10 Zomerfilms Die Je Moet Zien



Releasedatum:
8 juli 2010
Genre: Thriller
Regisseur: Gregor Jordan, bekend van The Informers, is nog nauwelijks bekend in de regisseurswereld. Wel speelde hij een rol als Bassanio in de verfilming van Shakespeares The Merchant of Venice. Ook staat er een science-fiction film voor Jordan in de planning. Hij mag de eerste film in de trilogie van The Tripods verfilmen. De film komt in 2012 in de bioscopen.
Acteurs: Samuel L. Jackson (Die Hard with a Vengeance), Michael Sheen (Alice in Wonderland), Carrie-Anne Moss (The Matrix-trilogie) en Brandon Routh (Superman Returns).
Plot: In Amerika staan drie nucleaire wapens gereed om tot ontploffing gebracht te worden. Er is één persoon die weet waar deze wapens zich bevinden. Om Younger (Sheen) aan het praten te krijgen over de locaties, stemt de FBI-agente Helen Brody (Moss) ermee in om ondervrager H (Jackson) in te schakelen. Deze mysterieuze man blijkt al snel over te gaan op vergaande ondervragingstechnieken en Brody vraagt zich af of ze enig resultaat zullen boeken.
Extra info: Veel recensies staan nog niet online, maar degene die online staan zijn positief. Zo vertelt de recensent van Quin's Reviews: "De film wil dat kijkers nadenken over de waarde van levens, inclusief dat van je tegenstanders. Een prima thriller met bagage." (3,5 van de 5 sterren)
Waarom moet je deze zien?: Omdat Samuel L. Jackson erin speelt. Maar ook om het spannende plot, de vele actiescènes die de film zal bevatten en de openingsscène is gefilmd à la Cloverfield. In deze scène is de terrorist te zien en zit je meteen midden in de spanning.


Klik op de volgende pagina voor de volgende zomerfilmtip.