FOK! op het spoor van De Mol 2012 - Aflevering 8

Net als de twee voorgaande seizoenen gaan reviewers MrManiak en Beaudelaire op zoek naar De Mol in het AVRO-programma Wie is de Mol?. Zij proberen samen én tegen elkaar de identiteit van De Mol te onthullen. Net als vorig jaar wordt het iets breder aangepakt: ook andere crew van FOK! proberen De Mol te onthullen. Wie zal dit jaar het aan het juiste eind hebben en belangrijker: Wie is de Mol?

Vorige specials:

FOK! op het spoor van De Mol 2012 - Inleiding
FOK! op het spoor van De Mol 2012 - Aflevering 1 
FOK! op het spoor van De Mol 2012 - Aflevering 2 
FOK! op het spoor van De Mol 2012 - Aflevering 3 
FOK! op het spoor van De Mol 2012 - Aflevering 4 
FOK! op het spoor van De Mol 2012 - Aflevering 5 
FOK! op het spoor van De Mol 2012 - Aflevering 6 
FOK! op het spoor van De Mol 2012 - Aflevering 7 


Beaudelaire

Ik ben Martijn en ik heb de Mol fout, het is namelijk Hadewych en niet Liesbeth

We weten nu één ding zeker: de Mol is een vrouw. Tim was de laatste die het spel moest verlaten en daar was ik maar al te blij mee. Ik vond hem teveel spelen alsof hij de Mol was en dat zou ik een rare tactiek gevonden hebben voor een echte Mol. In het begin van het seizoen bracht hij mij aan het twijfelen, maar dat werd gaandeweg steeds minder. Het slechte nieuws: het twaalfde seizoen duurt nog maar twee weken.

In de eerste opdracht werd Hadewych aangewezen als iemand die goed kon lezen en observeren. Zij werd zonder instructie naar een plein gestuurd en de andere drie moesten ervoor zorgen dat ze met haar op de foto gingen zonder dat zij het door had. Als Hadewych de Mol is weet ze natuurlijk dat ze de anderen moet ontmaskeren, zodat er geen geld in de pot komt. Daarentegen antwoordt ze wel Arts vraag goed, zodat er toch nog 500 euro bij komt. 

Bij opdracht twee werden de kandidaten één voor één een doolhof in een stierenvechtersarena ingestuurd. In het midden lagen vier enveloppen en eveneens liep er een man rond die elke kandidaat af kon tikken. In mijn optiek was dit het moment om de echte Mol onder ogen te zien. Ik denk dat ik de Mol aan het werk heb gezien. Liesbeth was namelijk flink haar best aan het doen om afgetikt te worden. Ze liep twee keer hetzelfde dode eind in, stond een aantal keer stil, zogenaamd om haar heen aan het kijken en liep toen in de val van de tikmeneer. Zeer verdacht.

Bij de laatste opdracht werd maar weer eens duidelijk dat het programma de beste montage heeft. Het was een simpel spel kwartetten (met kaarten van alle deelnemers) en de vier kandidaten moesten tegen elkaar spelen. Degene met de meeste kwartetten won een vrijstelling. Als je een kwartet van een andere kandidaat had, dan mocht deze niet meer meespelen. Ondanks de simpelheid was het zo spannend gemonteerd, dat je echt meeleefde met elke kandidaat en elke hartslag van dichtbij hoorde. Mollen is hierbij vrijwel onmogelijk, omdat het kanspercentage vrij hoog lag. Maar een Mol heeft ook geen vrijstelling nodig, dus die zal het worst wezen.

Nog twee afleveringen en dan weten we het zeker. Waarschijnlijk weten we volgende week al wie de winnaar of verliezer is, maar de echte ontknoping is pas op 8 maart. De pot is in ieder geval erg laag en dat komt natuurlijk door de onderhandelingsopdracht. Wellicht zijn veel mensen deze vergeten. Even een refresh: Anne-Marie en Hadewych stemden beiden groen, maar Liesbeth vertelde dat ze rood stemde, terwijl ze groen stemde. Waardoor de pot naar 0 daalde. Hét moment van de serie en ook hét moment dat we wisten dat de Mol Frits, Tim of Liesbeth was. Laatstgenoemde is dus de Mol.

Lees op de tweede pagina de hints en theoriëen van MrManiak
Lees op de derde pagina de verdenkingen van de overige crew