NBA: Magic en Cavaliers naar game 7, Mavericks naar volgende ronde

In de Noord-Amerikaanse basketbalcompetitie NBA zijn vrijdagavond nog weer twee playoffwedstrijden gespeeld. Eén daarvan leverde een beslissing op in de serie, de andere zorgde ervoor dat men naar een beslissende zevende wedstrijd gaat.

Orlando Magic - Cleveland Cavaliers (2-3)
Orlando moest winnen en had in het grootste deel van het tweede kwart een paar punten voorsprong. De Cavaliers kwamen er in Q3 overheen, maar de Magic gaf uiteraard niet op en knokte zich weer terug. De Cavaliers hadden Donovan Mitchell, die voor een indrukwekkende 50 punten zorgde, maar Paolo Banchero en zijn 27 punten bleken doorslaggevend voor Orlando: 103-96 en wedstrijd zeven komt er aan.

Dallas Mavericks - Los Angeles Clippers (3-2)
Luka Doncic zag er iets fitter uit, hoewel hij nog altijd last heeft van zijn knee. Op twee korte momenten na, aan het einde van het eerste en het tweede kwart, kon hij zijn Mavericks echter prima bij de hand nemen, maar het was Kyrie Irving die na een matige eerste helft de show stal. Met onder meer 30 punten bracht Irving de Mavericks naar de leiding en zo sleepten ze met een 114-101 zege een plek in de volgende playoffronde binnen.

Speelschema
Zaterdag 4 mei, 19.00u (01.00u NL) - Western Conference, semifinals, game 1; Denver Nuggets - Minnesota Timberwolves

Zondag 5 mei, 13.00u (19.00u NL) - Eastern Conference, 1st round, game 7; Cleveland Cavaliers - Orlando Magic (3-3)