Merlier wint eerste sprintersrit in Giro d'Italia

Tim Merlier van Soudal-QuickStep heeft de eerste sprintersrit in de Giro d'Italia gewonnen. De Belg was in de derde etappe net iets sneller dan Jonathan Milan. Biniam Girmay kwam als derde over de streep.

De rit van Novara naar Fossano over ruim 166 kilometer was gemaakt voor sprinters en in het eerste deel van de etappe was er weinig te beleven. Na een tussensprint ontstond er wel een interessant groepje met allemaal sprinters in de kopgroep. De kopgroep nam snel een minuut voorsprong. Sprinters van Bahrain-Victorius en Movistar hadden de slag gemist en gingen in de achtervolging. Dat zorgde ervoor dat er gaten kwamen in het peloton en enkele klassementsrenners raakten achterop, waaronder de nummer vier in het klassement Cian Uijtdebroeks.

Na verschillende kilometers achtervolging kwam alles weer samen en leek gesprint te worden voor de dagzege. Maar in de laatste twee kilometer kwam er eerst nog een aanval van Mikkel Honoré, die werd gecounterd door Tadej Pogacar. Ook Geraint Thomas ging mee, waarna Honoré moest passen bij de nummers één en twee in het klassement. Pogacar en Thomas begonnen met een mooie voorsprong aan de slotkilometer, maar werden alsnog ingerekend. In de sprint die volgde leek Jonathan Milan op weg naar de zege, maar het was Tim Merlier die aan de andere kant snel kwam opzetten en de eerste sprintersrit won. Biniam Girmay werd derde.

Results powered by FirstCycling.com