10 Zomerfilms Die Je Moet Zien

Releasedatum: 22 juli 2010
Genre: Thriller / Science-Fiction
Regisseur: Christopher Nolan, bekend van The Dark Knight, is een veelgeprezen regisseur. Zijn eerdere films, Memento, Batman Begins en vooral The Dark Knight, werden een groot succes. Christopher heeft een eigen productiebedrijf voor films, genaamd Syncopy Films. De regisseur is op dit moment bezig met de derde Batmanfilm en de nieuwe Supermanfilm The Man of Steel. Beide films komen in 2012 in de bioscopen.
Acteurs: Leonardo DiCaprio (Titanic), Ellen Page (Juno), Michael Caine (The Dark Knight) en Joseph Gordon-Levitt (10 Things I Hate About You).
Plot: Dom Cobb (DiCaprio) is een meesterdief, gespecialiseerd in het stelen van waardevolle geheimen uit het onderbewustzijn van mensen die aan het dromen zijn, wanneer het brein op zijn kwetsbaarst is. Dit wordt Inception genoemd. Hij krijgt de kans om zijn oude leven weer terug te krijgen in ruil voor een bijna onmogelijke Inception. De meesterdief moet dit keer geen geheim stelen uit een brein, maar een geheim in een brein stoppen. Als hij slaagt, is dit de perfecte misdaad. Maar er blijkt een vijand in het spel te zijn, die altijd Cobbs volgende zet lijkt voor te zijn.
Extra info: Voor de rol van Joseph Gordon-Levitt werd eerst James Franco (Spider-Man) geselecteerd, maar hij moest afzeggen door tijdgebrek. Voor deze film liet regisseur Christopher zich inspireren door de oudere James Bond-films. Ook andere oude spionagefilms waren een inspiratie voor de regisseur. Dat de film een hersenbreker gaat zijn, blijkt al uit het maken van het script, wat negen tot tien jaar heeft gekost. Een eerste recensie was zeer positief (3,5 uit 4 sterren). "Een fastastische film, maar misschien iets te complex voor het publiek," aldus Peter Travers van Rolling Stone Magazine.
Waarom moet je deze zien?: Omdat de regisseur ook The Dark Knight heeft geregisseerd en dit één van de betere films was van de laatste jaren. Maar ook omdat de film geïnspireerd is door de oudere James Bonds en dat bij sommigen nostalgie naar boven zal brengen.

Klik op de volgende pagina voor de volgende zomerfilmtip.