E3 2011: Donderdag

Donderdag, was de allerlaatste beursdag van deze E3. Het was een rustige dag op de beurs omdat er weinig op de planning stond, hierdoor konden we nog wat andere dingen bekijken die niet in de planning stonden.

Ik begon de dag samen met Pheno bij de persruimte van Sony. Na even wachten totdat ze open zijn schuif ik aan bij Twisted Metal. Het aanschuiven ging niet van een leien dakje aangezien ze een enorme bal als stoel hebben gebruikt. De game zelf speelt lekker weg maar echt warm kan ik er niet van worden. Na wat andere games bekeken en gespeeld te hebben vertrek ik alvast naar één van de hallen voor mijn afspraak.

We hadden met zijn vijven een afspraak staan bij EA waar we allemaal een VIP-pas kregen en zo'n dikke twee uur de tijd hadden om de toekomstige titels van de uitgever te bekijken. We hebben ons gesplitst zodat we van alles wat konden bekijken. Zelfs met een VIP-pas moet je nog wachten in een rij maar het gaat gelukkig wel een stuk sneller.

EA

Als eerste ben ik bij Star Wars: The Old Republic binnengegaan. Na een presentatie over de pilaren van het spel kregen we een gameplay-demonstratie. Na deze demonstratie was het tijd om zelf even te gaan spelen en al snel baande ik mijzelf een weg door de woestijnen van Tatooine op zoek naar een wetenschapper.

Na Star Wars bleef ik in de ruimtelijke sferen want ik ben doorgegaan naar Mass Effect 3. De presentatie bestond voornamelijk uit gameplay van het spel en toonde de Reaper-aanval op aarde. De game zag er geweldig uit en lijkt nog uitgebreider te gaan worden dan deel twee. Helaas was een gameplay-sessie niet mogelijk maar mijn dag kon nu al niet meer stuk.

Na EA had ik nog even tijd op de beursvloer voor mijn volgende afspraak bij Activision en Marvel. Ik ben een fan van de WWE-games en de nieuwe game was ook aanwezig op de beurs. Ik had hem al even gezien bij één van mijn eerdere bezoeken aan THQ maar nu wilde ik hem toch wat uitgebreider proberen. De game is er grafisch op vooruit gegaan, het loopt vloeiender en ziet er stukken beter uit. De basis van de besturing is weinig veranderd en de game speelt lekker weg.

WWE

Na gespeeld te hebben met WWE '12 was mijn afspraak achter de schermen van Activision, die twee games uit de Marvel-stal heeft: X-Men: Destiny en Spider-Man: Edge of Time. Beide games worden getoond in een korte presentatie en al snel sta ik weer buiten. Niet dat de presentaties slecht waren, nee in tegendeel. De nieuwe Spider-Man-game borduurt verder op de formule van Shattered Dimensions en is op een aantal punten verbeterd. X-Men: Destiny lijkt een doodgewone action-game te worden maar krijgt wel diepgang door de RPG-elementen.

Activision heeft één van de betere achter de schermen-booths aangezien ik al snel een pizzapunt of twee naar binnen heb gewerkt na mijn twee afspraken. Ondertussen nog even meegekeken bij Call of Duty: Modern Warfare 3 en al snel ben ik weer op weg voor de laatste afspraak van de dag. Deze was eigenlijk voor Pheno gepland maar ik heb hem opgewacht en we zijn samen gegaan.

Activision

Die laatste afspraak is bij Konami waar we een rondleiding krijgen van één van de PR-dames. Overenthousiast, niet dus, vertelt ze over welke games er allemaal te zien zijn op de stand. Silent Hill: Downpour en NeverDead zijn volgens de dame de grootste en belangrijkste games op de stand. Na een half uur gaan we zelf aan de slag en tijdens het spelen wordt omgeroepen dat het 17:00 is, de beurs gaat sluiten en worden we vriendelijk bedankt voor ons bezoek.

Na de beurs vertrekken we naar ons hotel waar we ons opfrissen en gereedmaken voor wat eten en een afterparty. Na kort maar krachtig gegeten te hebben bij een Bar & Grill vertrekken we nu naar hetzelfde hotel als waar Pheno, Nebo, Koei en Mday hun feest gisteren hebben gehad. Dit keer is het niet Nintendo maar Activision in samenwerking met Microsoft die het georganiseerd heeft. Het blijkt een feestje voor alle Nederlandse en Belgische pers, toch al gauw een man of 25.

Na het feestje pakken we de taxi terug waar we erachter komen dat de twee avonden ervoor er flink is omgereden wat zo'n twintig dollar per rit had kunnen schelen. Maar veel doet het er niet toe want we hebben een leuke, memorabele, drukke E3 gehad.