[E3] 25 jaar Zelda

Nintendo opende haar E3-persconferentie met een medley van klassieke Zelda-tunes gespeeld door een orkest. Tussendoor zagen we beelden van alle games die er in de afgelopen 25 jaar uitgekomen zijn in deze franchise. Het eindigde met nieuwe beelden en muziek van Skyward Sword.

Om de 25e verjaardag te vieren komt Nintendo met Link's Awakening DX voor in de Virtual Console op 3DS die uiterlijk morgen te downloaden is. Volgende week komt Zelda Ocarina of Time 3D uit als retailgame voor Nintendo 3DS. In september komt Four Swords naar DSi, gratis. Als laatste komt Skyward Sword voor Nintendo Wii eind dit jaar. Een jaar vol Zelda-games dus. Tegelijk met de release van Skyward Sword komt er ook een gouden Wiimote.

De games zijn niet het enige dat Nintendo doet om de verjaardag van Zelda en Link te vieren. Ze komen ook met een reeks concerten in de herfst. In Europa, Amerika en Japan zullen er verschillende evenemten zijn. Muziek zal ook op disc komen. Een disc is de OoT-soundtrack die als Club Nintendo goodie weggegeven wordt en een andere is de OST van Skyward Sword die rond de release van de game uitkomt.

Zelda

Zelda