Apple brengt ons iOS5

Naast al dat E3-nieuws is er natuurlijk ook nog meer nieuws. Op een andere conference ergens in Amerika besloot Steve Jobs om zijn Apple-fans goed nieuws te brengen. Apple komt met een nieuwe iOS genaamd iOS5. De nieuwe iOS zal enkele mooie features brengen.

Sowieso zal de nieuwe iOS de mail-, app- en camerafunctionaliteit verbeteren. Verder zullen er een aantal nieuwe services beschikbaar zijn waaronder een app genaamd Simpler Tweet, de Game Center zal verbeterd zijn en nog veel meer. iOS5 zal beschikbaar zijn vanaf de herfst.

Maar het grootste nieuws is nog wel dat er gebruik gemaakt gaat worden van een nieuwe service, genaamd iCloud. Al je foto's, filmpjes, muziek en meer zal opgeslagen worden in een cloud-omgeving waardoor deze overal ter wereld beschikbaar gemaakt zal zijn voor jou. Het basispakket voor deze dienst zal geheel gratis zijn maar de kans bestaat dat er extra functionaliteit komt waar je wel voor moet betalen. 

Gebruikers krijgen 5GB om vrijuit te gebruiken. De kans is groot dat je meer opslagruimte kan huren van ome Steve. Een andere service, iTunes Match, laat je ripped muziek uploaden naar de server voor maar $24.95.