E3 2011: Ubisoft-persconferentie

Direct na de persconferentie van Electronic Arts zijn we overgestoken en in de rij gaan staan voor het volgende theater voor de volgende persconferentie: Ubisoft. Een echte Amerikaanse motoragent probeert wat orde te behouden maar dit wil helaas niet echt lukken.

Ubisoft Ubisoft

Na de krappe entree en bezwete mannenlichamen achter ons gelaten te hebben, worden we opgevangen door de dames van Ubisoft. Deze knappe dames wijzen ons waar het entree is van de zaal waar we op ons gemak een plaatsje opzoeken.

Ubisoft Ubisoft

Op onze plaats ligt een grote tas met daarin een poster van een oude Ezio uit de Assassins Creed-games. Ubisoft bestaat namelijk 25 jaar dit jaar en dat willen ze vieren met een cadeautje. Nadat iedereen een plaatsje heeft gevonden en we de oude, rustieke theaterzaal in ons hebben opgenomen kan de persconferentie beginnen.

Ubisoft Ubisoft

We worden netjes begroet en bedankt door Yves Guillemot, één van de oprichters van Ubisoft. We starten daarna direct met Rayman Origins, de nieuwe 2D platform-game van de bedenker van de originele Rayman-games. Na deze live demo van het spel komt Mr. Caffeïne het podium op, volgens hem is het zijn taak om ons enthousiast te maken voor alle komende games.

Ubisoft Ubisoft

We zien één voor één alle grote komende blockbustergames van Ubisoft langskomen. Sommige games worden met open armen ontvangen maar sommige worden ook sceptisch ontvangen. Brothers in Arms: The Furious Four bijvoorbeeld, veel mensen hadden toch wel een nieuw deel in de serie verwacht maar niet wat ze nu op het scherm te zien kregen.

Ubisoft Ubisoft

Ubisoft komt met een verwachte line-up op de proppen. Helaas heeft Beyond Good & Evil 2 zich niet laten zien en een nieuwe Rainbow Six-game is ook niet bekendgemaakt. Met suizende oren vanwege het te harde geluid pikken we op de weg naar buiten nog een klein presentje op, een mierzoet cakeje omdat Ubisoft 25 jaar is. Gefeliciteerd!

Ubisoft Ubisoft