Ecclestone komt terug op Bahrein-besluit

Peterselieman

Formule 1-baas Bernie Ecclestone is van mening veranderd over het mogelijke doorgaan van de Grand Prix van Bahrein. De Brit roept daarom de teams op om tegen het besluit van de FIA in opstand te komen en te eisen dat de race toch weer afgelast wordt.

Deze oproep gaan in tegen het besluit van de World Motor Sport Council van de FIA waarin ook de Brit zitting heeft. Volgens de FIA stemde deze afgelopen vrijdag unaniem in met de terugkeer van de race in Bahrein op de kalender. De race in India van 30 oktober moest hiervoor zelfs uitgesteld worden.

"We hebben, met hoe de kaarten nu op tafel liggen, geen idee wat er gaat gebeuren. Het is beter als Bahrein naar het einde van het seizoen wordt verplaatst. Er is dan niets aan de hand als het veilig is. Dan kunnen we gewoon racen. Als dat niet zo is, is er voor ons geen probleem en kunnen we de race alsnog afblazen. We hebben geluisterd naar het verslag van de FIA dat stelde dat er totaal geen problemen in Bahrein hoe dan ook zijn. Dat is niet wat ik hoor en daarom moeten we voorzichtig zijn," zei Ecclestone die de wedstrijd in India daarom gewoon weer op de oorspronkelijke datum wil hebben.

"Het geld maakt geen verschil. We hebben het bovendien al omdat Bahrein erop stond dat wij het hielden. Als we niet racen geven we het terug, maar geld is in dit geval niet belangrijk. Het gaat erom of de situatie veilig is en of het wel juist is om toch te gaan racen. We kunnen de datum wijzigen door een stemming via de fax te houden. De klus valt te klaren, en snel ook," zei de Brit in de Daily Telegraph.