Evil Genius

Wanneer je een control room hebt gebouwd krijg je toegang tot het world domination scherm. Dit is een wereldkaart verdeeld in 5 gebieden geleid door 5 organisaties (met namen als A.N.V.I.L en H.A.M.M.E.R). Deze gebieden zijn weer onderverdeeld in regio’s.


De wereldkaart, de kleuren geven aan van welk gebied een mogendheid is<\/center>

Je kunt jouw minions en henchmen op pad sturen om opdrachten uit te voeren of om gewoon geld te stelen via deze kaart. Het geld stelen is heel simpel, je vinkt de optie aan en je stuurt je mannen naar dat gebied. Elke minuut krijg je dan het geld dat zij stelen binnen via de haven/heliport.

De opdrachten werken wat anders, eerst verkennen jouw onderdanen een regio op zoek naar doelen. Hebben ze die gevonden dan kun je de opdracht geven die missie uit te voeren. Dit kan bijvoorbeeld het stelen van een Ming vaas zijn, maar ook het saboteren van een olieraffinaderij. Voor elke missie heb je een minimum aantal minions nodig van specifieke soorten.


Het missiescherm op de wereldkaart<\/center>

Uiteraard zijn je minions niet allemaal hetzelfde, ook in het world domination scherm hebben ze allemaal een andere functie. Zo zorgen valets (social minions) er voor dat je minder snel gepakt wordt (en dus mannen verliest) en verkorten tech minions de tijd die nodig is om een missie te voltooien.

Naarmate je meer en meer ongein uithaalt op het world domination scherm stijgen 2 meters. Je algemene notoriety rating (beruchtheid) en je heat. Je heat niveau is verschillend voor elk van de 5 mogendheden en bepaalt wat voor middelen ze inzetten tegen je. Is je heat level exorbitant hoog dan sturen ze misschien wel hun superagent (zoals A.N.V.I.L’s Jet Chan).


vlnr Jet Chan (A.N.V.I.L.), John Steele (S.A.B.R.E.), Dirk Masters (P.A.T.R.I.O.T.)<\/center>