Sevilla stelt nieuwe trainer aan

Olga Kroeders

Sevilla FC heeft haar nieuwe trainer gepresenteerd. Marcelino García Toral zal de komende twee seizoenen voor de groep van de Andaluciërs staan.

Op de officiële website maakte Sevilla vandaag bekend dat om 13:00 uur vanmiddag de laatste plooien zijn gladgestreken. García Toral ondertekende vervolgens een verbintenis die hem dus voor twee jaar trainer maakt van de nummer vijf van de Spaanse competitie.

De 45-jarige Spaanse coach volgt Gregorio Manzano op. Het contract met de trainer werd niet verlengd en in goed overleg namen beide partijen afscheid van elkaar. Sindsdien is de club druk bezig om de selectie voor volgend seizoen samen te stellen. Zo werden onder andere Manu del Moral en Piotr Trochowski al gecontracteerd, voordat de nieuwe trainer werd aangesteld.

Marcelino García Toral begon zijn trainerscarrière in 1997 bij Deportivo Lealtad in één van de lagere divisies van Spanje. Vervolgens werkte hij zich op naar de Priméra Division en was hij onder meer trainer van Sporting Gijón, Real Zaragoza en afgelopen seizoen Racing Santander.