7: Eindes die anders zijn

  Game: Assassin's Creed: Revelations
  Platform: PlayStation 3, Xbox 360, Windows
  Redacteur: StefanW



DRIE GAMES!!! Drie games lang heeft het bij Ubisoft moeten duren om het verhaal van Ezio en Altaïr te vertellen. Per gespeeld uur rezen er meer vragen bij mij naar boven over beide personages. En als je dan drie spellen moet spelen om een verhaal verteld te krijgen, verwacht je een einde waar de meest gerenommeerde Hollywood-schrijvers een puntje aan kunnen zuigen.

Niets was minder waar. De teleurstelling was groot. Waar ik op het puntje van mijn bank zat aan het einde van Assassin's Creed: Revelations viel mijn mond open van verbazing en niet in positieve zin. Altaïr vertelt het verhaal over de Apple of Eden aan zijn zoon en laat zich opsluiten in een geheime kamer onder de burcht van Masyaf. Ezio vindt hem daar eeuwen later, vindt de appel en besluit zichzelf in de kamer op te laten sluiten.

Als je het hebt over einden hebt die je niet verwacht staat Assassin's Creed: Revelations bij mij bovenaan. Ik weet niet wat de mensen bij Ubisoft dachten tijdens het schrijven van dit verhaal, maar een dermate flauw einde was wel het laatste wat ik had verwacht. Heb ik daar al die uren speeltijd voor weggegooid? Gelukkig was en ben ik uitermate tevreden over de gameplay anders was ik nu zonder twijfel klaar geweest met de serie.