7: Memorabele NPC's

Header

Games zijn nergens zonder NPC's. Deze niet speelbare personages zijn er in allerlei soorten en maten. Zo zijn er NPC's die hele grote rollen spelen of maar een heel klein rolletje hebben. Sommige van deze personages laten een bepaalde indruk achter bij de speler, goedschiks of kwaadschiks en dat maakt ze memorabel.

In deze special lichten zeven FOK!games-redacteuren elk een NPC toe die zij memorabel vonden. Welke NPC's ze gekozen hebben kan je hieronder bekijken.

PlaatjeGame: Vampire: the Masquerade - Bloodlines
Platform: Windows
Verschenen in: 2004
Redacteur: DragonFodder
NPC: Jeannette en Therese Voerman

Als je Vampire: the Masquerade - Bloodlines ooit gespeeld hebt, heb je waarschijnlijk twee dingen meegekregen:

1. Het was een bugfest van jewelste
2. Iedereen die je tegenkwam had een geheim of een verborgen agenda

De zusjes Jeannette en Therese, eigenaressen van de nachtclub Asylum in Santa Monica, hadden beide. Therese was een keurige dame, Jeannette de wilde meid met daddy issues. Om de beurt speelden ze een spelletje met je en spanden ze je voor hun karretje. En als je ze daar eindelijk mee wilde gaan confronteren, bleken ze één en dezelfde persoon te zijn! Denk aan Gollem met borsten. Wat erop volgde was de nachtmerrie van elke man: ruzie tussen twee meisjes, en jij moet partij kiezen. De hel.

PlaatjeGame: Saints Row: The Third
Platform: Windows, PS3 en Xbox 360
Verschenen in: 2011
Redacteur: StefanW
NPC: Burt Reynolds

Grote acteurs maken kleine rollen groot. Dit gezegde maakte zichzelf waar toen ik Saints Row: The Third speelde. Het spel was al heel tof om te spelen toen ik de opdracht kreeg om de burgemeester van Steelport te gaan ontmoeten. Er kwam letterlijk een "Holy shit" uit mijn mond toen deze zich omdraaide in zijn stoel, Burt 'fucking' Reynolds. Een briljante plaatsing in een over-de-topspel.

De rol in SR3 is heel klein, maar past perfect in de setting van het spel. Voorzien van cowboyhoed en half ontkleede politieagente op schoot doet Burt waar hij goed in is, ontzettend cool zijn. "Who else could keep this town running" is een quote die hem op het lijf is geschreven. Juist door Burt Reynolds' rol zo klein te houden weten de makers van SR3 deze NPC memorabel te maken.

PlaatjeGame: The Elder Scrolls IV: Oblivion
Platform: Windows, PS3 en Xbox 360
Verschenen in: 2006
Redacteur: ROFLOL
NPC: Adoring Fan

"By Azura, by Azura, by Azura! It's the Grand Champion! I can't believe it's you! Standing here! Next to me!"

De adoring fan, ongetwijfeld door veel gamers dood gemaakt in TES IV: Oblivion. Deze vervelende NPC kom je tegen zodra je de Grand Champion bent in de arena. Helaas zal vanaf dat moment je leven nooit meer hetzelfde zijn. Zijn vervelende stem en geslijm zorgen er al snel voor dat je hem zo snel mogelijk van een hoge berg gooit in Cyrodiil. Ook tijdens het vechten met vijanden heb je helemaal niks aan hem, want hij verschuilt zich, als het even kan, zo snel mogelijk. Dat hij mag branden in het vuur van Oblivion!

PlaatjeGame: The Legend of Zelda: Majora's Mask
Platform: Nintendo 64
Verschenen in: 2000
Redacteur: Pheno
NPC: Tingle

Ik ben een fan van Zelda-games. Maar met de komst van Tingle in Majora's Mask was ik minder blij. De Jar Jar van deze franchise verscheen sindsdien in bijna elke Zelda en haalt het bloed onder mijn nagels vandaan met zijn "Kooloo Limpah" als stopwoord. Vervelende lappen tekst en nog vervelendere missies in combinatie met zijn irritante verschijning en gedrag zorgt bij mij voor zinloze agressie.

Daarom: dit personage moet vijftig keer doodgeschoten worden, twintig keer gevierendeeld worden en daarna nog eens met een raket de ruimte in met koers naar de zon, om zeker te zijn dat deze gaylord nooit, maar dan ook nooit meer in een videogame terechtkomt. Zo, dat lucht op.

PlaatjeGame: Final Fantasy VII (plus andere delen)
Platform: PlayStation, Windows, PSP
Verschenen in: 1997-2011
Redacteur: D-vide
NPC: Genesis Rapsodos

Eigenlijk werd Genesis Rapsodos pas bekend nadat De prequel van Final Fantasy VII, Crisis Core, uitkwam voor de PSP. Zijn gezicht werd een paar jaar eerder voor het eerst gezien, maar echte informatie kregen we pas toen we het complete verhaal van Zack Fair te horen kregen. Genesis maakt deel uit van een trio van de perfecte soldaten. Sephiroth, 's werelds beruchtste videogame eindbaas, maakte daar ook een deel van uit. Waar we dachten dat Sephiroth de grote boosdoener van de gebeurtenissen in FFVII was, blijkt er in Crisis Core een heel ander verhaal achter te zitten.

Genesis is een obsessieve super-soldaat die zijn leven baseert op zijn favoriete gedicht "Loveless". Hij is degene die Sephiroth laat doordraaien tijdens de gebeurtenissen op Mt. Nibel, en uiteindelijk leeft hij vijf jaar later nog steeds. Dirge of Cerebrus, voorlopig het laatste hoofdstuk van de compilatie, eindigt met Genesis Rapsodos die na vijf jaar wakker wordt en zegt: "It is not yet time for slumber... There is still much to do".

Square Enix, sluit het verhaal van Final Fantasy VII gewoon af. Geef ons een dikke remake die ons Before Crisis, Crisis Core, Final Fantasy VII, Advent Children en Dirge of Cerebrus geeft, plus een cetra-prequel en een all-conclusive einde waar alles goed komt. En laat Genesis daar ook in voorbij komen. Dan hebben jullie mij voor eeuwig gewonnen.

PlaatjeGame: Skate 3
Platform: PS3, Xbox 360
Verschenen in: 2010
Redacteur: WesleyB
NPC: Coach Frank

Hij was een grote verrassing voor me: Coach Frank. Misschien doet de naam geen belletje rinkelen. Coach Frank is de meest awesome trainer die je je maar kunt wensen. Hij coacht je helemaal aan het begin van Skate 3 en helpt je op weg om één van de beste skaters ooit te worden. Met zijn vette baard, awesome shorts en moddervet haar ondersteunt hij je met grove opmerkingen en flauwe grapjes.

De man achter Coach Frank is niemand minder dan Earl, uit My Name is Earl. In die sitcom speelt hij een waardeloze lamzak die de belofte maakt alles met iedereen goed te maken, omwille van karma. Die rol is een beetje bij hem blijven hangen en dat is duidelijk te zien in Skate 3. Zijn typische stemgeluid met dat Zuidelijke accent is niet meer los te koppelen van zijn gezicht. Des te leuker het is dat hij zo'n prachtrol heeft gekregen in Skate 3.

PlaatjeGame: Grand Theft Auto IV
Platform: PS3, Xbox 360, Windows
Verschenen in: 2010
Redacteur: Naim380
NPC: Roman Bellic

In een game zoals Grand Theft Auto zijn er altijd memorabele NPC's, denk maar aan Lance Vance van Vice City en The Truth van San Andreas. Ze zijn allemaal tof, grappig en gek, echter ik mocht er maar één kiezen, dus koos ik voor Roman Bellic. Van alle NPC's die ik nog ken, is Roman de enige die niks met criminele activiteiten te maken wilt hebben in Grand Theft Auto IV. Tegen zijn zin in wordt hij er toch in gesleurd door zijn neefje Niko Bellic.

Roman is iemand die je snel en makkelijk voor schut zet en dat maakt hem voor mij zo memorabel. Hij doet je niks terug als je hem beledigt en als hij dat wel doet, gaat het snel fout. In het begin van GTA: IV vertelt hij ook tegen Niko dat hij in 'The American Dream' leeft. Vrouwen, huizen en mooie auto's, hij heeft ze allemaal. Later blijkt het allemaal niet zo te zijn. Ik vond, toen ik GTA speelde, het zo grappig en hilarisch om iemand te zien die zo voor schut wordt gezet en dat accepteerde

Stiekem vind ik alle NPC's van alle GTA's tof. Ze waren allemaal te gek, raar en hilarisch. Persoonlijk staat Roman Bellic boven aan mijn lijst van NPC's. Een geweldig persoon die je nooit zal vergeten.