NHL: Canucks door, Stars en Golden Knights naar beslissingswedstrijd

Ook in de Noord-Amerikaanse ijshockeycompetitie NHL stonden vrijdagavond weer twee playoffwedstrijden op het programma. Eén van die wedstrijden zorgde voor een beslissing in de best-of-sevenserie, de andere zorgde ervoor dat er een zevende wedstrijd gespeeld moet worden.

Nashville Predators - Vancouver Canucks (2-3)
Het was niet de meest enerverende wedstrijd ooit, Nashville leek vooral voorzichtig te zijn met de op matchpoint staande Canucks. In de eerste én tweede periode leverde dat voor beide teams op, maar met ruim anderhalve minuut te spelen werd het dan toch beslist: Pius Suter schoot namens de Canucks raak en schoot Vancouver zo naar de volgende playoffronde.

Vegas Golden Knights - Dallas Stars (2-3)
Ook in Vegas leverden de eerste twee periodes geen goal op, maar halverwege periode drie was het dan toch raak voor de Golden Knights: Noah Hanifin brak de ban met de openingstreffer. De Stars probeerden de serie te beslissen, maar een empty netter van Mark Stone in de slotminuut bezorgde Vegas de 2-0 zege, waardoor de ploegen naar een beslissende zevende wedstrijd gaan.

Speelschema
Zondag 5 mei, 19.30u (01.30u NL) - Western Conference, 1st round, game 7; Dallas Stars - Vegas Golden Knights (3-3)