7: Eindes die anders zijn

  Game: Batman: Arkham City
  Platform: PlayStation 3, Xbox 360, Windows
  Redacteur: ROFLOL

 

Ik denk dat iedereen het eens is als we toegeven dat The Joker de grootste tegenstander is die Batman kent. Zo was het duidelijk in The Dark Knight dat Joker een personage is die zeer gevaarlijk en gestoord is. Ook in de Arkham-games is Joker (waarvan zijn stem geweldig wordt ingesproken door Mark Hamill) de grootste vijand van Batman. Toch is Joker in Batman Arkham City wat meer afwezig vergeleken met het eerste deel.

Dit komt natuurlijk omdat Joker ziek is en stervende is in de game na de gebeurtenissen uit Batman Arkham Asylum. De grootste shock en twist komen dan ook tegen het einde aan van Batman Arkham City. De gehele game lijkt het erop dat The Joker toch het tegengif gaat vinden voor zijn ziekte. Als je mij zou vragen of Joker dood zou gaan dan was mijn antwoord meteen nee. Dit komt vooral ook omdat Batman bekend is omdat er weinig vijanden sterven. Plus het feit dat Batman een superheld is die in ieder geval niemand probeert te vermoorden.

Batman blijft na alle gebeurtenissen altijd zijn respect behouden voor de tegenstander. Dit is vooral duidelijk te zien tegen het einde aan waarin Batman het tegengif laat vallen. Na alles wat Joker heeft veroorzaakt in beide games was Batman uiteindelijk toch van plan om het tegengif te geven aan Joker. Een mooi stuk, waarin er toch respect blijkt te zijn na alle slechte gebeurtenissen. Uiteindelijk sterft Joker toch, waarin Batman met het lichaam van Joker door de straten van Arkham City loopt. In principe lijkt het zo niet heel speciaal gezien de vijand eigenlijk altijd sterft in games, maar in een Batman-game is het toch iets anders. Rocksteady dwingt hierdoor toch aardig wat respect af. Een icoon die sterft, iets wat ik totaal niet zag aankomen en veel vragen openlaat voor een vervolg.