7: Eindes die anders zijn

  Game: Mafia II
  Platform: PlayStation 3, Xbox 360, Windows, Mac OS X
  Redacteur: ROFLOL

 

Het verhaal van Mafia II draait om Vito en zijn beste vriend Joe, die eigenlijk altijd als een team samenwerken. Nadat Vito terugkomt van de oorlog is het dan ook Joe die Vito helpt om zijn leven op te pakken. Samen gaan ze vervolgens aan de slag met diverse kleine klusjes om geld te verdienen wat er al snel voor zorgt dat Vita opgepakt wordt en tien jaar mag brommen in de gevangenis.

Zodra Vito vrij is, is het opnieuw Joe, die het ondertussen aardig gemaakt heeft en een mooi leven leidt, die altijd voor hem klaar staat. Toch gaat het al snel fout gezien beide heren op een gegeven moment gaan handelen in drugs en dit geheel fout gaat. Uiteindelijk barst een oorlog los tussen de Italianen en Chinezen wat geheel de schuld is van beide heren.

Toch maakt Vito een deal met Don Vinci, een van de maffiabazen in Empire Bay. Indien Vito Don Falcone vermoordt zijn alle veroorzaakte problemen kwijtgescholden. Dit lukt Vito uiteindelijk en het lijkt er dus op dat alles goed komt. In de laatste cutscene stapt Vito met Don Vinci in een auto, maar helaas mag Joe niet instappen. Joe moet een andere auto in en volgt uiteindelijk een andere weg. "Sorry jongen, Joe zat niet in onze deal", geeft Don Vinci aan, waarin we kunnen concluderen dat Joe uiteindelijk vermoord wordt voor de fouten die de heren hebben gemaakt. Een einde die veel mensen waarschijnlijk niet hadden verwacht, wat je uiteindelijk achterlaat met een vervelend gevoel.