Evil Genius

Zoals je waarschijnlijk al uit de naam van de game kon afleiden, speel je in Evil Genius een boosaardig genie. In het spel heb je de keuze uit 3 genieën: Maximilian, Shen Yu en Alexis.
Allemaal hebben ze een speciale eigenschap, zo zijn je onderdanen loyaler wanneer je speelt als Alexis en gaat je onderzoek sneller wanneer je speelt als Maximilian.


Van links naar rechts: Maximilian, Shen Yu en Alexis.

Waar Goldfinger Oddjob had, heb jij ook handlangers. Deze henchmen zijn een soort supersterke krijgers waar je afhankelijk van je karakter er in het begin al eentje van krijgt. Naast dat ze een stuk sterker zijn dan je minions kunnen ze ook speciale vaardigheden leren wanneer ze genoeg ervaring opgedaan hebben met het doden van binnenvallende agents. De henchmen verschillen ook sterk van elkaar. Zo heeft ex-Sovjetgeneraal Red Ivan genoeg zware wapens bij zich om een klein leger uit te schakelen en kan Lord Kane agents misleiden.


Wederom vlnr:
Eli The hard hitting, fast talking gansta!
Jubei Samurai sword and sushi master!
Red Ivan The totally insane Russian pyromaniac



Nogmaals vlnr:
The Matron A lovely sweet lady with a sour secret...
Moko Strong, fearless... and shirtless

Als laatste zijn er je minions. Deze onderdanen kun je onder verdelen in 4 categorieën: military, science, social en workers. Zij zullen de alledaagse functies in je ondergrondse hol verzorgen. Zo zullen science minions voorwerpen repareren en onderzoek doen en zullen workers bouwen. Daarnaast kunnen vrijwel al je minions aan het werk in o.a. de control room.