Ubisoft onthult Assassin's Creed Shadows

Assassin's Creed Shadows komt op 15 november uit voor PS5, Xbox Series X|S en pc. Dat heeft Ubisoft vandaag aangekondigd. De game, die voorheen bekend stond als 'Codename Red', speelt zich af in het Japan van de zestiende eeuw. Het is de setting waar fans al vele jaren om vragen.

Assassin's Creed Shadows bevat twee hoofdpersonages en in tegenstelling tot eerdere games in de serie speel je dit keer ook echt met allebei. Naeo is een shinobi die de stealth-talenten heeft van wat je van een Assassin's Creed hoofdpersonage zou verwachten. Echter, daarnaast kun je ook met een samoerai genaamd Yasuke spelen. Dit personage is gebaseerd op een echte Afrikaanse samoerai die in dienst was van Oda Nobunaga. Als samoerai is hij meer een vechtersbaas dan Naoe. Hij kan met zijn katana tegenstanders te lijf gaan.

Ubisoft benadrukt verder dat Assassin's Creed Shadows geavanceerde weer-effecten heeft. Regen en wind zullen bijvoorbeeld stealth makkelijker maken. Terwijl je door het verhaal speelt zullen ook de seizoenen veranderen. In de zomer kun je bijvoorbeeld het water induiken om je te verstoppen, maar in de winter kan dat vijvertje bevroren zijn. Ten slotte belooft Ubisoft dat het verhaal minder lineair wordt en spelers meer vrijheid krijgen om hun doelwitten te selecteren.