FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Nieuwsarchief
Artikelen van dinsdag 7 juni 2011

Wozniacki naar tweede ronde Kopenhagen

Caroline Wozniacki heeft na haar vroege uitschakeling op Roland Garros de draad weer opgepakt. De Deense tennisster sloeg zich in de eerste ronde van het toernooi van Kopenhagen met 6-2 en 6-3 langs de Amerikaanse Irina Falconi. De nummer één van de wereld verdedigt voor eigen publiek haar titel.

Wozniacki speelt in de volgende ronde tegen Angelique Kerber of Karolina Pliskova. De andere toppers mijden het toernooi van Kopenhagen omdat er in de Deense hoofdstad op hardcourt wordt gespeeld. In aanloop naar Wimbledon geven de meesten tijdens de voorbereiding de voorkeur aan gras.


Wozniacki naar tweede ronde Kopenhagen (Foto: Novum)

Productie Saab ligt weer stil

De Zweedse autoproducent Saab Automobile, onderdeel van Spyker Cars, heeft de productie op de fabriek in Trollhättan dinsdag opnieuw stilgelegd vanwege een tekort aan onderdelen, maar verwacht woensdag weer op te starten.

"Zoals we al zeiden toen we de productie in mei weer opstartte, kunnen er onderbrekingen zijn", zegt woordvoerster Gunilla Gustavs.

Saab hervatte de productie in Trollhättan op 27 mei, nadat de fabriek twee maanden niet had gedraaid. De productie werd gestaakt nadat de automaker zijn rekeningen niet meer betaalde en leveranciers geen onderdelen meer leverden.

Toen de productie eind mei werd hervat zei het bedrijf enkele verstoringen te verwachten omdat het tijd zou kosten alles weer soepel te laten verlopen. Gustavs zegt dat de onderbreking van dinsdag sindsdien de eerste is.


Productie Saab ligt weer stil (Foto: Novum)

Modeprijs CDFA voor Lady Gaga

Lady Gaga kan weer een award aan haar prijzenkast toevoegen. De 25-jarige zangeres werd maandag door de CDFA tot mode-icoon benoemd. De CDFA is een bond van ruim 350 modeontwerpers in de Verenigde Staten.

Lady Gaga prees het publiek in het Lincoln Center in New York, waar ze de prijs in ontvangst nam. "Door jullie voelde ik me al een ster voor ik beroemd was." Onder de genodigden waren bekende namen uit de modewereld, onder wie Doutzen Kroes en Anna Wintour. "Deze prijs betekent voor mij persoonlijk heel veel. Maar ik wil vooral ook dat jullie weten hoe belangrijk het is voor jonge Amerikanen."

De zangeres verscheen na afloop van de uitreiking op de afterparty in een string en een doorzichtig zwart pak, waarbij haar tepels waren afgeplakt met zwarte stickers. Een groene pruik maakte de schaarse outfit compleet.


Modeprijs CDFA voor Lady Gaga (Foto: Novum)

Den Haag aan de beurt met ov-staking

In Den Haag rijden woensdag de hele dag geen bussen en trams. Ook de Randstadrail ligt deels plat. De hofstad neemt het stokje over van Amsterdam, dat een dag eerder aftrapte met de estafettestaking van het stadsvervoer in de drie grote steden. Donderdag ligt het openbaar vervoer in Rotterdam voor 24 uur stil.

De acties van de bonden richten zich tegen door het kabinet aangekondigde forse bezuinigingen op het openbaar vervoer. Het kabinet wil met de openbare aanbesteding van het ov in de grote steden 120 miljoen euro besparen. Daarnaast wilde verkeersminister Melanie Schultz van Haegen (VVD) aanvankelijk nog eens 45 miljoen bezuinigen, maar dat bedrag is maandag gehalveerd.

Volgens de vakbonden verdwijnen door de maatregelen tientallen bus-, tram- en metrolijnen en neemt de kwaliteit van de dienstverlening af. Ook worden honderden gedwongen ontslagen verwacht. De drie bedrijven voerden al drie keer eerder actie. In februari en april buiten de spits om en begin mei in de ochtendspits.

Het openbaar vervoer ligt in Den Haag, net als in Amsterdam en Rotterdam, niet helemaal plat. Getroffen zijn de bussen en trams van stadsvervoerder HTM en de meeste lijnen van de Randstadrail. De E-lijn van de Randstadrail, tussen Den Haag Centraal en Rotterdam, rijdt wel gewoon. Ook bussen van streekvervoerders zoals Veolia en Connexxion rijden volgens dienstregeling.

HTM maakt reizigers er wel op attent dat bij sommige vervoerders een ander kaartje nodig is. De vervoerder biedt reizigers excuses aan voor de overlast.

Zeeleeuwtje geboren in Artis

In Artis is dinsdag een zeeleeuwtje geboren. De Californische zeeleeuw Bløp beviel van een gezonde pup, laat de Amsterdamse dierentuin dinsdag weten.

Verzorgers troffen Bløp en haar jong dinsdagochtend aan op het eiland middenin het zeeleeuwenverblijf. Het jong, waarvan het geslacht nog niet bekend is, was al volop melk aan het drinken bij de moeder.

De pup is het eerste jong van haremhouder Fernandez die in de groep kwam toen zeeleeuw Max in 2009 overleed. Artis verwacht binnenkort nog een zeeleeuwjong. Ook zeeleeuw Carolien is drachtig.


Zeeleeuwtje geboren in Artis (Foto: Novum)

[E3] Mario Party 9 aangekondigd

Nintendo heeft weliswaar niets over hun huidige Wii-console verteld, maar er komen wel degelijk nieuwe, onaangekondigde games aan. Een van die titels is Mario Party 9. Mario Party 9 is alweer het tiende deel in de bekende ganzenbordenreeks met Mario en zijn vrienden.

Na een uitstapje met Wii Party keert Nintendo nu weer terug naar een feestje met Mario. De spelborden moeten dit keer nog interactiever worden, maar de basis blijft onveranderd.

Ierland verslaat Italië opnieuw in oefenduel

Net als vorig jaar heeft Ierland op Belgische bodem een vriendschappelijke ontmoeting met Italië in winst weten om te zetten. Vorig jaar werd het in Brussel 2-1 voor de Ieren, vanavond won Ierland met 2-0 in Luik.

Keith Andrews en Simon Cox waren verantwoordelijk voor de doelpunten. In beide gevallen was Stephen Hunt de aangever. Oostenrijk won de oefenwedstrijd tegen Letland met 3-1. Martin Harnik (tweemaal) en Christopher Dibon scoorden namens de Oostenrijkers. Pavels Mihadjuks zette Letland kort na rust op voorsprong.

De ontmoeting kon overigens niet als vriendschappelijk worden bestempeld. Letland eindigde de wedstrijd namelijk met acht man. Mihadjuks, Andris Vanins en Oskars Klava werden allen met een rode kaart van het veld gestuurd.

Overige uitslagen vriendschappelijke duels:

Australië - Servië 0-0
Japan - Tsjechië 0-0
Zuid-Korea - Ghana 2-1
Singapore - Malediven 4-0
Gabon - Gambia 0-1
Noorwegen - Litouwen 1-0
Rusland - Kameroen 0-0
Venezuela - Spanje 0-3

Jardim nieuwe trainer Sporting Braga

Sporting Braga heeft in Leonardo Jardim een nieuwe oefenmeester gevonden. Hij volgt Domingos Paciencia op, die op zijn beurt naar Sporting Lissabon vertrekt. Daar krijgt hij Ricky van Wolfswinkel onder zijn leiding.

Jardim tekent bij Braga, afgelopen seizoen verliezend finalist in de Europa League, een contract voor drie seizoenen. Afgelopen seizoen had Jardim de leiding bij middenmoter Beira Mar.

CDA-coryfee dreigt met opstappen

CDA-coryfee Hannie van Leeuwen dreigt uit het partijbestuur te stappen. Reden is het conflict over het bestuursakkoord. Van Leeuwen vindt dat CDA-minister van Binnenlandse Zaken Piet Hein Donner zijn macht misbruikt.

Een woordvoerder van de partij bevestigt naar aanleiding van berichtgeving in NRC Handelsblad dat Van Leeuwen zich 'beraadt' op haar bestuurslidmaatschap. Van een opzegging is nog geen sprake.

"Macht bestaat om te dienen, het land en volk ten goede - niet om alleen maar te heersen", schrijft Van Leeuwen dinsdag in een ingezonden brief in NRC Handelsblad. De 85-jarige politica vindt dat het kabinet meer geld moet uittrekken om de gemeenten tegemoet te komen bij de hervorming van de bijstand, sociale werkvoorziening en regelingen voor jonggehandicapten.

Donner zette de gemeenten, die woensdag over het akkoord stemmen, dit weekeinde nog onder druk. Als zij het akkoord niet uitvoeren, wordt het land onbestuurbaar, zei hij in het tv-programma Buitenhof.

Hannie van Leeuwen zat jarenlang in de Eerste en de Tweede Kamer namens de christendemocraten. Tijdens het CDA-congres in oktober sprak Van Leeuwen haar afkeur uit over de politieke samenwerking van haar partij met de PVV.

Grotere bosbranden in Rusland dan in 2010

Bosbranden hebben in Rusland drie keer meer grondgebied verteerd dan vorig jaar. Toch worden er momenteel geen dorpen door het vuur bedreigd. Dat heeft het Russische ministerie voor rampen dinsdag gezegd.

In het hele land staat bijna 618 duizend hectare land in lichterlaaie, veel meer dan de 214 hectare die in 2010 door het vuur werd verzwolgen. De zwaarst getroffen gebieden zijn de Siberische provincies Jakoetia, Krasnojarsk en Irkoetsk.

Vorig jaar gingen duizenden huizen verloren in de honderden brandhaarden. De vuurzeeën eisten zeker vijftig levens. Vooralsnog zijn er dit jaar geen doden gevallen.

Uitslagen EK-kwalificatie (07/06/2011)

Vanavond werden er in de groepen A, C, D en E kwalificatiewedstrijden afgewerkt voor het EK voetbal 2012 in Polen en Oekraïne. Hieronder de uitslagen, standen en programma's van deze groepen.

Groep A

Azerbeidzjan - Duitsland 1-3
30' Özil 0-1
41' Gomez 0-2
89' Huseynov 1-2
90' Schürrle 1-3

# Land Wedstrijden Winst Gelijk Verlies Punten Doelsaldo
1 Duitsland  7 7 0 0 21 22-3
2 België  7 3 2 2 11 15-10
3 Turkije  6 3 1 2 10 9-7
4 Oostenrijk  6 2 1 3 7 10-10
5 Azerbeidzjan  6 1 0 5 3 5-18
6 Kazachstan  6 1 0 5 3 2-15

Programma 2 september

Turkije - Kazachstan
Duitsland - Oostenrijk
Azerbeidzjan - België


Groep C

Faroër Eilanden - Estland 2-0
43' Benjaminsen 1-0 (pen.)
47' Benjaminsen (Faroër Eilanden)
47' Hansen 2-0
57' Puri (Estland/2xg)
89' Justinussen (Faroër Eilanden/2xg)

# Land Wedstrijden Winst Gelijk Verlies Punten Doelsaldo
1. Italië 6 5 1 0 16 14-1
2. Slovenië 7 3 2 2 11 9-4
3. Servië 6 2 2 2 8 8-9
4. Estland 7 2 1 4 7 7-11
5. Noord-Ierland 5 1 3 1 6 3-3
6. Faroër Eilanden 7 1 1 5 4 5-18

Programma 10 augustus

Noord-Ierland - Faroër Eilanden


Groep D

Wit-Rusland - Luxemburg 2-0
48' Kornilenko 1-0 (pen.)
73' Putsila 2-0

Bosnië-Herzegovina - Albanië 2-0
67' Medunjanin 1-0
87' Lila (Albanië)
90' Maletic 2-0

# Land Wedstrijden Winst Gelijk Verlies Punten Doelsaldo
1. Frankrijk 6 4 1 1 13 9-2
2. Wit-Rusland 7 3 3 1 12 6-2
3. Bosnië-Herzegovina 6 3 1 2 10 8-7
4. Roemenië 6 2 2 2 8 8-6
5. Albanië 6 2 2 2 8 4-6
6. Luxemburg 7 0 1 6 1 1-13

Programma 2 september

Wit-Rusland - Bosnië-Herzegovina
Luxemburg - Roemenië
Albanië - Frankrijk


Groep E

Zweden - Finland 5-0
11' Källström 1-0
31' Ibrahimovic 2-0
35' Ibrahimovic 3-0
53' Ibrahimovic 4-0
83' Bajrami 5-0

San Marino - Hongarije 0-3
40' Liptak 0-1
49' Szabics 0-2
83' Koman 0-3

# Land Wedstrijden Winst Gelijk Verlies Punten Doelsaldo
1. Nederland 6 6 0 0 18 21-5
2. Zweden 6 5 0 1 15 20-6
3. Hongarije 7 4 0 3 12 18-13
4. Finland 6 2 0 4 6 11-11
5. Moldavië 6 2 0 4 6 7-9
6. San Marino 7 0 0 7 0 0-33

Programma 2 september

Finland - Moldavië
Hongarije - Zweden
Nederland - San Marino

Veertien hennepkwekerijen opgerold in Brabant

Bij een grote actie tegen de georganiseerde hennepteelt in Brabant heeft de politie maandag en dinsdag veertien kwekerijen ontruimd in zeven plaatsen. Twaalf mensen werden aangehouden. De politie verwacht dat nog meer aanhoudingen volgen.

De grootste kwekerij werd opgerold in Tilburg. In een loods in de Herasstraat trof de politie 3200 planten aan. In dezelfde stad werden nog twee kwekerijen aangetroffen. Een kwekerij in Oss was al door de gebruikers ontmanteld, maar er lag nog wel 45 kilo aan henneptoppen in de woning. Die hadden een waarde van ruim 157 duizend euro.

Behalve in Tilburg en Oss werden kwekerijen gevonden in Etten-Leur, Eindhoven, Vlijmen, Drunen en Den Bosch. De politie nam bij de actie in Brabant ook vijf personenauto's en een woning in beslag.

De acties tegen de hennepteelt waren georganiseerd door een speciale taskforce waarin gemeenten, politie, Openbaar Ministerie, de belastingdienst, de marechaussee en het ministerie van Veiligheid en Justitie samenwerken. De taskforce wil de georganiseerde criminaliteit in Brabant terugdringen.

Man gewond bij schietpartij Rotterdam

Bij een schietpartij in Rotterdam is dinsdag een man gewond geraakt. Het slachtoffer is met een beenwond naar een ziekenhuis gebracht, meldt de politie.

De Rotterdammer had rond 18.00 uur vlakbij zijn woning aan de Havikhorst ruzie gekregen met twee onbekende mannen. Een van hen schoot daarbij op het slachtoffer. Vervolgens gingen de mannen ervandoor.

Over de aanleiding van de ruzie is nog niets bekend.

Hoogovens IJmuiden stoten te veel dioxine uit

Staalfabriek Tata Steel in IJmuiden moet de uitstoot van dioxine terugbrengen. De provincie Noord-Holland eist actie van de sinterfabriek omdat uit de laatste meting bleek dat de uitstoot ruim drie keer hoger was dan toegestaan.

Als de uitstoot op 15 juni niet binnen de gestelde norm is, treft de provincie 'verdere maatregelen'. Volgens de provincie draagt de verhoogde uitstoot overigens nauwelijks bij aan de hoeveelheid dioxine in het milieu. Die is binnen de blootstellingnorm gebleven.

De fabriek had van de provincie tot eind mei de tijd gekregen om de oorzaak van de verhoogde dioxineuitstoot te achterhalen. Dat is niet gelukt.

Tata Steel laat in een reactie weten inmiddels maatregelen te hebben genomen om een einde te maken aan de verhoogde concentraties dioxine in de rookgassen van de fabriek. Of dat gelukt is moeten nieuwe metingen uitwijzen. De uitkomst daarvan wordt 15 juni verwacht.

'NAVO-aanval Tripoli eist tientallen levens'

Zware luchtbombardementen van de NAVO op Tripoli hebben dinsdag zeker 29 mensenlevens geëist. Dat heeft een Libische regeringswoordvoerder laten weten.

Gevechtsvliegtuigen die laag boven de Libische hoofdstad vlogen voerden zeker 60 aanvallen uit, aldus de zegsman. Volgens waarnemers in de stad behoorden de bombardementen tot de hevigste op Tripoli sinds Westerse mogendheden in maart een serie aanvallen zijn begonnen.

De NAVO zegt pas te stoppen met de luchtaanvallen als de Libische leider Muammar Gadhafi is vertrokken. Gadhafi liet dinsdag via de staatsradio weten dat hij niet van plan is op te stappen.

'NAVO-aanval Tripoli eist tientallen levens'
'NAVO-aanval Tripoli eist tientallen levens' (Foto: ANP)

Japan was niet voorbereid op nucleaire ramp

Japan was niet voorbereid op een nucleaire ramp op de schaal van het ongeluk in de kerncentrale Fukushima I. Dat geeft de regering toe in een rapport dat binnenkort wordt aangeboden aan de internationale atoomwaakhond IAEA, aldus de Britse omroep BBC dinsdag.

De taskforce die onderzoek deed naar de ramp erkent dat 'in het licht van de lessen die van het ongeluk zijn geleerd' de voorbereiding en reacties op nucleaire incidenten moeten worden verbeterd.

Volgens het rapport heeft mogelijk ook slecht toezicht bijgedragen aan de crisis. De Japanse autoriteiten zeggen toe de nucleaire toezichthouder van het land (Nisa) onafhankelijk te maken van het ministerie van Industrie. Hetzelfde ministerie bevordert namelijk kernenergie.

Fukushima I kwam in maart in de problemen, toen de centrale door een aardbeving en tsunami werd getroffen. Sindsdien is veel radioactief materiaal gelekt.

Japan was niet voorbereid op nucleaire ramp
Japan was niet voorbereid op nucleaire ramp (Foto: ANP)

Woods slaat US Open over

Tiger Woods zal niet deel gaan nemen aan de US Open. De Amerikaanse golfer kampt al enige tijd met een blessure aan zijn linkerknie en is hiervan niet op tijd hersteld om later deze maand aan het toernooi deel te nemen.

"Ik ben zeer teleurgesteld. Op dit moment moet ik door deze frustratie heen, zodat ik er op langere termijn profijt van heb," twitterde Woods die vorige maand door de blessure bij het Player Championship op moest geven.

NBC behoudt uitzendrechten Spelen

De Amerikaanse tv-zender NBC heeft de uitzendrechten verworven van de Olympische Spelen van 2014, 2016, 2018 en 2020. Dat heeft het Internationaal Olympisch Comité (IOC) vandaag bekendgemaakt.

NBC heeft al sinds 1988 de tv-rechten van de Zomerspelen in bezit en is sinds 2002 ook de 'eigenaar' van de tv-beelden van de Winterspelen. Het IOC maakte bekend dat de Amerikaanse tv-zender, die ook de rechten van 'Londen 2012' heeft, 3 miljard euro betaalde.

In 2014 vinden de Winterspelen in de Russische plaats Sochi plaats, twee jaar later is Rio de Janeiro gastheer van de Zomerspelen. De Olympische Spelen van 2018 en 2020 zijn nog niet vergeven.

Jol hoopt op versterkingen bij Fulham

Martin Jol heeft zin in zijn nieuwe baan bij het Engelse Fulham. Met voorzitter Mohamed Al Fayed heeft hij al een goed onderonsje gehad over mogelijke nieuwe spelers.

"Met de voorzitter heb ik een goed gesprek gehad over de selectie en welke versterkingen we nodig hebben. Hopelijk kunnen we één of twee goede spelers krijgen", zei Jol bij de club.

Jol heeft eerder al in de Premier League gecoacht bij Tottenham Hotspur en weet nog wat van zijn vier jaar bij die club. "Een paar spelers ken ik al uit mijn tijd bij Tottenham. Danny Murphy, Stephen Kelly en Simon Davies zijn op en top professionals. Ik ben ook een fan van Moussa Dembélé."

De trainer heeft altijd terugverlangd naar de Engelse competitie. "Ik ben erg blij dat ik terug ben in de Premier League, helemaal bij een club als Fulham. Ik geloof dat ik zelfs als speler nog op Craven Cottage heb gespeeld. Het stadion ademt voetbal en ik kwam er altijd heel graag. Ik kon ook naar andere landen, maar ik heb altijd op een nieuwe kans in Engeland gewacht."

Schooljuf (38) verkracht 2 knapen

Michelle McCutchan kan een lange gevangenisstraf tegemoet zien. De 38-jarige juf op een basisschool Checotah, Oklahama, heeft de liefde bedreven met twee middelbare scholieren. Aangezien de knapen nog minderjarig zijn, wordt McCutchan verkrachting ten laste gelegd.

De juf van groep zeven van de Marshall Elementary School werd vorige maand opgepakt omdat ze seks had gehad met de 16-jarige vriend van haar dochter. Daar bleef het echter niet bij.  Ze had zelfs een sekstape met de knul gemaakt.

Tijdens het onderzoek kwam naar boven dat de jonge vrouw nog seks heeft gehad met een tweede leerling van de Checotah High School. De juf, die vorige maand werd ontslagen, wordt nu aangeklaagd wegens verkrachting, anale seks en het schenken van alcohol aan minderjarigen. De seksavontuurtjes vonden allen tussen december en mei plaats.

Stoute juf
De stoute schooljuf (foto: McIntosh County sheriff's office)

Ruijgh baalt toch een beetje

Rob Ruijgh veroverde vandaag de witte trui in de Dauphiné. De 24-jarige Limburger zat vandaag voor de breuk in het peloton op de slotklim van de vierde categorie, waardoor veertien renners zes seconden uitliepen. Voor de renner van Vacansoleil was het gemoeg om de witte trui over te nemen.

"Toch baal ik nog een beetje. Ik liet me in een van de wijde haakse bochten wegdrukken door een renner van Lampre. Volgens mij had die zich alleen ten doel gesteld om anderen te doen verliezen. Ik raakte met mijn voet de grond, waardoor ik even moest inhouden. Dat was net op een cruciaal moment. Toch kijk ik met een goed gevoel verder naar deze Dauphiné. Vooral van de ritten in het hooggebergte stel ik me veel voor.”

Van Marwijk rekent op Robben

Bondscoach Bert van Marwijk verwacht dat Arjen Robben woensdag met het Nederlands elftal tegen Uruguay kan uitkomen. De snelle buitenspeler sloeg maandag de training over wegens lichte liesklachten. "De bedoeling is dat hij dinsdagavond weer aansluit", zegt de bondscoach van Oranje. "Als dat goed gaat, dan moet hij woensdag kunnen spelen."

Het Nederlands elftal werkt dinsdagavond vanaf 17.00 uur (plaatselijke tijd) de laatste training voor de oefeninterland met Uruguay af. Oranje oefent in Estadio Centenario, waar woensdag ook wordt afgetrapt. In Uruguay is het 5 uur vroeger dan in Nederland.

Robben is het enige twijfelgeval in de selectie van het Nederlands elftal. "De andere spelers zijn goed hersteld van de inspanningen van zaterdag tegen Brazilië", denkt Van Marwijk. "Die moeten normaal gesproken nog een keer alles kunnen geven."

Aswolk bedreigt terugvlucht Oranje

Het is nog onzeker of Nederland na het oefenduel tegen Uruguay kan terugvliegen naar Nederland. Het vliegverkeer in Zuid-Amerika ondervindt grote hinder van een aswolk die zondag is ontstaan na een uitbarsting van de vulkaan Puyehue in het zuiden van Chili.

De aswolk heeft inmiddels Buenes Aires bereikt, waardoor tientallen vluchten naar de Argentijnse hoofdstad zijn geschrapt. In buurland Uruguay mogen vliegtuigmaatschappijen zelf beslissen of ze vanaf Montevideo blijven opereren. Die willen op eigen verantwoordelijkheid zo weinig mogelijk risico nemen.  

De planning van het Nederlands elftal was om donderdag om 15.00 uur (plaatselijke tijd) via Sao Paulo naar Schiphol vliegen.

'Wii U krachtiger dan PS360'

Volgens Vigil Games, de makers van Darksiders II, is Wii U krachtiger dan Xbox 360 en PlayStation 3. Dit vertelden ze in een interview over de nieuwe console en hun game. Tevens werden er wat ideeën verteld die men bij Vigil heeft over het gebruik van de Wii U controller.

De controller zou bijvoorbeeld gebruikt kunnen worden om je inventory op te tonen. Alles is in dit moment nog in conceptfase, en ze willen niet de controller gebruiken 'omdat het kan', maar écht iets maken waarbij het een toegevoegde waarde heeft. Vigil is daarnaast ook meer dan van deze controller dan van de bekende Wiimote omdat de gewone gamer er meer mee kan.

Op de vraag of ze dacht dat Darksiders II op Wii U de beste versie zou worden werd bevestigend geantwoord. "Ja, omdat de hardware krachtiger is en de extra features heel handig kunnen zijn in de game. Met de controller zou de Wii U versie van Darksiders II wel eens de beste versie kunnen worden."


Darksiders II E3-trailer

Schietspel Dust 514 gratis op Playstation 3

Het gratis schietspel Dust 514 voor de Playstation 3 wordt verbonden met de grote online pc-game Eve Online. Het bedrijf achter beide spellen hoopt geld te verdienen aan het schietspel door in-game voorwerpen te koop aan te bieden. Dust 514 moet volgend voorjaar uitkomen. Dat heeft gamebedrijf CCP bekendgemaakt.

CCP maakte nog niet bekend wat voor voorwerpen precies gekocht kunnen worden in het gratis schietspel. Te denken valt aan sterkere wapens of een krachtig pantser. De online game Eve Online bestaat sinds 2003 en heeft abonnementen als verdienmodel.

Hoe de twee spellen precies aan elkaar geknoopt worden, is nog niet bekend. In de eerste beelden die van Dust 514 zijn vrijgegeven wordt gezegd dat een enkele kogel in het schietspel kan zorgen voor een verschuiving in de machtsverhouding in Eve Online. "Elke actie heeft een gevolg en elke reactie kan een rijk ten val brengen", stelt het gamebedrijf.

Waar het online pc-spel Eve Online draait om handel en politieke oorlog in de ruimte, speelt Dust 514 zich juist af op een planeet. Het zou zomaar kunnen dat spelers die in Eve Online genoeg gamevaluta bezitten Playstation 3-gamers als hun eigen leger kunnen inhuren om territoria te veroveren om daar vervolgens weer geld aan te verdienen.

Eind dit jaar start CCP met een testfase voor Dust 514.

Betaald parkeren lucratief voor gemeenten

Gemeenten verdienen flink aan betaald parkeren. De tien grootste gemeenten maakten vorig jaar samen ruim 116 miljoen euro winst, op een omzet van 300 miljoen euro.

De laatste jaren stijgt de winst flink. Ten opzichte van 2005 steeg de winst vorig jaar met 27 procent. Dat blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws.

Het grootste deel van de 300 miljoen werd betaald in Amsterdam: 128 miljoen. De winst bedroeg 83 miljoen euro. Ook in Den Haag is de gemeentekas flink gespekt met geld uit parkeermeters. Daar was de winst 8,9 miljoen euro.


Betaald parkeren lucratief voor gemeenten (Foto: Novum)

Voetbalsters geen partij voor Duitsland

De Nederlandse voetbalsters hebben in een oefeninterland tegen Duitsland een flink pak slaag gekregen. In Aken ging de ploeg van bondscoach Roger Reijners kansloos met 5-0 onderuit. Duitsland is volop in voorbereiding op het WK in eigen land. Oranje wist zich daarvoor niet te kwalificeren.

Nederland keek halverwege door treffers Célia Okoyino da Mbabi en Simone Laudehr tegen een 2-0 achterstand aan. Die stand bleef in de tweede helft lang op het scorebord staan, maar in de laatste twintig minuten liep de schade toch nog verder op. Alexandra Popp (71e), Kim Kulig (75e) en Inka Grings (87e) bepaalden uiteindelijk de eindstand op 5-0.

Bijna geëlektrocuteerde ooievaar alsnog dood

De ooievaar die in april voor een grote stroomstoring rond Zwolle zorgde is gestorven aan de verwondingen die hij opliep toen hij de storing veroorzaakte. Dat heeft een woordvoerder van ooievaarsstation De Lokkerij dinsdag gezegd. Het dier had de naam Fikkie gekregen.

De ooievaar had een nest gebouwd op een transformatorstation in Zwartsluis en werd aangevallen door soortgenoten die het nest wilden inpikken. Fikkie tuimelde naar beneden en liep daarbij een stroomstoot van ruim 110.000 volt op.

Zestigduizend huishoudens in Hoogeveen, Kampen en Zwolle kwamen een halfuur zonder stroom te zitten, maar ook de intercity's in het noorden van het land liepen vertraging op.

De gewonde vogel werd opgevangen door De Lokkerij in De Wijk. De NS had 1000 euro uitgetrokken voor de verzorging van het dier dat op Hemelvaartsdag bezweek.

Roddick door op Queen's

Andy Roddick heeft zich op het grastoernooi op Queen's voor de achtste finales geplaatst. De Amerikaan, die het toernooi viermaal eerder won, versloeg Feliciano Lopez met 7-6, 6-7 en 6-4.

Beide spelers serveerden goed. Hierdoor waren er veel korte rally's. De fans werden vooral vermaakt door het knappe volleerwerk. In de eerste twee sets was er geen enkele break. In de derde set leverde Roddick en Lopez allebei éénmaal hun service in waarna Roddick op 5-4 alsnog toesloeg.

Willem II haalt Haemhouts en Monteiro

Willem II heeft zich voor komend seizoen versterkt met Robbie Haemhouts en Sanny Monteiro. Haemhouts is een directe versterking voor de A-selectie van de degradant uit de Eredivisie, terwijl Monteiro in eerste instantie in het opnieuw opgezette beloftenteam gaat spelen.

De 27-jarige Haemhouts tekende een tweejarig contract bij Willem II. De Belg heeft al de nodige ervaring in het Nederlands betaald voetbal. Haemhouts debuteerde bij NAC Breda, maar de middenvelder brak pas echt door bij FC Den Bosch. Later speelde hij nog voor FC Emmen, FC Omniworld - het tegenwoordige Almere City FC - en Helmond Sport. Haemhouts, die zijn trainer Jurgen Streppel vanuit Helmond volgt naar Tilburg, speelde tot nu toe 212 duels als prof. Hij scoorde daarin 28 keer.

Willem II blaast dit seizoen het beloftenteam nieuw leven in. In dat kader kwamen eerder de achttienjarige spits Tiago Faria da Silva en de 21-jarige middenvelder Stefan Wiegerink over van het uit de zondagtopklasse gedegradeerde Baronie. Nu volgt ook Sanny Monteiro. De 21-jarige linksbenige verdediger komt over van zaterdaghoofdklasser Leonidas. Eerder speelde Monteiro voor Leonidas en het gecombineerde beloftenteam van Feyenoord en Excelsior.

Feyenoord staakt zoektocht naar nieuwe spits

Feyenoord staakt zijn zoektocht naar een nieuwe spits. Door geldgebrek is de club er tot nu toe niet in geslaagd een opvolger aan te trekken voor de naar Inter Milan vertrokken Luc Castaignos.

Dit liet technisch directeur Martin van Geel vandaag weten aan RTV Rijnmond. Volgens hem zal de Rotterdamse club het voorlopig moeten doen met de huidige selectie. "Er staat een behoorlijke basis," aldus Van Geel. "Guyon Fernandez en Sekou Cissé moeten onderling strijden om de spitspositie. We blijven rondkijken om de ploeg inventief te versterken, maar op dit moment zijn die mogelijkheden er niet. Misschien straks wel weer."

Van Geel bevestigde de interesse is in Georginio Wijnaldum. Net als Leroy Fer wacht hij nog met bijtekenen in De Kuip.

[E3] Third party games naar Wii U

Een veelgehoorde klacht voor Wii was dat er weinig third party support was, dit lijkt met Wii U een stuk beter te worden. Tijdens de E3-persconferentie van Nintendo zagen we beelden uit een flink aantal aankomende multiplatformgames. Deze titels waren onder andere:

Darksiders II
Ninja Gaiden 3
Dirt
Aliens: Colonial Marines
Ghost Recon Online
Assassin's Creed
Batman: Arkham City
Tekken.

Of er de komende dagen nog meer games aangekondigd en/of getoond gaan worden is nog eventjes afwachten.


Batman: Arkham City

FC Oss huurt kwartet van N.E.C.

FC Oss kan komend seizoen beschikken over vier jonge spelers van N.E.C. Nijmegen. De club uit de Eredivisie heeft een samenwerkingsverband met FC Oss, dat recent promoveerde naar de Jupiler League. De vier spelers mogen zich in Oss verder ontwikkelen.

De 21-jarige middenvelder Ryan van Dijk is de enige huurling die in Nijmegen al deel uitmaakte van de A-selectie. Van Dijk debuteerde echter nog niet in het eerste elftal. De andere drie spelers die bij de Brabanders worden gestald, kwamen afgelopen seizoen uit in het gecombineerde A1-elftal van N.E.C. en FC Oss. Het gaat om de negentienjarige middenvelder Jordy Braam, de evenoude verdediger Marc Roebbers en de achttienjarige verdediger Dennis Janssen.

FOTA tegen oktoberrace in Bahrein

De Formule 1-teams verenigd in de Formula One Teams' Association willen niet dat de Grand Prix van Bahrein in oktober verreden wordt. De teams hebben autosportfederatie FIA laten weten dat een andere datum gekozen moet worden.

De Grand Prix van Bahrein stond oorspronkelijk in maart op het programma, maar werd vanwege de onrust daar afgelast. Vorige week plaatste de FIA de race op 30 oktober terug op de kalender. Hierdoor moest de Grand Prix van India verhuizen naar december, maar een seizoen dat loopt van maart tot en met december zien de teams niet zitten.

Hoewel de FOTA geen officiële verklaring heeft afgegeven lijkt het er op dat de teams de race in India gewoon op 30 oktober op de kalender willen houden. Hoe het dan met de wedstrijd in Bahrein komt is de vraag. Als de wedstrijd in december op de kalender komt dan eisen de renstallen in ieder geval een garantie omtrent de veiligheid voordat ze afreizen. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

ADO strikt talent Chery

ADO Den Haag heeft zich versterkt met Tjaronn Chery. De 23-jarige middenvelder tekent een contract voor twee jaar met een optie voor nog twee seizoenen. Chery werd na een uitstekend seizoen bij FC Emmen onlangs uitgeroepen tot Talent van het Jaar in de Jupiler League.

Chery doorliep de jeugdopleiding bij FC Twente en speelde daar zelfs één keer in de hoofdmacht. Na verhuurperiodes bij SC Cambuur en RBC Roosendaal tekende de aanvallende middenvelder in de zomer van vorig jaar een contract bij Emmen. Daar kwam hij afgelopen seizoen in 33 wedstrijden tot negen doelpunten.

[E3] Nintendo toont opvolger Wii

Tijdens de E3-persconferentie heeft Nintendo de opvolger van Nintendo Wii aan het grote publiek laten zien. Het nieuwe apparaat krijgt de naam Wii U (We - You) en zal in 2012 op de markt verschijnen. Opvallendste feature zijn de controllers welke een 6.2" inch-touchscreen krijgen.

De controller lijkt nog het meest op een enorme PS Vita. Het design van de console en controller lijkt erg op Wii met dezelfde witte kleur en knoppen. Games kun je op zowel TV als controller spelen en switchen tussen beide is geen enkel probleem. Games die getoond werden tijdens de persconferentie zijn onder andere een nieuwe Wii Sports en Wii Fit, Zelda en een 2D Mario platformer.

In de controller zitten speakers, tiltcontrols, twee analoge sticks, een d-pad en nog veel meer. De controller kan daarnaast gebruikt worden om te internetten en om videocalls mee te maken.

Wii U

Wii u

Live: Nintendo E3-persconferentie

Om 18:00 zal de persconferentie van Nintendo op de E3 in Los Angeles beginnen. We verwachten natuurlijk de aankondiging van de nieuwe console, meer tofs voor de 3DS en games zoals Zelda en Mario maar hopelijk hebben ze nog een hoop verrassingen in petto.

Nintendo

De presentatie is afgelopen. Lees hieronder de hoogtepunten.

[19:15] Reggie Fils-Aime neemt afscheid. "Let the exploration begin."

[19:13] De Wii U zal te bespelen zijn op de beurs.

[19:12] Reggie komt weer terug. Nintendo DS en Wii aan de ene kant, Nintendo 3DS en Wii u aan de andere kant. Reggie gaat nu de innovatie van hun producten benadrukken.

[19:09] EA zal on stage komen. Komt Mass Effect naar de Wii U? Alle HD-games van EA lijken nu ook beschikbaar te komen voor de Wii U. John noemt de nieuwe console van Nintendo het beste wat ze ooit hebben geboden aan EA.

[19:05] Darksiders II-beelden worden getoond. Ook worden beelden van Dirt en Aliens getoond. Ghost Recon Online komt ook naar de nieuwe console toe. Metro Last Light komt naar de Wii U. Tekken komt met leuke schmink-opties. Ninja Gaiden 3 komt ook naar de console toe. Er komen dus een hoop toffe games naar het nieuwe apparaat toe. Prijs?

[19:03] CEO's van andere uitgevers prijzen de innovatie in een filmpje. Ken Levine kijkt er naar uit om het ding in bed te gebruiken, als z'n vrouw slaapt. Batman Arkham City komt naar de nieuwe console van Nintendo!! Ook Assassin's en Ghost Recon zijn genoemd.

[19:02] Lego City Stories komt voor de Wii U. Open world game met actie en humor.

[19:00] Er worden voorbeelden gegeven van gameplay die mogelijk is met de Wii U. De Wii U is te gebruiken als een schild waardoor je bijvoorbeeld pijlen kunt ontwijken. Ook zijn er multiplayer opties voor de controller, alsof je echt achter elkaar aanzit tijdens een race.

[18:58] Reggie komt weer terug. Er komen wat demonstraties van de Wii U op het scherm. Dit zou de Wii U moeten kunnen doen, aldus Reggie. Het ziet er grafisch erg indrukwekkend uit.

[18:56] Super Smash Brothers voor de Wii U en de 3DS. De software zal samenwerken op een bepaalde manier.

[18:54] Behalve voor gaming kan je ook de Wii U gebruiken voor dingen als webbrowsen en videochatten. Is de Wii U nou een console of slechts een controller? Voor nu lijkt het dat de Wii U de naam van de controller wordt en daarnaast er nog een nieuwe console komt of is.

[18:52] De controller ís de Wii u. Geen nieuwe console dus. Geen handheld ook. Het schermpje zal zonder lag alle features weergeven. Voor nu lijkt de Wii u een soort van handheld te zijn die je niet kan meenemen.

[18:50] 6,2 inch scherm van Wii U-controller. Alle andere accessoires zijn nog steeds bruikbaar. Heb je even geen groot scherm nodig, zoals bij Wii Fit? Dan is de controller handiger.

[18:48] Ook Wii Fit-achtige implementaties. Het scherm kan in shooters dienen als een soort scope of sight. De controller kan gebruikt worden voor videochat. Het schermpje kan dienen als vergrootglas voor je televisie. Het is ook een afstandsbediening voor je mediacenter. Via het schermpje kunnen ook dingen in games gedaan worden, bijvoorbeeld de inventory van Zelda. (Nieuwe Zelda?!)

[18:47] Met de Wii U kan je van TV naar controller switchen. Het scherm is een touchscreen. Zo kan je Zelda-tekeningen maken of bordspelletjes spelen met de controller zelf. De controller heeft nog steeds motion-technologie. Het scherm zal de gameplay verbeteren.

[18:46] Wii U. De Wii U-controller heeft een schermpje. Complex en simpel tegelijk volgens Fils-Aime. De Wii U in actie. Er wordt een filmpje getoond.

[18:45] Een nieuw systeem, zal het voor iedereen geschikt zijn? Volgens Reggie is dit absoluut het geval.

[18:44] Project Café komt nu aan bod!

[18:42] Pokemon komt naar de 3DS. Een 3D-Pokedex. Zo wordt je 3DS dus een soort pokedex. Super voor fans dit. Zal alleen via download te krijgen zijn. Als gift.

[18:40] Virtual Console voor de 3DS. Zo kan je classics downloaden. GameBoy Color- en Advancespellen. 3D classics Excitebike zal gratis zijn.

[18:39] We gaan het nu hebben over third-party-support. We zien footage van Resident Evil, Mario & Sonic, Ace Combat 3D, Tetris, Cave Story 3D, Resident Evil: Revelations, Driver Renegade, Galaga, Tekken 3D, Pacman en MGS snake eater.

[18:37] Luigi's Mansion 2. Luigi is terug met z'n stofzuiger. Klaar om boze geesten te verdrijven. Maar nu in 3D.

[18:36] Kid Icarus krijgt 3-on-3-multiplayer. Er wordt gebruik gemaakt van augmented-reality met speelkaarten van Kid Icarus.

[18:34] Kid Icarus: Uprising-trailer. We zien al gameplay. Veel geduik en gevlieg. We zien de hele tijd een soort (auto-)lock tijdens de combat. De game is op de 3DS.

[18:32] Super Mario 3D. Helemaal from scratch gemaakt. We zien Mario in nieuwe omgevingen. Hij kan ook weer pakjes aandoen.

[18:31] Starfox 64 in 3D. Je kan in plaats van knopjes nu ook de handheld kantelen om te vliegen. Multiplayer zal een soort videochat bevatten. De game kan je in september verwachten.

[18:30] Vertrouwde Mariokart-gameplay, met andere auto's, circuits en zag ik daar nou een glider op een kart?!

[18:28] Mariokart 3DS-trailer.

[18:27] Reggie Fils-aime komt op. Hij kan ons horen. Ze proberen iedereen te bereiken met hun 3DS. Hij benadrukt dat de 3DS de games in 3D zal tonen, on stage natuurlijk slechts 2D-toonbaar.

[18:27] Luigi's Mansion kwam ook opeens langs.

[18:25] Mariokart wordt heel creatief neergezet op het scherm. 3D-ish. Door gebruik te maken van de rare curves in het scherm ziet het er allemaal redelijk 3D uit.

[18:23] Iwata heeft ontdekt dat ze nog geen console hebben die leuk is voor de hardcore-gamers en de casual-gamers en huismoeders. Hij wil een breder publiek aanspreken. "Deeper, wider." Ze gaan iedereen proberen aan te spreken met hun nieuwe console. Volgend jaar.

[18:21] Satoru Iwata komt op. Wie er speelt, waar we spelen en hoe we spelen verandert constant.

[18:19] 200 mensen hebben aan de serie gewerkt. Getalenteerde mensen. Miyamoto is vereerd. Er komen een aantal van die coole mensen het podium op. De man rechts heeft een baard. Ze eindigen dit deel van de presentatie met een buiging.

[18:18] Het orkest gaat ter ere van Zelda's 25-jarig jubileum concerten geven over de wereld. Binnenkort meer informatie.

[18:17] Ze brengen een goudkleurige Wii-mote uit. Met Wii-motionplus wordt Skyward Sword echt realistisch. Alsof je een echt zwaard hebt.

[18:16] Het publiek krijgt de 4-player co-op game Legend of Zelda: 4 Swords als download.

[18:15] Ocarina of Time komt uit op de 3DS, dit was bekend. De game zal er beter uit zien. Er komen ook hint-movies in de game. Er komt een gespiegelde master quest-mode.

[18:12] Het orkest gaat nu typische Zelda-geluidjes maken. Onder andere het halen van een puzzel, het openen van een kist, melodie van de Fairy's Fountain en het halen van een item.

[18:11] Hij bespreekt Zelda en de muziek bij games. Hoe dit veranderd is door de jaren heen. Hij complimenteert het orkest.

[18:10] Miyamoto komt op. Met een tolk.

[18:09] Filmpje en orkest zijn nog steeds bezig. Het oogt episch. Ze gaan verschillende delen van Zelda langs. Nog steeds onder begeleiding van het orkest dus. Nu het afgelopen is, wordt duidelijk dat het om het 25-jarig bestaan gaat.

[18:04] Er is een heus orkest aanwezig. Ze begeleiden beelden van Zelda. Ze spelen namelijk verscheidene themes.

[18:02] Er lijken leuke quizvragen over Nintendo op de schermen te komen. Via de stream zijn ze niet te lezen.

[18:00] De presentatie gaat zo beginnen. Uprising van Muse staat op.

[17:59] Er staat iets van Zelda op het scherm.

[17:43] Wij zitten er klaar voor. Jullie ook? Wat willen jullie absoluut zien tijdens deze presentatie.

Clubhuis terrein Hells Angels dicht om drugs

De gemeente Amsterdam heeft dinsdag per direct het clubgebouw The Hang-Out aan de Wenckebachweg in Amsterdam gesloten. In vier ruimten van het gebouw op het terrein van de Hells Angels werden begin vorige maand hennepplantages aangetroffen.

De politie deed begin mei een inval in het gebouw nadat passerende agenten een sterke wietlucht hadden geroken. In totaal werden ongeveer 850 wietplanten aangetroffen. Verder vonden agenten apparatuur die gebruikt wordt voor professionele hennepteelt, een luchtbuks en een gasrevolver.

Het besluit over het sluiten van het clubgebouw is genomen door burgemeester van Amsterdam Eberhard van der Laan. Die deed dat naar aanleiding van het politierapport over de inval.

The Hang-Out staat naast het clubhuis van de Hells Angels in de Watergraafsmeer en is officieus het onderkomen van de jongerenafdeling van de Amsterdamse Hells Angels. De sluiting van het clubhuis is voor onbepaalde tijd.

Luis Enrique nieuwe trainer AS Roma

Luis Enrique volgt interim-trainer Vincenzo Montella op als nieuwe trainer van AS Roma. De Spanjaard, die overkomt van FC Barcelona, tekent een contract voor twee seizoenen bij de Romeinse ploeg.

Sinds 2008 was Luis Enrique verantwoordelijk voor het B-elftal van Barcelona. Met zijn keuze volgt Enrique het advies op van Josep Guardiola, zelf oud-speler van AS Roma. Hij gaf hoog op over de Romeinse ploeg, die volgens het Barcelona-model wil voetballen.

Enrique ziet daartoe zeker de mogelijkheden: "Of het Barcelona-model in het buitenland kans van slagen heeft? Dat denk ik wel. Je hebt dan wel het juiste spelersmateriaal nodig."

De oud-speler van FC Barcelona gaf al eerder aan elders een uitdaging te willen aangaan. Getafe, Sevilla, Valencia en nadrukkelijk Atlético Madrid hadden interesse in Enrique, maar de inmiddels 41-jarige Spanjaard gaf de voorkeur aan AS Roma.

[E3] 25 jaar Zelda

Nintendo opende haar E3-persconferentie met een medley van klassieke Zelda-tunes gespeeld door een orkest. Tussendoor zagen we beelden van alle games die er in de afgelopen 25 jaar uitgekomen zijn in deze franchise. Het eindigde met nieuwe beelden en muziek van Skyward Sword.

Om de 25e verjaardag te vieren komt Nintendo met Link's Awakening DX voor in de Virtual Console op 3DS die uiterlijk morgen te downloaden is. Volgende week komt Zelda Ocarina of Time 3D uit als retailgame voor Nintendo 3DS. In september komt Four Swords naar DSi, gratis. Als laatste komt Skyward Sword voor Nintendo Wii eind dit jaar. Een jaar vol Zelda-games dus. Tegelijk met de release van Skyward Sword komt er ook een gouden Wiimote.

De games zijn niet het enige dat Nintendo doet om de verjaardag van Zelda en Link te vieren. Ze komen ook met een reeks concerten in de herfst. In Europa, Amerika en Japan zullen er verschillende evenemten zijn. Muziek zal ook op disc komen. Een disc is de OoT-soundtrack die als Club Nintendo goodie weggegeven wordt en een andere is de OST van Skyward Sword die rond de release van de game uitkomt.

Zelda

Zelda

Twaalfde zelfmoordpoging eindelijk geslaagd

Hij heeft er weinig meer aan, maar we kunnen Francisco Solomon Sanchez uit het Californische Duarte eindelijk feliciteren. Na meer dan tien onsuccesvolle zelfmoordpogingen is het de 41-jarige man dan toch gelukt zichzelf van kant te maken.

De man sprong vrijdag voor de allerlaatste keer van een viaduct over een snelweg af. Na de landing werd hij door tenminste een auto overreden.

De beste man heeft al jaren geprobeerd zichzelf om zeep te helpen door van een viaduct af te springen. Zo sprong hij in 2003 van hetzelfde viaduct af, maar wist dit te overleven. Wel brak hij beide enkels, waarna hij twee kunstbenen kreeg aangemeten. Naar verluidt kreeg Sanchez na iedere zelfmoordpoging psychische hulp aangeboden, maar dit blijkt nu dus niet meer nodig.

Naomie Harris getipt als Bondgirl

Naomie Harris is in onderhandeling voor de rol van Bondgirl in de 23e James Bondfilm. De Britse actrice is vooral bekend van Miami Vice en twee van de vier Pirates of the Caribbean-films. Dat schrijft de Amerikaanse entertainmentsite Entertainment Weekly.

De Brit Sam Mendes, die doorbrak in 1999 met het drama American Beauty, voert de regie van de vooralsnog simpelweg 'Bond 23' genoemde film. Daniel Craig keert terug in de hoofdrol van geheim agent 007, en Judi Dench als zijn baas M. Voor de rol van slechterik worden de namen van Ralph Fiennes en Javier Bardem genoemd, maar daarover is nog niets bevestigd.

'Bond 23' staat gepland voor eind volgend jaar.


Naomie Harris getipt als Bondgirl (Foto: Novum)

Krajicek verrast Oudin in Kopenhagen

Michaëlla Krajicek heeft voor het eerst sinds februari weer een partij op de WTA Tour gewonnen. In Kopenhagen was ze de Amerikaanse Melanie Oudin met 6-1 en 7-5 de baas. In de volgende ronde van het hardcourttoernooi treft ze Lucie Safarova, de nummer vier van de plaatsingslijst. Die klopte de Australische qualifier Johanna Konta: 4-6, 7-5 en 6-3.

Krajicek was vanaf het begin van de wedstrijd direct bij de les. Ze brak Oudin, de nummer 82 van de wereld en daarmee 81 plaatsen hoger geklasseerd dan Krajicek, twee keer en kwam zo op 4-0 voor. Daarna behield Oudin een zwaarbevochten servicebeurt, maar de volgende twee games gingen weer naar de Nederlandse.

Krajicek en Oudin gingen in de tweede set wel lang gelijk op. Beide tennissters behielden steeds eenvoudig hun opslag totdat er een 6-5 stand was bereikt. Toen zette Krajicek een versnelling in. De eerste vier breakpunten die dat opleverde, werkte Oudin nog weg, maar bij de vijfde kans sloeg Krajicek toe.

Milf opgepakt om maken amateurporno

Het doek is gevallen voor Kimberly Kupps. De pornoactrice is samen met haar man opgepakt wegens het maken en verkopen van amateurporno. En dat is verboden in de Amerikaanse plaats Lake Wales, waar het stel woont.

Samen met haar man maakt Theresa Taylor onder de naam Kimberly Kupps al sinds 1990 onvervalste amateurporno. Via de site kimberlykupps.com konden de fans zien hoe de 55-jarige blondine seks had met een vrouw, werd genomen door een sportleraar, of werd afgestraft door een meesteres.

Al die tijd wist de buurt niet wat er zich in het huis in Lake Wales afspeelde, tot het stel vorige week werd opgepakt. Volgens de sheriff van Polk County heeft het stel enkele obscene films gemaakt. Aangezien de sheriff aangeeft een gezonde gemeenschap zonder vunzige praktijken te willen nastreven, is het echtpaar Taylor in de boeien geslagen wegens meerdere obscene misdrijven.

Kimberly Kupps en partner zijn dit weekend weer vrijgelaten. De sheriff heeft hen verzekerd dat mochten zij doorgaan met hun amateurporno, zij opnieuw zullen worden opgepakt.


Deze 55-jarige pornoactrice mag vervroegd met pensioen

 

Eminem in boksfilm van Antoine Fuqua

Antoine Fuqua is in onderhandeling om de film Southpaw te regisseren. De Amerikaanse filmmaker, bekend van de politiethriller Training Day, regisseert Eminem die een bokser speelt. Southpaw wordt de eerste film van de rapper sinds 8 Mile, schrijft het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter.

Southpaw gaat over een bokser die op weg is naar de top, maar door een nog niet nader beschreven ramp zijn droom aan diggelen ziet vallen. De 45-jarige Fuqua is momenteel bezig met de opnamen van een biografische film over Yang Guifei, één van de mooiste vrouwen uit het oude China en de minnares van de keizer. Fuqua wil ook nog een film maken over de vermoorde rapper Tupac Shakur.

De 38-jarige Eminem schreef ook de soundtrack van het semiautobiografische 8 Mile uit 2002. Voor het gelijknamige titelnummer ontving hij in 2003 een Oscar.


Training Day-regisseur maakt boksfilm Eminem (Foto: Novum)

ICO & Shadow of the Colossus prijs en datum

De langverwachte HD-remake van ICO en Shadow of the Colossus krijgt eindelijk een prijs en datum. Sony onthulde al op de E3-conferentie dat de collectie in september komt en 3D-ondersteuning krijgt. De PlayStation Blog maakt nu bekend dat het op 28 september uitkomt en veertig dollar zal kosten.

In tegenstelling tot Japan worden de games gewoon op één schijfje geleverd. Helaas moeten we het dan doen met een afzichtelijke boxart. Gelukkig heeft Sony dat erkend en kun je de cover omkeren voor de originele PS2-artwork.

ico

ico 2

Geen verbod op iPhone bij politie en defensie

Er komt geen verbod op het gebruik van iPhones door ambtenaren bij justitie, politie en defensie. Dat schrijft minister van Economische Zaken Maxime Verhagen (CDA) in antwoord op Kamervragen. Volgens hem is er geen sprake van een veiligheidsrisico door gebruik van de telefoon.

De VVD'ers Afke Schaart en Ard van der Steur hadden aan de bel getrokken over de Apple-telefoon. Ze wijzen erop dat de iPhone een voor de gebruiker verborgen functie heeft die bijhoudt op welke locaties de gebruiker zich gedurende een langere periode bevond. De VVD'ers willen daarom een stop op het gebruik van het apparaat afkondigen voor ambtenaren voor wie werklocaties geheim moeten blijven.

Verhagen bevestigt dat er binnen de overheid een aantal kwetsbare functies zijn waar het belangrijk is dat locatiedata geheim blijft. Maar hij vindt de iPhone geen grote bedreiging. "Mij zijn geen signalen bekend van een (zodanig) veiligheidsrisico dat de aankoop of het gebruik van smartphones gestaakt zou moeten worden", schrijft Verhagen.

Ook vindt Verhagen, zelf een fervent gebruiker van een iPhone, het niet nodig doorsneeconsumenten op de verborgen functie te wijzen. Winkels zijn verplicht de consument volledig te informeren over het product dat ze aanschaffen. Die regel geeft voldoende waarborgen, vindt Verhagen. Consumenten met klachten over het bewaren van locatiedata door de iPhone kunnen zelf naar de Consumentenautoriteit en het College Bescherming Persoonsgegevens stappen, aldus de minister.

Staande ovatie bij afscheid van Willem Duys

Met een staande ovatie hebben familieleden, prominenten en vrienden afscheid genomen van AVRO-coryfee Willem Duys.

Herman van Veen zong tijdens de herdenkingsbijeenkomst 'Du bist die Ruh' van Schubert ten gehore, Thijs van Leer bracht op zijn fluit 'Air' van Bach ten gehore. Duys (82) werd dinsdagmiddag begraven op De Woensberg in Blaricum.

Onder de prominenten bevonden zich onder anderen Mies Bouwman, Leen Timp, Fred Oster, Tonny Eyk, Han Peekel, Lee Towers, Hans Schiffers, Jan Slagter, Joop Braakhekke en Matthijs van Nieuwkerk. Enkele tientallen belangstellenden volgden het afscheid buiten via beeldschermen.

Duys' jongste dochter Dunja sprak over het optimisme van haar vader en zijn talent voor sport en spel, maar ook zijn koppigheid. Ze zei blij te zijn met de koppigheid van Matthijs van Nieuwkerk, die na een aantal vergeefse pogingen er recentelijk nog in slaagde Duys in De wereld draait door te krijgen. Duys genoot ervan, vertelde zijn dochter. "Het was een goede beslissing daar te zijn."

Kleindochter Froukje haalde geëmotioneerd herinneringen op aan haar vakanties met haar fantastische opa naar Frankrijk, waar ze samen hout sprokkelden, tafeltennisten of yahtzee speelden. "Ook onze liefde voor muziek hebben we van jou", zei ze.

Joop van den Ende opent theaterseizoen

Joop van den Ende gaat het nieuwe theaterseizoen inluiden, dat op 1 september begint. Hij houdt tijdens de openingsceremonie van het Nederlands Theater Festival een toespraak over de staat van het Nederlandse theater.

De organisatie van het festival verwacht dat de theaterproducent ingaat op de rol en positie van cultuurondernemers in tijden van bezuinigingen. Onlangs noemde van den Ende de kortingen op cultuursubsidies 'bijna gevaarlijk'.

In de jaarlijkse Mandeville Lezing in Rotterdam eind mei riep hij de regering op te investeren in een nog op te zetten cultuurfonds van honderd miljoen euro. Volgens de entertainmentpionier ziet de regering kunst ten onrechte als kostenpost. Deze week spreekt Van den Ende met premier Mark Rutte (VVD).

De jaarlijks terugkerende toespraak De Staat van het Theater werd eerder uitgesproken door onder meer oud-minister Ronald Plasterk (PvdA). Het Nederlands Theater Festival vindt plaats in Amsterdam en duurt van 1 tot 11 september.

Premier: onderwijs absolute prioriteit

Het is voor Mark Rutte (VVD) 'persoonlijk een absolute prioriteit' dat de kwaliteit van het onderwijs omhooggaat. Dat zei de premier dinsdag tijdens het wekelijkse vragenuurtje.

Rutte moest van D66-fractieleider Alexander Pechtold opheldering geven over het maandag gepubliceerde rapport van het Centraal Planbureau (CPB) over de Nederlandse onderwijsprestaties. Daaruit bleek dat het dalende niveau van het Nederlandse onderwijs op lange termijn leidt tot economische schade. Vooral de achteruitgang van het wiskundeonderwijs is zorgelijk, aldus de onderzoekers.

Pechtold eiste dat de premier zich persoonlijk zou inzetten om ervoor te zorgen dat deze ontwikkeling wordt gekeerd. Ook eiste hij dat de komende jaren verdere bezuinigingen op het onderwijs achterwege blijven.

Het is van het 'allergrootste belang' dat de kwaliteit van het onderwijs op niveau blijft, antwoordde Rutte. En het kabinet is al een half jaar bezig om de aanbevelingen van het CPB uit te voeren, stelde hij. Zo wordt de positie van de leraren versterkt en komt er meer aandacht voor de betere leerlingen. Ook krijgt de kwaliteit van de bestuurders 'alle aandacht' en moet de 'focus' terug naar kernvakken en examinering, aldus Rutte.

Rutte garandeerde echter niet dat in de toekomst niet meer wordt bezuinigd op het onderwijs. "Garantie geef je alleen op stofzuigers." Wel is het zijn 'politieke inzet' om extra bezuinigingen te voorkomen. "Daar sta ik voor."

Degenkolb wint tweede etappe Dauphiné

John Degenkolb heeft de tweede etappe van de Dauphiné Libéré op zijn naam geschreven. De jonge Duitser van HTC was de rapste in de massasprint. Rob Ruijgh, rijdend voor Vacansoleil, was de beste Nederlander op de tiende plaats.

In de 179 kilometer lange etappe, van Voiron naar Lyon, maakte Maarten Tjallingii deel uit van de vluchtgroep van de dag. Samen met de Belg Jurgen Van de Walle en de Fransman Brice Feillu ontsnapte de Rabo-coureur na tien kilometer vanuit het peloton. Het trio bouwde een maximale voorsprong uit van vijf minuten, maar tien kilometer voor de eindstreep werd het drietal gegrepen door het peloton.

De finale was lastig, aangezien deze omhoog liep en vele bochten kende. Daardoor werd het voor de ploegen moeilijk om hun sprinters in stelling te brengen. Degenkolb bleek het sterkst en hield de Fransman Samuel Dumoulin en de Duitse Rabo-coureur Paul Martens achter zich.

Glee-ster Naya Rivera gaat solo

Naya Rivera gaat een eigen solocarrière beginnen. De 24-jarige actrice en zangeres, bekend als Santana Lopez uit de hitserie Glee, heeft een platencontract getekend bij Columbia Records. Dat meldt The Hollywood Reporter dinsdag.

De opnames beginnen eind juni nadat de cast van Glee een toer door Amerika heeft afgesloten. Hoe haar album gaat klinken, is nog niet duidelijk. Rivera liet eerder weten dat Michael Jackson en Paula Abdul haar grote voorbeelden zijn.

Rivera is niet de eerste die de set van Glee verruilt voor de muziekstudio. Matthew Morrison en Mark Salling die respectievelijk de rollen van leraar Will Shuester en Noah Puckerman spelen, gingen haar voor.


Glee-ster Naya Rivera gaat solo (Foto: Novum)

Drie mannen vast voor schietpartij Doetinchem

De politie heeft drie mannen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de vechtpartij en het daarop volgende schietincident in Doetinchem zaterdagmidddag. De mannen meldden zich maandagavond zelf bij de politie.

Bij de schietpartij in een bos achter het Slingeland Ziekenhuis raakte zaterdagmiddag een man van 28 uit Doetinchem zwaargewond. Hij werd in zijn hoofd geraakt. Aan de schietpartij ging een vechtpartij vooraf.

De precieze aanleiding voor de vecht- en schietpartij is nog niet duidelijk. De politie verwacht dat er nog meer mensen worden aangehouden en wil daarom niets zeggen over de identiteit van de verdachten.

Moskou en Oslo sluiten grensakkoord Barentszzee

Rusland en Noorwegen hebben dinsdag een akkoord bereikt over de grenzen in de Barentszzee. Hiermee komt een einde aan de al tientallen jaren slepende onderhandelingen. De Russische minister van buitenlandse zaken Sergej Lavrov en zijn Noorse ambtgenoot Jons Gahr Støre ondertekenden het akkoord op een ceremonie in Oslo.

De overeenkomst, die is goedgekeurd door de parlementen van beide landen, verdeelt het gebied van 175.000 vierkante kilometer in twee gelijke delen. Het akkoord wordt op 7 juli van kracht.

In het gebied, dat door de opwarming van de aarde steeds toegankelijker wordt, liggen veelbelovende olie- en gasreserves.

[E3] Mass Effect 3 multiplayer-geruchten

Velen hadden gehoopt dat EA op hun persconferentie gisteren een multiplayer-mode voor Mass Effect 3 zou aankondigen. Dat is helaas niet gebeurd maar toch gaan er steeds meer geruchten dat de game wel een multiplayer zal hebben.

Volgens de geruchten op de E3 zou de multiplayer-mode aan het einde van dit jaar onthuld worden. In de multiplayer zouden we aan de slag kunnen met Deathmatch, Team Deathmatch, Capture the Flag en een soort Horde-mode. Ook zouden we in-game punten kunnen gebruiken om nieuwe wapens en andere items te unlocken.

Ondanks de geruchten will Bioware hier niets over los laten en blijven ze zeggen dat Mass Effect 3 een singleplayer game gaat worden. Gisterenavond is de game getoond en hebben we onder andere gezien hoe we onze stem kunnen gaan gebruiken om de game te besturen.

De game zal vanaf maart 2012 in de winkels liggen voor de PlayStation 3 en Xbox 360. Wil je meer E3-nieuws lezen? Neem dan hier een kijkje.

Verhagen: kerntransport is veilig

Het omstreden transport van kernafval uit Zeeland voldoet aan alle veiligheidseisen. Dat zei minister van Economische Zaken Maxime Verhagen (CDA) dinsdag tijdens het wekelijkse vragenuurtje.

De bewindsman was in de Tweede Kamer ontboden door Liesbeth van Tongeren (GroenLinks), die de veiligheid van het transport in twijfel trok. Volgens haar zijn de containers met het hoogradioactieve materiaal slechts bestand tegen een botsing van een kleine vijftig kilometer per uur. Ook wees zij erop dat het transport dwars door een aantal steden rijdt, in tegenstelling tot chloor- en ammoniaktransporten.

Verhagen zei dat bij de vergunningverlening voor het transport ruimschoots aandacht is geweest voor de veiligheid. De Raad van State heeft de vergunning getoetst en goedgekeurd. De Kernfysische Dienst is verder aanwezig bij het transport en heeft geen straling gemeten, zei de bewindsman. Over de precieze eisen waaraan het transport voldoet, wilde Verhagen zich omwille van de veiligheid niet uitlaten.

Greenpeace, waar Van Tongeren voor haar Kamerlidmaatschap directeur was, voerde dinsdag actie tegen het transport. De milieuorganisatie probeerde onder meer met een vrachtwagen op het spoor te voorkomen dat de trein kon doorrijden. De drie wagons met splijtstofelementen worden per trein via België naar La Hague in Normandië gebracht, waar een deel van het materiaal zal worden gerecycled.

Verhagen maande de actievoerders om het transport niet in gevaar te brengen. Eventuele schade kan op hen worden verhaald, aldus de minister.

Nesu binnenkort uit ziekenhuis

FC Utrecht-verdediger Mihai Nesu mag binnenkort het ziekenhuis verlaten. De Roemeen gaat dan naar een revalidatiecentrum om verder te herstellen. Nesu, die begin mei zijn nek brak tijdens de training en verlamd raakte, heeft sinds vorige week weer wat gevoel in de rechterhelft van zijn lichaam en kan zijn rechterhand ook bewegen.

Clubarts Frank van Hellemondt noemt de ontwikkelingen op de clubsite van Utrecht hoopvol. "Elke dag gaat hij iets vooruit, hij verbetert nog steeds." Ook Nesu is volgens Van Hellemondt positief over zijn herstel. "Hij heeft zin in zijn revalidatie. De vraag blijft hoever dat herstel reikt, maar daarover kunnen we geen uitspraken doen."

Renault dreigt met vertrek uit Formule 1

Motorenfabrikant Renault dreigt met een vertrek uit de Formule 1. Reden hiervoor is het voordurende gesteggel over de motoren die in het seizoen 2013 geïntroduceerd worden. Renault steunt de invoering van een 1,6 liter viercylinder turbomotor, terwijl Ferrari, Mercedes en Cosworth tegenstanders zijn.

FIA-president Jean Todt zegt tegen Diario Sport dat hij moeite heeft met de ontstane situatie. "Het is hun eigen voorstel, en de FIA heeft dat geaccepteerd. Het voorstel kwam niet uit de lucht vallen, we hebben elf keer vergaderd met afgevaardigden van alle betrokkenen. Als ik nu praat met de verantwoordelijke leiding bij Renault zeggen ze mij dat ze de Formule 1 verlaten als de nieuwe motor niet in 2013 komt."

"Mercedes en Ferrari hebben me juist verzocht om de introductie een paar jaar uit te stellen. Ze zijn niet tegen de nieuwe regels, maar wel tegen het moment waarop ze van kracht worden. De komende dagen zal ik nauw contact onderhouden om te zien waar we staan."

[E3] Hitman Absolution trailer en screenshots

Vlak voor de E3 werd Hitman: Absolution aangekondigd door IO Interactive. Toch wisten we nog niet veel over de game en hadden me maar één korte trailer gezien. Daar is nu verandering in gekomen want op de E3 is een trailer verschenen en hebben we een hoop screenshots. De trailer was al eerder gepost maar die was verwijderd. Daarom hieronder nogmaals de CGI trailer waarin 47 waarschijnlijk Diana ontmoet.

Hitman Absolution

Hitman Absolution

Hitman Absolution

Hitman Absolution

Hitman Absolution

Hitman Absolution

Hitman Absolution

Hitman Absolution

Hitman Absolution

Hitman Absolution

Libisch regime zoekt toenadering in Beijing

Het Libische regime heeft minister van buitenlandse zaken Abdul-Ati al-Obeidi naar Beijing gestuurd om de invloed die het nog heeft in de wereld aan te wenden om een diplomatieke tegenvaller van vorige week te herstellen. Vrijdag sprak de Chinese ambassadeur in Qatar tot ontsteltenis van kolonel Moammar Gadhafi met de Libische opstandelingen.

Het was voor het eerst dat China zich in het Libische conflict mengde. Voordien bleef het land waakzaam aan de zijlijn staan en bleef het bij zijn standpunt dat het aan de Libische bevolking was om over de toekomst te beslissen. Ook weigerde de regering in Beijing steun te geven aan een resolutie van de Verenigde Naties die militair ingrijpen in Libië mogelijk maakte. Sterker, het land zegt te streven naar een politieke oplossing voor het conflict en riep al die tijd op tot een onmiddellijk staakt-het-vuren.

Daarvan was dinsdag in ieder geval nog geenszins sprake. NAVO-gevechtsvliegtuigen voerden met succes dertig luchtaanvallen uit op doelwitten in de Libische hoofdstad Tripoli, waaronder op een hoofdkwartier van Gadhafi. Hierbij werd zware schade toegebracht aan kazernes en het gebouw zelf. Gadhafi's eenheden beantwoordden de aanvallen met luchtafweergeschut.

[E3] Xbox 360 krijgt stuurtje met knopjes

Microsoft heeft op de E3 dit jaar een hoop games voor Kinect aangekondigd. Hierbij zitten er een aantal waarbij je voertuigen moet besturen door je handen voor je te houden. Voor mensen die dit wat ongemakkelijk vinden en iets in hun hand willen houden komen ze nu met een stuurtje.

Voor $60 kun je al in oktober de eigenaar zijn van een Wireless Speed Wheel. Op het stuurtje zitten knoppen die we gewend zijn van de Xbox 360-controller en aan de uiteinde twee groene dingen die licht geven. Ook bevat het stuurtje Rumble om Force Feedback te simuleren.

Hieronder zijn twee plaatjes van het stuurtje te zien. Voor al het E3-nieuws kun je hier terecht.

MS speed Wheel

MS speed Wheel

Tomasson aan de slag bij Excelsior

Jon Dahl Tomasson is volgend jaar assistent-trainer bij Excelsior. De Deen maakte dat dinsdag op een persconferentie bekend. De 34-jarige aanvaller van Feyenoord stopt per direct met voetballen.

Hij is al gestart met een trainerscursus bij de KNVB. De Deen speelde behalve bij Feyenoord onder meer bij sc Heerenveen, Newcastle United, AC Milan, VfB Stuttgart en Villarreal.

Tomasson stelde de directie van Feyenoord en trainer Mario Been vorige week al op de hoogte van zijn besluit te stoppen met voetballen. De Deen kwam het hele afgelopen seizoen niet in actie nadat hij tijdens het WK in Zuid-Afrika geblesseerd was geraakt.

Tomasson werd in 1999 met Feyenoord kampioen. Drie jaar later maakte hij ook deel uit van het team dat de UEFA Cup won. Een jaar later won hij met AC Milan de Champions League en in 2004 won hij met de club de Italiaanse titel. Na een afwezigheid van zes jaar keerde hij in 2008 terug bij Feyenoord.

Naast Tomasson wordt ook André Hoekstra assistent-trainer. Die had dit seizoen Jong Feyenoord/Excelsior onder zijn hoede. Excelsior heeft een samenwerkingsverbond met stadsgenoot Feyenoord. Zo hebben de ploegen een gezamenlijke jeugdopleiding en stalt Feyenoord talentvolle spelers bij de Kralingers om ervaring op te doen.

'Eisen klokkenluider Qatar te hoog'

De FIFA heeft een Qatarese klokkenluider niet gehoord, omdat hij te hoge eisen stelde. Dat heeft de wereldvoetbalbond vandaag bekendgemaakt. De klokkenluider, die zei bewijzen te hebben dat de Golfstaat twee FIFA-leden had omgekocht om het WK van 2022 binnen te slepen, wilde 'volledige getuigenbescherming'.

De klokkenluider zou bescherming willen tegen "iedere mogelijke strafvervolging". De FIFA stelt deze eis niet te kunnen inwilligen. Zonder bewijs lijkt het onwaarschijnlijk dat er een onderzoek komt naar mogelijke malversaties van Qatarese kant.

FIFA-voorzitter Sepp Blatter liet enkele weken geleden nog weten dat de klokkenluider zou worden gehoord. Die had gezegd dat Issa Hayatou en Jacques Anouma, leden van het uitvoerend comité van de FIFA, geld hadden aangenomen om voor Qatar te stemmen. Qatar, Hayatou en Anouma ontkennen de beschuldigingen. Qatar noemt de klokkenluider "een verbitterde oud-werknemer".

Veroordeling voor verkrachting in Exloo definitief

De veroordeling van een man uit Duitsland voor de ontvoering en verkrachting van een 14-jarig meisje uit het Drentse Exloo is niet door de Hoge Raad teruggedraaid. De Duitser was door het gerechtshof veroordeeld tot twaalf jaar cel en was daartegen in cassatie gegaan. Die ziet geen reden de veroordeling te schrappen.

De Duitser krijgt wel een half jaar strafvermindering omdat de behandeling van de zaak door de Hoge Raad lang op zich heeft laten wachten. Hij moet nu elf jaar en zes maanden zitten.

De Duitser trok volgens het hof op 4 oktober 2007 bij Exloo het meisje van haar fiets en dwong haar onder bedreiging van een mes mee te rijden in zijn auto. Op een afgelegen plek bij Musselkanaal in de provincie Groningen verkrachtte hij haar. De man was eerder in Duitsland al eens veroordeeld voor verkrachting en doodslag.

Crouch wil nog altijd voor Engeland spelen

Engeland-aanvaller Peter Crouch ontkent dat hij heeft bedankt voor het nationale elftal van Engeland. De lange spits zat tegen Zwitserland (2-2) op de tribune.

Tegenover The Guardian laat Crouch weten dat hij het nog altijd geweldig vindt om voor Engeland uit te komen: "Ik zal nooit bedanken voor het nationale team", zegt Crouch. "Ik wil heel graag voor mijn land spelen. Ik ziet het als een enorme eer", laat de aanvaller verder weten.

Tijdens de interland tegen Zwitserland afgelopen zaterdag zat Crouch niet bij de selectie. Volgens diverse Britse media was dit tegen het zere been van de spits van Tottenham Hotspur en zou hij nooit meer onder bondscoach Fabio Capello willen spelen. Deze woorden zou Crouch echter nooit hebben gebruikt.

Peter Crouch speelt sinds 2005 voor de Three Lions. Hij nam deel aan de WK's van 2006 en 2010. Sinds het aantreden van bondscoach Fabio Capello zit Crouch echter lang niet altijd bij de selectie. Zelfs afgelopen weekend, toen spitsen Wayne Rooney en Jermaine Defoe ontbraken koos de Italiaan voor andere spelers.

'BzV'-boer slacht vriendin af

Alfred Tippelreiter wordt ervan verdacht zijn vriendin te hebben afgeslacht. De oud-deelnemer van de Oostenrijke versie van 'Boer zoekt Vrouw' zwijgt echter als het graf. De 43-jarige boer uit Hochreit sloeg na de moord namelijk de hand aan zichzelf.

Tippelreiter nam in 2005 deel aan het eerste seizoen van 'Bauer sucht Frau'. De goedlachse jongeman, die net een jaar tevoren was gescheiden, prees zichzelf aan als een liefhebber van jagen, wandelen en chatten. Hij zocht vooral een vrouw om op te bouwen.

Gisteren kwam er echter een verontrustend telefoontje binnen bij de Oostenrijkse politie. De 14-jarige zoon van de boer had de nieuwe vriendin van zijn vader dood gevonden. Het lijk lag op een met bloed besmeurde keukenvloer. Even later ontdekte de politie het lijk van Tippelreiter zelf in een bloedbad in de schuur.

De recherche vermoedt dat de boer, die met geen enkele vrouw tijdens de tv-serie een verhouding kreeg, zijn vriendin met messteken om het leven heeft gebracht tijdens een ruzie. Hierna heeft hij zichzelf van het leven beroofd. De politie heeft geen afscheidsbriefje of een motief voor de moord kunnen vinden.

Britney Spears weer in Nederland

Britney Spears komt dit najaar naar Nederland. De popprinses doet Rotterdam aan met haar Femme Fatale Tour, maakt concertorganisator Mojo dinsdag bekend. De voorverkoop voor de show op woensdag 19 oktober gaat vrijdagochtend van start.

Spears heeft zeven jaar lang geen voet op Nederlandse bodem gezet. De popprinses trad in 2004 voor het laatst op, in een uitverkocht Ahoy. Diezelfde concerthal hoopt Spears dit najaar weer uit te verkopen.

Het Nederlandse concert van Britney maakt onderdeel uit van haar wereldtournee Femme Fatale. De gelijknamige plaat, Spears' zevende studioalbum, verscheen in maart. De plaat is een ode aan sterke, zelfverzekerde, leuke, flirterige vrouwen en mannen.

Britney, een van de best verkopende vrouwelijke artiesten van de afgelopen jaren, brak eind jaren negentig door met de single Baby One More Time. Ook in Nederland scoorde ze met nummers als Lucky, I'm a Slave 4 U en Toxic.

Met haar recente materiaal scoort Spears wel in haar thuisland de Verenigde Staten, maar in Nederland vallen haar nummers minder in de smaak. Hold It Against Me en Till the World Ends, Spears' recentste singles van haar laatste plaat, werden geen hits. Haar volgende single I Wanna Go verschijnt volgende week dinsdag.


Britney Spears na zeven jaar weer in Nederland (Foto: Novum)

[E3] Little Deviants-trailer: alle gimmicks in één

Geen console is compleet zonder minigameverzameling, dus ook PSVita moet er aan geloven. Little Deviants heeft kleine wezens, de Little Deviants, in de hoofdrol en je moet ze door talloze minigames zien te loodsen. Hierbij gebruik je de Vita-specifieke controls als touchscreen en motion.

Lees meer over deze en andere games voor de PlayStation Vita in de hands on preview van de nieuwe handheld hier.

Van den Bergh nu naar Spakenburg

Ricky van den Bergh speelt de komende twee seizoenen voor Spakenburg. De 30-jarige aanvallende middenvelder zat zonder club, omdat hij gistere  nog zijn contract bij topklasser FC Lienden wegens privéomstandigheden ingeleverd had.

Van den Bergh komt over van Sparta Rotterdam waar hij het afgelopen half jaar speelde. Die club bood hem echter geen nieuw contract aan. Van den Bergh begon zijn profloopbaan ook bij Sparta en speelde vervolgens bij RKC Waalwijk, Heracles Almelo en jeugdliefde ADO Den Haag. Naast Spakenburg was Van den Bergh ook in gesprek met Haaglandia/Sir Winston en Leonidas.

Halfjaar cel voor filmen blote buurmeisjes

Een 61-jarige Rotterdammer moet een halfjaar de cel in voor het maken en verspreiden van kinderporno. Dat heeft de rechtbank Rotterdam dinsdag bepaald. Het OM had tegen de man een gevangenisstraf van anderhalf jaar geëist.

De man maakte tussen 2004 en 2010 video's van blote buurmeisjes die in een badje speelden. Dat materiaal heeft hij vervolgens verspreid. Tussen 2007 en 2010 zou de man bijna 25.000 kinderpornobestanden in zijn bezit hebben gehad. Daarbij ging het om zowel video's als foto's.

Rijk krijgt mogelijk toch rekening brand De Punt

Het ministerie van Binnenlandse Zaken moet mogelijk toch opdraaien voor kosten die zijn gemaakt in de nasleep van de brand in De Punt. De rechtbank in Assen heeft dinsdag bepaald dat het ministerie opnieuw naar de kwestie moet kijken.

Bij de brand kwamen drie brandweermannen om. De Drentse gemeente Tynaarlo was bijna 865.000 euro kwijt voor de uitvaart en de nazorg en vindt dat het rijk moet bijspringen. Het ministerie weigerde om de gemeente tegemoet te komen. Een vergoeding volgens de Wet rampen en zware ongevallen zou niet aan de orde zijn. De rechtbank fluit het ministerie nu terug, waardoor minister Piet Hein Donner (CDA) zich er nu opnieuw over moet buigen.

Volgens het ministerie was de fatale brand in mei 2008 weliswaar 'zeer betreurenswaardig', maar was er geen sprake van een ramp. De rechtbank geeft het ministerie daarin gelijk. De minister heeft echter de bevoegdheid om alsnog in bijzondere gevallen een uitzondering te maken en toch de portemonnee te trekken. Volgens de rechter heeft het ministerie niet goed onderbouwd waarom van die zogeheten 'discretionaire bevoegdheid' geen gebruik is gemaakt.

Bij de brand in de scheepswerf in De Punt waren vier brandweermannen de brandende loods binnengegaan. Een explosie verraste de mannen, waarna drie van hen ingesloten raakten en de uitgang niet meer konden vinden.


Rijk krijgt mogelijk toch rekening brand De Punt (Foto: Novum)

[E3] Top Darts is niet de PSVita-titel die je wil

Er is een dartgame aangekondigd voor PlayStation Vita. Waarom? Omdat het kan. In Top Darts kun je naast 'gewoon' darten ook varianten spelen waarbij bijvoorbeeld het dartbord draait tijdens het gooien. De besturing is volledig via touchscreen, maar door de analoge sticks of de Vita zelf te bewegen kun je de camerastandpunten aanpassen.

In Top Darts zitten ook verschillende multiplayermodi waarmee je tegen andere gamers kunt gaan darten.

Schippers blijft bij advies over EHEC

Er is geen reden om in Nederland bepaalde voedingsmiddelen te mijden in verband met de EHEC-bacterie. Dat heeft minister van Volksgezondheid Edith Schippers (VVD) dinsdag laten weten in een brief aan de Tweede Kamer.

Schippers baseert zich op informatie van het zogeheten Outbreak Management Team, waarin microbiologen en experts op het gebied van infectieziekten zitten. Dit team moet advies uitbrengen over maatregelen die Nederland zo nodig moet nemen om de verspreiding van de bacterie tegen te gaan.

Vooralsnog is er geen reden om verdergaande maatregelen te nemen, zegt Schippers. Wel blijft het advies om in de keuken goede hygiënemaatregelen te nemen, vlees en groenten minstens tien minuten te verhitten, groente en fruit goed te wassen en zo mogelijk te schillen en geen rauwe melk te drinken.

In Nederland zijn zes mensen ziek geworden door de bacterie. Allen zijn recent in het noorden van Duitsland geweest, waar de besmettingshaard zich lijkt te bevinden. De precieze bron is nog altijd een mysterie.

Schippers ziet nog geen reden om ziekenhuizen speciale maatregelen te laten nemen voor het geval de bacterie zich ook in Nederland verspreidt. Er is voldoende bloed in voorraad om een toename aan patiënten aan te kunnen zoals die zich in Duitsland voordoet.

Nieuwe Eerste Kamer geïnstalleerd

De Eerste Kamer is dinsdag voor het eerst in de nieuwe samenstelling bijeengekomen. De 75 senatoren legden een voor een hun eed of belofte af.

Tot de Eerste Kamer treden 39 nieuwe senatoren toe, 36 blijven op hun plek zitten. Van de nieuwelingen zaten er twee al eerder in de senaat. Jan Nagel, die namens 50 Plus een zetel inneemt, zat van 1977 tot en met 1983 in de Eerste Kamer namens de PvdA. SP'er Bob Reurs zat van 1998 en 2003 en van 2006 tot en met 2007 namens zijn partij in de senaat.

De PVV komt met tien zetels de senaat binnen. Fractievoorzitter Machiel de Graaf zei dinsdagmiddag dat hij vooral 'zoveel mogelijk voorstellen uit het gedoogakkoord door de Eerste Kamer wil loodsen'.

SGP-senator Gerrit Holdijk heeft een sleutelpositie in de Eerste Kamer. Omdat coalitiepartijen VVD, CDA en PVV slechts 37 van de 75 zetels in de Eerste Kamer hebben, lijken ze voor een meerderheid aangewezen op de steun van de enige SGP'er.

Sevilla stelt nieuwe trainer aan

Sevilla FC heeft haar nieuwe trainer gepresenteerd. Marcelino García Toral zal de komende twee seizoenen voor de groep van de Andaluciërs staan.

Op de officiële website maakte Sevilla vandaag bekend dat om 13:00 uur vanmiddag de laatste plooien zijn gladgestreken. García Toral ondertekende vervolgens een verbintenis die hem dus voor twee jaar trainer maakt van de nummer vijf van de Spaanse competitie.

De 45-jarige Spaanse coach volgt Gregorio Manzano op. Het contract met de trainer werd niet verlengd en in goed overleg namen beide partijen afscheid van elkaar. Sindsdien is de club druk bezig om de selectie voor volgend seizoen samen te stellen. Zo werden onder andere Manu del Moral en Piotr Trochowski al gecontracteerd, voordat de nieuwe trainer werd aangesteld.

Marcelino García Toral begon zijn trainerscarrière in 1997 bij Deportivo Lealtad in één van de lagere divisies van Spanje. Vervolgens werkte hij zich op naar de Priméra Division en was hij onder meer trainer van Sporting Gijón, Real Zaragoza en afgelopen seizoen Racing Santander.

[E3] Speciale 360 voor Gears 3

Microsoft heeft een speciale Xbox 360 aangekondigd om de launch van Gears of War 3 te vieren. De console ligt eind september tegelijk met de game in de Amerikaanse winkels en kost 399 dollar. Over een eventuele Europese release is nog niets bekend. Bij de Xbox 360 wordt het volgende meegeleverd:

- 1 x Xbox 360 320GB
- 2 x Controller
- 1 x Gears of War 3
- 1 x Headset
- 1 x Voucher voor DLC (Infected Omen Weapon Pack, Adam Fenix Character voor multiplayer)

Gears

Ghostface jaagt mensen stuipen op lijf

Een persoon gekleed als Ghostface, de moordenaar uit de horrorfilm Scream heeft maandag een man uit Bergen op Zoom met een mes bedreigd. Het is niet de eerste keer: de politie kreeg de afgelopen tijd al zeven tot tien meldingen binnen van een persoon die mensen de stuipen op het lijf jaagt met het kenmerkende Scream-masker en het zwarte gewaad.

Het slachtoffer van maandag heeft aangifte gedaan, liet de politie dinsdag weten. De politie denkt dat het mogelijk om meer personen gaat, die gekleed gaan in de typische kledij. Getuigen gaven de politie van elkaar afwijkende verklaringen over het postuur van de dader.

Miljoenensteun voor gedupeerde groentetelers

Europees commissaris voor landbouw Dacian Colos wil groentetelers die gedupeerd zijn door de EHEC-crisis met 150 miljoen euro ondersteunen. Dat is ongeveer dertig procent van de kosten van groenten die door de E. coli-uitbraak in Duitsland niet meer verkocht kunnen worden.

De Europese ministers van landbouw nemen dinsdag tijdens een spoedoverleg een principebesluit over het voorstel.

Vervolg op Salt met Angelina Jolie in de maak

Angelina Jolie kan weer in de huid kruipen van CIA-agent Evelyn Salt. Scenarioschrijver Kurt Wimmer schrijft het vervolg van Salt uit 2010, schrijft de Amerikaanse filmsite Deadline.

In het eerste deel vermomt Salt zich op talloze manieren om zichzelf en de Amerikaanse president te redden. De 36-jarige Jolie heeft al aangekondigd in het vervolg te willen spelen, maar ze heeft nog niet getekend voor de film.

Wimmer schreef het scenario van Salt en heeft nu dus getekend voor het vervolg. Momenteel wordt zijn scenario voor de remake van Total Recall verfilmd. In de gelijknamige remake speelt Colin Farrell de hoofdrol. Die film komt in 2012 in de bioscopen.


Vervolg op Salt met Angelina Jolie in de maak (Foto: Novum)

Al Pacino speelt overjarige rocker

Al Pacino heeft de hoofdrol aangeboden gekregen in het drama Imagine over een ouder wordende rocker. De 71-jarige acteur overweegt de rol te aanvaarden, schrijft de Amerikaanse krant Los Angeles Times.

Pacino zou een rocker gaan spelen die een brief ontvangt die John Lennon hem jaren geleden stuurde. Door de inhoud van de brief wil hij zijn leven beteren. Komiek Steve Carell zou de zoon van de verouderde muzikant spelen, maar hij heeft zich om onbekende redenen teruggetrokken uit het filmproject. Pacino is vanaf 14 juli te zien in de politiethriller The Son of No One over een agent, gespeeld door Channing Tatum, met een gewelddadig verleden.

Imagine wordt het regiedebuut van scenarioschrijver Dan Fogelman. Hij is bekend van animatiefilms als Bolt en het sprookje Tangled, ofwel Rapunzel in Nederland. Dit jaar komt de door hem geschreven komedie Crazy, Stupid, Love met Steve Carell uit. Die film, over een man in een scheiding, draait vanaf 8 september in de Nederlandse bioscopen.


Al Pacino speelt overjarige rocker (Foto: Novum)

Ecclestone komt terug op Bahrein-besluit

Formule 1-baas Bernie Ecclestone is van mening veranderd over het mogelijke doorgaan van de Grand Prix van Bahrein. De Brit roept daarom de teams op om tegen het besluit van de FIA in opstand te komen en te eisen dat de race toch weer afgelast wordt.

Deze oproep gaan in tegen het besluit van de World Motor Sport Council van de FIA waarin ook de Brit zitting heeft. Volgens de FIA stemde deze afgelopen vrijdag unaniem in met de terugkeer van de race in Bahrein op de kalender. De race in India van 30 oktober moest hiervoor zelfs uitgesteld worden.

"We hebben, met hoe de kaarten nu op tafel liggen, geen idee wat er gaat gebeuren. Het is beter als Bahrein naar het einde van het seizoen wordt verplaatst. Er is dan niets aan de hand als het veilig is. Dan kunnen we gewoon racen. Als dat niet zo is, is er voor ons geen probleem en kunnen we de race alsnog afblazen. We hebben geluisterd naar het verslag van de FIA dat stelde dat er totaal geen problemen in Bahrein hoe dan ook zijn. Dat is niet wat ik hoor en daarom moeten we voorzichtig zijn," zei Ecclestone die de wedstrijd in India daarom gewoon weer op de oorspronkelijke datum wil hebben.

"Het geld maakt geen verschil. We hebben het bovendien al omdat Bahrein erop stond dat wij het hielden. Als we niet racen geven we het terug, maar geld is in dit geval niet belangrijk. Het gaat erom of de situatie veilig is en of het wel juist is om toch te gaan racen. We kunnen de datum wijzigen door een stemming via de fax te houden. De klus valt te klaren, en snel ook," zei de Brit in de Daily Telegraph.

Luchtmacht onderschept Russische bommenwerpers

Twee F-16's van de vliegbasis Volkel hebben dinsdagochtend boven de Noordzee twee Russische Bear T-95-bommenwerpers onderschept. De Russische toestellen vlogen zonder zich bekend te maken door het NAVO-luchtruim. Dat meldt een woordvoerder van de Koninklijke Luchtmacht.

De F-16's onderschepten de bommenwerpers aan de grens van het Nederlandse verantwoordelijkheidsgebied. De jachtvliegtuigen volgden de Russische toestellen totdat ze ten noordwesten van Leeuwarden het Nederlandse gebied verlieten. Engelse jachtvliegtuigen namen de begeleiding vervolgens over.

Russische oorlogsvliegtuigen vliegen met enige regelmaat door het NAVO-luchtruim. "Vroeger, in de Koude Oorlog, gebeurde dat regelmatig. Toen een hele tijd niet. Sinds 2010 zien we ze weer een paar keer per jaar. Dit was de derde keer dit jaar", aldus de luchtmachtwoordvoerder.

De Russen mogen overigens gewoon door Nederlands luchtruim vliegen. Onbekende toestellen worden onderschept als ze geen radiocontact maken. De luchtmacht heeft daartoe permanent F-16's klaarstaan die binnen enkele minuten de lucht in kunnen. Het bevel om op te stijgen komt van de NAVO.

[E3] Just Dance 3-tracklist

Ubisoft heeft een gedeelte van de Just Dance 3 tracklist bekendgemaakt. We kunnen eind dit jaar gaan swingen op muziek van onder andere 2 Unlimited, Black Eyed Peas en Gwen Stefani. Just Dance 3 komt 11 oktober in de winkels te liggen voor PS3, 360 en Wii.

2 Unlimited – "No Limit"
Black Eyed Peas – "Pump It"
Duck Sauce – "Barbra Streisand"
Groove Century – "Boogie Wonderland"
Gwen Stefani – "What You Waiting For"
Katy Perry – "California Gurls"
Kiss – "I Was Made For Lovin' You"
Laura Bell Bundy – "Giddy On Up (Giddy On Out)"
LMFAO featuring Lauren Bennett & GoonRock – "Party Rock Anthem"
MIKA – "Lollipop"
Taio Cruz – "Dynamite"

Eurocommissaris waarschuwt Duitsland

Duitsland zou er goed aan doen om in de toekomst geen voorbarige - en onjuiste - conclusies meer naar buiten te brengen over de EHEC-besmettingsbron. Het huidige beleid van openheid heeft alleen maar geleid tot angst in Europa over mogelijk besmette groentes en groentekiemen en tot grote verliezen bij agrariërs, zei Eurocommissaris voor gezondheidszorg John Dalli dinsdag in Straatsburg.

Informatie moet rusten op een wetenschappelijke basis en onfeilbaar zijn voordat zij bekend wordt gemaakt, aldus Dalli. En daar ging het eerder mis. Duitsland wees eerst met een beschuldigende vinger naar komkommers uit Spanje en daarna naar Duitse taugé als EHEC-besmettingsbron voordat dit met zekerheid vaststond, waarna vervolgens werd gemeld dat de bewuste groentes toch niet de besmettingsbron bleken.

De Europese landbouwministers hebben dinsdag in Luxemburg een spoedvergadering belegd om de crisis te bespreken. Landbouwers eisen schadevergoedingen voor geleden verliezen.

Inmiddels zijn wereldwijd meer dan 2400 mensen besmet met de zeer gevaarlijke variant van de E.coli-bacterie, van wie het overgrote deel in Duitsland. De uitbraak kostte aan zeker 22 mensen het leven.

[Upd] Haringseizoen van start in Scheveningen

Het haringseizoen begint dinsdag weer. De officiële aftrap wordt 's middags traditiegetrouw gegeven met de veiling van het eerste vaatje Hollandse Nieuwe in Scheveningen. De opbrengst gaat dit jaar naar Jantje Beton. De Hollandse Nieuwe ligt nu weer overal in de winkels. Er worden door het hele land haringparty's georganiseerd.

Vorig jaar bracht het eerste vaatje haring 58.000 euro op voor de Stichting Kinderpostzegels. Een jaar eerder werd 66.000 euro neergeteld voor de eerste Hollandse Nieuwe, maar toen was het een beter haringjaar.

Ook dit jaar zijn de verwachtingen hooggespannen voor de kwaliteit van de haringen. Door het goede weer in het voorjaar met veel zon zit er veel plankton in het water. De haringen hebben zich daar tegoed aan kunnen doen, wat zorgt voor een hoog vetpercentage, een belangrijke indicator voor de kwaliteit van de haring.

Update 13.53 uur

Het eerste vaatje haring is inmiddels geveild en heeft 67.750 euro opgebracht op de visveiling in Scheveningen. De haringen werden gekocht door Scheveninger Best, een onlangs gelanceerd merk voor verse vis.


Haringseizoen van start in Scheveningen (Foto: Novum)

Wildcards Wimbledon voor Clément en Falla

Arnaud Clément en Alejandro Falla hebben een wildcard voor Wimbledon gekregen. De Franse oudgediende Clément was ooit een toptienspeler en bereikte in 2008 de kwartfinale op het heilige gras. De 27-jarige Colombiaan Falla staat nu 82e, maar stond niet hoog genoeg op de wereldranglijst toen Wimbledon zijn deelnemerslijsten maakte. Falla reikte op Roland Garros tot de achtste finale.

Behalve voor Clément en Falla zijn er wildcards voor de Britse tennisser James Ward, Daniel Cox en Daniel Evans. Drie wildcards zijn nog te vergeven. Bij de vrouwen kregen de Britse tennissters Naomi Broady, Katie O'Brien, Laura Robson, Heather Watson en Emily Webley-Smith een wildcard. Ook hier zijn er nog drie startbewijzen te vergeven.

SIPRI somber over vermindering kernwapens

Het Stockholm Instituut voor Internationaal Vredesonderzoek (SIPRI) acht de kans klein dat het aantal kernwapens in de wereld de komende jaren significant afneemt. Eind 2010 bezaten acht landen nog meer dan 20.500 kernwapens, waarvan 5000 klaar om te worden ingezet. Dat is 'maar' 2000 minder dan in 2009.

De Zweedse denktank noemt de in april vorig jaar door Rusland en de Verenigde Staten in het Nieuwe START-verdrag overeengekomen vermindering van hun strategische kernbewapening van 2200 tot 1550 koppen elk 'bescheiden' en wijst er op dat beide landen nieuwe systemen hebben ingevoerd of aangekondigd die kernwapens kunnen afwerpen. De Amerikanen willen in de komende tien jaar 92 miljard dollar in kernwapeninfrastructuur steken, terwijl Rusland zijn ballistische raketten moderniseert en acht nieuwe kernonderzeeërs wil bouwen. Verder heeft Groot-Brittannië in principe besloten de bestaande kernwapencapaciteit in stand te houden en hebben Frankrijk en China hun raketten gemoderniseerd of zijn zij daar nog mee bezig.

"De boodschap van de kernwapenmogendheden is dat zij van plan zijn hun kernwapens in de komende 30 tot 50 jaar te behouden", zegt Daniel Nord, plaatsvervangend directeur van SIPRI.

De discussies vorig jaar tijdens de vervolgconferentie over het Non-proliferatieverdrag hebben diepe verdeeldheid aan het licht gebracht tussen landen met en landen zonder kernwapens. Die verdeeldheid maakt het volgens SIPRI twijfelachtig of er vooruitgang kan worden geboekt bij de uitvoering van 'zelfs de bescheiden stappen' die in het slotdocument zijn opgenomen.

Met een totaal van elfduizend koppen vertegenwoordigde Rusland in 2010 de grootste kernmacht, met de VS met 8500 koppen op de tweede plaats. Frankrijk, Groot-Brittannië, China, India, Pakistan en Israël bezaten elk tussen de tachtig en driehonderd kernkoppen, aldus SIPRI.

In 2010 werd volgens de denktank weinig vooruitgang geboekt ten aanzien van de nucleaire programma's van Noord-Korea en Iran. Noord-Korea zou over voldoende plutonium beschikken om een klein aantal kernbommen te fabriceren, maar er is geen openbare informatie beschikbaar om te verifiëren of het die ook zou kunnen inzetten.

Man stopt hamplakjes in moslimschoenen

Was eerder al een Maleisische moskee het doelwit van pestkoppen, vandaag bereikt het bericht ons dat een islamitisch gebedshuis in het Engelse Bristol op de korrel is genomen. Een 30-jarige dronkenlap heeft plakjes ham verstopt in de schoenen van biddende moslims.

Jamie Knowlson heeft het niet zo op moslims. Bezoekers van de Al-Baseera moskee in Bristol, waar wekelijks zo'n tweeduizend Somalische moslims op blote voeten komen bidden, hadden keurig hun schoenen buiten gezet. Toen ze klaar waren en hun schoenen weer wilden aantrekken, bleek Knowlson de schoenen te hebben voorzien van inlegzooltjes van varkensvlees. Daarnaast had hij hamplakjes op de omheining van de moskee gedrapeerd.

Bij zijn arrestatie gaf de Brit toe de actie te hebben gepleegd in een dronken bui. Hem hing 2 jaar gevangenisstraf boven het hoofd, maar aangezien hij spijt heeft betuigd, is deze omgezet in een half jaar voorwaardelijk. Wel moet hij 150 uur schoffelen. Het proces tegen een tweede dader moet nog beginnen.

Imam Mubarak Mohamud van de bewuste moskee heeft geschokt en verbijsterd gereageerd op de racistische pesterij. Desondanks zijn de moslims niet rancuneus. "Wij onderwijzen tolerantie", luidt Mohamuds reactie.

Egypte: Moslim Broederschap nu partij

De vroeger in Egypte verboden Moslim Broederschap is onder de naam Vrijheid en Gerechtigheid nu officieel als partij erkend. Dit heeft het Egyptische staatspersbureau MENA dinsdag gemeld. De Broederschap kan als legale partij nu meedoen aan de parlementsverkiezingen van september.

De Broederschap geldt als een van de best georganiseerde blokken in het Egypte van na de val van Hosni Mubarak. De groepering werd opgericht in 1928, maar in 1954 officieel verboden. Het verbod weerhield de Broederschap er niet van een krachtig sociaal netwerk op te bouwen. Kandidaten van de Broederschap, die vanwege het verbod alleen konden meedoen als onafhankelijken, kregen bij de parlementsverkiezingen van 2005 twintig procent van de stemmen.

Riccò terug in het peloton

Riccardo Riccò maakt volgende week in de Ronde van Servië zijn rentree in het wielerpeloton. De UCI heeft zijn overschrijving naar het Kroatische Meridiana-Kamen (derde divisie) goedgekeurd.

Sinds hij in februari van dit jaar doodziek in een ziekenhuis werd opgenomen, kwam de omstreden Italiaanse wielrenner niet meer in actie. Tegenover een arts zou Riccò hebben toegegeven dat hij zichzelf een bloedtransfusie had toegediend met bloed dat hij thuis had bewaard in zijn koelkast. De Italiaan werd vervolgens door Vacansoleil de laan uitgestuurd.

Mocht de transfusie worden bewezen, dan wacht Riccò een lange schorsing. In de Tour de France van 2008 werd hij al eens betrapt op het gebruik van cera.

[Video] Rihanna geeft vrouw lapdance

Op internet is een behoorlijk pikant filmpje opgedoken van niemand minder dan Rihanna. De zangeres trakteert een vrouwelijke fan tijdens een optreden op een heuse lapdance.

De donkere schone trok een vrouw tijdens een concert afgelopen weekend het podium op. Ze maande de fan te gaan zitten en duwde haar tegen haar borst.

Tijdens het nummer 'Skin' danst Rihanna vervolgens in een wit, leren pakje rond de fan. Uiteindelijk trakteert de zangeres haar op een sexy lapdance.


De bewuste beelden van de lapdance

Dwayne Johnson in onderhandeling voor G.I. Joe 2

Dwayne 'The Rock' Johnson is in bespreking voor een rol in G.I. Joe: Cobra Strikes. In dit vervolg op G.I. Joe: The Rise of Cobra uit 2009 speelt hij Roadblock, een van de weinige zwarte personages in de tekenfilmserie. Dat schrijft de Amerikaanse filmsite Deadline. Roadblock staat vooral bekend om zijn enorme mitrailleur en zijn kookkunsten.

Voor de 39-jarige Johnson is de G.I. Joe-reeks een nieuwe uitdaging. Van veel castleden uit de eerste film is nog niet bekend of ze terug zullen keren. Wel heeft Channing Tatum al getekend voor een terugkeer als leider Duke Hauser, en is Ray Park in vergevorderde onderhandelingen voor een reprise van zijn rol als duistere ninja Snake Eyes.

Johnson was onlangs te zien in de explosieve actiefilm Fast & Furious 5, waarvoor hij nog langer in de sportschool had doorgebracht dan voor zijn andere films. Hij is net klaar met de opnames van Journey 2: The Mysterious Island, het vervolg op Journey to the Centre of the Earth uit 2008. Deze avonturenfilm komt in de Verenigde Staten uit op 23 september. Een Nederlandse datum is nog niet bekend.

G.I. Joe: Cobra Strikes staat gepland voor volgend jaar augustus.


Dwayne Johnson in onderhandeling voor G.I. Joe 2 (Foto: Novum)

Film Nederlander verboden in Groot-Brittannië

De horrorfilm The Human Centipede II van de Nederlandse Tom Six zal niet te zien zijn in Groot-Brittannië. De British Board of Film Classification (BBFC), vergelijkbaar met de Nederlandse Kijkwijzer, heeft de film verboden. De raad vreest dat de film een 'reëel risico' is voor kijkers.

Door de beslissing van de BBFC mag de film niet in Groot-Brittannië worden getoond, ook niet op dvd, schrijft de Britse krant The Guardian. De BBFC vindt de film te weerzinwekkend voor vertoning en vindt het risico te groot dat de 'obsessieve, seksuele, gewelddadige fantasieën van de hoofdpersoon' schade veroorzaken bij kijkers. Het eerste deel van The Human Centipede uit 2009 was wel in Groot-Brittannië te koop.

The Human Centipede (First Sequence) gaat over een gestoorde Duitse arts die een menselijke duizendpoot maakt met een gedeeld darmkanaal. Hij ontvoert toeristen en naait ze met mond en anus aan elkaar vast. In het vervolg van dit eerste deel raakt een man seksueel geobsedeerd door het experiment. Hij voert het zelf uit en misbruikt zijn slachtoffers daarbij ook nog seksueel op gruwelijke wijze.

Hoe de film in Nederland wordt gekwalificeerd door de Kijkwijzer is nog onbekend. De Britse filmraad bestaat bijna honderd jaar en heeft in totaal elf films verboden.

Six beloofde bij het eerste deel al een vervolg te zullen maken waarbij The Human Centipede verbleekt tot My Little Pony. Hij heeft al een derde deel aangekondigd. Six regisseerde eerder onder meer I Love Dries, over Dries Roelvink die wordt ontvoerd om zijn zaad.


Film Nederlander verboden in Groot-Brittannië (Foto: Novum)

Minder strafzaken voor de rechter

Rechters hebben vorig jaar 8 procent minder strafzaken voorgelegd gekregen. Ze moesten zich buigen over iets meer dan 200.000 strafzaken tegenover 218.000 een jaar eerder. Dat blijkt uit het jaarverslag van de rechtspraak.

De daling van het aantal strafzaken komt deels door een lagere instroom van het aantal zaken bij het Openbaar Ministerie. Doordat de OM's het minder druk hadden, kregen de rechters ook minder strafzaken te verwerken.

Ook komt de daling door de invoering van de OM-strafmaatregel. Daarbij kan het OM zonder tussenkomst van een rechter een boete opleggen. Het effect van de in 2008 ingevoerde maatregel is nu nog gering, maar wordt naar verwachting sterker. Ook is de maatregel structureel.

Het totaal aantal zaken bij de verschillende rechters bleef gelijk, namelijk 1,9 miljoen. Het toegenomen aantal vreemdelingenzaken en verkeersovertredingen werd gecompenseerd door een daling van het aantal familiezaken en de belastingzaken in hoger beroep. Het aantal handelszaken was door de crisis in 2009 gestegen, maar is nu gestabiliseerd.

Dreiging politiek geweld steeds groter

De dreiging voor het bedrijfsleven door politiek geweld wordt steeds groter. Dat concludeert verzekeraar AON in de jaarlijkse Terrorism & Political Violence Map. In de analyse, die in Amsterdam werd gepresenteerd, wordt Nederland ingedeeld in het op een na laagste niveau van vijf categorieën van geweldsdreiging.

De dreiging van politiek geweld wordt volgens de Amerikaanse verzekeringsmakelaar groter vanwege de 'Arabische Lente' in het Midden-Oosten en Noord-Afrika. De revoluties die daar dit jaar uitbraken hebben al veel internationale ondernemingen verjaagd en zetten de productiviteit en winstgevendheid van het wereldwijde bedrijfsleven onder druk.

Het afgelopen jaar zijn veel internationaal opererende Nederlandse bedrijven gedupeerd door de politieke onrust in Noord-Afrika. Zo hebben diverse Nederlandse bouw- en ingenieursbedrijven medewerkers geëvacueerd uit Libië. Nederlandse scheepvaart- en transportbedrijven worden nog altijd geteisterd door kapers in de Golf van Aden, bij Somalië.

Volgens de opstellers van het onderzoek is er een lichte terreurdreiging in Nederland en staat het land daarom niet in categorie één, het laagste niveau. De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding (NCTb) onderscheidt vier niveaus. De NCTb heeft Nederland daarbij ook al enige tijd ingedeeld in de op een na laagste categorie: beperkt.

Ook de civiele onrust in Europese landen als Griekenland draagt bij aan de toegenomen dreiging van politiek geweld voor het bedrijfsleven. Griekenland staat in categorie vier, voor landen met een hoog dreigingsniveau.

Zestien landen staan in categorie vijf: Afghanistan, Tsjaad, Ivoorkust, Congo, Egypte, Irak, Libanon, Libië, Nigeria, Pakistan, de Palestijnse gebieden, Somalië, Soedan, Syrië, Jemen en Zimbabwe. In categorie vier staan naast Griekenland nog 38 landen.

Honderd banen weg bij Wereldomroep

De Wereldomroep schrapt zo'n honderd banen. Dat blijkt uit dinsdag gepresenteerde bezuinigingsplannen. De banen verdwijnen in Hilversum en bij de zendstations. De Wereldomroep gaat meer de nadruk leggen op de activiteiten voor expats. De programma's voor vakantiegangers en truckers verdwijnen.

De omroep verlaagt het budget met 22 procent, van 46 miljoen naar 36 miljoen euro en loopt daarmee vooruit op door het kabinet aangekondigde bezuinigingen. "Met deze koers zijn wij daar klaar voor, want ook wij moeten, net als de rest van de publieke omroep, een bijdrage leveren aan de benodigde bezuinigingen", zegt algemeen directeur Jan Hoek.

In het regeerakkoord was al vastgelegd dat het mes moest worden gezet in de Wereldomroep. De omroep voor Nederlanders over de grens moest zich meer gaan richten op gebieden waar geen persvrijheid is.

Twee Nederlanders naar Australische A-League

Bas van den Brink en Paul Beekmans zijn volgend seizoen te bewonderen in de Australische A-League. Van den Brink speelde al eerder in de Australische competitie.

De verdediger kwam tot afgelopen januari uit voor Gold Coast United. Vervolgens vertrok hij naar het Zuid-Koreaanse Busan l'Park, maar zijn avontuur daar werd geen succes. De inmiddels 28-jarige Van den Brink speelt volgend seizoen bij Perth Glory, de ploeg waar ook Victor Sikora onder contract staat.

Beekmans vervolgt zijn loopbaan bij Gold Coast United, de voormalig ploeg van Van den Brink. De middenvelder speelde afgelopen drie jaar voor SC Cambuur. Daarvoor kwam de 29-jarige speler uit voor FC Den Bosch.

[MotoGP] Pedrosa ook niet op Silverstone

MotoGP-coureur Dani Pedrosa zal komend weekend ook de Britse Grand Prix op Silverstone moeten laten schieten. De Spanjaard is momenteel herstellende van een sleutelbeenbreuk en is hierdoor niet fit genoeg om te rijden.

Honda, de werkgever van Pedrosa, meldt in een persbericht dat er bij de operatie van de Spanjaard een kleiner plaatje en kleinere schroeven zijn gebruikt dan gebruikelijk is, omdat de coureur al eerder zijn sleutelbeen gebroken heeft gehad en hierdoor complicaties worden voorkomen. Het betekent wel dat Pedrosa langer moet herstellen. Onduidelijk is of hij eind deze maand wel in Assen aan de start zal gaan verschijnen.

Australische eist compensatie voor tijd in cel VAE

Een Australische vrouw wil van haar regering schadevergoeding voor de tijd die zij in de Verenigde Arabische Emiraten in de cel heeft gezeten nadat ze daar aangifte van verkrachting had gedaan. De 29-jarige Australische verwijt haar regering dat de diplomaten die haar destijds bijstonden haar niet hebben gewaarschuwd voor de risico's van de aangifte.

De vrouw bracht 8 maanden in de cel door. Zij was in de VAE schuldig bevonden aan seks zonder getrouwd te zijn en het drinken van alcohol zonder speciale vergunning. Dit gebeurde nadat ze bij de politie aangifte had gedaan van verkrachting in het hotel waar zij werkte in het emiraat Fujairah. De vrouw zei door meerdere collega's te zijn verkracht nadat ze drugs in haar drankje hadden gedaan. De vrouw deed aangifte in de zomer van 2008, werd gevangen gezet en kwam pas in maart 2009 weer vrij.

Volgens haar advocaat heeft de vrouw onmiddellijk na de verkrachting de hulp van het Australische consulaat in Dubai ingeroepen. Daar heeft niemand haar op de risico's van aangifte gewezen. In de VAE is seks zonder getrouwd te zijn bij wet verboden. Als je verkracht wordt door iemand anders dan je echtgenoot, ben je in overtreding van die wet.

Beeld Mark Rutte vernield

Een bezoeker van het karikaturenmuseum in het Groningse Veele heeft zondag een beeld van Mark Rutte kapot gemaakt. Het museum gaat ervan uit dat het beeld van de premier expres is beschadigd. Bij de brokstukken werd honderd euro gevonden.

Karikaturenkunstenares Johanna Veerenhuis reageerde dinsdag verbijsterd. De dader was zondag de enige bezoeker van het museum. "Ik was koffie voor hem aan het zetten. Toen ik terugkwam was hij weg." Pas nadat ze buiten was gaan zoeken, zag ze de brokstukken van Mark Rutte liggen.

Veerenhuis is bezig met een schets van de dader. Ze is vooral benieuwd naar zijn motieven. Het museum heeft geen aangifte gedaan bij de politie en hoopt dat de man zichzelf meldt.


Beeld Mark Rutte vernield (Foto: Novum)

Taakstraffen voor Apache-crash Bommelerwaard

De twee Apache-piloten die december 2007 met hun helikopter tegen hoogspanningsdraden in de Bommelerwaard vlogen, zijn dinsdag veroordeeld tot taakstraffen van vijftig en honderd uur. De uitspraak is gelijk aan de eis van justitie.

De militaire rechtbank in Arnhem acht bewezen dat de 43-jarige gezagvoerder Patrick M. en de 26-jarige piloot Maarten van der Z. onvoorzichtig en onoplettend hebben gehandeld. Ook is de rechtbank ervan overtuigd dat de twee voorafgaand aan hun vlucht de topografische kaart van de omgeving niet goed hebben bestudeerd, waardoor het ongeval kon gebeuren. "Door dat niet te doen heeft u een onaanvaardbaar risico genomen", aldus de rechter. M. kreeg de zwaarste straf omdat hij als piloot de meeste ervaring heeft.

Door het ongeval kwamen ongeveer vijftigduizend mensen in de Bommeler- en Tielerwaard dagenlang zonder stroom te zitten. Particulieren en bedrijven hebben voor miljoenen euro's schade geclaimd bij Defensie.

De Onderzoeksraad voor Veiligheid, die de toedracht van het incident onderzocht, stelde dat sprake was van 'gebrekkige vluchtvoorbereiding en -uitvoering'. Volgens de raad was er bovendien geen goede controle op de voorbereiding van de helikoptervlucht. Ook zou onvoldoende aandacht zijn geschonken aan mogelijke obstakels op de vliegroute.

Strijdbijl Nijntje en Hello Kitty begraven

De bedrijven achter Nijntje en Hello Kitty hebben de strijdbijl begraven. Cathy, het vriendinnetje van Hello Kitty dat te veel op Nijntje zou lijken, verdwijnt. Dat heeft een woordvoerder van Mercis, het bedrijf dat de rechten op Nijntje beheert, dinsdag laten weten.

Mercis en het Japanse bedrijf achter Hello Kitty, Sanrio, hebben een schikking getroffen. Het geld dat zij hierdoor besparen op juridische kosten, gaat naar de slachtoffers van de aardbeving en de tsunami in Japan. "Het laatste waar Japan behoefte aan heeft is strijd", zegt de woordvoerder.

De twee bedrijven waren verwikkeld in een juridische strijd over de gelijkenissen tussen Nijntje en Cathy. In november werd Mercis door de rechter in het gelijk gesteld. Sanrio ging tegen de beslissing in hoger beroep.

Blokkade Greenpeace weggesleept

De vrachtwagen die Greenpeace dinsdagochtend had ingezet om een kernafvaltransport uit Zeeland te dwarsbomen is door de politie weggesleept. De trein met kernafval rijdt inmiddels weer, meldde de politie rond 10.45 uur.

Actievoerders haalden alles uit de kast om het transport te dwarsbomen. Acht actievoerders ketenden zich vast op het spoor, maar de ME wist hen snel te verwijderen. Bij een spoorwegovergang had Greenpeace een vrachtwagen geplaatst. Daar hadden actievoerders zich deels in beton gegoten.

De trein vertrok, maar stopte honderd meter voor de overgang. De politie probeerde volgens Greenpeace eerst met breekijzers en bijlen de vrachtwagen van zijn plaats te krijgen, maar dat lukte niet. Uiteindelijk slaagde de politie er toch in de vrachtwagen van het spoor te halen.

De politie heeft 22 mensen aangehouden. Veertien verdachten zijn al voorgeleid.

Maandag brachten vrachtwagens al drie containers met splijtstofelementen naar het centrale kernafvalverwerkingsbedrijf Covra in Vlissingen, vlakbij de kerncentrale in Borssele. Vanaf daar wordt de lading per trein naar La Hague in Normandië gebracht.

De drie wagons bevatten volgens Greenpeace een hoeveelheid radioactiviteit die te vergelijken is met wat is vrijgekomen bij de kernrampen in Tsjernobyl of Fukushima. De komende twee jaar staan tien kernafvaltransporten naar Frankrijk gepland.

Vlaar langer bij Feyenoord

Ron Vlaar is met Feyenoord een principecontract overeengekomen voor een contractverlenging tot medio 2014. "Het waren lange en vermoeiende contractonderhandelingen, maar ik ben heel blij en opgelucht", aldus Vlaar op de website van de Rotterdamse club.

"Ik kan me bij Feyenoord zeker nog verder ontwikkelen en ben er van overtuigd dat we de weg omhoog in zullen slaan", aldus Vlaar.

Martin van Geel. technisch directeur van Feyenoord, is erg blij met de contractverlenging van Vlaar. "We zijn ontzettend blij dat we het met Ron eens zijn geworden. Vlaar heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot boegbeeld van deze club. Door zich nu langer te verbinden aan Feyenoord en vertrouwen uit te spreken in de weg die we bewandelen, geeft hij een heel belangrijk signaal af."

In de winterstop van 2006 verruilde Vlaar AZ voor Feyenoord. Vanwege zware blessures moest hij bijna twee volledige seizoenen aan zich voorbij laten gaan. Sinds zijn rentree is hij echter uitgegroeid tot een leider in de verdediging en sinds afgelopen seizoen is hij ook aanvoerder.

Nintendo 3DS eShop beschikbaar

Nintendo heeft afgelopen nacht de online store voor Nintendo 3DS online gezet. Je kunt nu onder andere internetten met je 3DS en games downloaden. Je krijgt nu tijdelijk 3D Classics Excitebike gratis. De Eshop is te downloaden door een firmware-update uit te voeren vanuit het instellingenmenu.

Naast 3D Excitebike zijn er ook trailers te bekijken voor bijvoorbeeld Dead or Alive. In de Virtual Console staan op dit moment Super Mario Land, Alleyway en Tennis die oorspronkelijk voor GameBoy verschenen zijn. Prijzen in de VC variëren op dit moment van drie tot vier euro.

Betalen kun je op dit moment enkel nog met creditcard. Later deze maand moeten ook prepaid kaartjes beschikbaar zijn.

Battlefield moet Call of Duty verslaan

Battlefield 3 van game-uitgever Electronic Arts wordt dit najaar de grote concurrent voor het schietspel Call of Duty: Modern Warfare 3. Electronic Arts zet hoog in met zijn realistische oorlogsgame. De twee schietspellen komen binnen een tijdsbestek van twee weken na elkaar op de markt.

John Riccitiello, bestuursvoorzitter van de game-uitgever, haalde tijdens de persconferentie van het gamebedrijf uit naar het concurrerende Call of Duty. Vorige week kondigde Activision een optionele service aan waarvoor betaald moet worden. Riccitiello verwees hiernaar en stelde dat Battlefield 3 geen extra geld kost. Daarnaast maakte het schietspel van Electronic Arts grote indruk op het grafische vlak.

Het schietspelgenre heeft tijdens de E3-beurs diverse aankondigingen voorbij zien komen. Ubisoft heeft het tropische schietspel Far Cry 3 aangekondigd, daarnaast komt diezelfde uitgever volgend jaar met Ghost Recon: Future Soldier en een online versie van Ghost Recon.

Dit najaar staat voor het schietspelgenre hoofdzakelijk in het teken van Call of Duty en Battlefield. Waar de schietgame van Electronic Arts op 27 oktober uitkomt, komt Activision op 8 november met een nieuwe Call of Duty.

Kubik naar Russische competitie

Frantisek Kubik speelt volgend seizoen niet meer voor ADO Den Haag. De speler, die werd gehuurd van het Slowaakse AS Trencín, vertrekt naar FC Kuban Krasnodar. De Russische ploeg promoveerde afgelopen seizoen naar het hoogste niveau.

Kubik kwam vandaag met het nieuws naar buiten: "Een maand geleden vond het eerste contact plaats. Sinds dat moment heb ik de club leren kennen. Kuban is ambitieus, er spelen hier veel buitenlanders. De Roemeen Dan Petrescu, trainer van de club, was een geweldige voetballer."

De linksbuiten speelde afgelopen seizoen in Den Haag een sterke eerste seizoenshelft. In het tweede deel van de competitie nam Charlton Vicento zijn basisplaats over en belandde Kubik door blessureleed en slechte vorm op de reservebank. ADO heeft inmiddels  Marc Höcher en Wouter de Vogel aangetrokken als vervangers voor Kubik.

Kah vervolgt loopbaan in Qatar

Pa Modou Kah zal volgend seizoen niet meer in het shirt van Roda JC te bewonderen zijn. De verdediger zal volgens Voetbal International zijn voetballoopbaan vervolgen bij Al-Khor Sport uit Doha, Qatar.

Naar verluidt kan de inmiddels dertigjarige Kah bij Al-Khor Sports een lucratief contract voor twee seizoenen ondertekenen. De verdediger kwam bij Roda JC tot 189 wedstrijden. De Noor gaf eerder al aan toe te zijn aan een nieuw avontuur. Tevens liep het contract van Kah na dit seiozen af.

Aissati verruilt Ajax voor Vitesse

Ismaïl Aissati speelt ook de komende jaren in het shirt van Vitesse. De ploeg uit Arnhem heeft de optie in zijn huurcontract gelicht en neemt de middenvelder daardoor definitief over van de Amsterdammers. Hoeveel Vitesse moet betalen is niet bekend.

De Marokkaans international moet zelf nog overeenstemming bereiken met Vitesse. Afgelopen seizoen was de middenvelder een vaste waarde in het elftal van trainer Albert Ferrer.

Op zeventienjarige leeftijd maakte Aissati namens PSV zijn debuut in de Champions League-wedstrijd tegen AC Milan. Daarin maakte hij grote indruk, maar een volledige doorbraak bleef echter uit. Na een verhuurperiode aan FC Twente kon hij in Eindhoven niet meer op een basisplaats rekenen.

Marco van Basten, destijds trainer van Ajax, was wel gecharmeerd van Aissati en Ajax haalde hem vervolgens voor vier miljoen euro naar Amsterdam. Mede door blessureleed en hevige concurrentie kon hij ook bij Ajax geen vaste basisplaats veroveren. In twee jaar tijd kwam hij tot 25 wedstrijden voor de Amsterdammers.

Vitesse gaf overigens verder ook aan dat het door wil met Chelsea-huurling Slobodan Rajkovic.

Oranje en Uruguay strijden om Copa Confraternidad

Morgenavond spelen het Nederlands elftal en Uruguay in het Estadio Centenario in Montevideo een vriendschappelijke wedstrijd. Mocht de partij onbeslist blijven, dan zullen strafschoppen beslissing brengen. Beide ploegen spelen namelijk om de zogenaamde Copa Confraternidad.

De beker is beschikbaar gesteld door Antel, het telecombedrijf van Uruguay. Antel zet zich tevens in voor cultuur, sport en onderwijs in het Zuid-Amerikaanse land.

Vacansoleil maakt voorselectie Tour bekend

Vacansoleil heeft vier Nederlanders en vier Belgen opgenomen in de 13-koppige voorselectie voor de Tour de France. De Nederlanders Wout Poels, Rob Ruijgh, Lieuwe Westra en Johnny Hoogerland mogen zich gereed houden om naar de grootste wielerkoers van het jaar te worden afgevaardigd. Hetzelfde geldt voor de Vlamingen Stijn Devolder, Björn Leukemans, Frederik Veuchelen en Thomas De Gendt.

De overige vijf renners die door de ploegleiders Hilaire Van der Schueren, Michel Cornelisse en Jean-Paul van Poppel zijn voorgeselecteerd zijn: Borut Bozic (Slovenië), Matteo Carrara (Italië), Sergey Lagutin (Oezbekistan), Marco Marcato (Italië) en voormalig gele-truidrager Romain Feillu (Frankrijk).

Op donderdag 23 juni maakt de Nederlandse formatie haar definitieve Tour-ploeg van negen renners bekend.

Todt: "Twintig races in 2012"

De voorlopige kalender voor het Formule 1-seizoen 2012 laat 21 races zien, maar volgens FIA-president Jean Todt zal er in ieder geval één race gaan verdwijnen. Onduidelijk is nog welke wedstrijd plaats moet gaan maken voor de terugkeer van de Grand Prix van de Verenigde Staten.

"Er zijn 21 data, maar het kampioenschap zal uit twintig grands prix gaan bestaan," zei Todt tegen Diario Sport. "We weten nog niet welke zal gaan verdwijnen, maar het kampioenschap zal twintig races tellen."

Het meest waarschijnlijk is dat de Grand Prix van Turkije van de kalender verdwijnt. Het contract van de organisatie met de Formule 1 loopt dit jaar af en bij een verlenging zal er veel geld op tafel moeten komen. Het lijkt niet waarschijnlijk dat hier aan voldaan kan worden, ondanks dat de race nog op de voorlopige kalender staat.

Boze buschauffeurs hinderen verkeer A10

Actievoerende buschauffeurs hebben dinsdagochtend korte tijd het verkeer gehinderd op de A10, de ringweg van Amsterdam. Bussen reden langzaam ter hoogte van de afrit naar Haarlem, meldt de Verkeersinformatiedienst.

Voor de afrit Westpoort ontstond hierdoor een file. De actie was niet aangekondigd. Een woordvoerder van Abvakabo FNV is verrast door de actie.

Bus-, tram- en metrobestuurders protesteren dinsdag tegen kabinetsplannen om het openbaar vervoer in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag voortaan openbaar aan te besteden.

Dinsdag ligt het openbaar vervoer in Amsterdam plat. Woensdag wordt er gestaakt in Den Haag en donderdag in Rotterdam.

Zonneveld keert terug bij NAC Breda

Mike Zonneveld heeft met NAC Breda overeenstemming bereikt over een contract voor twee jaar. De speler hield bij de Brabanders zijn conditie al een tijdje op peil en heeft samen met de ploeg besloten om weer met elkaar in zee te gaan.

Tussen 2004 en 2007 kwam Zonneveld tot 55 wedstrijden voor NAC Breda. Daarin wist de multifunctionele middenvelder elf doelpunten te scoren. Vervolgens kwam hij uit voor PSV, FC Groningen en AEL Limassol.

Jol nieuwe trainer Fulham

Martin Jol is de nieuwe trainer van Fulham. De 55-jarige Jol heeft een contract voor twee jaar getekend met een optie op nog een seizoen.

Eind vorig jaar ruimde Jol bij Ajax het veld ten gunste van Frank de Boer. Jol, die van 2004 tot 2007 trainer was bij Tottenham Horspur, is bij Fulham de opvolger van de opgestapte Mark Hughes.

"Fulham is een prachtige traditierijke club. Ik ben heel blij bij deze club te horen. De club heeft een solide basis en een geweldige aanhang," aldus Jol op de website van de Engelse club.

Brussel vraagt opheldering over PSV-steun

De Europese Commissie heeft bij de gemeente Eindhoven opheldering gevraagd over de mogelijke steun die voetbalclub PSV kan ontvangen. De gemeente is voornemens om grond van PSV te kopen en Brussel wil weten of er via deze route sprake is van verboden staatssteun.

De gemeente Eindhoven is van plan om voor 48,6 miljoen euro de grond onder het PSV Stadion te kopen en het trainingscomplex De Herdgang over te nemen. PSV zal dan veertig jaar lang ieder jaar 2,4 miljoen euro erfpacht moeten gaan betalen. De gemeenteraad stemt hier waarschijnlijk 28 juni over.

De gemeente Eindhoven heeft toegezegd om mee te werken aan het verzoek van de Europese Commissie, omdat ze deze constructie vooraf al bij experts heeft laten toetsen. "De beoogde transactie komt onder marktconforme voorwaarden tot stand," zei wethouder Staf Depla.

Mocht de Europese Commissie van oordeel zijn dat er toch sprake is van verboden staatssteun dan moet de overeenkomst tussen Eindhoven en PSV aangepast worden en in het uiterste geval zal de deal teruggedraaid worden.

S. Williams maakt rentree in Eastbourne

Serena Williams keert volgende week in het Britse Eastborne weer terug op de tennisbaan. De Amerikaanse heeft haar rentree aangekondigd. Serena Williams heeft bijna een jaar geen wedstrijd gespeeld. Na haar zege op Wimbledon vorig jaar kampte ze eerst met een voetblessure, na in glas te zijn gestapt, en werd ze daarna getroffen door een longembolie.

Williams liet in een door haar management uitgegeven verklaring weten dat ze 'erg opgetogen' is dat ze weer kan spelen. Het afgelopen jaar was 'extreem zwaar', maar de blessureperiode heeft wel haar karakter gevormd, meldt Williams die ook haar zus Venus terug ziet keren op de tennisbanen. Zij kampte met een heupblessure die haar sinds de Australian Open aan de kant hield.

Eastbourne is een van de traditionele voorbereidingstoernooien voor Wimbledon. Het toernooi aan de Engelse Kanaalkust eindigt het weekeinde voordat het Engelse grandslamtoernooi begint.

Apple brengt ons iOS5

Naast al dat E3-nieuws is er natuurlijk ook nog meer nieuws. Op een andere conference ergens in Amerika besloot Steve Jobs om zijn Apple-fans goed nieuws te brengen. Apple komt met een nieuwe iOS genaamd iOS5. De nieuwe iOS zal enkele mooie features brengen.

Sowieso zal de nieuwe iOS de mail-, app- en camerafunctionaliteit verbeteren. Verder zullen er een aantal nieuwe services beschikbaar zijn waaronder een app genaamd Simpler Tweet, de Game Center zal verbeterd zijn en nog veel meer. iOS5 zal beschikbaar zijn vanaf de herfst.

Maar het grootste nieuws is nog wel dat er gebruik gemaakt gaat worden van een nieuwe service, genaamd iCloud. Al je foto's, filmpjes, muziek en meer zal opgeslagen worden in een cloud-omgeving waardoor deze overal ter wereld beschikbaar gemaakt zal zijn voor jou. Het basispakket voor deze dienst zal geheel gratis zijn maar de kans bestaat dat er extra functionaliteit komt waar je wel voor moet betalen. 

Gebruikers krijgen 5GB om vrijuit te gebruiken. De kans is groot dat je meer opslagruimte kan huren van ome Steve. Een andere service, iTunes Match, laat je ripped muziek uploaden naar de server voor maar $24.95. 

[NHL] Bruins boeken ruime thuiszege in derde duel

Boston Bruins doet weer helemaal mee in de NHL-finale. Na twee kleine nederlagen in Vancouver klopten de Bruins Vancouver Canucks in eigen huis met 8-1. Door de ruime zege is de stand in de best-of-sevenserie nu 2-1 in het voordeel van de Canucks. Het vierde duel wordt woensdag ook in Boston afgewerkt.

Het publiek in Boston zag na een doelpuntloze eerste periode een vurige thuisploeg. De aanvalslinie van de Bruins liet zien waarom de ploeg in de strijd om de Stanley Cup staat. Met vier goals in de tweede periode en vier goals in de derde werden de Canucks op hun nummer gezet. Zeven man scoorden voor de Bruins. Alleen Mark Recchi vond het net twee keer.

Economisch adviseur Obama stapt op

Austan Goolsbee, de belangrijkste economische adviseur van de Amerikaanse president Barack Obama, stapt op. Hij houdt zijn functie van voorzitter van de raad van economische adviseurs deze zomer voor gezien en keert terug naar zijn oude baan als hoogleraar economie aan de universiteit van Chicago. Dat heeft het Witte Huis bekendgemaakt. Obama noemde Goolsbee 'een van Amerika's grote economische denkers'.

Goolsbee heeft Obama jarenlang bijgestaan als vriend en als adviseur. Naar verluidt blijft hij Obama vanaf de zijlijn adviseren. Goolsbee heeft 'de afgelopen jaren geholpen ons land uit de ergste economische crisis' sinds de jaren dertig te leiden, zei Obama.

Goolsbee hielp Obama tijdens diens campagne voor de Senaatsverkiezingen in 2004 en was zijn belangrijkste adviseur op economisch gebied tijdens zijn campagne voor de presidentsverkiezingen van 2008. Toen Obama als president aantrad nam hij zitting in de raad van economische adviseurs. In september werd hij voorzitter van de raad. Hij volgde Christina Romer op, die eveneens besloot weer te gaan lesgeven. Zij keerde terug als hoogleraar aan de universiteit van Berkeley.


Economisch adviseur Obama stapt op (Foto: Novum)

AZ brengt nieuw bod uit op Boymans

AZ heeft een nieuw bod weggelegd bij VVV-Venlo voor spits Ruud Boymans. Een eerdere aanbieding van de club uit Alkmaar werd door VVV naar de prullenbak verwezen.

VVV heeft het bod van AZ inmiddels in beraad. "Het gaat de goede kant op", zegt VVV-directeur Mario Captein in het Algemeen Dagblad. "We zullen AZ eerdaags antwoorden, maar dit bod is een stuk beter dan het eerste."

Het contract van Boymans loopt tot de zomer van 2012. Een nieuw contract in Venlo ziet Boymans niet zitten en hij heeft zijn zinnen dan ook gezet op een transfer. De 22-jarige aanvaller scoorde afgelopen seizoen elf keer in de competitie en had daar dertig wedstrijden voor nodig. Dit was voor AZ genoeg om een bod weg te leggen bij VVV. Hoe hoog het bod is, is onbekend.

AZ is overigens niet de enige club die Boymans hoopt in de lijven. Ook ADO Den Haag hoopt op de komst van de spits. De ploeg van John van den Brom hoopt op een nieuwe spits nu Dmitry Bulykin waarschijnlijk vertrekt uit Den Haag. Hij wordt gehuurd van Anderlecht.

Fabrikanten moeten dodelijke stalrollen aanpassen

Na twee dodelijke ongelukken moeten fabrikanten van automatisch oprollende stalafscherming hun systemen voor eind deze maand veiliger maken. De Arbeidsinspectie verplicht hen hiertoe nadat vorige maand een tweede kind omkwam door een oprollend doek.

Het systeem bestaat uit een soort rolgordijnen aan de buitenkant van een stal zonder muren. Om de temperatuur te regelen kunnen de gordijnen worden uitgerold of ingerold. Dat kan ook automatisch door een computer worden gedaan. Een belangrijk verschil met een normaal rolgordijn is dat de rol beneden zit, waardoor iemand in de rol verstrikt kan raken. Vorig jaar mei kwam hierdoor al een kind om. "We hebben de fabrikanten toen bevolen hier wat aan te doen", zegt een woordvoerder van de Arbeidsinspectie. "Die hebben toen een werkgroep opgesteld, maar die heeft niet genoeg aanpassingen doorgevoerd."

Vorige maand kwam opnieuw een kind om het leven. De fabrikanten moeten er nu binnen een maand voor zorgen dat de rollen goed zijn afgeschermd. Ook moeten ze hun klanten informeren over de risico's en hoe ze beknelling kunnen voorkomen. Systemen die voor eind deze maand niet zijn beveiligd, moeten worden teruggenomen.

De Arbeidsinspectie gaat met steekproeven controleren of de fabrikanten de maatregelen opvolgen.

Eerste geval EHEC-besmetting in Canada

In Canada is het eerste geval van een vermoedelijk in Duitsland opgelopen EHEC-besmetting gemeld. Het gaat om een man uit Ontario die onlangs in Duitsland is geweest.

Het staat nog niet voor honderd procent vast dat de man inderdaad is besmet met de gevaarlijke variant van de E.coli-bacterie, maar eerste testen wijzen daar wel op. Dit heeft het ministerie van volksgezondheid in Ontario bekendgemaakt.

De man is er overigens niet ernstig aan toe. Hij heeft in het ziekenhuis gelegen, maar is inmiddels weer thuis.

[E3] Uncharted 3-trailer en gameplay

Tijdens de persconferentie van Sony op de E3 was er een hoop Uncharted. Zo kregen we gameplay te zien van Uncharted Golden Abyss voor de Vita maar ook zijn grote broertje was uitgebreid aanwezig met een trailer en met gameplay. In de gameplay zien we hoe Drake het moeilijk krijgt op een schip dat langzaam aan het zinken is. Ook zien we een hoop stealth. De trailer is zoals we gewend zijn weer van hoge kwaliteit.

[E3] Team Ico en God of War-collections met datum

Tijdens de persconferentie van Sony is bekendgemaakt dat de Team Ico-collection en een God of War-collection die Origins gaat heten vanaf september in de winkels zullen liggen. De games in beide collecties zullen opgepoetste graphics hebben en volledig in 3D te spelen zijn. De God of War Origins-collection zal de twee PSP-games bevatten waarin Kratos de hoofdrol speelt. Deze komen nu dus naar de PlayStation 3.

[E3] Bioshock met Move, Vita en trailer

Tijdens de persconferentie van Sony kwam Ken Levine, maker van de Bioshock-serie, op het podium en onthulde dat de nieuwste game in de serie, Bioshock Infinite, Move-support zal gaan krijgen. Ook bevestigde hij dat ze bezig zijn met een game in het Bioshock-universum voor de PlayStation Vita. Meer informatie over beide projecten is nog niet onthuld.

Tijdens de presentatie is ook een trailer getoond die hieronder te aanschouwen is.

Hamburger SV blijft shoppen bij Chelsea

Hamburger SV heeft weer een speler van Chelsea overgenomen. De Duitse club presenteerde gisteravond de Turkse jeugdinternational Gökhan Töre. De 19-jarige aanvaller ondertekende een contract tot de zomer van 2014 bij HSV.

Frank Arnesen, de nieuwe technisch directeur van HSV, legde eerder al Michael Mancienne en Jacopo Sala vast. Ook zij komen uit de jeugd van Chelsea, waar Arnesen de afgelopen jaren werkzaam was. De Deense oud-international wil ook graag Jeffrey Bruma overnemen van de Engelse topclub. De 19-jarige Rotterdammer zit binnenkort om de tafel met HSV.

Chelsea plukte Töre in 2009 weg uit de jeugdopleiding van Bayer Leverkusen.

Psychotherapeuten vrezen wachtlijsten

Psychotherapeuten vrezen dat patiënten op een wachtlijst komen te staan door bezuinigingen. Ook krijgen de patiënten minder keus bij het kiezen welke behandelaar bij hen past, zegt de Nederlandse Vereniging van Vrijgevestigde Psychologen en Psychotherapeuten (NVVP) dinsdag in het Nederlands Dagblad.

Minister van Volksgezondheid Edith Schippers (VVD) bezuinigt op het budget voor psychotherapeuten en psychologen die niet zijn verbonden aan een grote GGZ-instelling. Deze therapeuten worden vrijgevestigden genoemd.

Nu mogen de vrijgevestigden nog al hun behandelplannen declareren. De kosten rijzen volgens de minister echter de pan uit. Daarom wil ze gaan werken met een jaarlijks vast bedrag.

NVVP-directeur Judith Veenendaal erkent in de krant dat de kosten zijn gestegen, maar zij pleit voor een andere oplossing. "De kosten stijgen doordat er steeds meer mensen worden behandeld. Natuurlijk moet worden nagedacht over hoe dat betaalbaar blijft. Maar laat de minister dan met een langetermijnvisie komen. Denk bijvoorbeeld aan een eigen bijdrage in de zorg."

Zij vreest dat zorgverzekeraars geen budgetafspraken willen maken met duizenden aparte therapeuten omdat het gemakkelijker is dit met een paar grote instellingen te doen. Patiënten zouden dan worden gedwongen voor grotere en duurdere instellingen te kiezen.

Benfica ontkent deal met Real Madrid

Benfica heeft middels een officiële persverklaring laten weten dat er geen akkoord is met Real Madrid over een eventuele overstap van verdediger Fabio Coentrão .

De Portugese linksback wordt de laatste weken in verband gebracht met een overstap naar Estadio Bernabeu. Zelf heeft de speler al aangegeven graag in Madrid te voetballen. In de Spaanse media werd zelfs al gesproken over een akkoord tussen de twee clubs. Maar dat bericht wordt nu ontkent door de Portugese topclub.

Op de clubwebsite laat Benfica middels een statement weten dat er van een vertrek voorlopig nog geen sprake is. "Fabio Coentrão is een speler van Benfica. In tegenstelling tot geruchten in de media, gevoed door 'bronnen' zonder namen en gezichten, is er op geen enkele manier een akkoord met Real Madrid. De vraagprijs voor de speler is 30 miljoen euro en de geïnteresseerde partijen zijn daarvan op de hoogte."

De 23-jarige Coentrão wordt al weken gelinkt aan Real Madrid. Mocht het tot een overstap komen dan zou hij niet de enige Portugees zijn bij De Koninklijke. Samen met trainer José Mourinho mag hij dan werken met Cristiano Ronaldo, Ricardo Carvalho en Pepe.

Greenpeace dwarsboomt kernafvaltransport

Tien actievoerders van Greenpeace hebben zich vastgeketend aan spoorrails om een kernafvaltransport uit Zeeland te dwarsbomen. Het transport staat volgens Greenpeace op het punt te vertrekken.

Maandag brachten vrachtwagens al drie containers met splijtstofelementen naar het centrale kernafvalverwerkingsbedrijf Covra, vlakbij de kerncentrale in Borssele. De bedoeling is dat het daarvandaan per trein naar La Hague in Normandië wordt gebracht.

De eigenaar van de kerncentrale in Borssele, EPZ, wilde maandag uit veiligheidsoverwegingen nog niet zeggen wanneer de trein vertrekt. Vrijdag werd bekend dat Gent overweegt vanwege het transport naar de rechter te stappen. De burgemeester van de Vlaamse stad vindt de transporten gevaarlijk.

De drie wagons bevatten volgens Greenpeace een hoeveelheid radioactiviteit die te vergelijken is met wat is vrijgekomen bij de kernrampen in Tsjernobyl of Fukushima. De komende twee jaar staan tien kernafvaltransporten naar Frankrijk gepland.

Eerste vaatje haring onder de hamer

Het eerste vaatje Hollandse Nieuwe wordt dinsdag geveild op de Scheveningse visafslag. De opbrengst gaat dit jaar naar Jantje Beton. Aan de veiling gaat een keuring door haringdeskundigen vooraf. Door de grote hoeveelheid voedsel in het zeewater rekent het Nederlands Visbureau op vettere haring dan vorig jaar. Toen ging het eerste vaatje op de symbolische veiling voor 58.000 euro onder de hamer.

Er kan dit jaar meer haring worden gevangen dan vorig jaar. Na jaren van dalende quota mogen de vissers van Brussel 200 miljoen kilo haring vangen, ruim 20 procent meer dan in 2010, toen een dieptepunt werd bereikt.

Eerste vaatje haring onder de hamer
Eerste vaatje haring onder de hamer (Foto: ANP)

Omroepcoryfee Willem Duys wordt begraven

In zijn woonplaats Blaricum wordt dinsdag de afscheidsbijeenkomst voor Willem Duys gehouden. De uitvaart begint om 10.30 uur in het Sint Vitusgebouw, waar de omroepcoryfee twee jaar geleden nog zijn tachtigste verjaardag vierde in aanwezigheid van familie en prominenten.

De AVRO zet buiten het verenigingsgebouw beeldschermen neer voor belangstellenden. Herman van Veen en Thijs van Leer treden tijdens de dienst op. De teraardebestelling is in besloten kring.

Dinsdagavond zendt de AVRO van 19.00 tot 20.00 uur de documentaire Een leven voor de vuist weg in zijn geheel uit. De programma's Lingo (TROS) en Autisme, wat nu? (EO) wijken hiervoor. Donderdagavond keken bijna een miljoen tv-kijkers naar de ingekorte versie van dit in memoriam dat Han Peekel maakte over het leven van Duys.

De legendarische presentator van onder meer Muziek Mozaïek en Voor de vuist weg overleed op Hemelvaartsdag aan een bacteriële infectie aan de longen. Hij werd 82 jaar.

Omroepcoryfee Willem Duys wordt begraven
Omroepcoryfee Willem Duys wordt begraven (Foto: ANP)

Kroon heeft genoeg van getutoyeer

Oorlogsheld Marco Kroon ergert zich aan ondergeschikten die hem met zijn voornaam aanspreken of tutoyeren. Dat wordt vooral gedaan door ondergeschikten die een keer zijn café in Den Bosch hebben bezocht, schrijft De Telegraaf dinsdag op basis van het interne defensieblad Landmacht.

"Dan zijn ze hier een keer in de kroeg geweest en dan is het altijd al snel 'Marco'." In het café is dat volgens hem geen probleem, maar op de kazerne hoort een sergeant-majoor volgens Kroon met 'u' te worden aangesproken. "Als het er echt om gaat, moet duidelijk zijn wie de leiding heeft en dat kan niet als iedereen elkaar bij de voornaam noemt."

Kroon zegt verder compagniecommandant te willen worden bij het 17 pantserinfanteriebataljon. Daar zou hij nog veel kunnen leren over het grotere geheel. "Tot nu toe was ik een mierenneuker, een micromanager."

Voor de militairen onder hem zou het snel genoeg wennen onder iemand met de hoogste militaire onderscheiding te dienen. "Behandel mij met hetzelfde respect als iedere kapitein. Je hoeft mij niet te groeten als je me ergens tegenkomt, maar ook niet bij de voornaam te roepen."

Kroon werd in april vrijgesproken van het bezit van cocaïne. Als hij hiervoor was veroordeeld, had hij zijn Militaire Willemsorde moeten inleveren en was hij ontslagen uit het leger. De militair werd wel veroordeeld tot 750 euro boete en een voorwaardelijk werkstraf van tachtig uur voor het bezit en het verstrekken van stroomstootwapens.


Kroon heeft genoeg van getutoyeer (Foto: Novum)

Grootmachten blijven investeren in kernwapens

De kans is klein dat de grootmachten in de wereld in de nabije toekomst afstand doen van hun kernwapens. De landen blijven geld pompen in hun nucleaire programma’s. Dat komt naar voren uit een dinsdag gepubliceerd rapport van het Zweedse instituut Sipri.

De onderzoekers zien acht kernmachten: de Verenigde Staten, Rusland, China, Israël, India, Pakistan, Groot-Brittannië en Frankrijk. Die hebben samen 20.500 kernkoppen. Rusland is met 11.000 kernkoppen het best bewapend.

Washington, Moskou, Londen, Peking en Parijs "gebruiken nieuwe kernwapensystemen of hebben aangegeven dat te willen doen’’, stelt Sipri. Tussen India en Pakistan woedt volgens de onderzoekers een nucleaire wapenwedloop, terwijl Israël volgens de onderzoekers vooral afwacht wat aartsvijand Iran doet. ,,Het lijkt onwaarschijnlijk dat er in de nabije toekomst een echte nucleaire ontwapening zal komen"'', aldus Sipri-directeur Daniel Nord.

Grootmachten blijven investeren in kernwapens
Grootmachten blijven investeren in kernwapens (Foto: ANP)

Amerikaanse zesling lijkt te overleven

Een zesling die afgelopen woensdag werd geboren in de Verenigde Staten, bevindt zich in kritieke toestand maar reageert positief op medische behandelingen. Dat maakten artsen maandag bekend in het ziekenhuis van Abington, een stadje in de buurt van Philadelphia.

De drie jongens (John, Patrick en Connor) en drie meisjes (Emma, Samantha en Olivia) wogen bij de geboorte elk niet meer dan twee pond. Bij een dergelijk geboortegewicht zijn de sterftecijfers aanzienlijk. Met extra beademing en voeding lijkt de zesling het toch te gaan redden.

De zesling kwam op 1 juni binnen acht minuten tijd door een keizersnede ter wereld. De moeder werd tijdens de bevalling bijgestaan door een uitgebreid medisch team. Het komt statistisch gezien minder dan eens per jaar voor dat er een zesling wordt geboren in de Verenigde Staten.

Amerikaanse zesling lijkt te overleven
Amerikaanse zesling lijkt te overleven (Foto: ANP)

Nieuw gekozen senatoren geïnstalleerd

De Eerste Kamer komt dinsdag voor de eerste keer in haar nieuwe samenstelling bijeen. Na de vorige maand gehouden verkiezingen keren er 36 senatoren terug, 39 personen worden als nieuw Eerste Kamerlid geïnstalleerd.

Aanvankelijk waren er 40 nieuwelingen maar SP'er Arda Gerkens heeft haar benoeming niet aanvaard. Zij is net aan de slag gegaan als directeur van de vereniging van computergebruikers. In haar plaats komt nu partijgenote Nanneke Quik-Schuijt, die de afgelopen jaren ook al in de Senaat zat.

Twaalf partijen zijn vertegenwoordigd in de Eerste Kamer. Nieuwkomers zijn de PVV en 50PLUS.

Een van de eerste daden van de nieuwe Senaat is het vaststellen van een profielschets voor de nieuw te kiezen voorzitter. Huidig voorzitter René van der Linden (CDA) wil door in die functie, maar in elk geval VVD'er Heleen Dupuis is ook kandidaat.

Nieuw gekozen senatoren geïnstalleerd
Nieuw gekozen senatoren geïnstalleerd (Foto: ANP)

'Afghaanse ordetroepen kunnen niet lezen'

Van alle Afghanen die zich aanmelden voor de politie of het leger, kan maar een op de tien lezen en schrijven. Veel rekruten kunnen niet eens hun eigen naam schrijven. Om het analfabetisme te bestrijden, krijgen de agenten en militairen tijdens hun opleiding twee uur per dag leesles. Dat heeft de Amerikaanse luitenant-generaal William Caldwell, het hoofd van de NAVO-opleidingsmissie in Afghanistan, maandag gezegd.

De NAVO wil het Afghaanse leger en de politie versterken, zodat volgend jaar een begin kan worden gemaakt met de terugtrekking van buitenlandse troepen. Mede daarom wil de Nederlandse regering een politietrainingsmissie naar de noordelijke provincie Kunduz uitzenden. De uitbreiding van het leger en de politie van Afghanistan verloopt echter stroef. Zo maken twee op de drie politierekruten hun opleiding niet af, zei Caldwell vorig jaar.

'Afghaanse ordetroepen kunnen niet lezen'
'Afghaanse ordetroepen kunnen niet lezen' (Foto: ANP)

Politicus VS geeft pikante foto's toe

Een lid van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft toegegeven dat hij pikante foto’s van zichzelf heeft verstuurd naar vrouwen. De Democraat Anthony Weiner zegt door de jaren heen met zes vrouwen te hebben geflirt, maar tot seks leidde dat volgens hem nooit. "Ik weet niet wat ik dacht’’, zei de politicus uit New York maandag op een persconferentie.

De problemen voor Weiner (46) begonnen vorige week, toen hij via de site Twitter een foto stuurde naar een vrouw uit de stad Seattle. Daarop was een erectie, bedekt door een onderbroek, te zien. Weiner ontkende aanvankelijk dat het zijn geslachtsdeel was en zei dat zijn computer was gehackt. ,,Ik raakte in paniek", verklaarde Weiner maandag.

Het is niet duidelijk wat de gevolgen zijn voor de politieke loopbaan van Weiner. Hij zegt niet te zullen aftreden. De leidster van de Democraten in het Huis van Afgevaardigden, Nancy Pelosi, zinspeelt echter op een onderzoek.

Live: Sony E3-persconferentie

Om 02:00 zal de persconferentie van Sony van start gaan. Er staan ons een hoop games te wachten zoals Uncharted 3 maar ook veel details omtrent de Next Generation Portable, of PlayStation Vita. Wellicht dat we ook nog een aantal verrassingen krijgen zoals een nieuwe God of War.

PS3

We zullen jullie door middel van dit bericht live op de hoogte houden van wat er allemaal gebeurt in Los Angeles bij Sony.

[04:02] Nee, dit is toch het einde van de presentatie.

[04:01] Een DJ gaat draaien.

[04:01] We zien een paar trommels en mensen komen het podium op terwijl de trailer draait.

[04:00] En dat was het einde van de presentatie. We zien nog een laatste trailer. Of toch niet...

[03:58] Jack geeft een samenvatting wat we allemaal hebben gezien.

[03:57] Hirai is klaar en Jack komt terug.

E3

[03:55] De PSVita is vanaf de feestdagen te verkrijgen. Het Wifi-model gaat $249 kosten. Het 3G-model wordt $299.

E3

E3

[03:53] Dit is nog maar het begin. Er zijn meer dan 80 games in ontwikkeling voor Vita. We zien een trailer met games die verschijnen.

[03:51] De game draait al op de Vita en de game zal snel speelbaar zijn.

E3

E3

[03:50] Cole van inFAMOUS zal een exclusief karakter zijn in de game voor de Vita-versie. We zien gameplay met Cole in de hoofdrol.

E3

[03:47] Een hoop publishers hebben interesse in de Vita. Capcom komt langs en laten Street Fighter X Tekken zien.

[03:46] De trailer is klaar en er wordt uitgelegd hoe de game gebruik maakt van alle functies van de Vita.

E3

[03:44] Ook LittleBigPlanet komt naar Vita. We zien een trailer.

E3

[03:44] Veel games zullen cross-platform te spelen zijn met de PlayStation 3 zoals WipeOut 2048.

[03:43] De tracks en andere mods die zijn gemaakt in Modnation Racers op de PlayStation 3 zullen al beschikbaar zijn op de Vita.

E3

[03:40] Ze laten zien hoe de editor werkt met het touchscreen.

[03:40] Modnation Racers komt ook naar de Vita.

E3

[03:38] De game wordt gesaved op een cloud server en je kunt de game dan verder spelen op de PlayStation 3.

E3

[03:36] We krijgen een demo te zien.

[03:35] Ruin is een action role playing game.

[03:34] Er is meer. Ruin wordt aangekondigd. Een game die ook op de PS3 zal verschijnen.

E3

[03:32] De combat is nog steeds vertrouwd met de vertrouwde controls.

[03:31] We zien hoe het touchscreen wordt gebruikt om Drake te laten springen.

[03:31] De Vita kan Uncharted erg mooi weergeven en het zorgt voor unieke gameplay.

E3

[03:28] We krijgen een demo te zien van Uncharted: Golden Abyss op de Vita.

[03:28] Scott Rohde komt langs en laat wat aan ons zien.

E3

[03:27] Vita zal Near bevatten waarmee je mensen in de buurt kunt opzoeken en je met andere mensen vergelijken.

[03:25] Sony komt ook met een netwerk, AT&T, om een mobiel netwerk op te zetten.

[03:25] Vita zal Wifi en 3G hebben waarmee je dus alles kan doen.

E3

[03:25] Vita staat voor leven.

[03:24] Daar komt hij dan: PlayStation Vita

[03:23] En dan de PSP. Ze zijn blij met de PSP en verwachten nog veel meer. Nu hebben ze een nieuwe handheld gemaakt. De NGP.

[03:21] Er komt een nieuwe service PlayStation Suite war de PlayStation ervaring brengt naar andere apparaten zoals Android-phones.

[03:20]Hij vertelt over het PlayStation Network en bedankt de mensen die nog steeds vertrouwen hebben in Sony.

E3

[03:20] Hirai komt op het podium en gaat het hebben over de NGP.

[03:19] Als laatste zal Battlefield 3 samen met Battlefield 1943 op één Blu-Ray komen op de PlayStation 3.

[03:18] Ook Need for Speed: The Run zal extra content krijgen in de vorm van exclusieve auto'

[03:18] Er komt unieke content voor SSX naar de PlayStation 3.

[03:17] De trailer is klaar. We gaan verder met Electronic Arts.

E3

[03:16] We zien een trailer van Star Trek.

[03:15] Star Trek komt ook met Move-ondersteuning.

E3

[03:15] Als je Bioshock Infinite koopt, krijg je deel één er gratis bij op dezelfde Blu-Ray.

[03:13] Ken Levine haalt een NGP uit zijn zak en zegt dat ze iets gaan doen met Bioshock voor de NGP. Nice!

E3

[03:12] Ken Levine was eerst niet erg te spreken over de Move. Maar hij is uiteindelijk overtuigd dat Move wel cool was en zo zijn publiek te vergroten. Bioshock gaat gebruik maken van Move.

[03:10] Na de trailer krijgen we Ken Levine die iets gaat zeggen over Bioshock: Infinite en Move

E3

[03:09] Nieuw onderwerp: Bioshock Infinite. We zien een trailer.

Dust 154

[03:09] Dust 514 komt exclusief naar de PS3.

[03:07] We zien een trailer van Dust 514.

[03:05] Het volgende onderwerp is EVE Online. Dust 514 zal gemaakt worden voor de PlayStation 3 en hiermee kun je tegen mensen uit EVE online spelen op de PC.

DE

Sly Coopet

[03:04] Sly Cooper Thieves in Time komt in 2012.

[03:03] Jack krijgt veel brieven.Zou hij Sinterklaas zijn? Nee, het gaat over Sly Cooper. We zien een trailer.

[03:02] De trailer is klaar.

[03:01] We krijgen een trailer te zien van StarHawk.

[03:00] Komende september komt er een update voor LittleBigPlanet waarmee met de Move levels gemaakt kunnen worden.

[03:00] De trailer is klaar en komende herfst kun je met Move nieuwe missies ontwerpen.

E3

[02:58] We krijgen een trailer te zien van inFamous 2 die morgen vandaag verschijnt.

[02:57] Jack vertelt meer over games die te spelen zijn met de Move. Er zijn een hoop games die hier gebruik van maken.

[02:57] De demo is klaar. Nice Job Jeremy!

[02:55] Hij kan gemakkelijk wisselen tussen de boog, het zwaard en werpsterren.

[02:54] Het is moeilijk te zien hoe het precies werkt...

E3

[02:53] Ze gaan de game spelen.

[02:52] Jack gaat verder. Hij laat een nieuwe game zien die ook met Move te spelen zal zijn. De game heet Medieval moves: Dead Man's Quest en is een fantasy action game.

[02:51] De game verschijnt 4 oktober.

[02:50] Kobe vertelt dat de game erg realistisch is en maakt wat meer grapjes.

[02:50] Hij speelt gemeen en is eigenlijk best slecht in de game...

[02:49] Kobe maakt grapjes en gaat de game spelen.

[02:48] Kobe Bryant komt op het podium om de game te spelen.

[02:48] Volgens de devs kan iedereen dit gebruiken. Ervaren mensen en beginners.

[02:47] NBA 2K12 wordt gespeeld met de Move-controller genaamd NBA on the Move.

[02:46] Nu gaat het over de PlayStation Move. Het is een groot succes.

[02:45] Sony komt ook met brillen die voor veel verschillende TV's gebruikt kunnen worden. Een bundel met een TV, bril en Resistance 3 zal voor $500 te verkrijgen zijn.

E3

[02:44] Er komt een speciaal scherm dat 3D ondersteunt speciaal voor de PlayStation 3.

[02:42] De Shadow of the Colossus en ICO HD-versies en de God of War Origins-remakes zullen allemaal in 3D te spelen zijn.

[02:42] De spreker maakt een slechte grap over dat Jack waarschijnlijk heel rijk is. De demo is klaar en er wordt verteld dat er een sharpshooter bundel komt waarin je alles krijgt om de game met de Move te spelen.

E3

[02:40] We schieten, we rennen, we schieten, we rennen, we schieten en we moeten rennen voor ons leven voor een gigantische Chimera.

E3

[02:38] Iedereen moet zijn bril opzetten. Het is dus in 3D

[02:38] De wereld is kapot en de mens heeft de strijd verloren van de Chimera. We krijgen een demo van de game te zien. De speler heeft een zeer heteroseksuele roze controller.

[02:37] Het gaat over Insomniac en Resistance 3.

[02:36] Jack vindt de game erg tof!

E3

[02:35] De trailer is indrukwekkend.

[02:34] Er komt nu een 3D-trailer van de game met gevaarlijke oude vrouwen.

[02:34] De multiplayer beta gaat vanaf 28 juni van start. Ook kun je bij Subway een code krijgen om de multiplayer volledig te kunnen spelen.

[02:33] De demo is klaar

[02:33] Drake gaat dood... ownee, toch niet!

[02:32] Drake komt onderwater vast te zitten... ownee!

E3

[02:32] Het schip kantelt en het water is prachtig!

[02:31] Drake schiet zich in weg door vijanden terwijl het schip langzaam water maakt.

[02:31] Drake wordt gevangengenomen en natuurlijk heeft hij weer iets grappigs te zeggen. Hij weet te ontsnappen door een granaat te gooien, maar dan breekt de pleuris uit.

E3

[02:30] De focus hier lijkt te liggen op stealth.

[02:30] Drake gaat zo nog even verder. Hij loopt, breekt wat nekken, loopt en breekt nog wat nekken.

[02:29] Buiten stormt het en de golven zijn hoog. Het water ziet er realistisch uit en ook het licht is prachtig.

[02:28] Ik had het fout, Drake is op een boot en niet in de stad. Kroonluchters gaan alle kanten op terwijl Drake de nek van vijanden breekt.

[02:27] We zien een demo. Het speelt zich af in de stad.

E3

[02:26] Naughty Dog komt laten zien wat de game allemaal kan.

[02:26] We gaan eindelijk naar de games. We beginnen met Uncharted 3.

E#

[02:25] Netflix is een groot succes op de PS3 en zelfs het platform waar Netflix het meest wordt gebruikt.

[02:25] Vrijwel alle games die we te zien krijgen zijn te spelen op de E3-vloer.

[02:24] Hij verzekert ons dat ze hun best doen om het PSN nog veiliger te maken.

[02:23] Hij is blij met de steun van de fans.

[02:23] En de consumenten: hij weet dat er zonder gamers geen PlayStation is en biedt zijn oprechte excuses aan.

[02:22] Hij bedankt iedereen voor het geduld en de hulp met het oplossen van het probleem.

[02:22] Hij begint over de PlayStation-hack en is blij dat hij de pers van werk heeft kunnen voorzien.

E3

[02:21] Hij is verbaasd dat zoveel mensen zijn gekomen. Dat heb je al snel als FOK! erbij mag zijn.

[02:21] Jack Tretton komt het podium op.

[02:21] De trailer lijkt op zijn einde te komen.

[02:20] We zien een hoop exclusieve games maar ook multiplatform games komen voorbij.

[02:19] De trailer gaat nog even door.

E3

[02:18] En als laatste de PlayStation 3.

[02:17] Nu de Move en Playstation Eye.

[02:17] De NGP is groot in beeld.

[02:17] We zien een compilatie van allerlei verschillende games.

[02:16] We zijn los!

[02:16] We zien het podium met een groot scherm en blauw licht.

[02:15] Iedereen moet op dit moment zijn bril opzetten waarna alles gaat beginnen. Kans is groot dat we gaan beginnen met Uncharted 3 die in 3D te zien zal zijn.

[02:12] Er is beeld van de zaal waar het druk is en nog steeds mensen rondlopen.

[02:11] Volgens de laatste berichten zou het nog een paar minuten moeten duren.

[02:10] Volgens Koei is alles goed geregeld. Hotdogs voor Pheno en cola voor Nebo.

[02:09] Er is nog steeds een vertraging...

[02:08] Het lijkt er op dat we van start gaan. Of toch niet?

[02:06] En weer helemaal niets.

[02:04] Het ziet er naar uit dat er iets gaat gebeuren.

[02:04] Oh, ik hoor net dat Nebo niet naar binnen mocht omdat hij nog niet oud genoeg was.

[02:03] En nog steeds helemaal niets. Nebo staat waarschijnlijk op de stoelen en wordt nu vewijderd uit het gebouw.

[02:00] Het uitdelen van de brilletjes duurt wat langer. We gaan zo van start.

E3

[01:35] Daar gaan we dan. Wat verwachten jullie allemaal te zien op de persconferentie van Sony?

[E3] PlayStation Vita prijs en datum

Sony heeft enkele launchdetails omtrent hun nieuwe handheld bekendgemaakt. PlayStation Vita, zoals het apparaat vanaf nu officieel heet, verschijnt eind 2011 wereldwijd. De goedkoopste versie gaat weg voor een prijs van 249 euro en de 3G-uitvoering kost je 299 euro.

PlayStation Vita krijgt onder andere WipEout 2048 als launchgame. Andere games die aangekondigd zijn omvatten Uncharted Golden Abyss, Modnation Racers en Hotshots Golf.

Een nieuwe feature die aangekondigd is, is Party. Hiermee kun je met online vrienden gebruik maken van voicechat via een draadloze verbinding. Kaz Hirai vertelde ook over Near, een feature die waarschijnlijk vergeleken kan worden met Streetpass op Nintendo 3DS.

[E3] Sony maakt 'PlayStation 3DTV's'

Sony heeft een speciale 'PlayStation' TV aangekondigd die gemaakt is om de beste ervaring te bieden tijdens het spelen van je 3D PlayStation 3-games. De 24" TV is gericht om 3D beschikbaar te maken voor het grote publiek en kent een techniek die het mogelijk maakt om met twee mensen tegelijk te spelen op één scherm, zonder dat het scherm gesplitst wordt.

De TV is los te koop, maar ook in een bundel met 3D-bril, Resistance 3 en HDMI-kabel voor 499 dollar. Een exacte datum of de prijs voor een losse TV, zijn nog niet bekend.

TV

[E3] Xbox Live krijgt cloud saves

Microsoft heeft, naast alle Megatons tijdens hun persconferentie, nóg meer nieuws aangekondigd. In een persbericht geven ze aan dat hun Xbox Live-service uitgebreid gaat worden met een cloud based save-systeem. Dit betekent dat je op meerdere locaties met je eigen games verder kunt spelen zonder een fysiek opslagmedium.

"Cloud storage will allow you to enjoy the same great Xbox Live gaming experience even when you're not in your own living room by giving you the option to store your game saves securely in the Xbox Live cloud instead of on a portable memory unit or your console's hard drive. Gone are the days of gamertag recovery. Now all you need to do is sign in, no matter where you are."

Tevens heeft Microsoft 'Beacons' aangekondigd die het gemakkelijker moeten maken om online games te spelen wanneer je wilt en met wie je wilt. Geef op Xbox Live of Facebook aan dat je een bepaalde game wilt spelen en je vrienden zullen dit te zien krijgen.

"Beacons are a way to tell your Xbox Live and Facebook friends that you want to play a game on Xbox Live. By setting a Beacon, you tell Xbox Live what you want to play. Then, Xbox Live lets you know when friends are playing or want to play the same game. With Beacons, no matter what you're currently doing on Xbox Live your friends know that it's ok to ask you to play your Beaconed games."

Live: Ubisoft E3-persconferentie

Om 23:30 zal op de E3 de persconferentie van Ubisoft beginnen. Tijdens deze persconferentie hopen we natuurlijk glimpen op te vangen van onder andere de nieuwe Assassin's Creed. We weten dat Revelations eraankomt, maar dat is natuurlijk niet de enige interessante game.

Zou Ubisoft dan toch komen met Beyond Good & Evil 2? Zullen we een nieuwe Rainbow Six meemaken of mag Sam Fisher het toneel weer betreden? Hopelijk worden we wijzer door Ubisofts E3-persconferentie.

De persconferentie is geweest. Lees hieronder de belangrijkste dingen uit de presentatie terug.

[0:46] De persconferentie is voorbij. Ubisoft loves you. Al 25 jaar dus. Stay tuned. We zijn over iets minder dan anderhalf uur terug met Sony.

[0:42] Combat ziet er vloeiend uit. Counteren is nog steeds aanwezig. Ezio mag gebruik maken van nieuwe mechanieken, zoals een vlammenschietend kanon op een schip. Er is al veel actie te zien in de game. Zo trotseert Ezio brandende schepen en springt van schip naar schip. "Sorry for the delay".

[0:39] Ze starten een demonstratie van de game. Ezio heeft een grijs baardje. Ezio is zijn truukjes nog niet verleerd. De rookbommen zijn nog aanwezig. En de assassinations zien er ook weer creatief uit.

[0:36] In het filmpje vecht Ezio met soldaten. Uiteindelijk wordt hij omsingeld en meegenomen. Hij dreigt te worden opgehangen, maar vlak voor het einde van het filmpje draait de man zich om. Fade to black.

[0:35] Assassin's Creed: Revelations komt eraan. Alexandre Amancio en Martin Schelling van Ubisoft Montreal komen op het podium. Ze vertellen over het verhaal van Ezio, Revelations zal z'n laatste hoofdstuk staan. Hij gaat dan op zoek naar de geheimen van Altaïr. Filmpje begint.

[0:34] Assassin's Creed, maar dan retro. De retro-trailer lijkt een beetje op Assassin's Creed voor de iDevices.

[0:32] Ubisoft toont een nieuw deel van hun fitnessgame-serie. Your Shape.

[0:31] Rocksmith zal in oktober in Amerika uitkomen. De Rocksmith-tourbus zal ervoor zorgen dat mensen de game van te voren kunnen proberen in hun eigen stad.

[0:29] Rocksmith zal een gitaargame zijn waar de controller een echte gitaar zal zijn. Zo kan men makkelijk gitaar leren spelen volgens de mensen in het filmpje. Voor deze game heb je, zoals eerder bekend, dus een echte gitaar nodig.

[0:28] Tony Key komt op. Just Dance bracht families samen, aldus Key. Just Dance 3 zal voor alledrie de consoles uitkomen. Tony begint over Rocksmith. Er start een filmpje.

[0:26] Just Dance 3 zal de mensen nog steeds aan het dansen houden. In een trailer/teaser zien we honderden mensen dansen met de Wii-mote in de hand. Katy Perry is ook van de partij in het filmpje. Dynamite. De game staat gepland voor oktober 2011.

[0:25] Hoe zou een dansgame er op de Commodore 64 uitzien? Dat tonen ze ons nu.

[0:23] De game bevat een variant van het Japanse "Hole in the wall". De game zal als vanouds weer bestaan uit minigames.

[0:22] De presentatie wordt door middel van augmented reality via Kinect onderbroken. Konijnen bespringen de man opeens. Met twee man spelen ze 'Whack-a-rabbid'.

[0:21] Rabbids komen er weer aan. Ze zullen na de Wii nu ook voor Kinect verschijnen. Antoine Henry, game designer, zal ons meer vertellen.

[0:20] Via 'Mania'-planet proberen ze hun games te verbinden.

[0:18] In-game footage TrackMania 2: Canyon. De game ziet er grafisch goed uit. Met 200 racers op een baan moet haalbaar zijn.

[0:16] Anne Blondel-Jouin komt op met een vrouwelijke compagnon, Adrienne Pechienne. Ze kondigen Trackmania 2 voor de PC aan. De game zal 'online racing at its best' zijn.

[0:11] De demo eindigt explosief met een raket van bovenaf, waardoor helikopters uitgeschakeld worden. Op de E3 is de multiplayer speelbaar. Hopelijk krijgen we daar van onze crew meer intel van. Er zal ook een Ghost Recon-MMO komen voor de PC. Deze zal gratis zijn. Wellicht halen ze hun winst uit de microtransacties van onder andere wapens en armor.

[0:09] Via zogenaamde marks probeert het team de targets een voor een uit te schakelen. Hun stealth-actie mislukt, nu wordt het uitgevochten in een vuurgevecht. De game lijkt steeds meer op een normale third person shooter te lijken in plaats van op de stealth-game die het eens was.

[0:07] Panelen schuiven opzij, de game wordt blijkbaar door vier mensen co-op gespeeld. Door middel van een tactische overview wordt het missieplan gemaakt.

[0:05] Er wordt een demonstratie gegeven van Ghost Recon. De missie begint in een moerassig gebied. Tactisch worden de vijanden stealth omgebracht.

[0:02] Er wordt gesproken over Ghost Recon. De serie bestaat tien jaar. Er wordt een retro-filmpje getoond van hoe Ghost Recon er wellicht twintig jaar geleden had uitgezien.

[23:59] Er wordt een filmpje gestart waar ze over Kuifje de game praten. Games zijn ook leuk voor families. Het filmpje toont gevarieerde gameplay, waar gereden wordt op een motor met zijspan, gespeeld wordt vanuit het perspectief van de hond van Kuifje en er ook actie te zien is.

[23:57] Nieuwe World War 2-shooter, Brothers in Arms: The Furious Four. Een trailer begint bruut door een bijl in iemands gezicht. Vervolgens wordt iemand belaagd door een elektrisch wapen en slaat ook de rest van het team met creatief geweld toe. Brothers in Arms lijkt dus volledig veranderd te zijn.

[23:56] Randy Pitchford van Gearbox betreedt het podium. Hij benadrukt hoe belangrijk je bro's zijn in Brothers in Arms. Er komt een nieuwe WOII-shooter.

[23:55] De titel van de game is inderdaad Far Cry 3. Gepland voor 2012.

[23:53] Jason Brody is niet vies van wat messengeweld en steekt zo twee mannen neer waarna hij de derde doodt door zijn mes te werpen.

[23:50] Jason wordt op een gegeven moment uitgescholden en mishandeld door een kwaaie man en komt zo vastgebonden en wel onder water terecht. Boven water gekomen neemt hij iemands wapen met geweld over.

[23:48] Als Jason Brody speel je in een exotisch ogende game. Far Cry?

[23:47] Oneindig veel missies, groundbreaking multiplayer. Dit moet ervoor zorgen dat je nooit uitgespeeld raakt met Driver: San Francisco. Nu komen Dan Hay en Jamie Keen op, van Ubisoft Montreal.

[23:44] Retro-versie driver teaser. Hierna kondigt Priceman Driver: San Francisco aan. Deze game gaat terug naar de roots. Ruig rijden, politie ontwijken, lekkere muziek.

[23:41] Mr. Cafeine, Aaron Priceman komt op. Terugblik op hoe de wereld vroeger was. Charlie Sheen, pre-Tiger Blood. Gaming is de laatste 25 jaar veranderd. Pick-up lines voor game-meisjes. "Show you my Wii." "We should Kinect"

[23:40] Ze eindigen de demonstratie met een leuk 'Ubisoft is 25-jaar'-grapje.

[23:39] Je kan ook bepaalde gadgets/wapens gebruiken in de game. "This demo is crazy."

[23:37] Onderwater-level met Rayman en Glowbox. Achtervolgd door een rare slang. De twee characters kunnen ook met elkaar 'vechten', maar ze houden wel van elkaar hoor.

[23:35] Co-op wordt er gespeeld. Rayman en Glowbox. Leuke westernmuziek op de achtergrond. Vervolgens een level met tetrisblokjes en -geluid. 2D Rayman als vanouds.

[23:34] Demonstratie Rayman Origins begint. Ziet er kleurrijk en artistiek uit.

[23:33] Ubisoft bestaat 25 jaar. Maker Rayman zal over Rayman Origins vertellen. Michel Ancel.

[23:32] Yves Guilmot komt op.

NAVO-chef bepleit meer hulp bij Libië-missie

NAVO-secretaris-generaal Anders Fogh Rasmussen wil een aantal terughoudende landen vragen meer bij te dragen aan de missie in Libië. Dat heeft hij maandag gezegd. De missie in Libië werd vorige week met drie maanden verlengd. Dit leidde tot de vraag of NAVO-landen die nu nog niet het maximale bijdragen meer moeten doen.

Fogh Rasmussen wilde niet direct zeggen om welke landen het gaat, maar hij zei wel dat hij de 'focus' gaat leggen op deze kwestie op een tweedaagse NAVO-bijeenkomst in Brussel. Groot-Brittannië en Frankrijk hebben het voortouw genomen bij de missie.

"Natuurlijk gaan sommige bondgenoten en partners die een zware last dragen vragen of het mogelijk is om de deelname een beetje te verbreden", zei Fogh Rasmussen. "Dat is een punt waar ik me op zal richten op de bijeenkomst van ministers van defensie. Dat is ook de essentie van ons bondgenootschap: dat bondgenoten die feitelijk de benodigde middelen tot hun beschikking hebben, deze middelen ook bijdragen, gebaseerd op het principe van solidariteit."


NAVO-chef bepleit meer hulp bij Libië-missie (Foto: Novum)

Merkel wacht warm welkom in Washington

Angela Merkel is sinds zij zes jaar geleden bondskanselier van Duitsland werd diverse malen naar de Verenigde Staten gereisd, voor besprekingen met de Amerikaanse president of voor internationale topbijeenkomsten. Dinsdag wacht haar echter een warm welkom - omlijst door negentien saluutschoten bij het Witte Huis.

Als bondskanselier brengt Merkel geen staatsbezoek, dat is voorbehouden aan het Duitse staatshoofd, de bondspresident. Het verschil zit hem in het aantal saluutschoten, een staatshoofd krijgt er 21.

Desalniettemin wordt het bezoek luister bijgezet met de nodige pracht en praal. Dat is bijzonder, omdat bevriende regeringsleiders zelden op zo'n warm welkom worden onthaald. Merkel is zelfs de eerste Europese leider die door president Barack Obama op dergelijke wijze wordt ontvangen. Het is een eerbetoon aan de nauwe betrekkingen die in een tijdsbestek van twee en een half jaar zijn ontstaan, aldus het Witte Huis.

Het welkom onderstreept de belangrijke rol van Duitsland in internationale aangelegenheden, van de wereldeconomie en de Europese schuldcrisis tot het vredesproces in het Midden-Oosten en de oorlog in Afghanistan. Duitsland heeft de VS in deze oorlog gesteund door duizenden militairen naar Afghanistan te sturen. Desondanks deinsde Duitsland ervoor terug om ook een rol in het militaire conflict in Libië op zich te nemen.

Tijdens het bezoek van de bondskanselier zal Obama haar ook de Medal of Freedom omhangen. Hij kende Merkel de onderscheiding vorig jaar toe, maar zag tot dusverre geen gelegenheid om de medaille uit te reiken.

[E3] Brothers in Arms: The Furious 4 aangekondigd

Tijdens de persconferentie van Ubisoft heeft Gearbox de nieuwe Brothers in Arms onthuld. De game gaat Brother In Arms: Furious 4 heten en gaat weer terug naar de Tweede Wereldoorlog, maar laat een andere kant zien.

Het gaat over een squad die er van houdt om nazi's kapot te maken. De squad draagt de naam The Furious Four. De stijl van de game ziet er een stuk minder realistisch uit en lijkt meer een op Team Fortress 2 met bijpassende grappige karakters.

Er is een trailer getoond van de game en zodra de beelden beschikbaar zijn, zullen we deze met jullie delen.

Brother in Arms: The Furious 4

Brother in Arms: The Furious 4

Brother in Arms: The Furious 4

Brother in Arms: The Furious 4

Federer zegt af voor toernooi Halle

Roger Federer doet deze week niet mee aan het grastennistoernooi in Halle. Dat maakte de Zwitser maandagavond bekend. Federer heeft rust nodig na twee zware weken op Roland Garros.

"Ik ben erg treurig dat ik af moet zeggen, want het is één van mijn lievelingstoernooien op de ATP Tour. Mijn lichaam en met name mijn lies heeft rust nodig. Ik denk echter dat hier spelen een te groot risico zou zijn met het oog op Wimbledon."

Toernooidirecteur Ralf Weber is niet blij met de late afzegging van de Zwitser. "De plannen zijn een jaar lang bijna uitsluitend op Rogers deelname geconcentreerd. Wij hebben ook nooit signalen gekregen dat er twijfel over zijn deelname zou bestaan. Mijn teleurstelling heb ik ook zeer duidelijk aan zijn management overgebracht."

Federer zou woensdag in Halle tegen Lleyton Hewitt aantreden, een herhaling van de finale van vorig jaar. Wie het nu tegen Hewitt opneemt, is nog niet bekendgemaakt.


Federer zegt af voor toernooi Halle (Foto: Novum)
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.