Uitslag FC Utrecht - Vitesse

FC Utrecht behoudt dankzij een magere overwinning op Vitesse (1-0) zicht op de vijfde plaats in de eredivisie, die plek geeft recht op de voorrondes Europa League.

In de eerste helft tussen FC Utrecht en Vitesse kregen de Arnhemmers meerdere kansen op de openingstreffer, maar mede door een prachtige redding van Vasilios Barkas stond het bij rust nog 0-0 tussen de beide ploegen.

FC Utrecht-trainer Ron Jans was duidelijk niet tevreden en bracht bij rust vers bloed in het veld. Victor Jensen was een van de invallers en drie minuten nadat de Deen in het veld stond schoot hij op prachtige wijze FC Utrecht op voorsprong. Die klap kwam Vitesse niet meer te boven en bleef het 1-0 in de Galgenwaard.

FC Utrecht behoudt door de zege zicht houden op de vijfde plaats, die recht geeft op de voorronde Europa League. Vitesse was na de puntenmindering al lange tijd zeker van degradatie, maar is door het verlies ook de ploeg met minste punten in de historie van de eredivisie. Tot dit jaar was het RBC met negen punten, maar door de nederlaag kan Vitesse nog maar op maximaal acht punten komen.