10 Zomerfilms Die Je Moet Zien

Releasedatum: 22 juli 2010
Genre: Thriller
Regisseur: Stuart Hazeldine is een groentje in de regisseurswereld. Hij werkte eerder mee aan films als The Day The Earth Stood Still en Knowing. Begin dit jaar werd hij genomineerd voor een BAFTA voor Beste Debuut Voor Een Britse Schrijver, Regisseur Of Producent. Hij won de award niet, deze ging naar collega Duncan Jones voor de film Moon. Er staan vele films voor Stuart in petto, waar onder Alien 4: Earthbound en de eerdergenoemde The Tripods.
Acteurs: Luke Mably (28 Days Later), Jimi Mistry (2012) en Colin Salmon (Die Another Day).
Plot: Een groepje van acht sollicitanten is doorgekomen tot de laatste sollicitatieronde. Ze krijgen tachtig minuten de tijd om een vragenformulier in te vullen. Er hangen echter wel een paar voorwaarden aan vast: geen vragen aan het personeel, bevuiling van het formulier is verboden en het verlaten van de kamer zorgt voor het afvallen van de kandidaat. Maar als ze hun formulier omdraaien, blijkt het blanco te zijn. Een spannende afvalrace begint tussen de sollicitanten, waarin psychologisch en fysiek de grenzen van alle deelnemers worden opgezocht.
Extra info: De film werd vorig jaar nog getoond op het Edinburg Film Festival en het Raindance Film Festival. De reacties waren lovend en daardoor werd besloten om de film wereldwijd te laten verschijnen in de bioscopen. Ook in Nederland werd de film al eerder vertoond tijdens het Imagine: 26th Amsterdam Fantastic Film Festival.
Waarom moet je deze zien?: Omdat de trailer zeer spannend is en het weer een grote mindfuck gaat worden. Puzzelen en raden naar de oplossing van het formulier, waarin de kijker uiteraard weer vele malen op het verkeerde been gezet gaat worden. Ook omdat de film eigenlijk al meer dan een jaar uit is en het tijd wordt dat wij hem gaan zien.

Klik op de volgende pagina voor de volgende zomerfilmtip.