FOK! op het spoor van De Mol 2012 - Aflevering 8

Dit jaar doen naast MrManiak en Beaudelaire ook wederom andere FOK!kers mee. Zo hebben we onder andere moderators, een PR-medewerker en een developer. Wie heeft aan het eind van het seizoen De Mol het meeste goed gehad? Of zijn jullie degene die gelijk hebben? Stem onderaan de pagina op jouw Mol en versla ons!

Username: liesje1979
Functie: Moderator
Verdenkt nu: Anne-Marie Jung
Want: BAM! Het licht ging aan in mijn tunnel. Daar stond ik dan, verdwaasd om me heen te kijken. Al de grillige schaduwen die ik eerder zag bleken onschuldige spelingen van het licht. Mijn ergste nachtmerrie bevestigd deze aflevering. Tim is niet de mol. Ik wil het nog niet bevatten. Natuurlijk heb ik veel getwijfeld over Tim, regelmatig gedacht dat het toch niet kon en dat het vast Liesbeth zou zijn. Maar hardnekkig bleef ik vanaf aflevering 2 op Tim zitten, en zocht er de hints bij die dit ondersteunden. En die waren er, genoeg. Maar helaas. Ik heb enorm van Tim (en nog wat afvallers) genoten, vond het een leuke kandidaat, bedankt mijn molletje. En nu? Alles in mij verzet zich als ik ook maar met het idee speel om Liesbeth te noemen. dus dat is geen optie. Hadewych dan misschien? Ook dat is niet echt en optie. Ik wil wel, echt vanuit mijn tenen, want ze is zo leuk, maar ik zie het gewoon niet. Als ze de mol is, dan is het op een Yvon Jaspers achtige manier maar ik geloof liever in haar onschuld. Ik hoop dat ze wint. Dan blijft Anne-Marie over. Nee ik heb geen enkele hint die dit verdedigt maar er blijft niets anders over. Oh ja, ik vergeet te zeggen dat ik het een geweldige en super spannende aflevering vond. Het einde doet alleen een beetje pijn.

Username: Tha_Erik
Functie: Moderator / Redactie FP
Verdenkt nu: Hadewych Minis
Want: Wát een spanning deze week! En heel deze aflevering krijg ik een beeld maar niet van mijn netvlies. De doorzichtige vrijstelling met in de achtergrond Hadewychs gezicht. Alsof ze met witte inkt een stempel op het hoofd gedrukt kreeg: "De Mol". En waarom ontbrak haar naam in de titel ("Tim, Anne-Marie, Liesbeth")? Duidelijk is dat het niet het bekende rijtje "winnaar, verliezer en de mol" kan zijn, aangezien de winnaar dan Tim zou moeten zijn en die is gesneuveld. Is het dan de volgorde waarop de overige kandidaten gaan sneuvelen? Zodat alleen de mol nog over is? Ik denk het. Ze verpestte het grootste deel van de foto-opdracht, ze had een envelop met het minste geld in de labyrinth. De enige andere die nog kandidaat is voor de mol is Liesbeth, maar *slaat kruisje* ik blijf bij mijn mol Hadewych.

Username: DaMart
Functie: Moderator / PR
Verdenkt nu: Hadewych Minis
Want: Het silhouet van Hadewych tekent zich steeds duidelijker af tegen het licht aan het einde van de moltunnel. De titel van de aflevering luidde al 'Tim, Anne-Marie, Liesbeth'. Geen Hadewych dus. Dat kunnen dus zomaar de namen zijn geweest van alle deelnemers behalve de mol… Ze heeft overigens wel geld verdiend bij de eerste opdracht, maar laten we niet vergeten dat ze daarbij ook 1.500 van de 2.000 euro heeft verloren. En Hadewych houdt van tellen, zei ze. Dat past mooi bij al die kruizen in beeld steeds (plus-tekens dus), en de tweets van de mol. Bij de doolhofopdracht wilde ze het liefst de porto uit laten, maar de kandidaten vonden dat geen goed idee. Tim negeren zou te veel opvallen, waardoor ze, helaas voor haar als mol, met 500 euro naar buiten liep. Nou ja, toch de goedkoopste envelop dus. Bij het vrijstellingenkwartet zie je door de tekst 'De Mol' van de vrijstelling, Hadewych in beeld. Mooie visuele hint, natuurlijk. En Art gaf ook nog een grote hint bij de executie, waarbij hij aangaf dat het de spannendste executie van allemaal was, tenzij je de mol bent (korte pauze)… Hadewych!. Waarna haar groene scherm volgde. Groen natuurlijk, want de mol verlaat het spel niet. Wie het spel wel verlieten waren de afgelopen twee afleveringen overigens de kandidaten die bij de test het hardst riepen dat Hadewych niet de mol kan zijn…

Username: franklop
Functie: PR / Redactie Sport
Verdenkt nu: Hadewych Minis
Want: De hele week was ik aan het twijfelen. Het begon eigenlijk al na vorige week al, toen ik om 02:00 snachts begon te denken dat Tim wel eens de mol kon zijn, puur met de gedachte aan bepaalde potentiële molacties die hij had kunnen uitvoeren.. ik begon aan eerdere seizoenen terug te denken en dacht ‘shit..Tim is gewoon de mol’. Maar gelukkig kwam om 21:25 het verlossende antwoord en was hij uit het spel. Nou wie is het dan wel? Als Anne-Marie het is dan gaat Faux iemand vermoorden, dus die niet. Dus nu slaat de twijfel weer toe. Hadewych en Liesbeth blijven even verdacht, al haalde Hadewych wel 1.000 euro binnen deze aflevering en Liesbeth weer 0. Maar er zijn ZOVEEL aanwijzingen die weer naar Hadewych leiden… maar weer coinflip.. Hadewych

Username: koei
Functie: Eindredactie Games
Verdenkt nu: Liesbeth Staats
Want: Mijn favoriet is eruit :( Niet mijn favoriete mol, maar wel mijn favoriete kandidaat. Tim was heerlijk kijkvoer en een finale met alleen maar vrouwen is toch een beetje jammer... Maar goed, van Liesbeth was wel duidelijk dat ze de finale zou halen. Er al snel uit gaan met kwartetten is dan ook niet zo erg natuurlijk! Wel heel opvallend dat ze bij de doolhof-opdracht vooral Tim de schuld gaf. Afschuiven is iets waar mollen altijd erg goed in zijn natuurlijk. Maar ook Hadewych deed vreemd op het plein. Als iemand vermomd is en niet reageert, dan weet je toch dat dat waarschijnlijk onderdeel is van het spel en je daar niet verder op in moet gaan? Tenzij je de mol bent natuurlijk. En in het labyrinth heeft ze het minste geld gepakt, iets wat de mol waarschijnlijk vooraf ook wist. Maar wat een spannend potje kwartet :D Chapeau voor Anne-marie! Veel wijzer heeft deze aflevering me weer niet gemaakt. Ik hoop al weken dat Hadewych eruit gaat zodat ik weet dat ik op de juiste mol zit, maar helaas. Zo zeker ben ik nog steeds niet van Liesbeth als mol, maar Anne-Marie is het in ieder geval zeker niet!

Username: Faux.
Functie: Developer
Verdenkt nu: Liesbeth Staats
Want: Mijn Mol is nog altijd overduidelijk Liesbeth. Deze aflevering vond ik haar al helemaal verdacht. Tijdens de foto-opdracht deed ze weer helemaal niks en het was voor mij ook absoluut geen verrassing dat ze gepakt werd tijdens de doolhofopdracht. Ze wilde zelfs als eerste, wat als Mol zijnde niet raar is omdat je dan het beste excuus hebt om gepakt te worden. Bij het kwartetten vond ik dat ze er vrij relaxed bij zat, want als Mol maakt het natuurlijk geen hol uit of je wel of niet een vrijstelling krijgt. Liesbeth, ik verdenk je al sinds aflevering 1. En ik doe iemand wat aan als je in plaats van de Mol de winnaar bent, zoals vorig jaar gebeurde met mijn Mol.

Poll: Wie is de Mol? - Aflevering 8

poll image
* Klik op het antwoord op het plaatje om te stemmen op jouw keuze!

Stemmen kan tot de volgende aflevering begint. 

OVERZICHT MOLVERDENKINGEN

Dit keer is Hadewych Minis jullie hoofdverdachte met ruim 36 procent van de stemmen. Liesbeth was drie afleveringen lang de hoofdverdachte, maar die is nu gezakt naar de tweede plaats met bijna 30 procent van de stemmen. Anne-Marie heeft wederom de minste stemmen met slechts zeven procent van de stemmen.