FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 27 september 2004

Afgeladen ArenA herdenkt André Hazes

De afgelopen donderdag overleden André Hazes is vanavond in een afgeladen Amsterdam ArenA door fans, vrienden, collega's en familie herdacht. De zwarte kist van Hazes stond tijdens de bijeenkomst op de middenstip. Ondanks de aanwezigheid van meer dan vijftigduizend mensen bleef de verwachte verkeerschaos uit. Veel fans bleken voorzorgsmaatregelen te hebben genomen tegen de openbaarvervoersstaking en waren per auto, trein of fiets gekomen.

Tijdens de herdenking hielden verschillende vrienden van de zanger een toespraak. "André was een gewone jongen, maar tegelijkertijd heel bijzonder door de macht van zijn stem en de kracht van zijn liedjes", aldus de Amsterdamse burgemeester Job Cohen. Ook Paul de Leeuw, Frits Barend, de producenten van Hazes, zijn schoonvader en zijn zoontje Dré namen het woord.

De bijeenkomst bestond niet alleen uit toespraken. Verschillende artiesten, waaronder Guus Meeuwis, Danny de Munk en René Froger, brachten Hazes hulde door middel van een lied. Tijdens het nummer "Zij gelooft in mij", gezongen door Xander de Buisonjé, werd de kist het stadion uitgedragen.

Concertorganisator Mojo maakte bekend dat in overleg met de familie is besloten geld in te zamelen voor een standbeeld van André Hazes. Fans kunnen vanaf morgen, de dag waarop de zanger wordt gecremeerd, een bijdrage storten op girorekening 369.

Herdenking André Hazes
Een afgeladen Amsterdam ArenA tijdens de herdenking

Championship Manager Online details

Nadat we eerder al bekend maakten dat de CM serie online zou gaan hebben we nu wat meer nieuws. Zo gaat Championship Manager Online in januari 2005 draaien op de servers.

"We've been developing the online engine since 1999 and have 30 people based in Stockholm working on it," aldus de directeur van Jadestone, developer van de game. "There are going to be differences between this and Championship Manager 5, although players of that game will have some advantage."

Omdat de game online te spelen is zou er een probleem ontstaan doordat niet alle managers (de spelers dus) tegelijk online kunnen zijn. Dit is opgelost door de servers 's nachts gedurende een paar uur af te sluiten. Tijdens deze uren worden de berekeningen gedaan. Overdag kunnen de managers hun tactieken opgeven (ook bijvoorbeeld tactieken als "wissel speler X voor Y als we met 3 - 0 achter staan").

Als alles berekend is kun je als manager de uitslagen opvragen, of de wedstrijden integraal bekijken. Op dit moment is het kijken van de wedstrijd nog in old skool tekstbalkjes, maar er wordt gewerkt aan een match-engine gelijk aan die van Championship Manager 5.

In CM Online zal de media ook weer een grote rol spelen, deze keer zijn het de managers zelf die de inhoud geven: "Each world in the game has its own newspaper run by an editor, with its own voluntary journalists contributing," legt Jadestone uit. "They can print a whole load of activity, such as votes, transfer rumours, interviews etc about their make-belief football world."

Het rating systeem voor de beste manager dat gehanteerd zal gaan worden houdt ook rekening met de klasse van het team waarmee en waartegen je speelt. Als manager van Manchester United krijg je minder punten als je van Arsenal wint dan bijvoorbeeld een Manchester City.

Als er een manager mee ophoudt neemt een AI het team over. Je kan dan bij dat team solliciteren voor een job. De AI neemt dan alle CV's door en neemt een manager aan op basis van het manager rating systeem en je loyaliteit aan clubs (elk half jaar switchen is dus geen goed idee).

Overigens zal er zoveel mogelijk gedaan worden om simpel cheaten tegen te gaan. Zo zal het niet mogelijk zijn om twee teams over te nemen en dan alle beste spelers in één team te verzamelen. Jadestone: "Besides, players have their own A.I. Someone like Wayne Rooney wouldn't go to Chester City."

Peiling: PvdA even groot als coalitie

Icoon politiek binnenland nieuws Uit de meest recente peiling, gehouden door onderzoeker Maurice De Hond, blijk dat de PvdA aan een flinke opmars bezig is. Ten opzichte van vorige week wint de partij vijf zetels en komt op een totaal uit van 52 zetels. Dit is evenveel als de huidige regeringscoalitie van CDA, VVD en D66 gezamelijk.

De VVD moet fors inleveren, vooral aan de groep Wilders. Volgens De Hond is de score van de VVD (18 zetels) de laagste in 25 jaar tijd. De groep Wilders scoort twaalf zetels.

Het succes van de PvdA is volgens De Hond te danken aan de zichtbare profilering van Wouter Bos en de huidige onvrede over het kabinetsbeleid.

Peiling
De meest recente peiling van De Hond en de vorige peiling.


_
De peiling die onlangs op FOK! werd gehouden.

Janez Brajkovic naar Rabobank?

De Sloveense wereldkampioen bij de beloften, Janez Brajkovic, rijdt waarschijnlijk voor Rabobank volgend jaar

Brajkovic werd vandaag wereldkampioen tijdrijden bij de beloften. Volgend jaar wordt hij waarschijnlijk teamgenoot van zijn grootste concurrent bij dat onderdeel, Thomas Dekker, bij de Nederlandse Rabobank ploeg.

Voor hoeveel jaar hij gaat tekenen is nog onduidelijk. Hij gaf te kennen verbaasd te zijn de tijdrit te hebben gewonnen. Hij had verwacht dat Thomas Dekker zou winnen. Brajkovic hoopt volgend jaar op een prettige manier samen te kunnen werken met Dekker en de andere Rabobank-renners. Alvorens dat het geval is moeten de onderhandelingen nog wel positief worden afgerond.

Palestijnen ontvoeren medewerker CNN

Icoon Israel / Palestina Een groep gewapende Palestijnen heeft vandaag een medewerker van CNN ontvoerd. De Amerikaanse zender heeft inmiddels bevestigd dat het gaat om Riad Ali. De gijzelnemers ontvoerden hem, nadat ze de taxi waarin hij zat hadden klemgereden in Gaza-stad.

Het is niet duidelijk wie of welke groepering er achter de gijzeling van Ali zit, al heeft Hamas de ontvoering inmiddels veroordeeld. Ali is een bekend persoon in de stad; hij werkt er al enkele jaren voor CNN. De ontvoerders waren specifiek naar hem op zoek, daar ze de andere collegae, die in de taxi zaten, met rust lieten.

Intussen probeert de nieuwszender in contact te komen met de ontvoerders. Vooralsnog is dat niet gelukt. CNN chef Jim Walton zei uiterste inspanningen te leveren om Ali vrij te krijgen en ongeschonden terug te laten keren. Zijn familie wordt intussen volledig ondersteund.

Riad Ali
De ontvoerde CNN-medewerker, Riad Ali

Punten GP van China

De punten voor de Grand Prix van China zijn verdeeld. Er is niets veranderd ten opzichte van de voorlopige puntentelling.

Deze keer zijn er maar liefst 54 mensen met 589 punten. Ze zijn daarmee allemaal topscorer van deze ronde geworden. In het individuele klassement is evilini van plaats vier naar plaats twee gegaan, dit ten koste van Red35 en ruudmies. Crowded lijkt zijn zinnen te hebben gezet op de overwinning van het algemeen klassement, hij heeft een voorsprong van ruim 100 punten. Maar met nog twee races te gaan is dit geen garantie voor de eindzege.

Bij de subleagues is het weekklassement gewonnen door Onvrijwillige Friezen. Het algemeen klassement wordt nog steeds aangevoerd door Inter-F1-Action. KLMenFOS lijkt op weg de plek van Inter-F1-Action over te nemen.

De volgende Grand Prix wordt op 10 oktober in Japan verreden. Je kunt je team samenstellen tot 9 oktober 00:01 uur.

Bouw Groningse Euroborg vertraagd

Het nieuwe stadion voor de FC Groningen zal tenminste drie maanden later worden opgeleverd. Men kreeg betonconstructies niet tijdig geproduceerd en geleverd.

Het was de bedoeling dat Groningen vanaf komend seizoen in haar nieuwe onderkomen zou spelen. Het stadion betekent tevens een flinke sprong voor het budget van de club. De Groningers spelen nu nog in het vervallen Oosterpark Stadion. Een van de laatste oude karakteristieke stadions van de Holland Casino Eredivisie. Groningen zal nu langer dan gepland in het oude stadion voetballen.

PS: Driekleur op één na laatste dag

Icon Sport - OS Athene 2004Op de één na laatste dag van de Paralympische Spelen heeft het Nederlandse team zowel goud, zilver als brons behaald.

De tafeltennissers Gerben Last en Tonnie Heijnen behaalden goud in de landenwedstrijd. Met 2-3 wisten zij van het Oostenrijkse team te winnen. De zilveren medaille werd veroverd door de dames van het zitvolleybalteam. Zij verloren in de finale met 3-1 van China. De bronzen medaille was voor Willem Noorduin. De atleet behaalde bij het kogelstoten de derde plaats met een worp van 11,88 meter.

De voorlopige medaillestand komt hiermee op 28 te staan. Indien het herenbasketbalteam morgen brons weet te behalen, zal het totaal op 29 komen.

Sobere afsluitingsceremonie
In verband met het busongeluk waarbij vandaag zeven Griekste tieners om het leven kwamen, heeft de organisatie van de Paralympische Spelen besloten de afsluitingsceremonie van morgenavond sterk te versoberen.

Brutale diamantdiefstal in Louvre

In het Parijse museum het 'Louvre' zijn vanmiddag twee diamanten met een geschatte waarde van 11,5 miljoen euro gestolen. De juwelen, eigendom van de Zwitserse juwelier Chopard, lagen in een vitrine ter gelegenheid van een tweejaarlijkse antiekmarkt. De Franse politie sloot maandagavond nog niets uit, en liet weten "versteld te staan van het lef en de brutaliteit " waarmee de diefstal is gepleegd.

De diamanten zouden tussen 15 uur en 15.15 uur zijn gestolen tijdens een moment van afwezigheid van de standmedewerkers. De juwelier spreekt dit tegen. "Alle medewerkers waren gewoon aanwezig", aldus de co-president van Chopard, Caroline Gruosi. "Het was bijzonder druk in de stand, alles is in twee seconden gebeurd. Er is duidelijk sprake van professionals." De stand van de juwelier had geen camerabewaking of alarminstallatie.

Madden 2005 ook voor Palm en Pocket PC PDA's

EA staat bekend om de vele sportgames die ze uitgebracht hebben. Voor bijna elk systeem dat ook maar een beetje de mogelijkheid bezit om mee te gamen worden EA Sports games uitgebracht. Volgende week zijn eindelijk de Palm en Pocket PC PDA's aan de beurt. Madden 2005 komt volgende maand uit in Amerika op een SD-kaart voor Palm en Pocket PC PDA's voor een prijs van 39,99 dollar. Op dit moment is nog niet bekend of het spel ook uitkomt in Europa. In dit geval hebben we geen last van Pal/NTSC, dus waarschijnlijk zal hij ook snel uitkomen in Europa (of te verkrijgen via een webshop in Amerika).

Op de screenshots is te zien dat het spel op een Tungsten E er prima uitziet. De controls schijnen niet echt optimaal te zijn, maar dat is omdat de normale PDA's niet ontworpen zijn om op te gamen.

Griekse tieners omgekomen bij busongeluk

In Griekenland zijn vandaag zeven tieners om het leven gekomen bij een ongeluk met een schoolbus. De scholieren waren op weg naar Athene om daar een bezoek aan de Paralympische Spelen te brengen.

De bus, met 37 middelbare scholieren en vier leerkrachten aan boord, raakte op de snelweg in botsing met een vrachtwagen. Hierbij vonden zeven jongeren de dood. Verscheidene andere inzittenden raakten zwaargewond.

Anderhalf jaar geleden verongelukte ook al een schoolbus in Griekenland. 21 tieners lieten hierbij het leven.

Kapot bierflesje aanleiding dodelijke steekpartij

jacco had ons via de nieuws-submit te melden:

De 32-jarige man die vorige week vrijdag werd doodgestoken in Leeuwarden blijkt het slachtoffer geworden te zijn van extreem geweld. Met maar liefst veertien messteken werd de Leeuwarder in zijn eigen woonplaats om het leven gebracht. En dit alles omdat hij een opmerking maakte over een kapot gegooid bierflesje.

Het slachtoffer, Manuel Ramon Fetter, zat de bewuste vrijdagochtend na een nacht stappen nog even wat te eten in een snackbar in de Leeuwarder Grote Hoogstraat. Toen hij uit het raam keek en een man een bierflesje op straat kapot zag gooien kon hij het niet laten om er iets van te zeggen. "Moet dat zo?", vroeg hij de man.

Even later naderden de man en een vriend van hem Manuel, om hem zonder pardon neer te steken en hem, terwijl hij op de grond lag, ook nog eens te schoppen. Onderzoek op het lichaam van Manuel wees uit dat hij door veertien messteken in zijn rug en zijn buik is omgekomen. De twee verdachten, twee mannen van 26 en 27 jaar, zijn inmiddels opgepakt, maar hebben nog niet bekend. Ook de wapens zijn vooralsnog niet gevonden.

De daders lijken berucht in de stad. "Neergestoken? Hij is gewoon afgeslacht", aldus een getuige. "Nee, ik zeg geen naam. Ik ben als de dood voor die gasten." De familie blijft intussen geschokt en verbijsterd achter: "Waarom moest hij sterven? Omdat hij nog fatsoen in zijn donder had anderen op hun gedrag aan te spreken?"

Aanstaande woensdag wordt Manuel begraven op de Noorderbegraafplaats in Leeuwarden. "In de zon", zo zegt zijn oom. "Want daar hield hij van."

Ajax scout Zweedse spits

Ajax heeft in de zoektocht naar een spits het oog laten vallen op Markus Rosenberg. Afgelopen weekend zaten scouts van Ajax op de tribune bij een wedstrijd van Halmstads BK.

Na het vertrek van Ibrahimovic hoopt Ajax in de volgende transferperiode een jonge spits te kunnen aantrekken. Voorwaarde is wel dat de speler direct op niveau is. Ajax kijkt druk in Europa rond en daarbij ook in Zweden. Daar valt het oog op de 22-jarige Markus Rosenberg. Hoewel hij momenteel hoog op de Zweedse topscorerslijst staat, lijkt het geen echte topscorer. In 62 competitiewedstrijden scoorde hij slechts 16 keer.

In de bekeken wedstrijd tegen Örebro SK maakte hij echter wel indruk. In de met 5-0 gewonnen wedstrijd scoorde Rosenberg drie keer. Zelf reageerde Rosenberg schuchter op de aandacht. Over Ajax zei hij: "Dat is een mooie club. Het kwam goed uit dat ze me vandaag hebben bekeken, maar dat bedacht ik me niet tijdens de wedstrijd. Het voelt belangrijker om me op Halmstad te concentreren. Ajax is erg interessant, maar ik weet nog niet zeker of het wel verstandig is om naar het buitenland te vertrekken."

NMa verlaagt boetes telecombedrijven

De Nederlandse Mededingsautoriteit (NMa) heeft de boetes die zij eind 2002 oplegde verlaagd. Toen werd voor een totaal van 88 miljoen euro boetes opgelegd aan de vijf grote aanbieders van mobiele telefonie wegens prijsafspraken over dealervergoedingen. De NMa geeft nu toe dat vooral de boetes voor KPN en Vodafone te hoog waren, omdat was uitgegaan van een hogere verkoop via tussenpersonen dan daadwerkelijk het geval was.

Na de nieuwe berekeningen van de NMa krijgt T-Mobile de hoogste boete: 14,8 miljoen euro. De boete van KPN is verlaagd van 31,3 naar 12,6 miljoen, die van Vodafone van 24 naar 10,3 miljoen. Orange en Telfort krijgen de laagste boetes, van hen wordt respectievelijk 9,9 en 4,5 miljoen geëist.

Telfort en Orange hebben intussen aangekondigd in beroep te gaan bij de rechtbank, Vodafone beraadt zich nog op stappen.

CD: Joss Stone - Mind, Body & Soul

Afgelopen jaar werden we verrast door I Fell In Love With A Boy. Wie kent deze single, gezongen door zangeres Joss Stone, niet? Haar eerste CD The Soul Sessions was een album met covers van sterren van weleer, maar nu krijgt ze toch echt de kans om haar eigen talenten volledig te presenteren. Mind, Body & Soul komt 28 september uit, waarbij Joss een nieuwe lading soul richting onze oren lanceert.

Nieuw Unreal Engine 3 vergelijkingsshot

Epic Games heeft een nieuwe vergelijkingsalbeelding vrijgegeven van de Malcolm, een karakter uit de Unreal Tournament serie. Op de afbeelding zie je duidelijk de groei tussen de orginele Unreal Tournament (Unreal Engine 1), UT2003, UT2004 en Unreal Championship op de Xbox (Unreal Engine 2) en hoe de karakters eruit zullen zien met de nieuwe Unreal Engine 3.

Klik om op de thumb om de afbeelding uit te vergroten (1024x723 pixels)

Voor volledige versie, klik hier (2176x1536 pixels).

Williams boos op Ralf Schumacher

Frank Williams is boos op Ralf Schumacher. Hij vindt dat de Duitser door had moeten rijden, zodat beide auto's de finish hadden gehaald.

Na zijn botsing met David Coulthard moest Ralf in de pits eerst wachten tot na de pit-stop van Juan Pablo Montoya en daarna tot de wielophanging was gecontroleerd. Toen het team dacht dat hij verder kon rijden, lag hij inmiddels twee ronden achter op de kop. Ralf Schumacher besloot niet verder te gaan, maar haalde daarmee wel de woede van het team op de hals.

In eerste instantie zou Frank Williams woedend hebben gereageerd op de actie. In de pers liet hij zich nog mild uit over het gebeuren: "Ik wil altijd onze auto's laten finishen als dat mogelijk is. Ik prefereerde het dat hij doorging." De actie heeft in ieder geval voor wat nieuwe geruchten gezorgd. Van verschillende fronten komen geruchten dat Pizzonia op Suzuka Ralf Schumacher alweer zou moeten vervangen.

Pantano wil Jordan aanklagen

Giorgio Pantano’s management bekijkt de optie om Jordan aan te klagen. Het team zou zich niet aan het contract met Pantano en zijn sponsors hebben gehouden.

Pantano had een moeilijk seizoen. Hij kon met zijn prestaties weinig indruk maken en in de race die hij wegens contractredenen miste haalde zijn vervanger Timo Glock punten. Even leek het erop dat team en coureur gemeenschappelijk hadden besloten de samenwerking op te zeggen. Het management van Pantano slaat nu echter terug.

Lars-Christian Brask van Pantano’s management vertelde: "Mijn eerste gedachte was om het bij geen commentaar te houden. Maar dat zou niet eerlijk zijn voor onze professionaliteit, onze plannen en de feiten. De feiten zijn dat er een contract en overeenkomsten zijn verbroken. Ik geef er de voorkeur aan op een commerciële manier problemen op te lossen, maar deze zaak is dermate complex en de feiten zijn niet duidelijk voor het publiek."

Hij vervolgde: "De meest waarschijnlijke uitkomst is nu dat we naar de rechter stappen om onze investeringen en de rechten van de coureur te beschermen. We bereiden onze zaak voor en ik denk dat het het beste is verder geen commentaar geef."

Nieuwe download voor Rallisport Challenge 2 beschikbaar

Vlak na de release van Rallisport Challenge 2 was er al een patch te downloaden maar sinds vandaag is ook echte downloadable content beschikbaar en dan ook direct twee pakketten!

Het eerste pakket bevat als nieuwe auto's de BMW X5, Volkswagen Touareg, Volvo Amazon en de Saab 96. De Arena en Mountain challenges zijn ook nieuw toegevoegd. Dit pakket kost je in totaal 1180 blocks aan ruimte.

Het tweede pakket bevat twee nieuwe skins voor alle auto's in het spel. Dit pakket neemt 3397 blocks in.

nVidia sluit deal met Namco voor next-gen arcade hardware

Vandaag kwam ons ter ore dat nVidia een deal heeft gesloten met Namco voor de levering van next-gen arcade hardware. nVidia's "System N2 Arcade Platform Solution" is een alles-in-een oplossing voor arcadekasten gebaseerd op PC architectuur.

Het systeem zal gebaseerd zijn op nVidia's nforce 2 moederbordchipset (AMD Athlon, Socket A) , over een Geforce grafische kaart beschikken, Linux gebruiken als OS en zal gebruik maken van OpenGL.

De eerste game die uit moet komen voor de nieuwe kasten is Counter Strike Neo, een aangepaste versie van de populaire Half Life mod die op het moment speelbaar is in een handjevol Japanse speelhallen. Komend jaar zullen meer titels aangekondigd worden.

Poolse spoorwegen eisen geld gehandicapte

Icoon opmerkelijk nieuws De Poolse spoorwegen hebben een schadevergoeding geëist van een man die gehandicapt raakte doordat hij werd overreden door een trein. De man heeft namelijk vertragingen veroorzaakt, aldus een woordvoerder van de spoorwegen. De 19-jarige man raakte verlamd door het ongeval.

Hij heeft tegenover de krant Gazeta Wyborcza verklaard dat hij na een caféruzie voor dood werd achtergelaten op het spoor, waarna hij door de trein werd aangereden. De locale aanklager stelt echter dat er geen bewijs is om deze beweringen te ondersteunen.

De man moet nu een boete van 500 euro betalen. De helft moet hij ineens ophoesten en de rest in maandelijkse termijnen van 20 euro. De spoorwegen zijn ook de kwaadste niet, en hebben beloofd de resterende schuld kwijt te zullen schelden als het slachtoffer daar een officieel verzoek voor indient. Sinds het ongeluk moet hij namelijk rondkomen van een arbeidsongeschiktheidsuitkering van 145 euro per maand.

Grote politie-inval op bedrijventerrein Groningen

Icoon Binnenlands nieuws De politie heeft maandag bij een inval op een bedrijventerrein in Groningen een groot aantal hennepplantages gevonden. Er werden zeventien mensen aangehouden en er werden 1700 plantjes en 170 kilogram gedroogde henneptoppen gevonden. De gedroogde toppen alleen al hebben een straatwaarde van ongeveer 550.000 euro, aldus de politie. Bij de inval op het terrein aan de Gideonweg werden uit voorzorg ook 150 mensen van de mobiele eenheid (ME) ingezet.

De politie was op zoek naar hennepteelt in de loodsen op het bedrijventerrein, maar in de loodsen werden alleen drogerijen en andere verwerkingseenheden voor de hennepteelt gevonden. Er werden echter wel een groot aantal plantjes in de buitenlucht gevonden op velden variërend in grootte van één vierkante meter tot dertig bij dertig meter. Het grootste veld plantjes was zelfs voorzien van een professioneel irrigatiesysteem.

Op de velden werd 'purpleweed' verbouwd. Deze hennepsoort heeft een hogere opbrengst dan normaal, en bevat bovendien een grotere hoeveelheid van de werkzame stof (THC).

'Britney Spears in verwachting van kindje'

marcom2 had ons via de nieuws-submit te melden:

Zangeres Britney Spears zou haar vrienden hebben verteld in verwachting te zijn van een baby. Het popidool, die onlangs vriend en danser Kevin Federline het ja-woord gaf, is volgens de laatste geruchten al ruim twee maanden zwanger.

Federline - Spears
Spears en vriend Federline


De zwangerschap zou de reden zijn waarom Britney haar trouwplannen onlangs naar voren schoof en in allerijl in het huwelijk trad met Kevin. Een vriend zegt: “Britney heeft alleen haar familie en beste vrienden verteld dat zij zwanger is. Ze is werkelijk dolbij en heeft zelfs haar huwelijk vervroegd omdat zij een kindje verwacht.” Het minnende paartje zwoer elkaar vorige week in Los Angeles eeuwige trouw.

Onlangs liet de 22-jarige popqueen nog weten zwanger te willen worden in de huwelijksnacht. Kennelijk wist ze zich opnieuw niet in te houden, en moest ook haar zwangerschap worden vervroegd. Nou maar hopen dat ze zich niet zomaar bedenkt, zoals bij het huwelijk met een jeugdliefde het geval was.

Column: Michael gekraakt

Na de vorige column vroeg iemand me of ik Schumacher ook eens zou gaan afkraken. Nou, op zich was ik dat ooit wel van plan ja, maar direct na één van de beste races in z’n carrière leek het me niet zo gepast. Want dat was Monza toch wel. Weliswaar gespind in de eerste ronde, maar daarna van achteraan het veld teruggereden naar een positie waarvan je denkt: als hij had gewild had hij de race kunnen winnen. Waarschijnlijk door Barrichello gewoon in te halen, en anders wel door het aardig aan Jean Todt te vragen.

Dat we daarna maar twee weken zouden hoeven te wachten op wat waarschijnlijk één van de slechtste races in de carrière van de zevenvoudig wereldkampioen is, had ik niet verwacht. Wat Schumacher liet zien tijdens het weekend van de Grand Prix van China was samen te vatten met eigenlijk maar één woord: gênant.

Het is duidelijk dat Schumi het hele weekend al niet lekker in z’n vel zat. In de eerste vrije training strandde zijn auto voor het eerst sinds een paar jaar tijdens een Grand Prix weekend met een technisch mankement. Blijkbaar is Michael verleerd hoe je met zo’n situatie om moet gaan, want toen hij door de pits terugliep naar de garage van Ferrari reageerde hij zeer geïrriteerd op de journalisten die hem voor de voeten liepen. De sessie was al praktisch afgelopen, dus veel reden voor paniek was er niet. Ik vraag me af wat Schumacher dwars zat. Jetlag? Ruzie met de hond? Jaloers dat Ralf meer aandacht kreeg dan hijzelf?

En dan die fout in de kwalificatie… Sinds de introductie van het kwalificeren over één rondje, heeft Schumacher nog geen fout gemaakt. Waarom ging hij in hemelsnaam zo snel die eerste bocht in? Hoe graag wilde Schumacher de pole hebben, en waarom? Is hij zo geobsedeerd door records dat hij kostte wat kost de allereerste pole ooit in China wilde pakken? Of wil hij zo wanhopig graag eindelijk het record van het meeste aantal poles van Senna afpakken?

Maar ondanks dat Michael achteraan moest starten, zou hij in de race nog veel goed hebben kunnen maken. Shanghai is een circuit waar redelijk goed ingehaald kan worden, en dat Schumacher inhaalraces kan rijden bleek slechts twee weken eerder. Maar ook tijdens de race ging het helemaal mis, te beginnen bij de beslissing om de Ferrari niet aan het eind van de pitlane te laten starten, maar bij de box te laten staan. Daardoor mocht het team brandstof bijtanken zodra de rode lichten uitgingen, maar miste Michael de kans om in de beginfase, als alle wagen nog vlak bij elkaar rijden, veel posities goed te maken. In ronde 3 werden de Minardi’s pas ingehaald, en het duurde tot ronde 6 voor de 17e plek van Glock werd veroverd. Ter vergelijking: Sato, die ook achteraan gestart was, was toen al een aantal rondes met Montoya om de 12e plaats aan het vechten.

Over vechten gesproken – ook dat ging niet altijd even best. Hoe hij met Coulthard omging getuigde wel van de klasse die hij bezit, maar de inhaalpoging op Klien was ronduit zielig. Zielig voor Klien, die vrijwel meteen kon opgeven, maar ook zielig voor de meest succesvolle rijder in de formule 1 ooit. Die liet een actie zien van een dermate lage kwaliteit die je zelfs in toerwagenraces zelden ziet. Montoya zou zich er voor geschaamd hebben, en die heeft toch ook al wat staaltjes duw- en trekwerk laten zien de afgelopen jaren.

Het enige dat nog een beetje hoop bood voor Schumacher, was dat hij met de extra brandstof een aantal rondes langer door zou kunnen rijden. Maar zou dat genoeg zijn geweest om de 15 seconden die hij bij de start onnodig verloor goed te maken? Ik denk het niet. Hoe dan ook, al het voordeel dat hij geboekt had, werd weggegooid in een hele rare spin. Het hele weekend heb ik niemand in die bocht onderuit zien gaan, maar Schumacher presteerde het wel. Gebrek aan downforce omdat hij te dicht achter Alonso zat, beweerde hij zelf. Vreemd dat alle andere rijders die soms nog dichter achter hun voorganger reden er geen moment last van hebben gehad. Die bocht, inclusief banking, is juist speciaal ontworpen om rijders een goede kans op een slipstream te geven het rechte stuk op.

Uiteindelijk kwam hij niet verder dan een 12e plaats, iets meer dan een ronde achter Barrichello, het slechtste resultaat voor Schumacher ooit in een race die hij heeft uitgereden. Zelfs zonder die lekke band, waar hij natuurlijk niet zo veel aan kon doen, zou hij geen punten hebben gehaald, in een auto waarmee hij 12 van de eerste 13 races dit seizoen heeft gewonnen. Er zijn complete seizoenen geweest waarin Schumacher minder fouten maakte dan tijdens dit ene weekend. Ook wel eens leuk om te zien.

Marco Borsato portret op eigen munt

Marco Borsato krijgt een eigen munt. Het Marco Borsato Waagje, met een waarde van een euro, wordt uitgebracht ter gelegenheid van het concert dat de zanger negen oktober in Alkmaar geeft.

Marco Borsato
Marco kan niet wachten tot 'ie zijn eigen munt met z'n handjes kan vastpakken


Het waagje is ontwikkeld door firma Muntpost. Borsato zal zelf vier oktober de eerste munt slaan bij de Koninklijke Nederlandse Munt in Utrecht. De populaire Nederlandse zanger geeft het concert ter gelegenheid van het 750-jarig bestaan van zijn geboortestad Alkmaar. Het optreden is alleen toegankelijk voor Alkmaarders. De nieuwe munt, waarop in reliëf het gezicht van Marco Borsato is aangebracht, wordt bij het concert als betaalmiddel gebruikt.

'Toen was het nieuws' verleden tijd

Het gloednieuwe programma Toen was het Nieuws van SBS 6 wordt met ingang van volgende week maandag geschrapt en vervangen door het programma Exclusief met Ellemieke Vermolen. Omdat het dagelijkse terugblik-programma, gepresenteerd door Mariëtte Fehmers, veel te weinig kijkers trok, heeft de zender na amper twee weken al besloten het programma uit het schema te halen.

Mariëtte Fehmers
Mariëtte Fehmers kan weer opzoek naar nieuw werk ..


Vandaag wordt het programma vervangen door een extra aflevering van Shownieuws. Dinsdag tot en met vrijdag worden op het vaste tijdstip de resterende, allerlaatste uitzendingen van Toen was het Nieuws op de buis gebracht.

Uitslag WK tijdrit espoirs

Thomas Dekker heeft de verwachtingen maar deels kunnen waarmaken. Hij werd tweede op de tijdrit voor espoirs bij het wereldkampioenschap.

Thomas Dekker had zich door zijn goede presteren van de afgelopen weken in de schijnwerpers gereden. In binnen- en buitenland was hij de absolute favoriet voor deze tijdrit. Ook zelf had hij zich als doel gesteld wereldkampioen te worden op de tijdrit.

Hij bleek echter sterke concurrenten te hebben. De Italiaan Vicenzo Nibali bleef hem op de tussenpunten voor. In de laatste vijf kilometer wist Dekker hem echter nog net in tijd terug te pakken en nipt de eerste plaats te pakken. Achter hem kwam de Sloveen Janez Brajkovic nog. Die bleek uiteindelijk 18 seconde sneller dan Dekker.

Uitslag:
1. Janez Brajkovic (Slo) 46.56
2. Thomas Dekker + 0.18
3. Vicenzo Nibali (ITa) + 0.19
4. Dominique Cornu (Bel) + 0.20
5. Christian Müller (Dui) + 0.47
6. Francesco Rivera (Ita) + 1.00
7. Piotr Mazur (Pol) + 1.21
30. Kai Reus + 4.03

Geen theater en dans meer op Lowlands

Vanaf volgend jaar is er op Lowlands geen dans en gewoon theater meer te zien. De organisatie van het festival houdt het na zes jaar voor gezien met de beide onderdelen, voornamelijk omdat de regering opnieuw weigert subsidie te geven.

De afgelopen jaren was Lowlands behalve muziek ook veel theater en dans, vooral dankzij impresariaat Mojo en publieke fondsen zoals het Fonds voor Podium Programmering en Marketing (FPPM). De subsidie van het FPPM stopt echter met ingang van volgend jaar, waarna Lowlands een verzoek deed om rijkssubsidie. Staatssecretaris Medy van der Laan wou echter niet aan dit verzoek voldoen.

Festivaldirecteur Eric van Eerdenburg is teleurgesteld, hij vond theater en dans op zijn festival een succes. "Zes jaar lang hebben we aangetoond dat we met veel succes theater en moderne dans kunnen programmeren op een popfestival voor ruim 50.000 jongeren tussen de 18 en 24", aldus Van Eerdenburg.

Toch blijft Lowlands de komende jaren meer dan enkel muziek. Het comedy- en literatuur-programma zal gewoon in de theatertent 'De Juliet' blijven en ook film, kunst en straattheater zullen volgend jaar weer te zien zijn.

Iron Phoenix krijgt Xbox Live 3.0 ondersteuning

Sammy Studios heeft vandaag aangekondigd dat hun online vechtspel Iron Phoenix Xbox Live 3.0 zal gaan ondersteunen. Het spel zal maximaal 16 spelers ondersteunen welke tegelijkertijd kunnen spelen.

"Gamers moeten zich klaarmaken voor ongeëvenaarde single- en multiplayer ervaringen met 'Iron Phoenix', een spel dat 2 populaire spelgenres combineert in een volledig nieuwe spelvorm" zegt Tim Pivnicny, senior VP verkoop en marketing van Sammy Studios, Inc.

Het spel zal bijna alle 3.0 opties ondersteunen en geeft de spelers de optie om videoboodschappen te versturen (voor degenen die een webcam hebben) alsmede om toernooien te organiseren met een maximum van 8 teams. De toernooiscores worden vervolgens via Xbox live bijgehouden.

Het spel zal in het eerste kwartaal van 2005 uitkomen in de VS, echter over een Europese releasedatum is nog niets bekend.

Voor meer informatie kun je op de officiële site terecht.

CD: Radio 4 - Stealing Of A Nation

Radio 4

Als je je band vernoemt naar een nummer van Public Image Ltd., zoals Radio 4 deed, dan zorg je er natuurlijk voor dat je muziek ook in hetzelfde straatje past als het betreffende nummer en Radio 4 deed dat. Hun debuutalbum, 'The New Song And Dance', en vooral de opvolger daarvan, 'Gotham!', waren uitstekende albums die zo'n beetje de blauwprint werden van de dance/rock crossover. Door die twee albums, en het uitstekende optreden op Lowlands 2004, waren mijn verwachtingen dan ook hooggespannen. Maar soms, dan komt het er gewoon niet uit...

Meisje met röntgenogen aan test onderworpen

Een Russisch meisje dat naar eigen zeggen via paranormale weg de organen van een mens kan zien, heeft volgens Britse onderzoekers gefaald in een door hen gehouden test. Toch bleken de prestaties van het meisje nog steeds erg indrukwekkend. Eerder dit jaar berichtten wij dat artsen voor een raadsel stonden.

Het 17-jarige meisje Natasha Demkina uit Saransk zegt dat zij op 10-jarige leeftijd ontdekte dat zij een gave had. Ze ziet een soort röntgenbeeld van de mens in haar hoofd, en zegt op die manier een complicatie te kunnen zien. Tijdens televisieprogramma's kon ze zeggen wat er mis was met bepaalde personen. Dit variëerde van het kunnen zien van een gekneusde enkel tot een verwijderde nier.

Skeptici hebben haar uitgenodigd om in een laboratoriumomgeving een test uit te voeren of ze werkelijk een gave had. Natasha stemde hier enthousiast mee in want, zegt ze, "ik wilde mensen graag aantonen dat dit fenomeen bestaat". Het meisje zegt dat ze als een visioen in kleurrijk detail de organen van iemand in haar hoofd kan zien. Ze zag dit voor het eerst bij haar moeder toen ze tien jaar was, en dingen beschreef die ze nog nooit eerder gezien had

De test werd uitgevoerd door het Committee for the Scientific Investigation of Claims of the Paranormal (CSICOP), een organisatie van professionele skeptici. Deze organisatie had eerder al Uri Geller de lepeltjesbuiger getest, en hij faalde volgens hen. Nu werd ook Natasha aan de strenge test onderworpen.

In de eerste test werd Natasha gevraagd de lichamelijke condities van verschillende mensen te diagnotiseren. Deze anonieme mensen hadden specifieke afwijkingen aan de wetenschappers doorgegeven. Aan het einde van de test bleken de meesten erg onder de indruk, en zeiden dat Natasha inderdaad specifieke dingen had aangewezen inzake hun lichamelijke staat.

In het tweede deel van de test zat Natasha tegenover zeven mensen, en haar was een lijst gegeven met medische toestanden variërend van een kunstmatige heup tot een metalen plaat die geïmplanteerd was in iemands hoofd nadat een tumor verwijderd was. De wetenschappers besloten als ze van vijf van de zeven mensen wist welke operatie ze hadden ondergaan, ze zou slagen.

Natasha bleek bij vier van de zeven mensen te weten wat hen mankeerde. De andere drie hadden afwijkingen als een verwijderde blinde darm. De wetenschappers verklaarden dat Natasha gefaald had.

Natasha protesteert, en klaagt over de manier waarop de test uitgevoerd werd. "Er hing een zeer onvriendelijke sfeer. En de mankementen waar ik in sommige vallen naar moest zoeken waren erg dubieus! En waarom is het zo, dat als ik vijf van de zeven wel weet te vinden ik doorga, maar vier van de zeven ik een totale faler ben?".

Richard Wiseman van CSICOP verklaart dat Natasha dit al heel vaak heeft gedaan, en een echte expertise heeft opgebouwd met accurate diagnoses te maken. Maar Wisemen zegt dat er mogelijk iets anders aan de hand is. Ondanks dat hij geen bewijs heeft dat ze valsgespeeld zou hebben, zou hij volgens hem misschien tekstberichtjes tussen haar en haar vrienden gestuurd hebben.

Wiseman vindt wat hij zag namelijk nog steeds erg indrukwekkend. "Ik kon het niet geloven. Ik hoorde wat het meisje zei, en de reacties van de personen die erg onder de indruk waren.". De proefpersonen bleken erg onder de indruk te zijn. "Ik dacht dat ze weg zouden lopen, want ze voelden zich beschaamd. Maar keer op keer zeiden ze dat het verbazingwekkend was".

Natasha wist van te voren niet wat de personen mankeerden. "Voordat Natasha 'in' het lichaam van de personen keek, vroeg ik aan de mensen wat het medische probleem was. Natasha wist geen van de problemen op de voorhand".

Nederlandse Vos 5e bij tijdrit

De Nederlandse Marianne Vos is bij het WK Wielrennen in het Italiaanse Bardolino als vijfde geëindigd op de tijdrit bij de juniorvrouwen.

Wereldkampioene werd de Tsjechische Hurikova, die over de ruim 15 km 22 minuten en 14 seconden nodig had. Een zilveren plak was er voor de Amerikaanse Much en het brons ging naar de Australische Amanda Spratt. De dochter van bondscoach Gerrie Knetemann, Roxane, eindigde, kort achter Vos, op de zesde plaats.

Vos was tevreden met haar resultaat, alhoewel een podiumplaats haar doel was. "Maar ik ben ook nog maar eerstejaars en ken de concurrentie ook nog niet echt, omdat we nooit wedstrijden in het buitenland rijden. Dus wist ik niet wat ik hier kon verwachten," aldus Vos. Komende vrijdag zal ze nog in actie komen bij de wegwedstrijd.

Uitslag:
1. Tereza Hurikova (Tsj) 22.14
2. Rebecca Much (VS) + 0.05
3. Amanda Spratt (Aus) z.t.
4. Sabine Fischer (Dui) + 0.51
5. Marianne Vos + 0.55
6. Roxane Knetemann + 1.00

7. Alexandra Sontheimer (Dui + 1.01
8. Irina Zemlyanskaja (Rus) z.t.

"Loopbaan Mols ten einde"

De loopbaan van Micheal Mols lijkt ten einde. De spits heeft nog steeds geen nieuwe werkgever weten te vinden na zijn gedwongen vertrek bij Glasgow Rangers.

Mols werd aan het einde van het vorige seizoen door de Rangers verteld dat hij uit kon zien naar een andere club. Deze zomer trainde Mols nog mee met ADO Den Haag, maar tot een overeenstemming kwam het in Den Haag nooit. Nadien is de 33-jarige spits teruggekeerd naar Schotland waar hij zijn conditie op peil houdt.

Mols startte zijn voetballoopbaan in 1991 bij Cambuur Leeuwarden. Via FC Twente belandde Mols bij FC Utrecht waar hij uitgroeide tot de held van de supporters tot op de dag van vandaag.

Onbekenden steken rits auto's in brand

Onbekende brandstichters hebben zondagmorgen vroeg in een Hilversumse wijk een rij geparkeerde auto's in brand gezet. In totaal zijn zes wagens verwoest, twee raakten licht beschadigd. De vlammen waren bijna overgeslagen naar een aantal woningen, die zeer dicht op de weg staan in de bewuste straat.

Meerdere mensen zeggen dat er iets na vier uur zeker twee auto's in brand werden gezet, waarna het vuur oversloeg op andere wagens. Eén van de gedupeerden meent dat hij een jongen "Kankerlijers, wakker worden!" hoorde schreeuwen. Al snel werd 112 gebeld en kwam de brandweer aanzetten. Door hen werd voorkomen dat er nog meer geparkeerde wagens verloren gingen.De buurtbewoners waren uiteraard erg geschrokken. "Het eerste wat ik zag, waren vlammen die wel vier meter hoog waren. De auto's die in brand stonden kon je helemaal niet meer zien", aldus mevrouw Zipson. Haar buurman Wim Verloop vertelt dat hij bang was dat de vlammen via zijn heg zouden overslaan op zijn huis. Toen hij merkte dat de ramen gloeiend heet waren deed hij voor de zekerheid de rolluiken naar beneden, om te voorkomen dat de ramen door de hitte zouden springen.

Vorige week was Hilversum ook al het slachtoffer van brandstichters. Toen moest een flat aan de Verschurestraat worden ontruimd, nadat er in drie portieken een brand woedde. Burgemeester Ernst Bakker is zeer verontrust en neemt de zaak hoog op: "Ik heb er bij de politie op aangedrongen om er alles aan te doen om deze brandstichters te pakken. Ga d'r bovenop zitten."

Door de politie werd vorige maand een 34-jarige man uit Bussum aangehouden. Hij voldeed aan het signalement dat getroffen buurtbewoners van een andere autobrand hadden gegeven en was vlak na die brand in desbetreffende straat. De man werd echter al snel weer vrijgelaten wegens gebrek aan bewijs.

Fransman Sars fluit Ajax

Het Champions League duel tussen Bayern München en Ajax zal morgenavond gefloten worden door de Fransman Alain Sars.

Sars floot nooit eerder een Nederlandse club. Het duel van dinsdag is pas zijn vierde Champions League duel. Hij heeft verder diverse wedstrijden geleid voor EK en WK kwalificatie. Met gemiddeld vier gele kaarten per wedstrijd is hij relatief gul.

PSV treft een dag later als scheidsrechter in het duel met Panathinaikos de Oostenrijker Konrad Plautz. Deze metaalbewerker houdt naast fluiten van toneelspelen, koken en skien. Plautz was vorig jaar arbiter bij de door PSV met 2-0 gewonnen wedstrijd tegen AEK Athene. Toen gaf hij geel aan Robben en Hofland van PSV en Tsiartas van AEK. Hij is een zeer ervaren scheidsrechter.

Google gaat akkoord met Chinese censuur

Scootmobiel had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Digital nieuwsDe zoekmachine Google zal meewerken aan de censuur van de Chinese overheid. Dit houdt in dat websites geblokkeerd door de Chinese overheid door Google uit de zoekresultaten zullen worden verwijderd.

Google geeft aan dat ze dit doen zodat gebruikers niet op een 'dode' link zullen klikken. Volgens Bill Xia van Dynamic Internet Technology, een onderzoeksbureau dat internetcensuur wil tegengaan, is het belachelijk dat Google aan deze censuur meewerkt. "De Chinezen moeten weten dat er andere meningen zijn, dan alleen de mening van de overheid. Tevens moeten zij weten hoeveel er wordt gecensureerd door hun eigen overheid. En een zoekmachine moet alle resultaten laten zien van een zoekopdracht. Dat hoort een zoekmachine te doen", aldus Bill Xia.

Charlene Li van Forrester Research voegt eraan toe dat "het een beter idee zou zijn als Google een disclaimer op hun Chinese site zou zetten met daarin het commentaar dat de zoekresultaten worden beïnvloed door de censuur van de overheid". Wel loopt Google dan het risico dat het zelf door de Chinese overheid zal worden geblokkeerd.

Ullrich niet in WK-tijdrit

Jan Ullrich heeft zich afgemeld voor de individuele tijdrit bij het wereldkampioenschap wielrennen, die aankomende woensdag wordt verreden.

De Duitser kampt met maag- en darmproblemen. Ullrich gold als een van de favorieten voor de titel. "Ik voel me erg slap, al gaat het vandaag al wel ietsjes beter als gisteren en zaterdag. Ik hoop dat ik wel fit zal zijn voor de wegwedstrijd zondag," aldus de Duitser.

Maanvis, Jogy en PrivateRyan in FOK!radio

FOK!RadioHet wordt een onzinnige uitzending vanavond vanaf 20:00 uur. Althans, een uitzending met een hoog (subforum) ONZin-gehalte. In de studio zijn namelijk opper-baggeraar Maanvis en de moderators PrivateRyan en Jogy. Met hen praten we over het ultieme ONZ-gevoel en hoe je een goede user in onzin kunt zijn.

Daarnaast hebben we vanavond schokkend nieuws!

Meteen luisteren?
ActionRadioDat kan! FOK!Radio is te horen op het internetstation ActionRadio. Daar kun je nu al op inschakelen. Je hoort nu non-stop muziek met verzoekjes die je via de site van het station kunt aanvragen.

Hieronder vind je de directe luisterlinks:
Winamp (mp3PRO)
Windows Media Player
Real Player

Verder neemt Cynix zijn week op het forum met ons door en roddelen we met Yvonne. Via de webcam kun je uiteraard weer mee kijken. En misschien komen er nog meer actuele zaken in FOK!radio, maar dat hoor je als er meer duidelijkheid over is! En dit is ons irc kanaal: #fokradio!

Meer (technische) informatie op Radio.fok.nl

Veel luisterplezier!

Marokkaanse meisjes vrijuit na oplichten bank

Twisted_TpaU, Mr.Spock, woeeiiii, KixAss456, h3nkie en themarshall hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Twee Marokkaanse meisjes die voor duizenden euro's hebben gefraudeerd met telefoonrekeningen tijdens hun vakantiewerk, zullen niet door justitie worden vervolgd. Reden is dat justitie geen prioriteit geeft aan dit soort zaken, aldus De Telegraaf.

De twee werkten als cateringmedewerkster bij de Utrechtse bank. De keuken van de bank hadden ze omgebouwd tot een soort belhuis. Vanuit het belhuis kon door mensen tegen betaling contact worden gelegd met het thuisfront in Marokko. Door het belhuis steeg de telefoonrekening van bank tot zo'n zevenduizend euro per week.

Aanvankelijk wilde de politie niet eens aangifte opnemen van de bank. De bank liet het hier niet bij zitten. De rechtbank oordeelde echter dat het Openbaar Ministerie terecht geen vervolging had ingesteld. Advocaat Bernard Tomlow is furieus over de gang van zaken: "Bij te hard rijden wordt je rijbevoegdheid afgenomen, licht je een bank op dan doet het OM niets."

Crystal Xbox komt terug

LONDEN, 27 September 2004 - Microsoft heeft vandaag aangekondigd de Crystal Xbox terug te brengen op de Europese markt. In maart van dit jaar kwam deze transparante versie van de Xbox uit als "limited edition" en werd vrij snel erg populair onder gamers. Vanaf 8 oktober zal het apparaat opnieuw te verkrijgen zijn, samen met transparante controller, voor 149 euro. Er komen rond deze tijd ook losse, transparante controllers uit voor de gamers die van symmetrie houden.
"[...]
"The response to the Crystal Limited Edition Xbox was so overwhelmingly positive and demand for the console so high that we made a decision to bring back the Crystal Xbox and give even more people the opportunity to own a beautiful piece of technology. It really is the ultimate fusion of sexy design, powerful hardware and fantastic gaming experiences and the ultimate home accessory this winter."
[...]"


Aldus Michel Cassius, Senior Director, Xbox Platform en Marketing.

Met veelbelovende spellen in de planning als Halo 2, Forza Motorsport en Fable van Microsoft Game Studios en titels als FIFA 2005 en DOA: Ultimate kan Xbox wel eens erg sterk uit de hoek gaan komen in de komende feestmaanden.

Hotmail niet meer gratis icm Outlook

Icoon Digital nieuwsGebruikers van Hotmail, de gratis e-maildienst van Microsoft, moeten gaan betalen als zij hun Hotmail uitlezen via het mailprogramma Outlook of Outlook Express. Het bedrijf hoopt hiermee het grote aantal spamberichten te verminderen en zo het gebruik van scripts tegen te gaan.

Momenteel biedt Microsoft haar gebruikers een speciaal programmaatje aan waarmee je je Hotmail-adres kan beheren op je eigen computer, in plaats van de Hotmail-internetpagina. Deze plugin die nu nog gratis aangeboden wordt, zal vanaf april 2005 gekocht moeten worden. Wie zich nu aanmeldt bij de dienst kan nu al niet meer beschikken over de gratis plugin. Diegene die al een adres heeft, kan de functie nog wel gebruiken, maar zal binnenkort een bericht ontvangen waarin staat of de gebruiker over wil stappen naar een betaald abonnement om de functionaliteit te behouden.

Volgens Brooke Richardson, MSN-productmanager van Microsoft, is dit geen listige truc van zijn werkgever om meer betalende Hotmail-gebruikers te werven. De functie wordt nu namelijk misbruikt door spammers die met de plugin veel ongevraagde e-mails versturen vanaf verschillende Hotmailadressen. De spammers maken naast de plugin gebruik van scripts, waardoor er honderden berichten in één keer verzonden kunnen worden.

Momenteel maken er volgens Microsoft meer dan 9 miljoen Hotmailers gebruik van de dienst(HttpMail) van de in totaal 187 miljoen gebruikers. Wie de functie wil blijven gebruiken zal naar een Hotmail Plus- of naar een MSN Premium-abonnement moeten overstappen voor respectievelijk 19,95 dollar per jaar of 99,95 dollar per jaar.

"Atletico informeerde naar Kuijt"

Atletico Madrid heeft onlangs bij Feyenoord geïnformeerd naar Dirk Kuijt, zo meldde Hugo Borst gisteren in Studio Voetbal.

Het contract van de international loopt nog tot 2007.
Kuijt is bezig met z'n tweede seizoen in Rotterdam, waar hij inmiddels één van de dragende spelers is geworden. Dit seizoen scoorde hij alweer 5 keer en speelde hij een goede wedstrijd met het Nederlands Elftal tegen de Tsjechen.

Feyenoord heeft laten weten dat de aanvaller niet te koop is.

Radio 1 scoort goed in de zomer

chopke had ons via de nieuws-submit te melden:

Radio 538 had in juli en augustus van dit jaar nog steeds het grootste marktaandeel onder radiostations. Dat blijkt uit de cijfers die het onderzoeksbureau Intomart GFK vanochtend naar buiten heeft gebracht. Radio 1 was de grootste stijger. De nieuws- en sportzender haalde in de sportzomer-periode dankzij de Tour de France en de Olympische Spelen een marktaandeel van 10,1 procent. Dit is 1,1 procent hoger dan een maand eerder.

Het nieuwe Yorin FM en RTL FM met de dj's Rob Stenders en Robert Jensen zakken steeds verder weg. Beide zenders moesten opnieuw marktaandeel inleveren. Ook Radio 3FM daalde fors.

Een volledig overzicht kun je hier vinden.

Meer bekend over multiplayer van Splinter Cell: CT

Ubisoft heeft nieuwe details over de multiplayer modus van Splinter Cell: Choas Theory onthuld, op de E3 eerder dit jaar werd al bekend dat het spel een coöperatieve modus zal bevatten. Net zoals in het vorige deel, Splinter Cell: Pandora Tomorrow, zal er ook een "Versus mode" aanwezig zijn.

In de "Versus mode" strijden de Shadow Net spionnen tegen de Argus soldaten in verschillende spelmodussen, op dit moment zijn scenario, deathmatch en disk hunt gepland. Tevens worden er wederom nieuwe moves, wapens en gadgets geïntroduceerd.

Je kunt Splinter Cell: Choas Theory maart 2005 in de winkels verwachten voor de Xbox, PS2, Gamecube en PC.Alonso geeft Villeneuve een 10

De eerste race van Jacques Villeneuve bij Renault verliep teleurstellend. Hij finishte buiten de punten en BAR liep weer punten uit.

Villeneuve is door Renault aangetrokken om punten voor het constructeurskampioenschap binnen te halen. Met een elfde plaats en een vrij anonieme race, kan je spreken over een teleurstelling. Fernando Alonso spreekt echter lovend over zijn teamgenoot.

Alonso vertelde: "We scoren al een tijdje punten met slechts één auto en BAR scoort telkens met beide auto's. We moeten Villeneuve echter tijd geven. Hij heeft redelijk goed werk geleverd het hele weekend. Ik geef hem een 10."

Opbrengsten China vallen tegen

Gezien de grote bevolking en de hoge economische groei wordt er vanuit de Formule 1 veel van de Chinese markt verwacht. Na de eerste ervaring blijkt echter die markt er misschien nog niet klaar voor te zijn.

Willi Weber, de manager van Michael Schumacher, zag het wel zitten. Samen met verschillende partners had hij rode petjes met Chinese opdruk laten maken en de biografie van Michael Schumacher was in het Chinees vertaald en in een miljoenenoplage gedrukt. Met twee stands bij het circuit dacht men veel te gaan verkopen.

Voor de race vertelde Weber: "Als Michael zondag de race wint, breekt hier echt euforie uit." Zo makkelijk bleek het niet. Schumacher reed een teleurstellende race, maar ook de Chinezen kochten weinig merchandise. Alle races zijn dit seizoen uitgezonden op de Chinese staatstelevisie, maar het echte enthousiasme is er nog niet.

Over de merchandise vertelde Xu Jing, een Chinese bezoekster van de Grand Prix: "Veel te duur. Bovendien, wat moet ik er morgen mee. In de kast leggen en wachten tot volgend jaar?" Daarnaast bleek het merendeel van de 170.000 toeschouwers niet als betalende bezoeker te komen. Het merendeel van de bezoekers kwam op uitnodiging en had geen flauw benul van wat een kaartje kostte.

Highlander game aangekondigd

SCi Entertainment kondigde vandaag aan dat ze de rechten hebben verkregen om samen met Davis Panzer Productions een game te onwikkelen op basis van de beroemde Highlander films.

"From the dawn of time We came; moving silently down through the centuries, living many secret lives, struggling to reach the time of the Gathering; when the few who remain will battle to the last. No one has ever known we were among you... until now"

In 1986 kwam de eerste Highlander-film uit met Christopher Lambert en Sean Connery. Daarna zijn er nog drie films en een TV-serie uitgekomen. Wereldwijd werd ook veel geld verdiend aan de verkoop van trading card games en DVDs.
De Onsterfeliijken beleven allerlei avonturen, zij zijn erg machtig maar leven in het geheim tussen gewone mensen terwijl zij hun vijanden opzoeken en één voor één afmaken tot er maar één overblijft.

Patrick O'Luanaigh, Creative Director van SCi: "Er zijn heel veel geweldige mogelijkheden om iets te doen met Highlander. We gaan nauw samenwerken met Peter Davis en Bill Panzer om de Highlander-wereld verder te ontwikkelen. Het concept is ideaal voor een game."

Davis en Panzer voegden daar aan toe: "We naderen de twintigste verjaardag van Highlander. We vinden het erg leuk dat er nu een spel deel kan uit maken van de Highlander Twentieth Anniversary Celebration."

Het is nog niet bekend wanneer het spel uit zal komen, noch op welke platforms.


There can be only one

CNV neemt afstand van AbvaKabo FNV

Icoon Binnenlands nieuws Op radio 1 heeft CNV Publieke Zaak heeft afstand genomen van de 24-uursstaking bij het openbaar vervoer in Amsterdam, die vanmorgen is begonnen. De bond heeft enkel in een brief opgeroepen naar de manifestatie op de Dam te gaan, welke rond het middaguur zal beginnen.

AbvaKabo FNV heeft haar leden opgeroepen tot een algehele staking, terwijl de vakcentrales FNV en CNV alleen werkonderbrekingen wilden. Met name wordt er geprotesteerd tegen de kabinetsplannen van Balkenende-II tegen de bezuinigingen op de sociale zekerheid en de zorg.

Gisteren poogde de leider van de PvdA, Wouter Bos, tevergeefs de staking eerder te laten beëindigen, zodat iedereen in de gelegenheid kan worden gesteld om afscheid te nemen van André Hazes. De ArenA, waar de ceremonie plaatsvindt, is wel per trein bereikbaar. Het stadion ligt op loopafstand van de NS-stations Amsterdam-Bijlmer en Duivendrecht.

Mad Catz komt met Nintendo DS accessoires

De bekende accessoire-ontwikkelaar Mad Catz komt met Nintendo DS accessoires:

Een beschermcase die de Nintendo DS beschermt tegen krassen, vallen en stoten.
Een schermprotector welke het scherm behoedt voor krassen.
Game cases die de games beschermen tegen stof en vuil.
Een auto-oplader waarmee je de DS kan gebruiken en opladen in de auto.
Een AC adapter om je DS thuis op te laden.
Een koptelefoon met nekband.
Een reserve stylus voor als je officiële stylus kwijt of kapot is.
Een DS II Mobile Kit waarin de belangrijkste accessoires verzameld zitten; de beschermcase, 6 game cases, de koptelefoon en een AC- en een auto-adapter

"We are excited to be creating and offering the first third-party accessories for the new Nintendo DS," aldus Darren Richardson, directeur van Mad Catz, Inc. "With its revolutionary new features such as touch screen input, voice recognition and wireless communication, we are confident that the new DS will generate an excitement for the new accessories Mad Catz has to offer."

Meisje (13) voor 24.000 euro afgeperst

Icoon opmerkelijk nieuws In het Kroatische Zagreb blijkt een dertienjarig meisje voor een klein vermogen te zijn afgeperst door drie jongens. In totaal wisten de drie knapen het meisje 24.000 euro afhandig te maken. Wanneer het meisje niet zou betalen, dreigden ze haar ouders in te lichten dat ze rookte. De politie heeft inmiddels de drie gearresteerd.

Tegenover de politie verklaarde het meisje dat de jongens (15, 16 en 17 jaar oud) een foto van haar met een sigaret in het bezit hadden en ermee dreigden naar haar vader te stappen. Om dat te voorkomen gaf ze hen gelijk vijfhonderd euro. Vervolgens zagen de drie in dat dit een wel heel makkelijke manier was om geld te krijgen. Gedurende zes maanden werd het slachtoffer erna afgeperst. Doordat haar vader zeer vermogend is, wist ze aan het geld te komen.

Haar vader vertrouwde het zaakje niet en dacht dat zijn dochter aan de drugs zat. Uiteindelijk deed ze haar boekje open, waarop haar vader vervolgens naar de politie ging. Die pakte de daders, die het geld uitgaven aan kleren en gsm's, op. Mogelijk staat ze tien jaar gevangenisstraf te wachten.

The Lord of the Rings: The Third Age wordt co-op

EA heeft bekend gemaakt aan IGN dat de aankomende RPG The Lord of the Rings: The Third Age meer zal zijn dan een één-speler-spel wanneer het naar de winkels zal gaan in november. Spelers kunnen nu een fellowship vormen.

Om deze optie in één lijn te houden met het verhaal heeft EA een simpel optiemenu ingevoerd. Spelers kunnen nu heel gemakkelijk heen en terug switchen naar één of twee spelers. Speler één zal controle krijgen over Barethor, Elegost, and Morwen, terwijl speler twee de controle krijgt over Idrial, Hadhod, en Ioden.

Turks gezin Dedemsvaart lijdt onder terreur

De enige Turkse familie die in het Overijsselse Dedemsvaart woont, is na 10 jaar zorgeloos leven het doelwit van terreur door jongeren geworden. Zo'n 30 plaatselijke jongeren vallen het gezin lastig en mishandelden zelfs het 5-jarige dochtertje, zo zegt vader Zeki Canakci in het Algemeen Dagblad.

Het gezin Canakci lijkt te moeten boeten voor de wereldwijde terreurdaden van radicale moslims. Na de aanslag dit jaar in Madrid kwamen zo'n 30 tot 35 jongeren uit Dedemsvaart tot vier keer toe verhaal halen bij het rijtjeshuis van het gezin aan de Adelaarweg. Er werden leuzen gescandeerd als: "Vuile moslims, we maken jullie dood". En dat terwijl wij niet eens moslims zijn en nooit in een moskee komen, aldus vader Canakci. Hij benadrukt goed geïntegreerd te zijn en ook Nederlandse kennissen te hebben.

Na de wandaden van moslimterroristen bij de gijzeling van schoolkinderen in Beslan, werd de 5-jarige dochter Seyda door vier Dedemsvaartse tieners aangevallen en met een stok in het oog geprikt. ''Eentje is zelfs op haar gaan zitten. Ze is gaan gillen en de daders zijn gevlucht. Volgens de politie moet ik blij zijn dat Seyda, die behoorlijk gewond is geraakt aan haar oog, niet in de vijver is geduwd'', zo zegt de aangeslagen vader.

Vader Canakci vermoedt dat de haat wordt gezaaid door de ouders van de jeugdige belagers. ''Ik denk dat allochtonen in veel huiskamers de schuld krijgen van de geweldsuitbarstingen die overal op de wereld plaatsvinden. Vervolgens ontstaat er op allerlei plekken een sfeer van vergelding. Zelfs in Dedemsvaart. Het is een giftige slang die zich door het dorp beweegt.'' Hij beklaagt zich over de weinige steun die hij krijgt van hulpverleningsinstanties.

De politie zegt het onderzoek heel serieus te nemen, maar heeft nog geen aanhoudingen verricht in de zaak van de mishandeling van zijn dochtertje. Canakci vindt dat vreemd omdat hij al een paar namen van daders doorgegeven heeft. Overigens deed hij indertijd geen aangifte van het schreeuwen van de leuzen, maar dat gaat hij nu alsnog doen.

Peuter (3) vermoord in moeders huis

Icoon misdaad nieuws De vorige week dood aangetroffen peuter Savanna blijkt in de woning van haar moeder in Alphen aan de Rijn om het leven te zijn gebracht. Dat maakte de politie bekend. Het driejarige kind werd in de nacht van maandag op dinsdag dood aangetroffen in de kofferbak van een auto.

De exacte doodsoorzaak is nog niet met zekerheid vastgesteld. Het openbaar ministerie in Den Haag meldt dat het waarschijnlijk om verstikking gaat. De 32-jarige moeder van Savanna en de 27-jarige vriend van de moeder zijn in verzekerde bewaring gesteld. Hoewel ze ontkennen, worden beiden verdacht van betrokkenheid bij de dood van het meisje.

Tegenover de politie verklaarden de twee dat ze het meisje soms lastig vonden en haar daarom wel eens onder de koude douche zetten of een tik gaven. De directe buren maakten hier al geruime tijd melding van', maar volgens hen er werd niets gedaan door de politie. Buurjongen Nordin: ''Over die baby deed die vrouw ook zo raar. Ze verborg steeds onder haar kleren dat ze zwanger was. Toen haar dikke buik op een dag weg was en mijn zus geïnteresseerd vroeg naar de bevalling, kreeg ze een snauw. ‘Ik ben helemaal nooit zwanger geweest!' zei ze toen. Later zagen we haar lopen met een baby in haar armen, diep verborgen onder haar jas.''

Op moment van aanhouding gaven de moeder en haar vriend aan dat ze onderweg waren naar Holten om het lichaam van Savanna te begraven. De auto werd aangehouden, omdat deze zich bevond op een plek waar dat niet was toegestaan. Hun vier maanden oude baby zat in een stoeltje op de achterbank. De baby, Rowena, logeert nu op een veilige adres.

De moeder en haar vriend zullen psychologisch en psychiatrisch worden onderzocht.

PS: Twee gouden medailles bij het tennis

Esther Vergeer heeft zondag haar vierde paralympische titel gepakt.

Nadat ze zaterdag al de titel in het dames enkeltoernooi had gepakt, won ze zondag samen met Maaike Smit ook de titel in het damesdubbel. Het Nederlandse duo was te veel te sterk voor het Thaise duo Sakhorn Khanthasit en Ratana Techamaneewat, setstanden waren 6-0 en 6-4.

Bij de heren prongoleerde Robin Ammerlaan zijn titel in het enkelspel. De Nederlandse nummer één van de wereldranglijst won in de finale vrij makkelijk van de Australiër David Hall, setstanden waren 6-2 en 6-1. Het Nederlandse tennisfeestje werd nog wat feestelijker door de bronzen medaille die Bas van Erp en Monique de Beer in het gemengd dubbel behaalde.

Marion Nijhoff pakte op de 50 meter vrije slag de bronzen medaille, met een tijd van 33.58 moest ze de Braziliaanse Fabiana Sugimori en de Duitse Natalie Ball voor zich dulden. Eerder won de blinde zwemster zilver op de 200 meter wisselslag en brons op de 100 meter vrij.

De Nederlandse dressuurploeg sleepte tijdens de landenwedstrijd een bronzen medaille in de wacht. Voor Joop Stokkel en Gert Bolmer was het hun tweede medaille, nadat ze eerder zilver en brons wonnen.

Jordanië wil bouw vijfde minaret op Tempelberg

Icoon Buitenlands nieuws Jordanië is van plan om een vijfde minaret te plaatsen op de Tempelberg. Dat liet een delegatie van het land weten aan aan Israël, tijdens een bezoek vorige week. Met de bouw van de minaret wil Jordanië zijn greep op de Tempelberg vergroten ten koste van de Palestijnse Autoriteit en moslim-Arabieren.

Het Israëlische dagblad Ha’aretz meldt dat Israël positief tegenover de bouwplannen staat, omdat ze zo de aanwezigheid van Palestijnen op de Tempelberg kunnen terugdringen. Andere Arabische bronnen melden dit eveneens.

Na de tweede intifada in 1967 nam de Jordaanse invloed op de Tempelberg sterk af, nadat deze lange tijd groot was geweest. Zo had het land tot de oorlog van 1967, waarbij Israël heel Jeruzalem veroverde, de bestuurlijke verantwoordelijkheid van het deel van Jeruzalem waar de Tempelberg ligt.
_
Een korte uitleg over de Tempelberg vind je hier.

Knetemann maakt WK-selectie compleet

Bondscoach Gerrie Knetemann heeft de laatste vier namen bekendgemaakt voor het WK Wielrennen op de weg, die volgende week in het Italiaanse Verona begint.

Het gaat om Bram Tankink (Quick Step - Davitamon), Koos Moerenhout (Lotto - Domo), Bram de Groot en Jan Boven. (beiden Rabobank)

Al eerder waren Michael Boogerd, Erik Dekker, Karsten Kroon, Maarten den Bakker, Marc Lotz, Pieter Weening, Thorwald Veneberg (allen Rabobank) en Gerben Löwik (Chocolade Jacques) aangewezen vor de wegwedstrijd bij de mannen die op 3 oktober plaatsvind.

Grootste zwam van Europa ontdekt

In Zwitserland is de vermoedelijk grootste zwam van Europa ontdekt. Het gaat om een duizend jaar oude honingzwam (Armillaria ostoyae), die een oppervlakte van 35 hectare beslaat. De zwam is aangetroffen in Engadin in het oosten van de Zwitserse Alpen.

De honingzwam is een ondergrondse zwam die alleen zichtbaar is in het najaar, wanneer zijn paddestoelen verschijnen die rond de wortels van bomen groeien. Het is een eetbare zwam die overigens wel grote stukken pijnbos kan verwoesten.

De Zwitserse honingzwam is maar een ukkie in vergelijking met een exemplaar dat groeit in het oosten van de Amerikaanse staat Oregon. Die zwam beslaat 890 hectare en is het grootste levende organisme ter wereld.

Eén hectare staat voor 100 x 100 meter en is vergelijkbaar met twee voetbalvelden. De Zwitserse zwam beslaat dus zo'n 70 voetbalvelden, de Amerikaanse 1.780.


Honingzwam

-
Meer plaatjes van de honingzwam

'Tom & Jerry' gekozen als leukste tekenfilm

De Britse kinderzender Boomerang, onderdeel van Cartoon Network, deed een onderzoek onder de volwassen kijkers wat zij de leukste tekenfilms vonden. En wat blijkt: op nummer één staan de tekenfilms van Tom & Jerry. Het onderzoek werd gehouden onder duizend mensen tussen 25 en 54 jaar.

Op de tweede plek eindigde Scooby-Doo en op drie Dangermouse, de enige Britse cartoon in de toptien van deze populariteitspoll. Daarna komen nog The Flintstones, Popeye en Road Runner op de ranglijst voor.

Tom and Jerry, al sinds 1940 aan de top
Tom & Jerry, al sinds 1940 aan de top!

Proces Erik O. begint

Icoon Algemeen nieuws Bij de militaire rechtbank in Arnhem zal vandaag het omstreden proces tegen sergeant-Majoor van de mariniers, Erik O., beginnen. Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt hem ervan op 27 december van het vorige jaar een Irakees te hebben doodgeschoten.

De marinier gebruikte tijdens het incident zijn wapen tweemaal om waarschuwingsschoten af te vuren, waarvan eenmaal in de grond. In de uiterst hectische situatie met tussen de 75 en 100 steeds verder opdringende Irakezen struikelde een man. De Irakezen lieten niet toe dat Nederlandse ziekenverplegers deze gewonde mochten behandelen en hij werd in een pick-up afgevoerd door de andere plunderaars.

Op ouderjaarsdag werd O. gearresteerd in Irak en overgebracht naar een cel op de marechausseekazerne in Soesterberg. In eerste instantie wilde het OM de marinier moord, doodslag, dan wel dood door schuld ten laste leggen. Later trok ze deze verdenking in. Uiteindelijk zat O. vijf dagen in de cel.

De arrestatie van Erik O. zorgde voor veel beroering onder het personeel bij de militairen in Irak en bij vakbonden voor defensiepersoneel. Het leidde tot een conflict tussen Defensie en het OM. Tot tweemaal toe moesten de ministers Donner van Justitie en Kamp van Defensie in de Tweede Kamer uitleg geven over de geweldsinstructies voor militairen in Irak en over het lekken van geheime informatie over het verleden van O. als militair bij de speciale eenheid BBE.

O. zelf is altijd van mening geweest dat er is geknoeid met het eindrapport over het schietincident. Het rapport staat volgens O. en zijn advocaten bol van insinuaties en tegenstrijdigheden.

-
Oudere gerelateerde berichten:
Kamer kraakt OM inzake Irak-militair.
Vrijgelaten marinier: Ik deed niets fout.
Donner verbood opgraving lijk Irakees
Naast vandaag zal de zaak woensdag dienen, met een mogelijke uitloop naar donderdag.

'Veiligste' automobilist krijgt ongeluk

Een Britse werknemer die zojuist door z'n werkgever was beloond vanwege het feit dat hij al twaalf jaar schadevrij de bestellingen voor het bedrijf had bezorgd, moest dat twee uur later al bekopen... met een auto-ongeluk.

De 37-jarige man, Steve Cole uit Ealing, in het graafschap Middlesex, vertelde dat hij eerder die dag zojuist een waardecheque van 100 pond (ca. 150 euro) in ontvangst had mogen nemen uit waardering voor het schadevrije rijden. De man baalde als een stekker: "Dit zal ik de rest van m'n leven nu wel aan moeten horen."

Omstreden Abu Ghraib-soldate voor krijgsraad

Icoon Irak nieuws De 21-jarige Amerikaanse soldate Lynndie England zal voor de krijgsraad moeten verschijnen, vanwege haar betrokkenheid bij de wantoestanden van Iraakse gevangenen in de Abu Ghraib-gevangenis in Bagdad. Haar advocaat meldt dit.

England zal mishandeling en vernederingen van gevangenen ten laste worden gelegd. De zaak kwam aan het licht toen er foto's opdoken die lieten zien hoe Iraakse gevangenen werden mishandeld en vernederd.

England kan een celstraf van 38 jaar krijgen, indien ze schuldig wordt bevonden. Volgens de soldate zelf ligt de schuld bij de Amerikaanse geheime dienst, die de leiding had over de gevangenis.


Lynndie met Irakese gevangene aan riem


Lynndie en Charles bij naakte gevangenen


-
Een hele serie van de gewraakte foto's.

Arrestaties na inval in Utrecht

macromarkt.nl, BadDay, vosjuhhh, Kenner en een anonieme FOK!ker hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon misdaad nieuws In Utrecht heeft een arrestatieteam van de politie bij een inval drie personen gearresteerd. Volgens een woordvoerder van het openbaar ministerie vond de huiszoeking in de Bucheliusstraat plaats vanwege een onderzoek naar misdrijven. Exacte details over de zaak kon hij niet geven.

De grootscheepse inval begon omstreeks 19.00 uur zondagavond. Daarbij zette de politie de hele straat af. Ook een peloton van de mobiele eenheid was ter plaatse. De politie heeft media "op last van de rechter-commissaris" verboden ter plaatse te filmen of te fotograferen. Wie dat toch deed, zou worden verwijderd of aangehouden.

Buurtbewoners meldden dat alle arrestanten leden van een allochtone familie betreffen. Zo zagen ze dat de vader, de achttienjarige zoon en de moeder in de boeien waren geslagen. Ook een minderjarig kind is door de politie meegenomen. De woordvoerder bevestigde het laatste, omdat het kind anders alleen thuis zou zijn.

Staking OV Amsterdam van start

Icoon Buitenlands nieuws In Amsterdam hebben werknemers van het openbaar vervoer sinds 03.00 uur vannacht al het werk neergelegd. Daardoor rijden er in de stad geen bussen, trams, metro's en veerponten. Een kleine twee uur later sloten collegae van het het streekvervoer in heel Noord-Holland zich aan bij de stakers.

De enige manier om Amsterdam per openbaar vervoer te kunnen bereiken is de trein. De staking in het openbaar vervoer duurt naar verwachting tot middernacht. Met name wordt er geprotesteerd tegen de kabinetsplannen van Balkenende-II tegen de bezuinigingen op de sociale zekerheid en de zorg.

Niet alleen in het openbaar vervoer wordt er gestaakt. Ook bij bij de overslagbedrijven in de Amsterdamse haven, bij de vuilophaaldienst en bij het distributiecentrum van Albert Heijn staakt het personeel. Rond de klok van twaalven zal er op de Dam een bijeenkomst plaatsvinden.

Schrijf ook eens een kutcolumn

‘Zeg Stefan, die kutstukjes die jij elke week schrijf, dat kan ik ook’, lees ik elke week weer. ‘Dat wat jij schrijft zijn geen columns, dat kan mijn neefje van acht nog in elkaar zetten. Gewoon wat woorden achter elkaar en klaar is Kees.’
Nu vind ik mijn stukjes wél columns, maar inderdaad, iedereen kan zoiets schrijven. Want een column schrijven is reuze gemakkelijk. Er zijn wat trucjes voor en zodra je die onder de knie hebt schrijf ook jij zo een column. Van iedereen die denkt dat hij of zij het beter kan, zie ik graag een column tegemoet in de submit. Hier volgt alvast een korte cursus ‘hoe schrijf ik betere columns dan SunChaser’.

Stevige ruzie leidt tot keukenbrand

Icoon Binnenlands nieuwsEen fikse ruzie tussen een man en vrouw uit Wildervank is zaterdag uitgelopen op een keukenbrand. Het stel kreeg ruzie na afloop van een feestje in het huis van de vrouw.

Toen de man met zijn bromscooter, die hij in de keuken had geparkeerd, het huis aan de Nolenslaan wilde verlaten stak de vrouw hem in zijn been. De man raakte hierdoor lichtgewond en zijn brommer belandde op de grond. De benzine die vervolgens uit de tank lekte vatte vlam en zette de keuken in brand. De brandweer moest er aan te pas komen om de brand te blussen.

Fransman rijdt 220 op de A2

Een Franse 23-jarige automobilist is zondagochtend door de Utrechtse politie betrapt op het rijden met veel te hoge snelheid. De man, afkomstig uit de Franse plaats Perigny, reed op de A2 ter hoogte van Nieuwegein 220 kilometer per uur. De maximum snelheid ter plekke is 100 kilometer per uur. Met deze snelheid haalde hij een onopvallend video-surveillancevoertuig van de politie in.

De politie reed een tijdje achter de wagen en kwam tot een gemiddelde snelheid van 175 km/u. In overleg met de officier van justitie moest de Fransman zeshonderd euro betalen voordat hij verder mocht rijden.

Evil Genius

Toen Elixir Studios aankondigde bezig te zijn met Evil Genius, was ik vrij sceptisch. De opzet van de game leek me in zijn geheel niet geschikt als game. Eveneens was ik na het geflopte Republic: The Revolution er niet zo zeker van dat Demis Hassabis z’n studio dit keer wel een makkelijk speelbare game kon maken. Waren mijn bedenkingen terecht? Lees het in deze review!

Laatste reviews en specials
review
Frozen II
review
Halo: the Master Chief Collection (pc)
review
Romancing Saga 3
special
Fun met Funda #175 - Een pareltje, rijp voor de sloop
review
Star Wars Jedi: Fallen Order
review
Age of Empires II: Definitive Edition
©FOK.nl e.a.