Schietspel Dust 514 gratis op Playstation 3

Het gratis schietspel Dust 514 voor de Playstation 3 wordt verbonden met de grote online pc-game Eve Online. Het bedrijf achter beide spellen hoopt geld te verdienen aan het schietspel door in-game voorwerpen te koop aan te bieden. Dust 514 moet volgend voorjaar uitkomen. Dat heeft gamebedrijf CCP bekendgemaakt.

CCP maakte nog niet bekend wat voor voorwerpen precies gekocht kunnen worden in het gratis schietspel. Te denken valt aan sterkere wapens of een krachtig pantser. De online game Eve Online bestaat sinds 2003 en heeft abonnementen als verdienmodel.

Hoe de twee spellen precies aan elkaar geknoopt worden, is nog niet bekend. In de eerste beelden die van Dust 514 zijn vrijgegeven wordt gezegd dat een enkele kogel in het schietspel kan zorgen voor een verschuiving in de machtsverhouding in Eve Online. "Elke actie heeft een gevolg en elke reactie kan een rijk ten val brengen", stelt het gamebedrijf.

Waar het online pc-spel Eve Online draait om handel en politieke oorlog in de ruimte, speelt Dust 514 zich juist af op een planeet. Het zou zomaar kunnen dat spelers die in Eve Online genoeg gamevaluta bezitten Playstation 3-gamers als hun eigen leger kunnen inhuren om territoria te veroveren om daar vervolgens weer geld aan te verdienen.

Eind dit jaar start CCP met een testfase voor Dust 514.