nog in leven in de playoffs.

Edmonton Oilers - Vancouver Canucks (1-2)
In Vancouver werden de eerste twee wedstrijden onderling verdeeld, in Edmonton begonnen de Canucks met een zege. Leon Draisaitl opende in wedstrijd vier de score namens de Oilers en aan het eind van de tweede periode verdubbelde Ryan Nugent-Hopkins de voorsprong. In de derde periode sloegen de Canucks echter terug: Conor Garland en Dakota Joshua tekenden voor 2-2. Toch konden de thuisfans juichen, want veertig tellen voor het einde was het Evan Bouchard die de puck binnen werkte voor de 3-2 en een gelijke stand in de serie (2-2).

Speelschema
Woensdag 15 mei, 20.00u (02.00u NL) - Western Conference Semifinals, game 5; Dallas Stars - Colorado Avalanche (3-1)

Donderdag 16 mei, tijd nog niet bekend - Eastern Conference Semifinals, game 6; Boston Bruins - Florida Panthers (2-3)
Donderdag 16 mei, 19.00u (01.00u NL) - Eastern Conference Semifinals, game 6; Carolina Hurricanes - New York Rangers (2-3)
Donderdag 16 mei, 22.00u (03.00u NL) - Western Conference Semifinals, game 5; Vancouver Canucks - Edmonton Oilers (2-2)