Evil Genius

Als evil genius heb je natuurlijk een basis nodig, genoegen nemen met een gewoon gebouw kan natuurlijk niet. Wat doe je dus? Juist, je bouwt een hol op een vrijwel onbewoond eiland in een rots. Vanuit dit hol kun je beginnen met het maken van je plannen voor wereldoverheersing (moehahahahahahahahahahahaha).

De basis bouw je ongeveer zoals in Bullfrogs “Dungeon Keeper”. Je geeft aan welke kamer je waar wil hebben in de rotsen (grootte is vrij aan te passen). Na het bevestigen van de blauwdruk start je het bouwproces en beginnen je workers met geld uit je strongroom halen. Met dit geld kopen ze in een van de gebouwen buiten (haven/heliport) dynamiet. Hiermee blazen ze de rotsen weg. Zijn de rotsen eenmaal weg, dan beginnen ze met bouwen en het plaatsen van de items in de kamer.


De bouw van een kamer, eerst de ruimte met dynamiet vrijgemaakt, daarna objecten plaatsen <\/center>

Het aantal kamers is vrij groot en varieert van de strongroom waar je goud ligt opgeslagen tot een training room waar je minions training kunnen ontvangen om gepromoveerd te worden tot een hoger niveau binnen hun klasse.


I love gooooooooooooold<\/center>

Aangezien je als evil genius zelfs niet veilig bent in je basis heb je verdediging nodig. Natuurlijk bieden je henchmen en je military minions al een goede bescherming (zeker wanneer ze wapens op zak hebben). Dit werkt echter niet altijd voldoende. Daarvoor zitten er in Evil Genius vallen. De hoeveelheid vallen is behoorlijk groot op z’n zachtst gezegd, en varieert van exploderende palmbomen tot straaljager motoren die uit de muren komen om indringers weg te blazen. Deze vallen kun je allemaal aan elkaar verbinden en zo een dodelijk netwerk te maken waardoor agents niet meer binnenkomen.


Gasval neemt H.A.M.M.E.R. agente te grazen<\/center>