Veertien hennepkwekerijen opgerold in Brabant

Bij een grote actie tegen de georganiseerde hennepteelt in Brabant heeft de politie maandag en dinsdag veertien kwekerijen ontruimd in zeven plaatsen. Twaalf mensen werden aangehouden. De politie verwacht dat nog meer aanhoudingen volgen.

De grootste kwekerij werd opgerold in Tilburg. In een loods in de Herasstraat trof de politie 3200 planten aan. In dezelfde stad werden nog twee kwekerijen aangetroffen. Een kwekerij in Oss was al door de gebruikers ontmanteld, maar er lag nog wel 45 kilo aan henneptoppen in de woning. Die hadden een waarde van ruim 157 duizend euro.

Behalve in Tilburg en Oss werden kwekerijen gevonden in Etten-Leur, Eindhoven, Vlijmen, Drunen en Den Bosch. De politie nam bij de actie in Brabant ook vijf personenauto's en een woning in beslag.

De acties tegen de hennepteelt waren georganiseerd door een speciale taskforce waarin gemeenten, politie, Openbaar Ministerie, de belastingdienst, de marechaussee en het ministerie van Veiligheid en Justitie samenwerken. De taskforce wil de georganiseerde criminaliteit in Brabant terugdringen.