Willem II terug in de Eredivisie

Willem II is na 2 jaar afwezigheid weer terug in de Eredivisie ondanks een gelijkspel tegen de nummer 4 FC Dordrecht. Volgende week kunnen zij kampioen worden van de Eerste Divisie.

Willem II is niet meer te achterhalen door de nummer 3, FC Groningen, dat volgende week in een onderling duel bepaalt wie de tweede promovendus is. Roda JC is de huidige nummer twee en dacht al zeker te zijn van promotie omdat FC Groningen bij het affluiten achter stond. Terwijl de supporters het veld al op renden om het feestje te vieren, scoorde FC Groningen waarmee nog niks zeker is. Een van de twee zal zich dus via de nacompetitie een weg moeten banen naar de Eredivisie.

FC Dordrecht (4e), ADO Den Haag (5e) en De Graafschap (6e) zijn al zeker van de nacompetitie. Nummer 7, NAC Breda en nummer 8, FC Emmen kunnen nog worden achterhaald door de nummer 9 MVV. 

Volgende week de ontknoping in het altijd gezellige schakelprogramma, dan weten we welke twee clubs er volgend jaar in de Eredivisie te zien zijn en wie er via de nacompetitie kan promoveren.