NBA: Celtics naar finale Eastern Conference, triple double Doncic zet Mavs op matchpoint

Woensdagavond zijn er in de Noord-Amerikaanse basketbalcompetitie NBA weer twee wedstrijden gespeeld in de halve finales van de Eastern en Western Conference. Dat leverde een eerste finalist op voor dit seizoen, terwijl het in de andere serie nu echt naar de beslissing gaat.

Boston Celtics - Cleveland Cavaliers (3-1)
De Celtics konden het in eigen huis afmaken, maar de Cavaliers gaven zich bepaald niet zomaar gewonnen: 28-28 in het eerste kwart, pas in de loop van het tweede kwart kregen de Celtics er wat meer grip op. In Q3 sloeg de ploeg uit Boston voor het eerst een flink gat, maar de bezoekers knokten zich weer goed terug. Dat lukte in het vierde kwart niet meer: onder leiding van Jayson Tatum (25 punten, 9 assists) en Al Horford (15 rebounds) speelden de Celtics zich in de slotminuten naar een 113-98 zege en hun derde opeenvolgende Eastern Conference-finale.

Oklahoma City Thunder - Dallas Mavericks (2-2)
In het Paycom Center in Oklahoma werd beslist welke ploeg op matchpoint zou komen in de serie. Het eerste kwart ging bijna volledig gelijk op, maar Luka Doncic en zijn Mavericks namen de touwtjes in het tweede kwart in handen. De ploeg speelde een punt of tien voorsprong bij elkaar en wist dat verder de hele wedstrijd rond die marge te houden. Doncic maakte er met 31 punten, 10 rebounds en 11 assists zelfs een triple double van en hielp zijn ploeg naar een 92-104 zege én de kans om het zaterdag in eigen huis af te maken.

Speelschema
Zaterdag 18 mei, 20.00u (02.00u NL) - Western Conference Semifinals, game 6; Dallas Mavericks - Oklahoma City Thunder (3-2)