Uitslag AZ - FC Twente

AZ heeft de strijd om de derde plaats weer spannend gemaakt. In eigen huis wonnen de Alkmaarders met 2-1 van FC Twente, waardoor het verschil nog maar twee punten is, met nog twee wedstrijden te gaan.

Voorafgaand aan het duel tussen AZ en FC Twente was het verschil vijf punten en bij winst van Twente zouden ze al zeker zijn van plaatsing in de voorrondes voor de Champions League. De ploeg van Joseph Oosting kwam na vijf minuten al op voorsprong in Alkmaar. Sem Steijn opende de score vanuit een rebound nadat eerst Mathew Ryan redding had gebracht op een schot van Naci Ünüvar. Na de openingstreffer kreeg FC Twente in de eerste helft kansen op meer doelpunten, maar het bleef 0-1.

Na de pauze had AZ nog geen minuut nodig om alsnog de gelijkmaker te maken. Ook Ruben van Bommel scoorde vanuit een rebound. Met nog 25 minuten te gaan kwam de thuisploeg ook op voorsprong na een glijpartij van Alec Van Hoorenbeeck, die de bal als laatste man in de verdediging kreeg en weggleed. Vangelis Pavlidis profiteerde daar optimaal van en zette de 2-1 op het scorebord. In het restant van de wedstrijd drong FC Twente nog wel aan in Alkmaar maar het bleef 2-1.

Door de zege is het verschil tussen AZ en FC Twente nog maar twee punten in het voordeel van FC Twente.