Staande ovatie bij afscheid van Willem Duys

Met een staande ovatie hebben familieleden, prominenten en vrienden afscheid genomen van AVRO-coryfee Willem Duys.

Herman van Veen zong tijdens de herdenkingsbijeenkomst 'Du bist die Ruh' van Schubert ten gehore, Thijs van Leer bracht op zijn fluit 'Air' van Bach ten gehore. Duys (82) werd dinsdagmiddag begraven op De Woensberg in Blaricum.

Onder de prominenten bevonden zich onder anderen Mies Bouwman, Leen Timp, Fred Oster, Tonny Eyk, Han Peekel, Lee Towers, Hans Schiffers, Jan Slagter, Joop Braakhekke en Matthijs van Nieuwkerk. Enkele tientallen belangstellenden volgden het afscheid buiten via beeldschermen.

Duys' jongste dochter Dunja sprak over het optimisme van haar vader en zijn talent voor sport en spel, maar ook zijn koppigheid. Ze zei blij te zijn met de koppigheid van Matthijs van Nieuwkerk, die na een aantal vergeefse pogingen er recentelijk nog in slaagde Duys in De wereld draait door te krijgen. Duys genoot ervan, vertelde zijn dochter. "Het was een goede beslissing daar te zijn."

Kleindochter Froukje haalde geëmotioneerd herinneringen op aan haar vakanties met haar fantastische opa naar Frankrijk, waar ze samen hout sprokkelden, tafeltennisten of yahtzee speelden. "Ook onze liefde voor muziek hebben we van jou", zei ze.